Autor Tema: I Komarčev kup  (Pročitano 964 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže atothTopic starter

 • Kederaš
 • *
 • Vuk od: Nov 2008
 • Poruke: 28
 • Lokacija: Kanjiža, Vojvodina
I Komarčev kup
« poslato: 02 Oktobar 2012, 09:07:37 »
I KUP “KOMARČEVOG SELA” U LOVU RIBE UDICOM NA PLOVAK ZA SENIORKE

   U subotu 29-og septembra, u organizaciji udruženja sportskih ribolovaca “BRATSTVO” iz Kanjiže održan je prvi pojedinačni  kup “KOMARČEVOG SELA” u lovu ribe udicom na plovak za seniorke.Ideja da se ovo takmičenje organizuje rodila se u glavi Andraša Tota i Tibora Olaha dva sportska ribolovca koji ribolovački sport u Kanjiži još drže u životu.
   Pošto se u bližem okruženju pa ni u čitavoj Vojvodini ne organizuju takmičenja na kojima bi seniorke mogle da odmere snagu u ovoj disciplini, organizatori su odlučili da organizuju ovo takmičenje na kojem bi se ponovo srele nekadašnje takmičarke iz potiske lige i sa prvenstva Vojvodine jedina dva takmičenja gde su se one u proteklim godinama takmičile.
   Udruženje je iskoristilo priliku i prihvatilo ponudu gos. Dukai Ferenca ( u Kanjiži poznat kao Kalap ) da se takmičenje održi na delu kanala koje je njegovo vlasništvo pored Komarčevog sela u predgrađu Kanjiže. Selo je dobilo ime po tome što je izgrađeno na brežuljku usred močvarnog terena koje je nekada bilo puno komaraca.
   Kanal se nalazi u idiličnom okruženje sa uređenom obalom koja je uredno održavana, sa lokvanjima koji u toku dana zadivljuju svojom lepotom, trščanim zidom sa strane druge obale koji pruža zaklon i utočište ribama jednom rečju pravi mali raj za ribolovce i ribe.
   Na takmičenje su se prijavile takmičarke iz čoke, ade, mola, srbobrana , subotice i kanjiže njih ukupno 15. Takmičenje se odvijalo u tri sektora po pet takmičarki.
   Jedan deo takmičarki  se opredelio za lov kedera dok je drugi deo pecao babušku (meleza). Brzo se ispostavilo da je kedera teško privući sa druge obale gde se aktivno javljao na površini vode a i ulovljeni primerci su bili isuviše mali da bi mogli parirati babuškama od oko 50 grama. Babuška se isto javljala pod drugom obalom ispred trske i rastinja i uspešnije su bile takmičarke koje posle osnovnog hranjenja nisu više bacale hranu . Dobitna kombinacija kako se na kraju pokazalo je bilo pecanje na štek uz hranjenje iz kupice. Kao mamac korišten je beli crv, pinki i larva od komarca.
   Posle tri časa pecanja vaga je pokazala sledeće rezultate.

1. Sektor                   1. Livija Tot      2990gr      Kanjiža
         2. Eržebet Fulajtar   1260gr      Srbobran
         3. Eržebet Balo   970gr      Ada

2. sektor                   1. Šarolta Baranj   1030gr      Mol
         2. Brigita Šuranji   1020gr      Čoka
         3. Mirjana Karać   990gr      Srbobran

3. sektor                    1. Žužana Kovač   2830gr      Mol
         2. Iren Benko      2370gr      Srbobran
         3.Gabriela Gomboš   2050gr      Čoka

   Zahvaljujući razumevanju lokalne samouprave Kanjiže sve nabrojane takmičarke su pored dobijenih medalja koje je obezbedilo udruženje sportskih ribolovaca dobile i prigodne poklone. Pored medalja pehar je dobila najstarija učesnica Ilona Berec iz ade, najmlađa Žužana Bakota iz kanjiže i apsolutna pobednica ovog takmičenja Livija Tot iz kanjiže.
   Posle ukusnog ručka i druženja uz priče sa minulih takmičenja takmičarke su se rastale sa obećanjem da će se videti na II kupu Komarčevog sela dogodine
Pobednice I organizatori


Uploaded with ImageShack.us
Apsolutna pobednica


Uploaded with ImageShack.us


Uploaded with

Uploaded with ImageShack.us
http://imageshack.us/clip/my-videos/19/ccekuxiwjuahzigozihtou

 

 • Efikasna energija - Portal posvecen energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije
 • List Ribolov
 • Smuki Mrdalice
 • Sportski Ribolov
 • Marketing
 • Marketing
 • Marketing
 • Marketing