Mašine za šarana

Započeo damjan, 27 Februar 2010, 17:41:17

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Mecka

Pozdrav

Ako je od pomoči. Sam koristim Okumu Custom black 80 uparena sa štapovima Sonic Extrator 3.5 lb, dužina 3.6m, sa najlonom 0.26. Odlično uparena sa navedenim štapovima, štapovi su malo mekši ali akcija čista uživancija i za transport dušu dali. Do sad sa navedenim nikakvog problema sa vađenjem šarana 15+. Isto tako lepo izbacuje na 100+, olovo od 90-100g.

Ležaji: 3+1
* Prenos: 3,8:1
* Kapaciteta: 0,35mm-430m
* Težina: 690g
* Dodatna Glava
 3 +1 ležaj nerđajuči
- Quick-Set anti-reverse ležaj rolera
- Machine cut anadozirana aluminijska glava
- Aluminijska standardna ručka
- Hydro block system
- Even flow roller
- Worm shaft sistem
- LCS line control spool
- Metal line clip
- Grafitna rezervna glava

Cene su negde oko 60-70€, za mene u ovom momentu best buy.

Lp
Little_fisherman

Planiram da uzmem Daiwa Black Widow 3.5lb 3.60m. Posto nemam bas budžet da uparim sa istoimenom mašinom. Gledao sam neke CarpPro masinice. Izgledaju pristojno i cena mi odgovara(ima i modela cije  su  cene slicne sa Daiwom). Šta mi vi vukovi preporučujete? Koristio bi i za lov soma...
🐳🐋🐬🐟🐠🦈

Blackhunter

Litlle fisherman
Ej, brate, i ja sam pre neku godinu lutao sa izborom, probao jedno, drugo, koristio Okuma Aventu, Penn Slamer 460 i na kraju kupio Shimano baitrunner 6000 OC za parabolike 3m i 3,5 lb za šarana, a Penn Slamer 460 otišao na Catfire za soma.

Sasabosko
Brate moj, ne sumnjam u tvoje iskustvo, ali obrni okreni nekako se taj Shimano baitrunner 4000 d ili oc sam nameće. Dosta smo pisali prošlih godina o tome, razmatrali mnoge modele i brendove, probao, bar ja, i Okumu i Fox i Shimano st 4000 fb... dobre su, ali nije to to :no:  :no:
Nekako za tu rabotu koju opisuješ samo Shimano baitrunner d ili oc svejedno :takoje:  :takoje:  nije neka razlika, mislim da je i cena ista, zavisi samo ko koju boju voli, zlatnu ili srebrnu... Možda je i jeftinija Daiwa Black Widow 4000 c lt dobra varijanta za smuđ i lakši ribolov šarana ali ona je u klasi sa Shimanom ST 4000 fb pa...
 

14 April 2022, 21:44:32


Jedino što nemaju rezervne špulne ali sam u intenzivnoj potrazi za istim


14 April 2022, 21:53:28
Little fisherman
Nemoj batice da me shvatiš pogrešno, ali šaran i som zahtevaju jake mašine, pogotovo ako ih pričaš na Dunavu ili nekoj drugoj velikoj reci gde se zahtevaju i teška olova, ali pretpostavljam da je tako jer koristiš štapove od 3,5 on. Razumem i da je budžet glavna stvar ali probaj nekako da se ukomponujes i da kupiš neku klasu mašina bar Okuma longbow ili Aventa ili Shimano ST 10000 rb... Sasvim pristojne mašine za tvoje potrebe. Sve ispod toga je rizik... Skup pribor nije garancija da ćeš upecati veliku ribu, ali se često dešava da zbog jeftinog pribora izgubimo ribu života.
Te Daiwe BW koje si gledao su takođe tu negde kao i Shimano ST pa ko šta voli, stvar ukusa

Sokan

Imao sam jako puno setova saranskih masina, upao u neku masinu kupovo pa preprodavao i tako izvreh dosta setova.
Penn surfblaster, penn affinity, shimano utegra (xsb, xsc), shimano bblc stari, shimano bblc xta, shimano medium baitrunner xta, shimano baitrunner 6500, daiwa torunament entoh, daiwa emblem, okuma 8k, custom black...
To je ono sto je bili moje, a koristio sam sve moguce od drugih kolega od jeftinih pa do aerotechniuma i basia.
Nekim iskustvom koje sam stekao ovim zezanjem i bacanjem para je da svako ko hoce da kupi svoj prvi set odvoji novac i kupi pravu stvar, nego da kupuju jeftine stvari koje ce riknuti nakon par sezona. I da redovan servis zamene ulja i masti unutra.
Najvece odusevljenje sam imao sa penn surfblasterima 8000( prva serija). Traktori od masina i gorko se kajem sto sam ih prodao. Najvece razocaranje okuma cb i ultegra xsc 5500.

djmisha77

Mislis na ove?

Sent from my M2010J19SY using Tapatalk

Ja ne odlucujem da li cu ici u bitku po tome kolika je sila koja mi preti, vec po tome koliku svetinju branim.

Sokan

Bravo momcino, upravo na te  :cool: ako su tvoje ne daj ih...ja se kajem jako. Da mogu da nadjem tri u top stsnju ili nove uzeo bih odma, ali nema nigde...

Mrkela

Kolege da li je neko imao iskustvo sa fox fx9, valja li cemu?

DuNo.Zemun


🔻🔻

МОЛИМ некога од цењењених колега Вукова, (са мало дужим стажом у пецању )да ПОЈАСНИ (детаљније) и да да више стручних информација о машиници TRIANGL која се појављује у продаји на КП огласима .. !!
Напомињем,да сам поприлично добро информисан о машинама типа, BG DAIWA !Deda Dušan

vladimir022


orka