avatar_Djole

Sezonska prognoza vremena

Započeo Djole, 13 Oktobar 2008, 17:44:11

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

orka

Evo kako izgleda sezonska prognoza vremena po Rhmz-u..Podložna je promenama,ažurira se jedanput mesečno..
http://www.hidmet.gov.rs/ciril/prognoza/sezona.php

Zmaj Strasni

Da li su oni ikad "pogodili" prognozu?

orka

Za mesečnu prognozu kažu da je orijentaciona i da je poželjno koristiti uz prognozu za 5 dana unapred..
A sezonska prognoza je i više nego orijentaciona.. :smiley:

mihabg

Gledam prognozu za 15 dana..
Neko nam uvalio monsunski virus
Prognoza za sl. nedelju..

pkv-pecaroš

 kod mene za vikend bilo lijepo nakon par mjeseci kiše,sad kiša stala al piri drugi dan ko blesavo. Nikako na zelenu granu ove godine sa vremenom a o vodostaju da ne pričam,svaki dan il junački raste il momački pada,bože sačuvaj

Zmaj Strasni

Ova godina je neverovatna sto se tice vremena. Od blage zime preko onih kasnih par nedelja hladnoce nastavilo se toplo i suvo prolece, leto i jesen. Vodostaji nikad nizi. Gledam najavu za naredne mesece i izgleda da nece biti mnogo padavina i niskih temperatura. Ne bi bilo dobro da i ova zima bude topla kao prethodna, a voda niska.

mrjr

Nekom Majka, nekom maćeha... ali nadajmo se da će prognoze da omanu, kao često puta do sad. Realno, ne može se desiti da nema kiše gore u Evropi toliko da Dunav ostane ovakav. I ranije se sećam sušnih jeseni, i češće su od kišovitih. Za moj način pecanja ovakav režim vode je katastrofa.

Poslato sa FIG-LX1 uz pomoć Tapatoka
p. s. Stižu kiše sledeće nedelje,čuh negde

simpson_H

Treba mesec dana kise u z evropi da bi Dunav kod nas otisao metar gore

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

A good gamefish is too valuable to be caught only once"- Lee Wulff 1938.

marina1983

Sona, po svemu sudeci nikako.pkv-pecaroš

 Ja znam da smo se mi u maju na Dravi kupali ko blesavi i to ne najhrabriji nego svi,bili crni ko Arapi od sunca,neki sa osjetljivijom kožom se i gulili. Sada Drava 15 stupnjeva,bare nakon proljetnog pljuska bile tople kao pišalo. Sada nakon kiše možeš kaput navuć na sebe,tko ima malu djecu može grijanje uključiti. Statistike kažu da ovaj mjesec ni jedan dan ni u jednom gradu nije temperatura došla do 30 stupnjeva a to se zadnji puta u Hrvatskoj desilo prije 15 godina,prosjek padalina koji je trebao biti za ovaj mjesec smo premašili već u prvoj trećini maja a sunčanih je dana ovaj mjesec bilo kao što je inače u veljači. Pošto nismo daleko ni vi niste ništa bolje prošli. Za godinu-dvije eto nas u Londonu da se malo maknemo od ove kiše a stare kosti ćemo ići grijati u Štokholm valjda. je*o ti globalno zatopljenje kad ja 8 mjeseci godišnje imam uključeno grijanje. Ništa ovo ne valja a kažu bit će još i gore.

Ad fines

Šta se čudite, sve je to normalno donekle. Nadjite statisktike pa pogledajte kakvih je sve godina bilo u prošlosti.  Od nevidjeno sušnih pa do poplava.  Kada se uzme u obzir da od jula prošle godine padavina skoro da I nije bilo, da je tokom cele jesene vodostaj Save bio nizak, u martu i pola aprila ove godine sijalo sunce svaki dan, ovo je sve bilo očekivano, barem za mene.  Kada sam ja u novembru morao da zalivam grašak, I u martu svaki drugi dan da zalivam salatu, šargarepu, sve mi je bilo jasno kakav će biti maj, jun...  Pisao sam još pre par meseci da očekujem visoku vodu na otvaranju sezone (tada je vodostaj bio nizak) I da se nadam da će I potrajati.

simpson_H

Prosle godine april o maj su bili nenormalmo topli, u drugoj polovini maja Sava bila 22.5c. Zato u junu svaki dan ne kisa nego potop. Ove godine maj kisan nadam se smirivanju i stabilizaciji od 10. juna.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

A good gamefish is too valuable to be caught only once"- Lee Wulff 1938.

marina1983

Citam ove prognoze vremena za Feb, Mart pa ovo je vise nego strasno . Temperature prolecne zima bez pahulje sve mi se cini da ovo na dobro izaci nece.

Oliverikus

Ne valja nikako. Nema voda odakle da poteče. Tamiš u donjem toku katastrofalno opada zajedno sa Dunavom.

simpson_H

Opet ce biti jun sa 25 kisnih dana, sve mi mirise na to.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

A good gamefish is too valuable to be caught only once"- Lee Wulff 1938.