RIBOLOV PRIRODNIM MAMCIMA > Ostale ribe...

Klen na žive mamce

<< < (9/11) > >>

luki:
skoro sve gorenavedeno je tacno u odnosu na mamce i tehnike lovljenja klena.
iz licnog veikog iskustva sa klenom mogu samo da dodam da na dubinkama,sa pokretnim olovom,(kao za krapski ribolov ) najbolje je na pijavicu ili keder,(plasica,belvica )


na pec,sa skakavcem,malom zabom ,pijavicom ...s tim da ima samo udicavelicine 4-8  i na 40-60 santima od udice pero od guske kao indikator ,moze biti belo a moze i pola obojeno sa lakom za nokte a moze se zabacivati sa lakim stapom do 4 metra i obicnom motalicom ili sa musicarskim stapom .iz camca i jos bolje iz kajaka i kanua ima neverovatan rezultat na vecim rekama i jezerima.

jos samo da dodam da nije problem uopce loviti sa koncima iznad 25,klen i nije bas zainteresovan za debljinu konca


bistro

vradojicic:

 

I najpoznatiji keder uklija,beovica,kaugler,...Alburnus Alburnus može i on da prođe


U Valjevu se ova ribica zove "kesega"...:)

klenaros:
Pa evo da i ja podjelim iskustva sa vama smiley033 .  Ja ne pecam na Dunavu (na zalost) ali mogu vam opisati lov klena na Uni.
Moja prva iskustva vezana za ribolov su upravo stvorena na pecanju klena. mislim da je ovo neko vec napisao ali ponovicu. Ja koristim stap duzine 4m, najlon 0,16, dok kod udice nemam neke odredjene. Kao mamac koristim skakavce  (za koje mislim da su nenadmasan mamac za klena) koji su dostupni citavog ljeta. Najbolji su zeleni skakavci sa prugama. Kada kukuruz pocne da zri, takodje se moze loviti na njega , mada je nemam pretjerano dobra izkustva sa ovim mamcem.

Pomenuli ste vocke i mjesta gdje je vocka nad vodom. Na tresnju sam pokusavao, mada je bolje koristiti dudove kojima klen ne moze da odoli.

Dobra metoda za pecanje je kretanje kroz vodu i zabacivanje ka obali gdje su spletovi trave, i tako je moguce uloviti pored klena i kostresa (bandara).

Kad vec pominjem bandara, on je najveci "prevarant" u lovu na klena. Najcesce kad vam on zgrabi skakavca povuce tako da mislite da ste uhvatili klena od najmanje 2 kg.

IvanVa:
Moze li klen da se peca nocu ? Koji bi to deo dana bio najbolji za pecanje klena ?  :ok:

dragan77:
Kao i sve druge ribe, najbolje je rano ujutru i predveče.
Noću na višnju i svetleći plovak (ampula) dolaze krupni komadi - pravo uživanje.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju