12. Svetsko prvenstvo u fider ribolovu 2023.

Započeo Dragan Nešković, 24 Mart 2023, 12:55:17

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Dragan Nešković

На каналу ДТД у Кајтасову (Бела Црква) од 3.7. до 9.7.2023. одржаће се 12. Светско првенство у фидер риболову. На сајту нашег савеза можете погледати детаље: http://www.ribolovci.org.rs/. Ето лепе прилике да у нашој земљи видимо светске мајсторе фидер риболова, и Боже здравља, да се опет радујемо са нашим светским првацима. :clap2:  :thumbup:


А када овоме додамо и чињеницу да се у Апатину, ове године одржава и светско првенство за даме: https://vukovisadunava.com/ribolovacka-takmicenja-manifestacije/29-svetsko-prvenstvo-za-zene-u-ribolovu-na-plovak-srbija-2023/, онда је сасвим очигледно да је наш спорт, и тата и мама на све остале спортове код нас. Ми се не бавимо некаквим споредним стварима на свету, ми смо Светски шампиони, риболовци Србије  smiley102
Поштено на води  smiley033

no names

Održano je kod nas mnogo svetskih prvenstava i jakih medjunarodnih kupova, a izmedju ostalih i Preston kup koji je imao jača imena nego Svetsko prvensto. A, trebalo je u Ukraini pa daj šta daš i sad na stazu zvanu "gatanje u pasulj". Napisao bih mnogo toga vezanog za ovaj naš sport i privatni savez ali nemam više živaca da se majem sa budalama.
Našima naravno želim svu sreću i da opet zasijaju....savezu želim....hmm...uzdravlje  smiley033
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

Dragan Nešković

Данас је завршено 12. Светско првенство у фидер риболову, на каналу ДТД у Кајтасову (Бела Црква).

  1. Мађарска  32
  2. Холандија  36
  3. Енглеска    38
14. Србија       74

Мађари су још једном показали да су велемајстори овог спорта. Разлика између прве три селекције је само 6 секторских поена, дакле може се рећи да и Холандија и Енглеска нису имале довољно среће. Свакако да нису, али када се уради детаљна анализа првог и другог такмичарског дана, тек се онда може видети, колико су Мађари велемајсторски одрадили ово такмичење. Јасно се види да комшије нису лутале, имали су јасан план од почетка, и оно што се мени највише свиђа, одрадили су врхунску анализу после првог дана, и поставили шампионску тактику за други такмичарски дан. То се јасно види на два критична сектора која су имали после првог дана, у сектору (Д) Д2 први дан су били 7-ми, имали су срећу да исто место извуку и данас, а данас су ту били први. У сектору (Б) Б21 први дан су били 8-ми, данас су пецали на Б18 и били су 4-ти. Одлична пецања на ова два места током данашњег дана, донела су им златну медаљу.

Колико су Мађари пецали скоро па савршено у датим условима, може се видети и по оствареном улову први и други дан, субота: 16,490кг. недеља: 16,430кг. Кретање негативних поена, субота 19, недеља 13. Свака част комшијама, врхунско такмичарско пецање  :ok:

Холанђани су све имали у својим рукама, требали су да одраде бар приближно исто као и првог дана, али нису. Данас су подбацили за 6 поена у односу на јуче, и то их је коштало златне медаље. Исто важи и за Енглезе, само су они подбацили још више, јер су данас пецали за свих 10 поена лошије. Иако нису навикли на рибе које су се већински пецале на овом такмичењу (цверглани), и Холанђани и Енглези потврдили су своје мајсторство, заузевши друго и треће место, а реално су могли и боље. Свака част и њима  :ok:

Што се тиче наше селекције, шта рећи. Момци су се трудили до максимума, радили су стварно ударнички. Да не смарам више са детаљнијим анализама, рећи ћу само један податак. Наши су имали бројчано, више упецаних комада рибе од Мађара, али са малером да је та риба била скоро дупло мање граматуре. То је већински питање среће, у принципу. Има и један други детаљ, на пример и нама се поновило исто место у два дана, то је у сектору (Е) позиција Е15. У суботу смо ту били 6-ти, а данас 10-ти. уз ако се добро сећам, исти број упецане рибе. То мени личи на не баш срећан избор тактике за други дан, можда је и прихрана могла боље да се прилагоди, али окрени-обрни, тактички је то требало одрадити боље. Наш такмичар је свакако одрадио оно што се од њега тражило. Мађари су такав случај решили много боље од нас.

Свакако ово није резултат који смо очекивали, али и то је живот. Идемо даље, биће још прилика, подршка нашим момцима  :thumbup:  :takoje:


Поздрав  smiley033
Поштено на води  smiley033

mladinaucnik

Jedan clan reprezentacije je i ovde na forumu, delili kancelariju 3 godine  :cheesy:
Mozda ima i drugih, za ovog sam siguran

GoranZem


Drill Junkie

Aaauu kakav prikaz jednog takmicenja, svaka cast  :clap2:

Sto se tice opreme, feeder je davno premasio plovak na "elitnim" takmicenjima.
Priprema i logistika je skoro pa ista ali kolicina opreme, luuudilo ...

First slomi ovu palmu, then I will teach you !!!

Dragan Nešković

Енглези су само после пар дана од завршетка овог такмичења, објавили овај видео. Тако то раде озбиљне репрезентације, јесу то све имена у свету риболова, али они представљају своју земљу, и сам тим нема играња. Свака част људима  smiley033

А имамо пример и ових наших ... ми и до дан данас немамо снимљени прилог као репрезентација, и то довољно јасно све говори, нема потребе трошити речи на ту тему  :grin:
Поштено на води  smiley033

Teme sličnog naslova (10)