Abu Record 6601 HC

Započeo DDj, 09 Maj 2021, 08:53:04

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

DDj

Ne izdrzim i kupim sa KP nekoriscen multiplikator Abu Record 6601 HC. Placena cena od 100E je otprilike polovina od onoga koliko je kostao. Prodavac, stariji gospodin iz BG ga je dobio na poklon iz USA i nije znao sta ce s njim, stajao je u nekoj fioci.

Pravljen je u maticnoj fabrici u Svedskoj i prodavan do pre neku godinu. Jos uvek se da pronaci neki primerak po egzoticnim zemljama. Serija je naslednik Recorda 60 sa znacajnim unapredjenjima, da ne idem u sitna crevca. Usmeren je ka tezem ribolovu na krupniju ribu, jedan od boljih old school ABU multica.

Tezak je 335gr, ima prenos 4.7:1, 8 nerdjajucih SS lezaja, kapacitet 285m 0.36 pletenice.  Savremena karbonska kocnica kapaciteta 7kg radi vrlo glatko. Inace kod multica kapacitet kocnice i nije tako kritican, jer blagim dodirom palca na spulu moze se podici koliko god treba. Vazno je da ima i potpuno sinhronizovanu vodjicu najlona a takodje i dobar bait cliker koji se moze ukljuciti pri dubinskom pecanju, ima ulogu bait runnera. Ima centrifugalnu kocnicu sa 6 pinova, tipicnu za tesku kategoriju, slicnu Shimano VBS sistemu. Naravno i bronzani (mesingani) pogon, ko ce znati tacno.

U USA je jako hvaljen i postovan od americkih somolovaca sa juga. Koristi se i za tezi lov velikih lososa na severu, takodje i na moru za laksi off shore ribolov. Vazi za vrlo snaznu, jednostavnu, pouzdanu masinu, vrlo cvrsto gradjenu. Kazu i da je odlican bacac, iznad proseka, videcemo.

Ovo je old school tipicna jednostavna ABU masina sa savremenim resenjima, napravljena da traje. Nema tu savremenih i vrlo korisnih resenja koje primenjuju Daiwa i Shimano u lakim kategorijama, ovo je teskas, tu bi bile beskorisne.

Za nase uslove dobra je za laksi do srednji lov na soma, bilo dubinski ili na teske glavinjare, velike dubokoronce, teske kasike. Za to je i kupljen. Za najvece Djerdapske kapitalce bi bila jasno pogodnija ABU serija 7000, znatno veca i teza ali me to ne zanima. Tako velika i snazna masina bi imala ogranicenja pri laksem ribolovu. Moze posluziti i za teske djerkove.

Uz to, sada mi je ona i dopunski multic za sarana. Jednostavno, ne postoji stacionarac tezine 335gr sa ovim kapacitetom i ove snage.

Prava provera tek sledi na vodi. Nije vrhunski ali bi trebalo da je jako dobar.