Bandar na strimere

Započeo EsoX, 12 April 2009, 10:47:37

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

EsoX

Bandar je takodje riba koju je vrlo zabavno loviti musicarskim priborom. Lagani pribor klase recimo 3wt.. mali strimercici u drecavim bojama.. i jato raspolozenih bandara je sve sto je potrebno za odlican dan na vodi. Srazmerno svojoj velicini odlicni su borci.. a kad ih nadjete dosta se lako love, i gotovo na svako provlacenje strimra imacete udarac.. takodje za razliku od mnogih srugih vrsta bandar se neplasi coveka u tolikoj meri... tako da ih cesto lovim i samo na duzinu stapa..

Evo i jedan pravi kapitalac... :rlol: :rlol:pikemanKićo

Pravi kapitalac,nema šta :ok:

Nisam ga još lovio na strimera,pa ak ti nije problem stavit neku preporuku sa slikom  :help:

EsoX

U sustini mnogo toga moze da posluzi.. uglavnom nisu preterano izbirljivi... mali cloueri su odlicni kada je jato malo dublje ili je brzi tok.. dok za mirnu vodu neotezani strimeri koji jako sporo tonu su odlicni jer ga bandar cesto napada u samom propadanju, dok gotovo da lebdi... kombinacija boja zuto, chartruse, crveno... a velicina od 2 pa do recimo 7cm... Ako ne udari na strimer obicno ce ga par riba iz jata pratiti... onda na vama ostaje samo da izmenjate par kombinacija dok ne nadjete sta pali... obavezno u ovakvoj situaciji probajte i strimr povlaciti vrlo brzo jer upravo to zna biti okidac za napad.

Clouser Minnow


cinculiranje...pikeman

Mora da je pravi gušt kad naiđe neki malo krupniji...  :cheesy:


Kićo

Na sličnim mjestima ih pecamo,usput sam dobio preporuku da su dobri naranđasti i plavi strimeri sa zlatnom niti dužine do 8cm,pa šta kažeš o tome.

EsoX

Bandari po svemu sudeci obozavaju takva mesta kao sto su brana, prevodnica, mostovi...

Boja strimera mislim da nije presudna.. evo prosli put smo na istom mestu i istom prezentacijom lovili na drecavo zute, bele i potpuno crne strimere... ja mnogo vise volim koristiti drecave strimere jer ih ja u vodi mnogo bolje vidim i zbog toga mi ih je mnogo lakse voditi... sto se tice plave boje nisam je nesto mnogo koristio.. ali narandzasta uz chartreuse, zutu i crvenu mi je jedna od omiljenih boja za bandarske strimere...

ULJEZ

vučeš ga u blizini odnosno ispred tebe ili imaš sistem za dalje bacanje pa ga povlačiš pošto vidim da si prilično visoko

obožavam ga pecati pa me zanima
ono što trijezan misli pijan kaže

EsoX

Sve zavisi gde se riba nalazi... kad su odmah tu blizo obale ona su zabacaji kratki svega par metara... po padu strimera na vodu, pustim ga da potone u sloj vode u kom se jato nalazi i onda ga lagano povlacim.. mnogo cesce ga lovim upravo na ovim malim distancama i to mi je mnogo interesantnije jer vidim i ribu i strimer.. desava se da je riba i dalje od obale tada je skoro sve isto samo sto su zabacaji mnogo duzi... ovo je malo nepovoljnija situacija jer nevidite uvek trenutak napada tako da je teze registrovati sve grizove, posto se sve cesto desava u pauzi.. a nije potrebno puno vremena od kad zgrabi strimer do trenutka kad ga ispljune... Mada ukoliko je jato raspolozeno cesto ce i sa vece udaljenosti dopratiti veci strimer, i zaustaviti se na svega nekoliko metara od vas tako da se ponovo sve svede na kracu distancu i lov na vidjeno..  :smiley:


Spojene poruke: Fri Jun  5 14:42:26 2009

Juce smo ih ponovo lovili na male jig strimere...ramplinstinski

Kupi mi majko top !

josip

Pa zar se prestalo loviti bandare,ili nemamo što pisati.
pozdrav iz osijeka

Kićo

mala stanka posto je sve bilo zaledjeno :wink:

josip

Sad čemo mi krenuti,kad zatopli,još ds nsprsvim par strimera.
pozdrav iz osijeka

tommylee

Ma samo da voda se ugrije i iole izbistri,pa ćemo da sve lovimo.


skespa

da li je neko imao srece prosle sezone? :)

i da li neko ima preporuku za neku vodu u vojvodini da se okusam u ovoj sezoni? :)
Radije bih sada pecao drugovi!

Teme sličnog naslova (10)