avatar_Djole

Sezonska prognoza vremena

Započeo Djole, 13 Oktobar 2008, 17:44:11

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

marina1983

Nevalja nikako . Jescemo gloginje . Klas zita roditi nece . Gamad ce da se razmili na sve strane , virusi ce da nas pojedu .

simpson_H

A good gamefish is too valuable to be caught only once"- Lee Wulff 1938.

ossa

Eno opet su počeli "treće oko" da prodaju na kioscima.
Hej, haj baš nas brige...

Zoran

Pa kad počnu Alo-i, Kurir-i, Informer-i i ostali tablognjidi da predviđaju razne kataklizme i smakove svetova ...  :lol:

Mada, tolika vodurina ako ne padne kad treba, pašće kad ne treba i opet ćemo imati poplave u letnjem periodu.

obradmiki

Tacno sam znao da ce ovako da bude,prosla godina buba i bubetina more,uljanu repicu nismo mogli da spasemo , psenicu jos nekako. Jesenas sam posejao psenicu zasticenu od buba i to sa extra zastitom pa je opet bilo napada buba. Ni cem boljim se ne nadam ni sada kad dodje prolece ,presedecu u traktoru i prskalici,pa ce mo jesti zdrav 'lebac. Sve ovo ne mirise na dobro

DuleN

I ako nisam neki ljubitelj zime, ove dugorocne prognoze mi se u opste ne svidjaju... Predvidja se jako topal februar sa jako malo padavina...
Nece to na dobro izaci, posebno imajuci u uvidu najezdu kojekakve gamadi, kojoj bi neki sneg i par mrazeva bar malo smanjilo populaciju...
Takodje me brine i situacija sa vodostajem. U Slankamenu Dunav skrooooz dole...

bolenbgd

Ispadati se mora, sad u kom obliku... Bice opet pljuskovi, u kombinaciji sa topljenjem snega, nece biti pecanja do jula.

simpson_H

Kog snega? :)

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

A good gamefish is too valuable to be caught only once"- Lee Wulff 1938.

Ad fines

Ne mogu da pogode za mesec dana pa da su ne znam šta.  Da će biti još zime, biće najverovatnije. Tamo, po polovine februara pa može to do pola marta da potraje. Tako bi možda bilo i najbolje. Ako ne bude zime u februaru, može neki vrljavi mart da bude pa da donekle ispegla. 
Ne pamtim 4 vezane godine sa relativno niskom vodom na Savi jun – decembar, mada i nisam Metuzalem pa da se pozivam na tako nešto. Imali smo već 3,  17-18-19, ova bi bila četvrta, ali voleo bih da do toga ne dodje.  Voleo bih da 01.07 vidim BG na 350.
A kod nas je takvo savršenstvo da šta kod da bude nećemo crći od gladi. Nekim krajevima pogoduju kišne godine, pogotovu brdskim i onim sa peskovitim zemljištem.  Kukuruza, kupusa i trave (sir, kajmak, meso) će da ima svuda.  Da ne pričam što će šume da budu pune vrganja I lisičara, samo da bude kišno leto.  Ne može svega da ima svake godine, tako je u prirodi.  Uskladimo želje i nadanja sa prirodnim ciklusima pa neće biti ni razočarenja...

marina1983

Mnogo je tu mozda i samo .

Spojene poruke: 22 Januar 2020, 16:20:57
simpson_H

Citat: Ad fines poslato 22 Januar 2020, 15:58:53
  Voleo bih da 01.07 vidim BG na 350.


2018 ti je Bg bio na 275 a prosle je bio na svih 350 prvog jula. I sta si dobio time?
A good gamefish is too valuable to be caught only once"- Lee Wulff 1938.

marina1983

Ceo zivot se spominje neka velika voda i pecanje po istoj . Nikad bre nista valjano upecao nisam po velikoj vodi . Nosi granje djubre zamuti ma nista . Mrzim visok vodostaj .

bolenbgd

Citat: simpson_H poslato 22 Januar 2020, 15:30:36
Kog snega? :)

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
U Schwarzwaldu

simpson_H

A good gamefish is too valuable to be caught only once"- Lee Wulff 1938.

marina1983

Prvo od gamadi sto ce se pojaviti posle slabe zime bice puzevi golaci , invazija istih . Zivi bili pa videli.