Military Shop


PKVM sistemi D.A.M.rs - prodaja ribolovacke opreme nemackog proizvodjaca DAM
Carp Mania - sve za takmicarski i rekreativni ribolov Vodomar.rs MG Servis
Plovak Plus - prodavnica ribolovacke opreme Marketing Riboshop Marketing

Skorašnje poruke

Stranice: [1] 2 3 4 ... 10
1
Zakoni i propisi / Odg: Zabrana upotrebe mrežice za kedere i veličina okaca
« Poslednja poruka jugov poslato danas u 03:11:22 »
@Zorane
 :clap2:
 :thumbup:
Nema se sta vise truditi. Rekao si sto jeste i tacno.
2
Ekologija & zaštita voda / Odg: Može li se nešto protiv ribokrađe?
« Poslednja poruka jugov poslato danas u 02:54:16 »
Tri dana, tri lokacije: Cortanovci, Novi Sad (sodros, dunavac kod stranda, dunavac petrovaradin, dtd kanal do prevodnice, rakovacki dunavac) i Susek-Beocin. Ukupno 24 mreze prosecna duzina oko 40 metara. Ono sto nas raduje da su mreze sve lošijeg kvaliteta i dosta lose izrade.
3
Kulinarstvo / Odg: Kulen-Kulin
« Poslednja poruka Dva vuka poslato danas u 02:08:34 »
Kulen je brendirala Slavonska Fajferica , rasa svinje od čijih se delova taj proizvod počeo praviti i raširio se dalje po Vojvodini , Mađarskoj, Srbiji . Nije svaki deo svinje za kulen i nije svaka svinja za kulen.Nije ni svaka slanina ista.  :cool: Drugačije zri meso u kolagenu , drugačije u svinjskom crevu ,a drugačije u kati  :takoje: Pravi kulen i kulenovu seku sam jeo pre 40 god. kod ujaka u Slavoniji , dok sam ko klinac provodio raspust pecajući i čuvajući čopor svinja pored Dunava , na Jami u Dalju . Ali te rase sada nema, i ja više nikad neću osetiti taj ukus. A veruj mi ,razlika između ujakovog kulena u kati i u crevu postoji,  ja sam Dva vuka, ja volim i poznajem meso  :cheesy: Jesi li znao napr. da Durok rasa svinje može da primi tri puta više vode i leda u tehnologiji izrade mesnih proizvoda od rase Landras :cool: Da rasa Pijetren ima strahovit prirast , ali i bledo-vodnjikavo meso koje nije za tehnologiju proizvoda koji se suše .  Seća li se neko viršli u konzervi  fabrike Gavrilović ? Taj proizvod je imao samo tri sastojka : juneće birano meso , vodu i so  :takoje: Današnja viršla, osim naziva,  nema nikakve veze sa tim proizvodom . Današnja viršla je đubre  :takoje: Da ne pominjem onu staru narodnu o tarabi , rupi i natpisu iznad nje . Razliku zna samo onaj ko je probao i jedno i drugo  :cheesy:  Tako da , prepirati se sa Slavoncem šta je kulen , a šta nije - meni izgleda smešno kao kad bi neko meni,Crnogorcu , objašnjavao kako se pravi stelja ili podrobac (zatop) Usput, i zatopa ima tri -četiri  vrste , ali pravi zatop može biti samo od jarećeg i jagnjećeg droba i iznutrica , osoljen i zaliven isključivo kozijim lojem  :takoje: Sve ostale varijante nisu ni blizu tom kvalitetu i ukusu. Što se tiče probanja pravog kulena, Toni -boj je sve lepo objasnio, pa kupi od njega ,mada sumnjam da i on može sada naći Slavonku- crnu , od koje je sve počelo  smiley033
4
Ostali brendovi mašinica / Odg: Vir mašinice
« Poslednja poruka vvuukk poslato danas u 01:26:54 »
Dobra je to mašinica bila...
5
6
Dunavska birtija / Odg: Aktivnost ribe i uspeh u ribolovu - 2017. godina
« Poslednja poruka Zoran poslato danas u 00:11:48 »
Fider, izuzetno zadovoljan količinom, veličinom i raznovrsnošću ulova, šaran 10-ak komada 2-4,5 kg, izuzetno zadovoljan, smuđ 10-ak komada  od 1-2kg, takođe vrlo zadovoljan. Jedino som me nikako nije hteo, svega 2 komada u meri. Generalno sam vrlo zadovoljan ovom sezonom, a nadam se da ću do kraja uspeti da vežem još par puta po par dana u kontinuitetu.
7
Zakoni i propisi / Odg: Zabrana upotrebe mrežice za kedere i veličina okaca
« Poslednja poruka Zoran poslato juče u 23:58:56 »
Ja sa svojih 10-15 smuđeva godišnje im sigurno nisam konkurencija, kao ni velika većina sličnih meni. Ali oni koji ''izdžigeričare'' po 10-20 komada smuđaraka (popularnih ''porcijaša'' od 300-400gr a bogami i manje) dnevno i koji troše po 100-tinak i više kedera po pecanju ... oni su već konkurencija. A baš njima jako nedostaje upotreba mrežice za kedere. Meni lično i meni sličnima ne fali uopšte. I kao što rekoh, neću je više nikad ni koristiti, taman i da je dozvole, jer je smatram nehumanim i nesportskim sredstvom, što u suštini i jeste.
Pošto sam izneo svoj stav, oprečan sa stavom ovde viđenijih i značajnih članova, isključujem se iz dalje diskusije po ovom pitanju kako sve ovo ne bi otišlo u neželjen pravac i rezultiralo raznoraznim lakšim i težim uterivanjima za šta, koliko vidim, ima raspoloženih. 
8
Zakoni i propisi / Odg: Zabrana upotrebe mrežice za kedere i veličina okaca
« Poslednja poruka mi-ne poslato juče u 23:55:10 »
Postoji mogucnost da su pecarosi za razliku od alasa ne saglasni zato sto su kod pecarosa naj glasniji pogresni ljudi. :takoje:
9
Dunavska birtija / Odg: Aktivnost ribe i uspeh u ribolovu - 2017. godina
« Poslednja poruka sasabosko poslato juče u 23:52:10 »
Meni najgora godina,u poslednjih 10 otkako sam se u ribolov vratio vecom strascu posle pauze oko 5g,prosla je isto bila katastofalna,ali sam barem isao 100tinak puta,ove godine nazalost 40tak.Jedna riba vredna pomena na prvom izlasku i to klen 1380gr,znao sam da nece izaci na dobro,kao ni jedna godina do sada kad su mi prve ribe bili klenovi.Som moja omiljena riba, dva otkacinjanja komada preko 5kg na istom izlasku,bezbroj malisana vracenih da porastu,10tak jedva preko mere od toga 4 na poslednjem izlasku na soma,svi pusteni da porastu.Belu sam slabo pecao,mozda 30tak kg,sarana izgubio 2-3kom,izvadio ni jednog, kuci za celu godinu doneo 2 alava klena koja su progutala varalicu.Smudj ni jedan,stuka ni jedna,skobalj ni jedan,bandar ni jedan sve u svemu katastrofa :grin:
10
Zakoni i propisi / Odg: Zabrana upotrebe mrežice za kedere i veličina okaca
« Poslednja poruka marina1983 poslato juče u 23:36:41 »
Zoćo , drmni jednu rakicu pre nego klip pogledaš  :cheesy:
Stranice: [1] 2 3 4 ... 10List Ribolov Spin & Fly Smuki Mrdalice HiT Feeder Sportski Ribolov Ribarstvo Info Marketing