Mašina za feeder

Započeo sumadinac, 08 Jul 2009, 21:31:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

mihabg

To ima smisla... ali ne sa strunom za zamenu dlaka na zulufima

vradojicic

Bem li ga, sta ima u njoj, verovatno vise stvari, perfektno slaganje, dovoljna snaga, pouzdanost, daleki izbacaji... Po meni i ok cena za sve to.
I Shimano je to, a Shimano mnogo za.ebanije zvuci na vodi, ako nista ima vise slova nego Daiwa. :cheesy:
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

dragan2006

Ma samo nabaciš neki Tubertini i Bog da te vidi! :tongue:

Grof1204

Taman i Viral za mladicu


Sent from my iPhone using Tapatalk
Dva vuka, jedan zavija, dok drugi odvija.

mihabg

Nikako drugacije... Saglasan !

vradojicic

Ove sto lepe svoje nazive na Ryobi masine, ne priznajem... :veryangry:
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

Ad fines

Da se ne lažemo više ili manje, ovde jedino Grof i ja pecamo teški feeder stalno, nekih godina i 90% pecanja. Preston PCR 6000 je odlična mašinica. Mana joj je što ne vuče kao neka šaranska?  Pecao sam sa njom hranilicama od 170 i 200g, i to ne kao neki ovde probao par puta da bacim, nego pecao više puta po 7-8 sati. 150g mi je bila za svakodnevnu upotrebu.  I ne hranilicama od 120 i 150g tipa AS Obrenovac koje su male i ne prave veliki otpor nego hranilicama velikog kapaciteta kao što su Haldorado, Free Time...  Ne znam da li iko ovde, osim Grofa, uopšte ima pojma kakav to otpor pravi kada se vadi iz jake vode još obmotane izolir trakom.  A ja uvek motam na isti način, štap podignut visoko i puno motanje bez pomaganja štapom i skoro nikada zabačaj ispod 35-40m, i skoro nikada pliće od 7m. Pa pecanja sa stomakom u još jačoj vodi na većim daljinama.  Ne kao neki koji zabace na 20m pa sa 2 podizanja štapa iznad glave i namotavanja u spuštanju dignu hranilicu na površinu, pa pohvale mašinu kako mota dobro. 
Stičem utisak iz ove prepiske da mi treba da okrećemo ručicu i da ne osećamo nikakav napor a da vadimo 150g hranilicu iz vode. Pa naravno da ćemo da osetimo neki napor, mašinu ipak pokreće čovek. Bitno je da ona mota i zadržava svoje performanse. Da li ima jačih? Ima sigurno, ali ako se uzme u obzir da ima rezervnu alu špulnu, odličnu širinu špulne i veoma dobar dril, da nije prevelika, ružna i sl, da ima alu okrugli klip ja stvarno ne znam koja bi bila bolja od nje, pa neka je i duplo ili troduplo skuplja.  Sama činjenica da mi stoji na Pelet feederu DG 3.9 koji mi služi za najteža pecanja, od 150g pa na gore, govori sve.  Može da joj bude mala da ne slaže baš idealno, ali smo u nečijem oku.
Eto na Sportexu mi je Certate HD4000, lepa mašina, super dril, isto mota zadovoljavajuće, super slaže monofil-strunu, klip nije okrugao ali je dobar.  Ali neću da je hvalim dok ne prodje barem pola što je Preston prošao. Pecao sam par puta, ali dok se ne odradi jedno 50ak pravih pecanja u raznim situacijama nema šta da se priča.  Čak i da bude sličnih performansi, nema rezervnu špulnu ali bolje slaže i lakša je 60-70 grama ne znam baš u gram. Skuplja je 3.5 puta od Prestona a sa rezervnom špulnom skoro 5 puta.  Mislim, hteo sam što lakši teškaš komplet za hranilice od  110-140g, zato sam je i uzeo....
Nego mene sad zanima mašina za 4.2 medium štap, naravno da se što duži zabačaji podrazumevaju...  Tu će biti zanimljivo naći pravu.

andricbranislav

Ne znam tačno do koliko para tražiš ali je meni ova Okuma inc-60 baš legla. Pogledaj je. Nije ni skupa. A lagana za tu veličinu, svega 450 grama, dril 12 kg. I ima brzi šraf špulne.



Sent from my iPhone using Tapatalk

Grof1204

Dule ja ti preporucujem za taj medium 4,2m Preston samo u 5000 velicini.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Dva vuka, jedan zavija, dok drugi odvija.

Ad fines

Pazi, evo mojih očekivanja. Težina da bude oko 370-410g, ne bih lakšu jer je štap na 4.2 oko 270g. Da ima 2 špulne (za monofil i tanku strunu). Ne mora da bude nešto mnogo jaka jer su hranilice maks 90-100g za ne baš jaku vodu, najčešće 60-80g. Da mota minimum  0.9m (poželjno više) u okretu i da ima perfektan dril.  Klip može i plastičan ali da je dobar.

SundjerPecanje

Sve sem cene si nabrojao tako da uzmi TDR Distance Grofa i Mihu baš zanima kakva je, zažmuri za onih 25gr viška u težini :lol:

komša015

Citat: Ad fines poslato 24 Decembar 2019, 13:23:27
Da se ne lažemo više ili manje, ovde jedino Grof i ja pecamo teški feeder stalno, nekih godina i 90% pecanja. ..
Uff.. samo ti i Grof...   :rolleyes:

Grof1204

Vrati se Komso nekih dve godine ranije, videces koliko je nas pecalo tako.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Dva vuka, jedan zavija, dok drugi odvija.

dragan2006

Citat: vradojicic poslato 24 Decembar 2019, 07:09:36
Ove sto lepe svoje nazive na Ryobi masine, ne priznajem... :veryangry:

Izvini, bitno je da Ryobi priznaje. :takoje:

mihabg

Evo ga ovaj... skriveni maneken iz iste radnje. 
Al' koje veze ima, njemu dobro .

Teme sličnog naslova (10)