Skorašnje poruke

#1
Reke / Odg: Tamiš - Sakule
Poslednja poruka Oliverikus - danas u 05:48:59
Kakav naslov!
U ponedeljak sam imao cirkus zbog pompezno predstavljanog uginuća nekoliko riba (krvavi Tamiš). Izjašnjenje inspekciji po zahtevu Ministarstva je krajnji rezultat.
Trenutno ima mnogo ribolovaca na tom terenu. Petak-subota-nedelja oko 500 ribolovaca od Opova do Tomaševca. Od krivolova strujom, mrežama ili drugim alatimma nema ni pomena. Nemaju gde. Ne postoji 300m terena bez bar jednog ribolovca. A ni lopovi ne bi pustili da im tolika riba ispadne iz mreže ili meredova ako rade strujom.
Proletnja viremija je i dalje prisutna, ribe ima poprilično i to je normalan proces. Drugi i verovatniji razlog, jer su 4 ribe plutale jedna za drugom, dva šarana i dve babuške, jeste pražnjenje čuvarke posle završetka pecanja. Riba uginula, nije više sveža... čuvana u maloj i plitko postavljenoj čuvarci i onda se ribolovac koji tvrdi da je SPORTSKI jer vrati ribu (makar i mrtvu) oseća ponosan na svoje (ne)delo!
Novinar koji je pisao ovo čudo od teksta (jedan potpisan u BLJUCU a drugi u TELEGRAFU, identičan tekst!) je svojim rečima prepričao deo mojih komentara uzet iz nekoliko različitih tema i mesta i pompezno istakao iritirajući naslov.
#2
Dunav, moje more... / Odg: Divlje svinje
Poslednja poruka Milos medic - danas u 01:05:12
Dali je ista prezivelo od kuge od kineskog mosta do cente? Ja svinju nisam video od tada u bg lovistu rit 😪
#3
Reke / Odg: Tisa
Poslednja poruka laki22 - juče u 20:37:41
jos gore  :lol:  ceo taj potez od aradca do gore do babatova pa jos gore do pred becej je uzas. no, to ne znaci da ne treba da odes i vidis i probas :) nije da nista nece trzati, ima one dosadne bele, spiclera, crnooke, a na tisu je uvek lepo otici :)
#4
Smuđ / Odg: Smudj na dubinku
Poslednja poruka Bobiska - juče u 20:04:13
0.30mm monofil je sasvim u redu za dubinac, mada moze i 0.25 nece nista da skodi, naprotiv. Samo taj Favorite Creed 50g nije bas za taj vid pecanja. Na tvom mestu bih koristio nesto sporiji (meksi) stap. Za taj vid ribolova mogu se koristiti i mnogo jeftiniji stapovi od spin stapova.
#5
Traper Srbija / CREEK čizme za vodu - TRAPER
Poslednja poruka mihabg - juče u 18:17:53
Creek čizme su odlična, izdržljiva i estetski lepo napravljena obuća za mušičare i plovkaroše .
Tvrdi, debeli neklizajući đon štiti vaša stopala na kamenitom dnu reke.
Ukrućeni gornji deo obuće sprečava uvrtanje i povrede skočnog zgloba.
Čizme imaju sistem brzog vezivanja pertli.
U setu su i 20 klinova protiv klizanja ,sa odgovarajućim ključem/ zavrtačem.
Boja: SIVA – Više nijansi

Tabela dostupnih veličina :
42 -28,5cm
43 -29,5cm
44 -30,5cm
45 -31 cm

Cena: 11550 RSD

#6
Ribolov na moru... / Odg: Ribolov u Grčkoj
Poslednja poruka nemanjazemun - juče u 18:04:00
see drug ovo jedno mi lici na jako otrovnu fugu ribu trwca i cetvrta slika vodi racuna . ne znam da li je ali cuo sam da sepojavila....

juče u 18:07:18

trenutno u neos marmarasu sa plaze siturija ove desno ribe su vrhunske za jelo bas ... Ronim do bova ims puno krupnih orada i ovcica ali do sada nisam imao srece mada sam sve ovo vatao na spirolino bombardo i parce lignjice na kraju predveza od nekih 70tak cm. Jedino sam hobotnicu i ribe list nabadao na rucni harpun puske nisam poneo a ni ozbiljniji pribor jer sam sa decom....
#7
Štapovi za ribolov bele ribe / Odg: Feeder štapovi
Poslednja poruka ibanezi - juče u 17:36:19
Apsolutno saglasan. 30000 je oko 250e. Za oko 150 možeš kupiti, ne možda vrhunsku, ali uz pažljiv odabir motkicu koja takoreći ni po čemu ne zaostaje za vrhunskim štapovima za merak po Tamišu i kanalu, a za povremena pecanja na Dunavu i komercijali sa kapitalcima za preostalih 100 može da se nađe odlična močuga. Na manjim komercijalama i gde nisu česti kapitalci može da se uživa uz punu pouzdanost, opet sa prvoizabranim štapom. Prvi štap do jedno 80ak gr max, a drugi 150 pa čak i preko i obavezno 3,9m.
#8
Sitan pribor / Odg: Sitnice sa Aliexpressa - ...
Poslednja poruka kiraj - juče u 16:23:06
Od mnoštva sitnica koje sam kupio sa Alija ,uzeo sam i ovaj najlon .Prijatno sam se iznenadio bojom .Baš je dobro vidljiv.
Kako će se pokazati na ribi ,nadam se da ću videti.
#9
Mašinice / Odg: Mašinice za statično peca...
Poslednja poruka Som000 - juče u 16:22:41
Meni se baš ne sviđa, s rukohvatom kao mašinica 2000 smiley012 , mislim da je vantage cat bolja i jeftinija
#10
Som / Odg: Monofil ili upredena stru...
Poslednja poruka Som000 - juče u 14:48:34
Trenutno sam u potrazi za kanapom za pecanje soma dubinski. Pecam negde do 60m maksimalno od obale. Gledao sam na AliExpressu i našao zanimljive po vrlo pristupačnim cenama. Imam nedoumicu: da li da kupim kanap od 4, 8, 9 ili 12 niti? Nekako imam osećaj da četvoronitni ne može biti dovoljno okrugao i da bi pravio veći otpor kroz provodnike od 8, 9 ili 12 niti. Ovi od 8 i 9 nisu skupi, pa čak ni oni od 12 (ako ne lažu), koštaju 1000m 0.37 3000din. E sad, muči me još jedna stvar. Plašim se da ne naručim kanap deklarisan kao 0.4mm, a da on bude realnih 0.6 i da mi na mašini stane duplo manje. Kakva su vaša iskustva sa kineskim konopcima? Koliko otprilike lažu za debljinu?