Problem sa mašinicom

Započeo nzivanovic, 07 Decembar 2012, 18:04:10

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

sona

Da li se spulna podize i spusta prilikom okretanja rucice,da li se cuje neki vidan zvuk,.....

vradojicic

Ako spulna ne ide gore dole, tj. osovina, problem je u oscilatoru. Pukao, odsrafio se, sta vec.
Koja masinica?
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

sona

Filip kaze da je masinica kupljena pre manje od mesec dana,ako je u prodavnici valjda ima neku garanciju,ili je malko
presilio pa je puklo ili nesto vec...

Grbo

Kupio sam Ryobi zauber GT pre dve nedelje. Bio danas na Dunavu da ga isprobam kad ono bedak. Na prazno radi ok, ali sa galvom od 10g kada ga vrtim cujem blago tuk-tuk-tuk-tuk...a oseti se i u ruci u halteru. Vratm se kuci, otvorim ga pregledam, nema nista osteceno, ali ima malo lufta u osovini (ne onaj standarni milimetar napred-nazad, vec se spulna blago klima levo-desno. Znaci na prazno se ne moze primetiti, ali kad je struna tj. spulna nategnuta onda taj luft dodje do izrazaja i lupka kako rotor okrece i nateze strunu oko nje. Dodao malo masti za masinice posto je bio skoro suv i vratim se na pecanje. Ono opet - tuk-tuk-tuk, doslo mi da je kresnem od kamenje ili da je zavrljocim na po' Dunava. Iskuliram nekako, dodjem kuci, opet je otvorim, kontam mozda sam nesto prevideo, proverim pinjon je zategnut, wormshaft dobar, zupcanici ok, lezajevi ok, ali taj luft j...e stvar. Ruzan osecaj, definitivno ovakva ne moze za smudjarenje, tako kako lupka zna i zmudj blago da kvrcne i sa ovom spravom to nema sanse da osetim u svem tom lupkanju. Jel ima neko ideju kako to klimanje osovine eliminisati. Kontam ili podebljati osovinu ili smanjiti rupu na pinjonu, sto nema sanse. Jedino nekako stabilizovati nosac-klizac koji je na kraju osovine (ono gde se nalazi jezicak koji klize po wormu).

ibanezi

 Nisi je trebao otvarati i podmazivati nego odmah vratiti. To tukanje nije odlika nijednog Zaubera i ovde je u pitanju prekoračenje tolerancije elemenata mehanizma pri izradi, dakle fabrički loš primerak. Sad, ako možeš da eliminišeš sve tragove otvaranja, probaj da je zameniš.

Grbo

Hvala. Probacu da reklamiram. Uzeo zaubera bas zato sto su pouzdani ali izgleda se i njima dogodi propust tu i tamo. Najzalije mi lepog dana sto prodje u nerviranju.

Teme sličnog naslova (10)