Mašina za feeder

Započeo sumadinac, 08 Jul 2009, 21:31:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

dragan2006

Eto, dao si odgovor!  :smiley:

Nema kod nas čobana Neki Hardy da svane! :lol:

Grof1204

Vlado obicno pocinjem na jednom od dva stapa pecanje sa manjim udicama 14-ica, i predvez recimo 0,14,0,16 i malo duzim predvezom,60-70cm hranilica od 120-150gr...i sta da radim ako na taj sistem udari mrena ne mora biti veca od dve kile...na 10-15m dubine pritom jaka voda? da vidim ko ce je izvuci  sa obale na na los dril...drugi najbanalniji primer je plotica kilasica u malo jacoj vodi...pa znas kad ce se ona zajebati na kratak, debeo predvez i vecu udicu...ne pricamo Dule i ja napamet neke stvari...meni su velike ribe odlazile bas zbog takvih gluposti a i zivci...
Dva vuka, jedan zavija, dok drugi odvija.

Isa

Poceo sam da citam od Dulove poruke, tj opisa problema na masini. Nisam majstor za masine al iste simptome sam imao na jednoj spro masini. Na suvo se okretala glatko, dok jednostavno nije imala snage da izvuce hranilicu od cirka 25gr, cak ni da namotam pre zabacaja. Mozda ste utvrdili sta je ,jer nemam vremena da citam sve postove, al ako niste pokusacu da odgonetnem u cemu je problem. Vrlo je moguce da je u masinicu usao pesak, a cisto sumnjam da je taj preston zasticen kao SW modeli od prodora vode bilo kog agregatnog stanja. Sto je sklop precizniji, kada udje pesak bice i vecih problema. Prilicno sam siguran da ce nakon detaljnog ciscenja i podmazivanja, raditi bez ikakvih problema. Probaj pa javi. smiley033

vradojicic

Verujem Grofe... ja sam onako laicki pitao/polukonstatovao.
Dril razumem, koliko mota tu i tamo. Ali svako vidi drugacije, ja nikad nisam trcao za brzim masinama, imam 3 sa prenosom 5, jednu sa 6. Kad hocu sistem brze napolju ja brze motam.
Takodje je ok i ko nece da prepravlja, ali je bolje uzeti Soccoro za oko 90e ili koliko vec i uraditi line clip koji je teska glupost za uraditi nego dati za neki tamo Preston 150e. Shimano je Shimano, bar meni.
Masina ne mora biti metalna da da bi bila jaka i dugotrajna. Dzabe metal a sklop od spijaltera. Uskladjen i kvalitetan mehanizam, dobar dril i masina je dugotrajna...
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

Grof1204

Ma meni je drago sto si postavio takvo pitanje, da ne ispada da ovde samo trazimo dlaku u jajetu hehe
ti kao odlican plovkaros sigurno znas od kolike je vaznosti da svaki deo opreme i sistema perfektno funkcionise...
Dva vuka, jedan zavija, dok drugi odvija.

no names

Džaba i Šimano kad napravi onog Aera, košta kao Duletov Preston  :lol:
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

dragan2006

Još mu nadenuli u naziv ono Feeder i evo gledam u jednoj radnji su rasprodali sve čim su sa 21 spustili na 16 hiljada dinara :shocked:

pex

Dobra makina za tezine do 40 grama, vidite filmove o feeder rbolovu u Engleskoj gola barica sa hranilicama od 11,5 grama.
Shimano pravi za njih gde prodaje bruku a ne za balkanske divljake preko 100 grama, za to koriste klasicne saranske makine.
Znaci svaka ima namenu i ima vise klasa feedera fini srednji teski i Extra Heavy.
Moras da znas za sta ces je koristiti i to je to.

Pozdrav!
Čuvajmo prirodu pa ćemo sačuvati sebe

vradojicic

Te masine me nikad nisu odusevile, to je serija kao Technium, mozda i slabija, samo vece spulne i rotori (tu ne volim nesrazmeru u odnosu na telo) a sklop unutra kao na Technium FC koji je nov 90e.
Da kostaju oko 100 e ok, ovako su mnogo skupe. I sto kaze Pex, nije im krljanje namena.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

dragan2006

Ne slažem se sa tobom Pex,nisu trebali da stavljaju ono fider jer je fideraj na pitomoj reci veoma često preko tih 40 gr.
A istina je da izgeda kao jaka,robusna mašina na prvi pogled, a daleko je od toga...
Mislim da su se polakomili zbog ekspanzije pa samo dodaju Feeder u raznorazne proizvode da bi ih što lakše uvalili ljudima!  smiley033

pex

Pa ko se ponada da ce mala masinica sa velikom spulnom i prenosom 5,8:1 biti i jaka svaka mu cast.
Ona je za daleka bacanja malih tereta i to je to, a marketing (laganje na veliko), naravno ubija, a i lepota makine, lepa za sve pare, za razliku od Aero Spin-a koji je gadnjikav ali za feeder 6x bolji bas.
Obazrivo kupovati drugovi i pogoditi namenu, koja to mala makina moze toliko daleko da baci i da radi fenomenalno sa lakim teretima, retko. Zato otvoriti cetvore oci, pa poslusati ljude sa foruma, pa logika i pamet pa kupovina.
Komplikovano ali mora ako ne zelite promasiti.

Pozdrav!
Čuvajmo prirodu pa ćemo sačuvati sebe

dragan2006

O tome pričam, da su iole pošteni naznačli bi "for light feeder fishig only" ili sl, a ovako joj roknuli cenu pa se zezneš i da se rokneš.Možda je prikladnija za meč/bolo ali Feeder se bolje prodaje! :takoje:

bolenbgd

Moja iskustva sa Shimanom za fider nisu pozitivna,a i oni stalno izbacuju te ovaj model ,te onaj,ku..c pa..c model.Ne mozes ih ni pohvatati ni znati sta te ceka sa masinom,dok ne istreses lovu,a za vecinu nas nije finansijski dobro uciti na svojim greskama.Sto neko ovde rece,nema Shimana ispod 150 evrica.Ne pecam toliko heavy kao Ad,ali idem do 120-130 gr hranilice i za to imam Spro Incognito 665.Teska 520 gr,ali dobro lezi uz stapinu i ne oseca se toliko tezina.Vuce sta hoces kao prvog dana.Kocnica perfektna.Ove Preston sam probao,i staru i novu.Deluju kvalitetno,kao i Toda.

Ad fines

Ibanezi, taj Trabucoo 3500 je tezak 348g sto je slabo za ekstra pa i za samo teski feeder. Iz mog iskustva, to je masinica za maksimalno 100g hranilicu. Moja VS40 je teza od nje, a ne bi me cudilo i da je jaca. S druge strane 4000 velicina je teska 480g i tu bi vec moglo da se nasluti po tezini da obecava. Svidja mi se njena spulna, klip ne deluje los. Deluje mi po slici i da namotava barem 90cm u okretu. Voleo bih negde da je pogledam jer mi obecava. E sad kakav je dril, to bi moglo tek posle nekog testa na vodi da se kaze. Mozda je malo prebrza za feeder ali ne mora nista da znaci, treba proveriti. Cena u Enteru 19000.

Branko, ja imam PCR competition, ne PXR.

Vlado, pitas zasto hocu da mota sto vise i zasto motam brzo. Pa zato sto zelim da dobijem sto vise ako je ikako moguce. Znas koja je razlika kada motam sa 50m sa Epixom koji mota 0.7 i sa Prestonom koji mota metar? Sa Epixom nikada da izadje hranilica. S obzirom da se peca po nekoliko sati, cak do 10-12, mozes da zamislis koliko duze drzis stap u ruci u danu i koliko zabacaja imas manje. Stapom pomazem kada mogu, ali cesto ne smem da stajem u motanju da ne bih pokupio neko stablo, kamen i sl. Jbg, mesta su takva. Teska hranilica ne prasta pauze u motanju, tone brzo i ako se ne mota brzo osta na odseku ili stablu. Sto se tice predveza i udica, nekada moraju da idu male udice i tanji predvezi. Peca se i druga riba u jakoj vodi, a i mrena zna da bude izbirljiva.

Bojane, moza malo vise informacija o tome kako si testirao Todu, tezine hranilice, dril na krupnijoj ribi itd (mozes i temu da otvoris novu)

laki22

Cudno zvuci ali je tako u praksi, oseti se kad brze dodje hranilica. Zato ja hocu legalisa jos jednog za method za sarana jer neuporedivo brze dodje hranilica nego kad motam sa ninjom na drugom stapu...

Teme sličnog naslova (10)