Vretenar

Započeo srdjan72, 26 Februar 2013, 17:23:00

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

srdjan72

Nesto sam preturao po arhivi i naleteh na slikicu. Ne vidim da neko od varalicara pise o vretenaru a dok sam davnih dana varalicario meni je bio skoro pa redovan gost. Jedina fotka a poslednji je za MEDALJU.

BOZE,daj mi da jednom u zivotu upecam VEEELIKU ribu da ne moram ceo zivot da lazem!

bolenbgd

Do pre nekoliko godina ga je bilo dosta oko ostruznickog mosta,na glistu dolazio,uglavnom.Prosle sezone upecam jednog,posle skoro deset godina.Nema ni njega vise.A mislim da ga ima vise vrsta.

srdjan72

Iskreno ne znam za vrste ali i kod nas ga je ,opet kazem pre podosta godina,bilo u lepim kolicinama.Bas zato i otvorih temu jer ne mogu da verujem da ga se ne dokacismo a ripce prva liga.Inace i ja pricam o terenu oko TE Nikola Tesla - topla voda.A i most u blizini.
BOZE,daj mi da jednom u zivotu upecam VEEELIKU ribu da ne moram ceo zivot da lazem!

alexdja

Postali su prirodna retkost... :sad:Ugrožene vrste - trajni lovostaj.
       Nema više divljeg bučka. :no:

srdjan72

Ovaj na mojoj slici je izgleda mali?I verovatno spada u tu kategoriju ali vidi ti njega na koliku se varku,u odnosu na njega,zaleteo.
BOZE,daj mi da jednom u zivotu upecam VEEELIKU ribu da ne moram ceo zivot da lazem!

alexdja

Veliki (samo imenom :cheesy:)... :thumbup:
       Nema više divljeg bučka. :no:

srdjan72

A i srce mu veliko !  :lol:
BOZE,daj mi da jednom u zivotu upecam VEEELIKU ribu da ne moram ceo zivot da lazem!

limovac74

Zoki Perca imao jednog lepotana na glavinjaru od čak 9cm.Slikan i odmah vraćen  :ok:.Kad Sveti Ilija nebom sine grom na dnu reke Dunava probudi se som.
Na dnu reke Dunava kiseli se rovac a na obali stoji mokri ribolovac.
Som je snažno povukao ko kamion FAP i odneo ribolovcu i udicu i štap...

pikeman

Ulovljen večeras na šeda, došao kolegi koji je džigovao pored mene, pušten...

marina1983

Koliko ih je samo pre 10tak godina bilo na vojnim baštama-Dunav , od njih i balavca (kojeg nisam upecao ne pamtim) nije moglo da se živi i od tada su jednostavno nestali uz po koji sporadičan ulov .
Interesantno je kako se iz godine u godinu na istim mestima drastično menja vrsta ribe koja preovladava  .

sasabosko

Davne 98,pecao sam ga na glistu u prolece,uglavnom su svi bili sitni malo veci od palca,secam se da sam upecao jednog kao ovi sa slika,pustao sve naravno,jer su mi stariji govorili,da je odavno redak. Nazalost od te godine ga nikad vise uzivo ne videh,niti cuh da ga je neko upecao kod nas,iako je voda po prestanku rada hemiske industrije znatno cistija,ima dosta recnog raka,skoljki,vidre,ali njega ne :sad:
Znoj nilskog konja je roze boje

alehandro

Zadnji put sam ga upecao na Velikoj Moravi kod ljubicevskog mosta pre 15 godina. Posle toga nikad vise. A onda prosle i pretprosle godine su ih prodavali na pijaci u Pozarevcu, pune gajbice. Najveci su bili oko 25-30 cm. Tuga...

Sent from my E2003 using Tapatalk


Jeremija

Ja sam ga samo jednom u životu video, pre jedno 3-4 godine, i to lep primerak, oko kilo, baš izuzetno zanimljivo izgledajuća riba.
Nou frks. Nou paniks.

pikeman

Veliki vretenar ulovljen na šeda VBA Walter 9 u septembru 2018. godine.


Istu ribu na istoj poziciji ponovo sam ulovio 10 dana kasnije. Nadam se da pliva i dalje. :cheesy:WeltZumerr12

Citat: Jeremija poslato 22 Oktobar 2017, 11:43:31Ja sam ga samo jednom u životu video, pre jedno 3-4 godine, i to lep primerak, oko kilo, baš izuzetno zanimljivo izgledajuća riba.
Zvuči kao da si imao prilično neobično iskustvo s tom ribom! Teško je zaboraviti susret s tako fascinantnim primerkom. Možda je ta riba bila poput prave zvezde među morskim stvorenjima, privlačeći pažnju svojim izgledom i svojom posebnom osobnošću. U svakom slučaju, neka ti taj susret ostane u lepom sećanju kao jedinstvena avantura s morskim svetom!


10 Jul 2023, 10:05:35
Citat: WeltZumerr12 poslato 26 Jun 2023, 15:29:50Zvuči kao da si imao prilično neobično iskustvo s tom ribom! Teško je zaboraviti susret s tako fascinantnim primerkom. Možda je ta riba bila poput prave zvezde među morskim stvorenjima, privlačeći pažnju svojim izgledom i svojom posebnom osobnošću. U CBd maslac slučaju, neka ti taj susret ostane u lepom sećanju kao jedinstvena avantura s morskim https://www.shopio.rs/fiskalne-kase-cena/!

A onda prosle i pretprosle godine su ih prodavali na pijaci u Pozarevcu, pune gajbice. Najveci su bili oko 25-30 cm. Tuga...

Teme sličnog naslova (2)