Quantum Throttle

Započeo Germina, 24 Decembar 2018, 02:10:14

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Germina

Čini mi se puno muzike za malo para... oko 40€ sa sve poštarinom na aktuelnim popustima. :ok:

Quantum Throttle THThe new "Reel Engine" system developed by the American Quantum engineers is based upon an aluminium housing into which the bushes for the axles are subsequently milled. This guarantees much higher fitting precision, which is reflected in an excellent, smooth action and high robustness of the reel. The reel even copes supremely with retrieving relatively large and heavy lures all day long.

STANDARD TECHNICAL EQUIPMENT:

11 stainless steel bearings (10 + clutch)
··CarbonGraphite rotor
··Robust aluminium body
··Finely adjustable front drag
··Ergonomic handle and stainless steel components
··Anti-twist line roller
··Smooth gears with even line distribution
··Perforated aluminium spool
··S-curve line distribution
··Continuous anti-reverse
··Foot Forward™ reel foot for better rod balance

http://tackle4all.com/quantum-throttle-th-c-97_100_109_101_2095/


mrjr

Karburator mašinica  :cheesy:
Svakako da nije sve u šimanu i daivi,ali kako sad neki šminka varaličar,koji ne mere da ufati smudja bez iljadu evra opreme,da predje na mašinicu od 40eur,pa još da je hvali medj stručnjacima. Naši varaličari tek treba da nauče da pecaju jeftinim mašinicama. Ova mašiinica treba da prodje kroz ruke,da bi mogli nešto konkretnije o njoj.

simpson_H

97% nasih ribolovaca peca sa jeftinijim masinicama od ove tako da ti komentar i nije bas na mestu.
A good gamefish is too valuable to be caught only once"- Lee Wulff 1938.

mrjr

97% varaličara koje ja vidjam, peca sa skupljim mašinicama od ove. Ja bi je rado kupio za probu.

ibanezi

Nisam naravno video mašinu, ali čitajući karakteristike i znajući ko je i šta Quantum, ovo bi moglo da da "ugasi" uz Spro - Ryobi i sve ostalo iz teme "Ima li nešto dobro , a jeftino a da nije Ryobi - Spro". Ne sumnjam da pošto imamo prodavce Quantum (Zebcco) programa da će ova mašina ubrzo stići i kod nas, pošto je iz cenovne klase koju kupuje najveća ciljna grupa. U pravu je MRJR kad kaže da 97% (ja bih ipak rekao jedno 40%) varaličara peca znatno skupljim mašinicama i još 40 % nešto skupljim, a 20% iz ranga (passion - ecousima i sl). Ali u pravu je i Slob kada kaže da ukupna ribolovačka populacija koristi u velikiom broju mašinice ove i još niže klase.

Germina

 Quantum je izuzetno cenjen kod USA varaličara a moje oduševljenje sa njihovim mašinicama datira odavno kada se na domaćem tržištu pojavio model Quantum Energy sa kojim sam sa velikim zadovoljstvom varaličario a pokazala se kao pravi radni konj . Pre desetak godina je Euro Fish iz Čačka počeo da uvozi Quantum i Fin Nor mašinice ali su verovatno  zbog slabog interesovanja ovdašnjih varaličara prvenstveno prouzrokovanim visokim cenama i neizgradjenom poverenju prema ovim brendovima neslavno prošli. Još uvek u jednoj lokalnoj trgovini u mom gradu skuplja prašinu desetak Quantum i Fin Nor mašinica koje nisu našle svog kupca a cene im za dinar nisu snižene i prilično su visoke u odnosu na inostrane radnje. Recimo Fin Nor Sportfisher 40 je koštao oko 11000 dinara a napolju se prodaje za 50-60EU....
Quantum Throttle 40 ima u svojoj ponudi Plovak Plus iz Pančeva i košta  6990 dinara.
Throttle meni deluje kao bolji pazar nego neka Okuma - Ryobi - Spro u istoj cenovnoj klasi i kao što spomenuh do 10. Januara dobijate popust od 15% na sve artikle iz online prodavnice sa linka...kod za ostvarivanje popusta je XMAS4ALL.
Na mojim vodama (Z. Morava - Ibar) 90% varaličara vrti skupe Shimano i Daiwa modele a onih 10% koji koriste mašinice u klasi do 100EU ne mogu da spavaju dok nakrpe novce da pariraju momcima iz prve lige....a ribe i vremena za pecanje sve manje.
Ja sam u principu veoma zadovoljan sa Fin Nor Sportfisherom 40 koji junački trpi glavinjare skoro šest godina bez ikakvih promena u radu a možda se ponovim sa Quantum Ironom 50....Quantum Throttle 40 ću verovatno pazariti ortaku kome sam nedavno nabavio i Quantum Maniac 60 za 5300 dinara i on nema nikakvih primedbi na njen rad kad je u pitanju varaličarenje soma za šta je namenio  smiley033slob

ibanezi,
Nisam ja rekao  da 97% naših ribolovaca peca sa mašinicama jeftinijim od ove iz teme, već  je to rekao Simpson_H. Ali nije ni bitno.
Ja ne znam šta bih rekao na to, u kojem cenovnom rangu su mašinice najčešće kod naših ribolovaca, ali dobra je ideja da se otvori takva tema sa pitanjem u anketi; -U kojoj cenovnoj klasi uglavnom koristite mašinice: do 5o, do 100, do 150, do 250, i više od 250 i zašto?
Za nas će to biti interesantno a za prodavce pribora korisno.
Pri ovome treba imati u vidu, a ne znam kako to razrešiti, da postoje znatne razlike u cenama za iste mašinice (možda čak i iste ali niže klase kvaliteta) kod nas i na drugim tržištima, pa je pitanje šta uzeti za referentno?

Inače, mislim da ova Quntum mašinica sigurno vredi više nego što košta, a složio bih se sa Germinom i da je Quantum firma od poverenja. Šteta što nije zastupljenija kod nas.

Ose pogonskog i radnog vretena koje se seku pod preciznim uglom od 90 stepeni, obezbeđuje minimum gubitaka u pogonu a time lakoću okretanja i smanjeno habanje. Ali mislim da to i nije nešto baš novo. Koliko ja zanam, još je ABU Suveren napravio kućište iz jednog dela, a što je osnova koja omogućuje preciznost ukrštanja pomenutih osa.
Sve više ima tih jednodelnih kućišta u opticaju. Čak i moj Mikado, lansiran u zadnjih 5 godina, koji spada u rang 50 do 100E, ima takvo kućište. Ali to samo po sebi nije garancija preciznosti, samo osnova mogućnosti za to.


"Ako  nismo u stanju da nešto predstavimo brojevima, to svakako znači da je naše znanje o tome nedovoljno."
                                                          Lord Kelvin

simpson_H

Citat: mrjr poslato 24 Decembar 2018, 10:17:18
97% varaličara koje ja vidjam, peca sa skupljim mašinicama od ove. Ja bi je rado kupio za probu.

Jbg izgleda vidjas samo snobove :cheesy:
A good gamefish is too valuable to be caught only once"- Lee Wulff 1938.

lokica

Kupio ovu masinicu pre jedno 20 dana. Za taj novac odlicna kupovina, imao jedno pecanje sa njom za sada i sve 5, glave koje sam koristio taj dan do 18 gr nosi skroz lagano, nema mrsenja i slicnih zezanja, videcu kako ce se pokazati u narednom periodu. I konac slaze zadovoljavajuce.Germina


Teme sličnog naslova (10)

10722

Odgovora: 10
Pregleda: 14094

29860

Odgovora: 55
Pregleda: 23756

18356

Odgovora: 25
Pregleda: 10788

14022

Započeo dok2


Odgovora: 7
Pregleda: 3214

31002

Odgovora: 14
Pregleda: 6016

17425

Odgovora: 0
Pregleda: 3743