Problem sa mašinicom

Započeo nzivanovic, 07 Decembar 2012, 18:04:10

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Zaki

Pozdrav kolege imam jedno pitanje u vezi masinice ..
Da li kruzic (saraf) koji doteze rucicu masinice treba jako stegnuti ? I da li mu to skodi ? Posto mi se desava kad "normalno" zategnem -  posle par obrtaja rucice saraf mi se popusta i rucica je labava . Da li je to normalno i da li to treba jako stezati ? Masinica je glanc nova.

specialized

Slusaj ti Leon-a  :cheesy:
Postavi rucicu u radni polozaj i slobodno rukom zategni sraf da rucica nema lufta tj da ne bude labava. Ako je kao sto kazes "normalno" nedovoljno,malo jace zategni i to je to. Nema potrebe prejako da stezes.
Ne bi trebao taj sraf da se odvrce,posebno ne na novoj masinici a jos Dam  :wink:

Zaki

Haha ne fali damu nista nego pitam da li je normalno. Kada jako stegnem ne odvrce se. Da li se moze jako stegnuti ?

specialized

Jbg,to sam najbolje vidis. Ako je sve ok tako,onda ne diraj. Bitno je da ne bude nista napregnuto,da masinica radi i "klizi" bez problema da sutra ne bi ostao bez srafa ili nekog drugog dela.
Opusti se i ne brini se. Zavrni to i sto pre se pohvali sa ulovom.

Zaki

Mislim da stezanje sarafa od rucice masinice nema veze sa radom masinice ?

specialized

To sam ti naveo uopsteno da znas da sve mora da radi bez ikakvih poteskoca.

Zaki

A dobro ja sam i malo preterao posto sam perfekcionista .. :lol:
Nadam se da to nije nikakav problem ..

dule79

Ljudi moji imam jedan problem sa skoro novom masinicom prilikom izvlacenja hranilice iz vode masinica radi kako treba sve dok ne privucem pred obalu i tada kada je manji otpor uklijesti mi najlon pored rolnice nekako ga zavuce, ja sam rasklapao ali sve je na svom mjestu ali opet posle par zabacaja isto...ako neko zna u cemu bi mogao biti problem da probam rjesiti da nemjenjam masinicu...hvala unaprijed  smiley033...napiso sam post u ovoj temi jer nemam uopste opciju za novu temu ...

dragan2006

Probaj da skineš rolnicu,četkicom dobro očisti sve jer može biti neko trunje ili nečistoća.Napuni je posle sa tovatnom mašću i razradi da izađe višak a da ostane puna masti da ne upada nečistoća opet.Meni se to desilo na Spro Passion R i tako sam rešio.Ako to ne pomogne,verovatno je prevelik zazor između rolnice i preklopnika i tu više nema spasa za tanje najlone!

dule79

Hvala druze u svakom slucaju na pomoci pokusacu sutra da je podmazem, rolnica radi super znaci ne blokira i cini me se da nema taj zazor jer kad je rasklopim i sklopim jedno vrijeme radi super i onda pocne ponovo...

orka

Da li rolnica kada je nameštena radi levo desno?Ako je prevelik zazor,može jedna mikrotanka podloška da pomogne.. :ok:

slob

dule79,
Najbolje bi bilo ako bi uslikao rolnicu, u gro planu, da se dobro vide zazori.
Po tvojoj priči, ako je mašinica skoro nova,  moglo bi da bude da neki deo nedostaje ili da je pogrešno namontiran ili da se prilikom okretanja rolnice odšrafljuje osovinica pa nastaje zazor. Bez slike teško je pretpostaviti šta je u pitanju.
I malo je nejasno iz tvoje priče, da li je kada ponovo i svaki put kada zabaciš, a pri vađenju, tok stvari isti ili..?
Najbolje slikaj rolnicu!
"Ako  nismo u stanju da nešto predstavimo brojevima, to svakako znači da je naše znanje o tome nedovoljno."
                                                          Lord Kelvin

dule79

Da rolnica se pomalo pomjera lijevo i desno i nedesava se svaki zabacaj nekada izvucem i po 10 puta bez problema a nekada ustine i po 3 puta u jednom zabacaju i to kad privucem blizu obali dok je daleko nema nikakvih problema...i ja sam razmisljo o podloskici ali neznam dali cu uspjeti naci tako tanku podloskicu da nebude problema posle sa okretanjem rolnice... :sad:

slob

Sa obe strane rolnice postoje elementi sa utorom tako da rolnica može da se malo šeta levo i desno, da bude labava, da nije stisnuta. Pri tom, ivica rolnice ne sme da potpuno izađe iz tih utora, ni iz levog ni iz desnog. Ako se rolnica pomeri i nastane procep između nje i elemenata sa utorom onda struna može da zapadne u taj procep. To je naravno nenormalna pojava. Zašto je tako, teško je reći. Čudno je da proizvođač ostavlja toliki luft.
Možda su postojale podloške sa obe ili jedne strane rolnice pa su izgubljene ili greškom nisu ni montirane. Pošto je mašinica skoro nova ne dolazi u obzir da je nešto pohabano.
Kako tako, rolnica ne sme da izađe ni iz levog ni iz desnog utora.
Sada se ti možda pitaš; šta su to elementi sa utorom. Teško mi je objasniti rečima a lako se prepoznaje na slici:
"Ako  nismo u stanju da nešto predstavimo brojevima, to svakako znači da je naše znanje o tome nedovoljno."
                                                          Lord Kelvin

dragan2006

Upravo jedna trunka ako upadne gde joj nije mesto zna da pravi karambol,tj da ponekad prikoči rolnicu.Sve mi liči na to jer mi se dešavalo.Kod fider tehnike je velika verovatnoća da se ovo desi jer su ruke večito prljave od hrane koja završava na a ponekad i u mašinici.Videli smo slike mašinica od druga nam Berkuta i prosto ne mogu da poverujem da se to nije dešavalo i njemu! :tongue: :lol:

Teme sličnog naslova (10)