Tamiš kod Opova

Započeo tdeki, 22 Jul 2011, 19:06:21

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

speed_serb

Drugu definitivno...

Jel bio ko na Tamisu ovih dana?

Mangup

pozdrav...kolko sam ja razumeo ove sa kojima treba da idem...to je ovo...do sada nisam pecao ovde ako neko moze da pomogne...sta da ponesem...plovak dubinka? od mamaca? crvi secerac gliste...koja riba se peca i sl Hvala unapred
Zver udara kad srce spava!

pop1307

opredeli se za nesto,moj savet ti je dubinka,zanimaj se posto ides na dan.pecaj na hranilicu,standardno,mozes eventualno da brobas neku motku da zabacis za soma pa neka cuti.

Mangup

durdubak? ili na kedera...ruza od crvenih glisti?
Zver udara kad srce spava!

pop1307

pravo da ti kazem jednom u zivotu sam ulovio soma na tamisu tako da nesto nemam prakse sa time,ali probaj sa par stvari nece da skodi ribica,riba,i sve ostalo. glistu svakako kao i sve ostalo,hleb zito kuvano,crvici.

Mangup

Zver udara kad srce spava!

rulerus

Ponesi crvice i zito i neku dobru hranu, fider ili takmicarac ili i jedno i drugo pa na smenu. Ovako je bilo proslog marta.


Mangup

ponecu bolonjez...crve...gliste...secerac...zito..gliste ako radi na nesto mora da udari :D
Zver udara kad srce spava!

shonebg82

Jel bio neko za vikend?

Mangup

ja sam pogresno razumeo ljude gde idemo to jest oni nisu znali da mi objasni...Ja sam bio na Karasu....
Zver udara kad srce spava!

ady

Pa jes...tamo ispred mosta i stoji tabla "REKA TAMIŠ"! Svaki put se u sebi nasmejem. Kao u onoj dečijoj pitalici "Koja reka protiče ispod savskog mosta?" Da li je moguće da niko od nadležnih to nije primetio ili ih sve boli uvce?!?
Ali, da si otišao na Tamiš u Opovu - bolje bi prošao 1000%, jer je karaš do sredine prethodne nedelje bio još uvek zaleđen, verovao ili ne, tako da je voda garanteka bila ladna u p.m.

Mangup

jeste zato i nije radila riba samo bela po povrsini konkretno keder
Zver udara kad srce spava!

Nebo

Bio ja juce. sem par bodorkica nista drugo, hladna voda, isao da mi d vidi puta...a ta tabla, he he, posebna prica 
Ko jamu drugom kopa ne čini proleće

djole037

Kolege kakva je siituacija u Opovu ovih dana. Planiram sa nekim drustvom jedan izlet uz rostilj i sve sto ide uz to pa me intersuje ima li blata ili je kako pretpostavljam suvo. Naravno planirao sam i da malo okupam plovke cisto da me zelja mine  :smiley:

ady

Zadnji info koji imam je da je voda relativno stabilna, mutnjikava i još uvek poprilično hladna.
Blata nema!
Sitna bela se pokrenula!
Za plovak mogu da ti preporučim jedno super mesto koje i lokalci redovno posećuju i hrane. Kada pređeš most, ućeš u Opovo, posle benzinske pumpe (ostaje ti s leve strane) skreneš u prvu desnu uličicu - put vodi na dole, ka Tamišu, na mesto koje se u lokalu zove "plaža". Tu kad siđeš ideš na levo, do 2. ili 3. mesta. Prepoznaćeš ga po tome što na nekuh 6-7 m od obale, paralelno s njom, u vodi leži oboreno stablo. Baca se tik uz to drvo, i vozi se plovak celom njegovom dužinom. Riba obično uzima ili na samom početku (ređe) ili na kraju vožnje. U pitanju su krupatice, deverike i s vremena na vreme babaja. Sad mislim da babaju nećeš videti, ali bodorke i krupatice vrlo verovatno. Hrani se mahom žitom ili šećercem, time se i peca, ali i glijama, crvićima i vrlo često (ali u kasnije doba godine) i na ružu od hleba!
Javi šta si uradio!