Mašina za feeder

Započeo sumadinac, 08 Jul 2009, 21:31:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

dragan2006

Imam i ja Passion R, već 4-5 godina...kao i Koncept,Icon,Todu, koje su sve Riobi.Stvarno su dokazane kao magarci u borbi sa hranilicama.Traju dugo i rade posao iako su niža ili srednja klasa mašina.Možda se neće složiti neki ljubitelji Daiwe, ali su to stvarno mašine koje su odlične po pitanju odnosa cena-kvalitet!
Taj long bow je,takođe, magare ali je više za parabolike.

no names

Pasion realno po kvalitetu je bolji od mnogih izvikanih Daiwa pa i od mnogih Shimanovih modela.
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

Valdo

Pozdrav Vukovi. Moze li po vasem misljenju masinica Shimano stradic 3000 sfc, sobzirom na njenu veliku brzinu, uspesno da se koristi za hranilice tezine 60-80 grama? Teska je 340 gr, prenos 6:1. Upario bih je sa Dg MH Pellet fiderom 3.60 koji je tezak 300gr. Ili savetujete neku drugu? Hvala.

dragan2006

Moze, samo je pitanje koliko dugo...nemoj njom krljati fider!

alehandro

Mene bi bilo žao da je koristim za fider.

Sent from my moto g(6) plus using Tapatalk


vradojicic

To je gotovo masina velicine 2500, samo joj dupla rucica povecava dobro masu.
Odlicna masina, Made in Japan ali po meni nije mnogo iskoristiva ni za sta preterano. Za plovak preteska, za varalicu (sem bucova) prebrza, za feeder prebrza i preslaba, pogotovo za reke i hranilice 60 do 80gr...
Jedino match...
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

jamal

To je masinica najbolja za mec.
Zbog balansa zadnje fine kocnice ,brzeg prenosa itd.
Stim mislima je i konstruisana.
Za fider nikako nije !
Za fider najbolje sve ispod 5 ;1
Natural Born Fisherman
The Chinese say that every day spent fishing is another added on to your life

Valdo

U pravu ste. Videcu onda neku sporiju a jacu, mozda Ultegru 4000 ili neku specijalno napravljenu za feeder..a ovu da prodam.

ibanezi

 To je prava mašinica za fider, omiljena kod mnogih takmičara baš zbog brzine sa dovoljno snage. I traje im dugo pa je i to jedan od razloga omiljenosti. Jedino...takmičari je koriste na pikerima i lakim fiderima. Na stajaćim i manjim i plićim sporotekućim vodama ja bih baš to voleo da imam na adekvatnom štapu. Napr na nekom rasnom 40gramcu 3,3 - 3,6m na Bosutu gde je hranilica do 30gr zakon. :cheesy:

vradojicic

Za to moze... ali mislim da za reku i 60 do 80gr nije nikako.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

marina1983

Mrzim masine sa dve rucice , zasta god !

andricbranislav

A da li je onda Shimano Catana FD4000 nova dovoljna za pecanje šarana na komercijali? Da li bi izdržala neki veći komad... što se hranilice tiče to nije problem. 60 gr + hrana joj ne bi pravila problem. Jedino me interesuje riba zbog drila...

vladimir022

Pa nije to tuna.. ne brini se za dril

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока


andricbranislav

Možda bi ta mašina ipak lepo legla na neko 3,60 100 gramac za komercijalu i šarana. Razlika između nje i skupljih modela je u broju ležaja. Ležaj više +1.000,00 dinara... a pišu da je dosta jaka, dril 8,5 kg.

no names

Ma pecaj slobodno sa Catanom....na komercijalama ne bacaš neke hranilice velike, a ni ne prave otpor neki. Ne koriste se ni tanki predvezi, a i onako sve radiš sa štapom. Tako da slobodno.....Ako ti znači nešto ja sam jedno 5,6god arčio Alivia po kadama i evo radi i dan danas (nikad nije ni podmazan kupljen za prelazno rešenje i ostao) ...do duše sad je na spod štapu ali radi i dalje. Catana je klasa/dve iznad njega tako da nemaš problema.  smiley033
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

Teme sličnog naslova (10)