Autor Tema: Srpska bass liga  (Pročitano 11582 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže pikeman

 • Administrator
 • Dunavski Vuk
 • *
 • Vuk od: Jul 2008
 • Poruke: 11,326
 • Lokacija: Apatin
  • Vukovi sa DUNAVA
Odg: Srpska bass liga
« Odgovor #45 poslato: 04 Jun 2019, 16:20:33 »
Održana prva dva kola Srpske bass lige!

U subotu i nedelju (1. i 2. juna) na Bajskom kanalu nedaleko od Bezdana održana su prva dva kola ovogodišnjeg državnog izbornog prvenstva u lovu bassa varalicom (popularno zvanog "Srpska bass liga"). Nastupilo je čak 13 dvočlanih ekipa - što je rekord naše male Lige. Kada smo već kod rekorda, ponovo ih je oboreno još nekoliko! Ekipa KSR "Banat" iz Zrenjanina (Spro & Gamakatsu Bass Team) u sastavu Bojan Bojanić i Željko Sirar, briljirala je oba kola i zauzela ubedljivo prvo mesto sa čak 11.350 bodova odnosno grama! Prvi dan su na merenje doneli maksimalnih 5 bassova koji su bili teški 4,512 kg (najveći 1,69 kg) a drugi dan su oborili (sopstveni) rekord lige i u samo 4 bassa imali su čak 6,838 kg a najveći bass je bio težak skoro 2.7 kg (još jedan novi rekord Lige)! Bravo momci!

Drugo mesto zauzela je ekipa KSR "Eko-Trofej" iz Beograda (DAM Team) u sastavu Ivan Mujović, Miloš Berak i Srđan Gajčić. Oni su prvog dana sa 5 bassova ukupno teških 4.000 grama/poena zauzeli drugo mesto (najveći bass 1,493 kg) dok su drugi dan sa 1.925 bodova/grama bili četvrti, što je zajedno bilo dovoljno za drugo mesto u ukupnom plasmanu posle dva kola (od ukupno 6 kola).
Treće mesto u trenutnom plasmanu zauzela je ekipa KSR "Ribolovac" iz Novog Sada (Formax Bass Team) u sastavu Aleksandar Sale Popović i Jovan Jodža Lončar. Oni su prvi dan na merenje doneli 3 bassa ukupno teška 2.286 grama/poena (peto mesto tog dana) a drugi dan su doneli 4 bassa ukupno teška 2.263 grama/poena (drugo mesto tog dana), što je u zbiru plasmanskih bodova bilo treće mesto posle dva kola. Ostale ekipe donele su na merenje od jednog do četiri bassa, a po tri ekipe su u oba dana nažalost ostale potpuno bez ulova. Plasmane ostalih ekipa posle dva kola možete da vidite u priloženoj tabeli.


Iako je bilo prognozirano veoma loše vreme (kiša, vetar i grmljavina) u oba dana na tom samom severu Bačke vremenske prilike su nas poslužile sasvim lepo (ostali smo suvi), ali bassovi nažalost nisu bili nešto preterano raspoloženi za uzimanje varalica pa se lovilo uz dosta muke i napora. No najveštiji su ipak uspeli da ostvare lepe ulove, pa čak i da ponovo obore rekorde Lige. Celo takmičenje kamerom je zabeležila ekipa emisije "Čari ribolova" RTV Vojvodine pa ćete uskoro imati priliku da sve ovo pogledate i na malim ekranima. Zahvalili bismo se takođe ponovo i JP "Vojvodinašume - Šumsko gazdinstvo Sombor", bez čije podrške i razumevanja ne bi bilo moguće održati takmičenje na ovim prelepim terenima. U narednim objavama biće više fotografija ulova ostalih ekipa i atmosfere sa takmičenja. Naredna dva kola (3. i 4.) biće održana 6. i 7. jula na Kupusinačkom dunavcu nedaleko od Sombora i sela Kupusina.Bojan Bojanić i Željko Sirar (KSR "Banat" Zrenjanin - ekipa Spro & Gamakatsu Bass Team) sa zaista fantastičnim ulovom kojim su oborili sve dosadašnje rekorde naše Lige! Bravo momci!

Ivan Mujović i Miloš Berak su zajedno nastupili u prvom kolu - drugo mesto u trenutnom plasmanu posle dva kola. Bravo momci!

Formax Bass Team (KSR "Ribolovac" Novi Sad) - Jovan Jodža Lončar i Aleksandar Sale Popović sa ulovom iz prvog kola - treće mesto u trenutnom plasmanu posle dva kola.

Ulov prvog dana/kola ekipe Bojanić/Sirar - 5 prelepih bassova i prvo mesto tog kola!Preuzeto sa: Srpska bass liga


Van mreže no names

 • Dunavski Vuk
 • *
 • Vuk od: Jun 2014
 • Poruke: 2,368
 • Lokacija: B. D. Polje
Odg: Srpska bass liga
« Odgovor #46 poslato: 09 Jul 2019, 00:24:50 »
Održano 3. i 4. kolo SRPSKE BASS LIGE!

U subotu i nedelju (6. i 7. jula) na Kupusinačkom dunavcu nedaleko od Sombora i Apatina održali smo i 3. i 4. kolo našeg državnog izbornog prvenstva u lovu bassa (popularno zvanog "Srpska bass liga"). Lovilo se po izuzetno teškim uslovima, na velikoj vrućini i sparini i vodi koja nažalost ne obiluje bassom, tako da je ribolov bio vrlo težak i mučan. Većina ekipa se baš mučila da ulovi bassa u meri tako da su prvi dan (prvo kolo) dve ekipe ostale bez ulova, a drugi dan čak tri, a većina ekipa je na merenje donela jednog ili dva basa. No neke ekipe su ponovo briljirale - ekipa KSR Banat iz Zrenjanina (Bojan Bojanić i Željko Sirar) su u 3. kolu ponovo bili prvi (sa čak 5 bassova donetih na merenje), a u četvrtom kolu su bili drugi (sa 3 bassa), tako da su i dalje ubedljivo prvi na tabeli posle četiri kola sa znatnom bodovnom razlikom. Bravo momci, zaista fantastičan rezultat! :D Prvi dan su odlično odnosno dobro otpecale i ekipe "D.A.M Team (Ivan Mujović, Miloš Berak i Srđan Gajčić) odnosno "Formax Team" (Aleksandar Sale Popović i Jovan Jodža Lončar) i zadržale drugo i treće mesto (na kome su i do tada bile). Uopšte, poredak prvih 5 ekipe se posle 3. kola uopšte nije promenio. No drugi dan "Formax Team" je nažalost podbacio, ostao potpuno bez ulova i završio na trenutnom 7. mestu, a ekipa "VIP Mighty-M" (Danijel Ćaćić, Branko Stojaković i Dalibor Todorović) je zato odlično otpecala i izbila na tabeli odnosno zamenila ih na trenutnom 3. mestu. Četvrto mesto posle ova dva kola zadržala je takođe i ekipa KSR "Magic Fish" Sombor (Miloš Popović, Miloš Elek i Slaviša Keliš) što svedoči da su i oni odlično odnosno konstantno dobro lovili. I tako dalje, i tako dalje... Rezultate ostalih ekipa možete da vidite u priloženim tabelama. Poslednja dva kola naše Lige biće održana 31. avgusta i 1. septembra na Bajskom kanalu i biće zaista zanimljivo jer od 3. do 7. mesta imamo čak 5 ekipa sa bodovnom razlikom od samo 3 boda i manje, tako da će biti žestoka borba za što bolju/višu poziciju, a dve prvoplasirane ekipe će se verovatno boriti za šampionsku titulu (jer su bodovno odmakli dosta daleko od ostalih). Vidimo se dakle ponovo na Bajskom kanalu krajem avgusta/početkom septembra!Fantastični Zrenjaninci - Bojan Bojanić i Željko Sirar. I posle 4 kola i dalje ubedljivo prvi na tabeli. Bravo momci, zaista fantastičan rezultat!
Ivan Mujović i Srđan Gajčić (nedostaje na fotografiji i Miloš Berak) - takođe odlični, konstantno dobro pecaju i trenutno zasluženo na drugom mestu tabele! Bravo momci!
Još jedna ekipa koja je odlično pecala oba ova kola i zasluženo se podigla sa petog na treće mesto tabele - Daniel Ćaćić i Dalibor Todorović (na fotografiji nedostaje treći član ekipe Branko Stojaković). Bravo momci!


https://www.facebook.com/srpskabassliga/posts/910956149244853
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

Van mreže pikeman

 • Administrator
 • Dunavski Vuk
 • *
 • Vuk od: Jul 2008
 • Poruke: 11,326
 • Lokacija: Apatin
  • Vukovi sa DUNAVA
Odg: Srpska bass liga
« Odgovor #47 poslato: 02 Septembar 2019, 20:24:12 »
Finale Srpske Bass lige

Šampioni Bojanić i Sirar!

U subotu i nedelju na Bajskom kanalu nedaleko od Bezdana održana su poslednja dva kola (5. i 6.) našeg ovogodišnjeg državnog izbornog prvenstva u disciplini black bass (popularno zvanog "Srpska bass liga"). Lovilo se po veoma nepovoljnim uslovima - izuzetno toploj vodi koja se danima nije spuštala ispod 29 stepeni (29.5 stepeni za vikend), vodostaju Bajskog kanala nižem za skoro pola metra, velikoj vrućini... tako da je riba bila izuzetno slabo aktivna i nije je bilo lako pronaći i uloviti. No, sve ekipe su ipak uspele doneti ulov na merenje u oba kola (od jedne do maksimalnih pet riba). Sa ova dva poslednja kola nažalost izostala je (opravdano, zbog bolesti jednog od takmičara) ekipa "Rapture Bass Team (Dino Matković i Mladen Malešević) tako da se takmičilo 12 preostalih ekipa.

Prvog dana takmičenja najveći ulov donela je ekipa "Gunki Team Dunav Karavukovo" (Nikola Kozić, Dušan Lazić i Svetozar Batinić) - 5 basova teških 4.529 grama, druga je bila ekipa "Carp System Spro & Gamakatsu Bass Team" (Bojan Bojanić i Željko Sirar) - 5 basova teških ukupno 3.759 grama, dok je treća bila ekipa "Karaš Odžaci" (Darko Bandur i Dušan Nikolić) - 5 bassova teških 2.818g. Bojanić i Sirar su fantastičnim pecanjem u četiri prethodna kola i ovim rezultatom u 5. kolu sebi praktično osigurali prvo mesto i nisu morali ni pecati u poslednjem kolu, toliko su ubedljivu bodovnu razliku imali nad ostalim ekipama. No zato se borila velika bitka za drugo i treće mesto jer je od treće do sedme ekipe na rang listi razlika bila u samo 3 boda, tako da se svašta moglo promeniti u ta dva poslednja kola. Ekipa na drugom mestu posle četiri kola "DAM Team" (Ivan Mujović, Miloš Berak i Srđan Gajčić) je takođe imala lepu bodovnu razliku u odnosu na ostale i trebali su se potruditi samo da dobro otpecaju i ta dva poslednja kola, no to im nažalost nije uspelo (više o tome na kraju).

U poslednjem 6. kolu najveći ulov donela je ekipa "VIP Mighty M" (Daniel Ćaćić, Branko Stojaković i Dalibor Todorović) - 5 bassova teških ukupno 4.027g, drugi ulov po veličini donela je ekipa "Carp System Spro & Gamakatsu Bass Team (Bojanić/Sirar) - 4 bassa teška 3.664g, dok je treći ulov donela ekipa "Formax Bass Team" (Aleksandar Sale Popović i Jovan Lončar) - 4 bassa teška 3.469g. Ova poslednja ekipa je u prethodnom kolu bila četvrta po ulovu tako da su se sa sedmog mesta popeli na četvrto i bili su u "trci" poslednjeg dana i za treće mesto, no u "foto finišu" pretekla ih je ekipa "VIP" koja je otpecala bolje (razlika između njih je bila praktično u samo jednoj ribi od otprilike 600 grama) i zauzela ukupno treće mesto. No najveći peh je imala ekipa "DAM Team" (Mujović, Berak i Gajčić) jer nisu imali sreće u poslednja dva kola (a naročito u poslednjem kolu) tako da su sa drugog mesta i sa lepom bodovnom razlikom pali na peto mesto, ali šta da se radi, ovo je ipak takmičenje i sve je neizvesno do samog kraja.

Kao što je već rečeno, pobednici Lige bili su dvojac Bojanić i Sirar - "Carp System Spro & Gamakatsu Bass Team" koji su zaista fantastično otpecali ovu sezonu i pritom oborili mnoge rekorde naše Lige, drugo mesto zauzela je ekipa "Gunki Team Dunav Karavukovo" (Kozić, Lazić i Batinić), treće mesto "VIP Mighty M" (Ćaćić, Stojaković i Todorović), četvrto mesto "Formax Bass Team" (Popović i Lončar) dok je peto mesto kao što je već rečeno pripalo ekipi "DAM Team" (Mujović, Berak, Gajčić). Iz ovih pet ekipa formiraće se reprezentacija Srbije u lovu bassa koja će 2020. nastupiti na svetskom prvenstvu koje će biti održano u USA. Poredak ostalih ekipa i rezultate možete da vidite u priloženim tabelama sa poslednja dva kola. Čestitamo svim učesnicima a reprezentativcima želimo puno sreće i uspeh na svetskom prvenstvu u USA.Šampioni Srpske bass lige za 2019. godinu sa trofejima na obali Bajskog kanala! Čestitamo momci!Željko Sirar i Bojan Bojanić - fantastično su otpecali ovu sezonu i zasluženo postali državni prvaci i šampioni Srpske bass lige. U rukama drže ulov iz 5. kola. Čestitamo momci!Standardno odlični sa uvek visokim rezultatima - Svetozar Batinić, Dušan Lazić i Nikola Kozić. Drugo mesto Srpske bass lige. Čestitamo momci!Osvojeno treće mesto odličnim pecanjem kroz celu Ligu a posebno u poslednja dva kola - Branko Stojaković i Dalibor Todorović (na slici nedostaje treći član tima Daniel Ćaćić). Čestitamo momci!Formax Bass Team - ove godine u samom vrhu Lige ali ih je jedno loše otpecano četvrto kolo u Kupusini spustilo nažalost na 7. mesto, tako da su u poslednja dva kola morali dati sve od sebe da to nadoknade. Na kraju su zauzeli veoma dobro četvrto mesto i ujedno mesto u reprezentaciji. Čestitamo momci!"DAM Team" - Miloš Berak i Ivan Mujović (na fotogafiji nedostaje Srđan Gajčić) - u vrhu Lige konstantno po rezultatima ali su poslednja dva kola nažalost loše otpecali i zauzeli peto mesto. Čestitamo!Ekipa "Kiss my Bass" - Miroslav Zeljković i Zoran Vunjak - nova ekipa u Srpskoj bass ligi od ove godine. Dali su sve od sebe u zaista jakoj konkuenciji ali verujemo da će u narednim sezonama ostvariti daleko bolje rezultate. Bravo momci!Ulov šampiona iz poslednjeg 6. kola! Bravo momci!Najveći bass u poslednjem kolu - 1.652 kg i jedan od 3 najveća bassa u sezoni 2019. Napao je popera u samo svitanje i savladan laganim priborom posle žestoke borbe!Jovan Jodža Lončar sa prelepim bassom preko kilograma kojeg je ulovio džigovanjem po dnu. Bravo!Start takmičenja u samo svitanje, dok se izmaglica diže sa ove prelepe vode!

Preuzeto sa: Srpska bass liga


Van mreže SašaTopic starter

 • Somdžija
 • *
 • Vuk od: Jul 2010
 • Poruke: 1,581
 • Lokacija: Novi Sad
  • Formax Store
Odg: Srpska bass liga
« Odgovor #48 poslato: 02 Septembar 2019, 22:27:49 »
Dražene, hvala što nas pratiš i redovno prenosiš informacije sa našeg takmičenja. :)
Bass mi je opsesija...

Van mreže pikeman

 • Administrator
 • Dunavski Vuk
 • *
 • Vuk od: Jul 2008
 • Poruke: 11,326
 • Lokacija: Apatin
  • Vukovi sa DUNAVA
Odg: Srpska bass liga
« Odgovor #49 poslato: 03 Septembar 2019, 10:48:49 »
Nema na čemu :cheesy:.

Svetsko prvenstvo je sledeće godine u novembru? https://usabass.org/2020-bbwc-usa


Van mreže no names

 • Dunavski Vuk
 • *
 • Vuk od: Jun 2014
 • Poruke: 2,368
 • Lokacija: B. D. Polje
Odg: Srpska bass liga
« Odgovor #50 poslato: 03 Septembar 2019, 11:26:18 »
Imao sam čast da pecam sa par momaka iz naše bass lige....pa to su mašine za ribolov.  :ok:
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

Van mreže SašaTopic starter

 • Somdžija
 • *
 • Vuk od: Jul 2010
 • Poruke: 1,581
 • Lokacija: Novi Sad
  • Formax Store
Odg: Srpska bass liga
« Odgovor #51 poslato: 04 Septembar 2019, 10:31:01 »
@no names

Da, itekako se primeti strahovit napredak kod svih takmičara/ekipa otkako smo krenuli sa Ligom pre 5 godina. Liga nas je naterala da pređemo u čamce i sa VBK se preselimo na ozbiljnije, veće i dublje vode, ali i da intenzivnije pecamo. To nam je dalje omogućilo da naučimo razne tehnike ribolova koje inače teško da bismo usvojili na malim i plitkim terenima. Love se sve krupnije i krupnije ribe i sezona ribolova je sve duža (zahvaljujući svemu nabrojanom ali i promeni klime, nažalost). Verujem da bassolovu u narednim godinama i decenijama tek dolaze lepši dani.
Bass mi je opsesija...

 

 • Efikasna energija - Portal posvecen energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije
 • List Ribolov
 • Smuki Mrdalice
 • Sportski Ribolov
 • Marketing
 • Marketing
 • Marketing
 • Marketing