Srpska bass liga

Započeo Saša, 29 Januar 2015, 20:19:11

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Saša

PRIJAVLJIVANJE EKIPA ZA TAKMIČARSKU SEZONU 2016.

U toku je prijavljivanje ekipa za naše ovogodišnje državno izborno takmičenje u lovu bassa (odigrava se u 6 kola, 3 vikenda ukupno tokom juna, jula i septembra). Ako želite da učestvujete potrebno je najpre da nađete partnera (učestvuju dvočlane ekipe), a pored osnovnog pribora i varalica neophodan vam je i čamac dužine bar 2.50 m (lovi se iz čamaca, a dozvoljeni su i elektromotori, sonari i sva druga moderna oprema). Da biste mogli da se takmičite očekuje vas sledeća procedura:
- morate imati važeću godišnju ili dnevnu dozvolu za sportski ribolov za teren(e) na kome se održava takmičenje ("objedinjena" redovna dozvola za Srbiju).
- morate biti član udruženja ili kluba sportskih ribolovaca koji je član Saveza sportskih ribolovaca Srbije (u daljem tekstu SSRS) i koji ima varaličarsku sekciju. Ako nema takvu sekciju - potrebno je da je osnujete pri udruženju (pritom se za tu sekciju SSRS-u plaća članarina od 5000 din).
- morate obaviti lekarski pregled kod lekara specijaliste za sportsku medicinu (morate dobiti potvrdu od njega da ste sposobni da se takmičite),što je trošak od oko 1.500 din.
- morate imati potpisan ugovor o takmičenju za vaš klub (formular postoji na sajtu SSRS-a www.ribolovci.org.rs
- morate dobiti godišnju takmičarsku licencu od SSRS-a (zahtev podnosi klub u vaše ime) - licenca košta 2.000 din po takmičaru.
- plaćate kotizaciju za ovo takmičenje u iznosu od 5.000 din po ekipi.

Ako ste voljni i spremni da sve ovo odradite i ispoštujete - dobro nam došli, biće nam drago da se takmičimo!
smile emoticon

Napomena: tačni datumi/termini biće objavljeni za nekoliko dana. Ako imate bilo kakvih problema (oko kluba, osnivanja sekcije ili bilo čega) a voljni ste da se takmičite - obratite nam se slobodno za pomoć. :)

Prijave možete obaviti ovde ili preko privatne poruke, a takođe i na zvaničnoj Facebook stranici Srpske bass lige:

https://www.facebook.com/srpskabassliga
Bass mi je opsesija...

pikeman

Evo do sada prijavljenih ekipa:

1. ,,Formax Store Fishing Team" – Aleksandar Popović i Ozren Čudić (KSR ,,Ribolovac" Novi Sad)
2. Srđan Berak i Milan Jovanović, rezerva Petar Bijegović (KSR ,,Eko Trofej" Beograd)
3. Dušan Lazić i Nikola Kozić (USR ,,Dunav" Karavukovo)
4. Daniel Ćaćić i Branko Stojaković (USR ,,Dunav" Karavukovo)
5. Momčilo Stević i Boško Marković (KSR ,,Jolly" Beograd)
6. Zoran Džabić i Milan Markuš, rezerva Aleksandar Malančić, (KSR ,,VIP" Beograd)
7. Uroš Stevović i Miroslav Tešić, rezerva Stevan Žubrinić (OOSR ,,Šumadija" Kragujevac)
8. ,,SPRO & Gamakatsu Team" - Bojan Bojanić i Željko Sirar, rezerva Živoin Mihajlov (KSR ,,Banat" Zrenjanin)
9. Pavle Liko i Darjan Major (KSR ,,Preston" Beograd)
10. ,,Maelstrom Duo Fishing Team" - Danijel Rafajlović i Stefan Martinov, rezerva Đorđe Stankov (USR ,,Šaran" Srbobran).
11. Darko Berak i Miloš Berak, rezerva Ivan Mujović (KSR "Eko Trofej" Beograd).
12. Darko Bandur i Dušan Nikolić (USR "Karaš" Odžaci).Milan berkut

Svi dobri momci na jednom mestu  :takoje: :thumbup: :clap2: :clap2:

mrjr

Ja ,kao Američka skobalj liga-nema je  :rolleyes:
Lepo je da ima entuzijasta.Šteta je samo da nema više voda sa basom.Možda bi bilo i više kvalitetnijih takmičara.Jedan moj rodjak,koji je godinama živeo na Kipru,kaže da nema gluplje i ulovljivije ribe od basa,pod uslovom da ga ima na odredjenoj vodi.

Milan berkut

Druže, još kad bi ti znao šta pišeš . . . možda nas treba obrisati obojicu, ja sam ''za''!

marina1983

Samo se boim da će taj bas jednog dana toliko da se namnoži da će u jednom trenutku ostati samo on i cverglan . A kasnije samo on pošto je jedina riba koja jede cverglana .A pošto je toliko halapljiv mislim da ga u tome ništa sprečiti neće . A onda će opet biti kuku šta to uradismo .

Milan berkut

Momci moji dobri, ajmo u temu Alohtone vrste . . . ovo ovde je nešto drugo. Ovde pišite za koju ekipu ćete da navijate . . . ili pitajte koje uslove treba da ispunite dabi prijavili svoju ekipu . . . kad su i gde se održavaju tih 6 kola . . . pa dodjete da vidite kako se lovi ta plemenita riba, direktno na licu mesta se uverite u varaličarsko majstorstvo svih takmičara . . . osetite poštovanje prema tim ljudima . . . i toj ribi!

Spojene poruke: 08 Mart 2016, 21:31:24
mrjr

Evo,Milane Berkute, izvinjavam se što sam napisao takvu glupost da je bas glupa riba.Tako su mi rekli neki.Ja samo nisam dobro informisan.Što se takmičenja tiče, nemam ništa protiv.Impakt ove manifestacije je značajan.

Блок_64


Иако не волим да пецам грабљивице па и басове,и ако наравно пецање не сматрам спортом ја верујем да је дружење после такмичења незаборавно.

Иако их не знам за њих навијам.

4. Daniel Ćaćić i Branko Stojaković (USR ,,Dunav" Karavukovo)
:lol:
Узми шта можеш и не враћај ништа!

Milan berkut

Citat: mrjr poslato 08 Mart 2016, 19:04:30
. . .Možda bi bilo i više kvalitetnijih takmičara. . .
Dobri moj mrjr, iskreno verujem da si želeo da ova rečenica izgleda drugačije jer ovakva nije baš primerena prema ljudima koje verovatno i ne poznaješ . . . ja ih poznajem i mogu da tvrdim da je malo mesta gde se okupi toliko baš dobrih momaka - a vrsnih majstora varalice! A što se samog bassa tiče, bilo bi moje zadovoljstvo da mi budeš gost, u julu pa nadalje, pa da odemo da se družimo i otpecamo zajednički negde  :takoje: :thumbup:

mrjr

Znam neke od njih,a prošlog leta sam baš lepo popričao na temu takmičenja sa Boškom.To je jako fin momak i odličan pecaroš.Iz mene samo izbija "zavist" u smislu da oni koji su u mogućnosti da ga pecaju,predstavljaju nama koji ga nepecamo,basa kao mitsko biće iz Grčke mitologije, u najmanju ruku.Zato, moraću i ja jednom da probam pecanje te mitske ribe.Hvala na pozivu.Ako bude prilike,doći ću.

Milan berkut

Eto, moj poziv je otvoren . . . pa kad poželiš, sam ili sa svojim drugarima . . . nikakav problem.  :cool:

pkv-pecaroš

 Osobno mislim da je "takmičenje" najmanje bitno ako i nebitno tim ljudima. Dečki su na vodi,malo se popriča,razmjenjuju se iskustva,sklapaju nova poznanstva i obnavljaju stara. kao ribiči mislim da se ne moraju niti ne žele nekome dokazivati. Ne poznam naravno nikoga od gore navedenih ali gledam po sebi,lijepo se okupiti a rezultat ako ga tako mogu nazvati je negdje sasvim sporedan,bar meni. smiley033

ibanezi

 Pa Milanče, nisi ti razumeo Mrjr-a kada je napisao- bilo bi više kvalitetnih takmičara. Ja sam razumeo da su ovi prijavljeni kvalitetni, vrsni, ali da je takvih malo. Tu ih je sa rezervnim članovima 30ak. A bilo bi ih više kvalitetnih znači- bilo bi još vazda takvih kao oni. Aaa, Mrjr, al te vadim kod Milančeta Berkutančeta :lol: "Ne diraj mu basa, jer ti nema spasa". :lol: Ja letos prob'o i mal' me ne odraše on i 2 Vuka. Jedino dobro što sam ujedinio krvne neprijatelje- Berkuta i Vukove :lol:

Milan berkut

He he he . . . tako je to kad naše lepe Žene slave . . . mi se ''urokamo'' - bolje da nas bije emocija nego naša slavljenica najdraža  :lol: :lol: :bye:

Spojene poruke: 09 Mart 2016, 09:37:15

Dobri moji, Srpska bass liga je takmičarska liga, baš kao šarandžije, fideraši, plovkaroši i ostale discipline. Evo početkom ove, druge godine postojanja, je već duplo više prijavljenih ekipa u kojima su momci koji imaju takmičarske licence tj dokument koji im potvrdjuje status takmičara. Svi prateći dokumenti, poput Pravilnika o izvodjenju takmičenja, koji je uskladjen sa Medjunarodnim pravilnikom u lovu bassa varalicom, gde je do detalja definisano sve. Svako kolo lige sudi Savezni sudija, Delegat i pomoćni sudije . . . sasvim ozbiljna organizacija koja se ne može i ne treba porediti sa do sad poznatim Basijadama organizovanim na potpuno rekreativnom nivou.
Ovde se zahteva disciplina, poštovanje pravila, za kršenje istih se kažnjava oduzimanjem bodova . . . riba ne sme biti tretirana neadekvatno, ne sme biti ispod mere, ili da se desi da ugine . . . naravno da se nakon merenja vraća!
Tokom svake lige, oseća se sportska napetost, želja za pobedom . . . jer po završetku zadnjeg kola se sumiraju rezultati i proglašava se ekipa koja postaje Državni prvak tekuće godine, a iz tri prvoplasirane ekipe se formira Reprezentacija Srbije u lovu bassa! Tako su nam iz Saveza postavili uslov, da nas provere na istrajnost i ozbiljnost, da tek treće godine dobijamo pravo da sastavimo Reprezentaciju i zastupamo Srbiju u Medjunarodnim takmičenjima.
Ipak je to za svako poštovanje i podršku! Svi gosti i posmatrači, navijači, su uvek dobrodošli!