avatar_Cukero

Montiranje rakete, pomoć?!

Započeo Cukero, 30 April 2010, 21:49:07

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Cukero

 Molio bih kolege šarandžije da mi pomognu nekom skicom kako se povezuje ovaj tip rakete na najlon:Nisam obratio pažnju šta kupujem, raketa ko raketa,birao sam samo da ne bude prevelika, pa sam bio iznenađen kad videh ovaj tip vezivanja. Zamišljao sam da se vezuje samo u jednoj tački sa strane gde je otvor.
Inače bavim se fiderom i kupio sam je za prihranjivanje semenkama i partiklima i nemam predznanje o ovoj alatki, te bih vas molio i neki komentar o detaljima na koje sam trebao da obratim pažnju pri kupovini kao i kako sa ovom da prihranjujen a da to ima smisla. Hvala.

milos92

kolega zavezes najlon za virblu najlon 0.60 jedno 5 metara posle tog najlona od 0.60 ide najlon 0.30 i sa tim tako bacas da ne pokidas najlon ona kuglica se zakacu za onu zicu pre bacanja i pre punjenja, kada padne u vodu ta kuglica spadne i hrana se oslobadja  smiley033

Bakisan

Upravo tako mada bih ti savetovao, ako je koristiš za feeder, trampi je za Gardnerovu mini raketu. Ovom ćeš teško bacati crve ili mikropelete a uz to je i velika (meni stoji kao ukras). Gardnerovu sam kupio pre desetak dana i oduševio sam se kako leti (ko strela pravo) i ispušta primamu. Bacam je najlonom 0,25 sa šok predvezom od strune 0,12.
Nikada se ne svadjaj sa budalom! Prvo će te spustiti na svoj nivo a onda pobediti na iskustvo.


Cukero

Daaaa, shvatio sam :cheesy:, a šte je sve meni napričao prodavac :lol:. Te mora još dve virble sa vrtilicama te ovo, te ono i na kraju završni komentar: "Ma shvatićeš na vodi dok probavaš". I da sad živim u vremenu kad nema interneta živ bi se naprobavo sa vrtilicama i virblama.
Neću odmah da je penzionišem već ću da probam sa manjim količinama i na manjim daljinama. Ipak šarandžije po pravilu pecaju na većim daljinama. A ako stavljam sitniji sadržaj i crviće, zalepiću selotejpom one rupe. I ako ne radi posao pojuriću tu mini raketu a i Bakija da mi kaze gde ima da se kupi da ne jurim okolo i gubim vreme.
Čekaj, a čemu služe te rupe, da se ne stvori vazdušni čep pa hrane ne može da ispada?

TonyC

Šečerko , teško češ to da zaljepiš selotepom , te rupe ti služe da voda pogura sadržaj prema van , a ako ih ljepiš onda si u velikom problemu , hrana ili šta več će ti ostati zaljepljena u cijevi a i vrh če ti ostati pun hrane ! A naravno da ti selotep ili bilo koja traka neče dobro držati kad se namoči !

To je super raketlina ali za krupniji sadržaj !!  :ok:

Goachild

Ja sam odustao od kupovine rakete, pojavilo se nešto bolje i praktičnije na tržištu.

Zove se Spomb

Ne rasipa hranu, pravi manji otpor prilikom povlačenja. Cena 1000 din.Bakisan

Nikada se ne svadjaj sa budalom! Prvo će te spustiti na svoj nivo a onda pobediti na iskustvo.


profesor

Da spomb je odlican,ima malo kraci vek trajanja .Zna posle nekog vremena da se pohaba mehanizam.Ali za te novce vredi.

TonyC

Moram bit iskren pa rec da za tu bombu još nisam čuo ! Izgleda dobro  :thumbup:

pikemanGoachild


Imre

Ni ja nikad čuo za ovo.Jel ga ima na našem tržištu? koliko košta. Ja zvao sad jednu radnju ovde kod nas ,prodavac ni ne zna šta je to. :sad:
Nije pametan onaj koji mnogo zna ,nego onaj koji zna šta hoće........

milos92

jako dobra stvar samo sto drugi pecarosi mogu da pomisle da radis sa dinamitom  :rolleyes: :rolleyes: :lol: :lol: :lol: smiley105

profesor

Ne znam za kod nas jasam uzeo u sloveniji,Ne znam za boili ne pecam na njih ali za kukuruz je tata 
kad se malo istreniras leti sve u isto mesto.Dobra naprava  :ok:  :ok:

Hemingway

jednom davno to vidio ...imam vec raketu ..pa tako i zaboravio skroz za tu bombicu ...ali ...po meni je raketa jednostavnija i nema se sta pokidati ...osim ako je frknes na beton  :lol:..
,,Starac i more"
,,Dunav mi u Venama "
"Zamislite koja bi tisina nastala kada bi ljudi govorili samo o onome sto znaju." - Karel Capek