Multiplikator vs stacionarna mašinerija

Započeo shomi, 31 Jul 2009, 16:41:38

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

DDj

Ibanezi, stvarno ne znam sta si gledao na youtube, ali je malo nezahvalno govoriti o stvarima o kojima se malo zna, ovo kazem bez zle namere. Niti sam postavljao postove o lovu lososa niti cu, jer je to konacno i neinteresantno i daleko nasim ribolovcima.

Pominjes dzig i velike dubine lova. Tokom leta kada ulaze prva jata lososa, pre svega veliki red spring, u reku Fraser, velicine Dunava, putujuci u pritoke, obale reke su zakrcene ribolovcima koji love kontroverznom tehnikom bottom-bouncing, slicno nasem dzigu. Zabacuju se olovne kugle od 2-4 oz (56-112 gr) sto dalje se moze, cesto i 100-150m u dosta duboku vodu, zavisno kuda se jato trenutno krece. Standardni stapovi su 11'-12' zbog sto bolje kontrole glave i daljeg zabacaja. Je li naporno? Pa jeste, ali svi su se navikli na to. Naravno, svi koriste okrugle multice, ili skoro svi. Mnogo dana sam proveo tokom leta loveci tom tehnikom. Kasnije se pomera u pritoke i tu su potpuno drugacije tehnike. Uz to najveci Pacificki losos, white spring, se normalno drzi dna velikih virova, cesto je lov u pritokama na 7-10m i dublje.

Lov lososa je kompleksan i obavlja se na mnogo razlicitih nacina, zavisno od reke i vremena lova i vrste. Od varalice, pa preko najpopularnijeg drift-fishinga plovkom, do stacionarnog bar fishinga...Uz to, ima 5 vrsta Pacifickog lososa i svi se mnogo razlikuju.

ibanezi

U startu sam se ogradio zato što ne znam. Hvala ti. :tongue: Naš i mlađi mladičari su učenici stare škole čuvenih mladičara, pa je to možda (sigurno) razlog što se ne koriste multiplikatori. Dok neko ne probije led!

Teme sličnog naslova (10)