Mašina za feeder

Započeo sumadinac, 08 Jul 2009, 21:31:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

vradojicic

Sta ste se rastuzili kao da je umrla. Verovatno je neka glupost. samo je nemoj rabiti dok ne vidis, da ne sje.es nesto vise.
Znam brate Dule kakvisu to uslovi, i znam da bi one najskuplje i najbolje cvilele samo tako jer to sto ti radis jeste opasno mucenje za masine. Plakale bi ali ne umeju. Ti si robovlasnik, a ona je rob. :cheesy:
Posto je bila 100 evrica, samo odnesi na servis, konstatuj sta je i gruvaj dalje.
I da ti kazem nesto, u onom brzaku jeste najveca i najdivnija, ali sledeci put kupi zeleni karton, zovi Grofa i mene i idemo zajedno, vi na feeder sa njihove strane, ja na plovak i posle idemo na pivo da odmorimo i prepricavamo begove. Grofu cu dati malo i stap kad budem izvlacio neku, da ga vratim u "normalne", tebi vec nema spasa. :cheesy: Salim se naravno.
video si koliko je ono mesto bolje sa njihove strane, plovkarosi sa nase ne mogu ni da dosegnu u onu maticu.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

Grof1204

Tako je No names, normalnim pecanjem to ne bi trebalo da mozes skrljati za 3-4sezone...drugo naglasi da ti imas PXR POWER, a ne PXR PRO, koja je sada na trzistu i po meni dosta slabijeg kvaliteta.
Vlado ne brini, ima mesta na Drini gde moze i lagani fider do 80gr, a plotice lepe...volim ja i to ne brini. :rolleyes:
Dva vuka, jedan zavija, dok drugi odvija.

dragan2006

 :tongue:
Povlačim reč jer ako je Ad zadovoljan, ja još zadovoljniji a i mislio sam da je ta mašina oko 150e!

laki22

normalnim koristenjem sve ce da traje vise a prave se poznaju na mukama  :smiley:

no names

U cenovnom rangu su sa Šimano Aero feeder....hmmm
U cenovnim rangu su i sa nekim Daiwa modelima kojima nije namena feeder.....hmmm
Koja će feeder mašinica izdržati ovo, a da je u toj cenovnoj klasi? Pitam iz razloga što je u planu kupovina mašinice, pa treba neki razuman odgovor koji će me odgovoriti od kupovine Prestoke koja je klon ne znam čega i nije tako zvučno ime medju mašinicama kao što su to Shimano, Daiwa,Ryobi. Napominjem da mi treba mašinica koja ima dobar line clip i da nije preteška, a veličine minimum 5000, a poželjno 6000 po Shimanu.  smiley033
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

vradojicic

A Toda, valja li ona cemu?
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

no names

Ne znam iskreno...zato i pitam u ostalom. Ako je prošla neki test kao ova Duletova i nju ću obmah u razmatranje staviti.
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

Grof1204

Taj aero feeder je realno srednja-niza klasa Shimana...za dobru, jaku masinu iz njihovog programa moras da se ispruzis malo vise. :smiley:
E sad imas izuzetaka, a to su varalicarske masine koje se obicno koriste u morskom varalicarenju, dzigovanju i tako... imaju snage na pretek,nisu preskupe, kao npr Shimano Soccoro 6000 koji je Pex isprobao i detaljno opisao...samo bi morao da mu zbudzis line klip, ali ni to nije bauk, ako je masina toliko dobrih karakteristika, a opet cenovno pristupacna...ja imam okumu salinu 4000, jaka do bola, dobra kocnica,nije preteska,ok cene, jedina nazovi mana je spulna velicine 4000, da je veca bila bi potpuno brutalna za extra hevi, meni je ok za hranilice do 120gr, i pecanje na manje distance...jbg i tu je loto jer su obicno kocnice pregrube da se ne ponavljam, pa mora da se ubode pravi model smiley033
Dva vuka, jedan zavija, dok drugi odvija.

djmisha77

Obzirom na nacin na koji pecate vas dvojica prvu masinu koju bih uzeo i stavio na te vase motkice je stari Shimano Big Baitrunner. Tesko se nalazi nova ali ako je nadjete za 150e mislim da bi pojela sve te Prestonke u zalogaju. Ipak je to masina koja je mesdju sarandzijama No1. Pojelo je vreme, izlaze novi modeli i stvar je prestiza imati neku Aero ili sta ti ja znam, ali ovaj BBLC je masina za koju nikada nisam cuo da je bila na servisu. Nas kolega Koskas ima 4 komada i vec dugo na Dunavu ih krlja sa olovicama od po 250gr i ni jednom ih jos nije podmazao.  :takoje:
Ja ne odlucujem da li cu ici u bitku po tome kolika je sila koja mi preti, vec po tome koliku svetinju branim.

Ad fines

Koliko je teska ta masina? El se ne varam ili je oko 700g. Ne ide za feeder i ceste zabacaje. Veoma je takodje diskutabilna upotreba tankih najlona za predveze. A i vadjenje olova od 250g na pola sata (ili mnogo redje) i nije neko poredjenje sa masinom koja je teska 470g i za sat vremena izvadi kaveznu hranilicu od 150g obmotanu izolir trakom u proseku 10-15 puta. Imam ja Okumu Max 4 Distance 60icu, teska oko 550g (verovatno vise) i ne oseca kada mota ali dril uzas i nezgrapna, ali sam pecao sa njom 2 sezone. Sad mi na njoj 0.30 najlon namotan.

dragan2006

E moj Branko,teško ćeš naći nekog siledžija kao Ada sa Todom jer su takvi retki a da je dobra-jeste i siguran sam da bi tebi legla kao guza na nošu! :cheesy:

no names

Ali to se opet ne zna za razliku od ove Prestonke koja je položila brutalan test  :lol:
Šalu na stranu meni i Alivio traje 5 godina ali ako ću već da dam 100e za mašinicu daću za Preston. Prvo što ja imam jednu i video sam šta je, a drugo što je namenjena baš feederu sa nekim potrebnim detaljima,a treće što posle ovog Duletovog krljanja ne moram ni da sumljam u kvalitet više....i ako sam je uzeo na rizik iskren da budem i bio sam skeptik...pa da dodam i četvrto, Toda i dalje nije proverena  :lol:
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

dragan2006

Toda jeste proverena i jeste za fider i aluminijumska je full koliko se sećam :smiley:
Šaljem ti pp da ne davimo ovde!

ibanezi

Hranilca od 150 gr ne verujem da pruža veći otpor od prosečnog dubokoronećeg voblera, leptira br. 4 ili 5. a to za prosečnu varaličarsku mašinicu vel. 4000 ne predstavlja neki problem mnogo duže vremena od par sezona. I dalje mislim da fider tehnika koja je u velikoj ekspanziji služi trgovačkim kućama za levaćenje isto kroz koje su davnih dana prošli varaličari. Ubeđen sam da je taj Preston u originalnom varaličarskom izdanju mašinica niže klase  koja je po Prestonovim zahtevima obogaćena nekim detaljima potrebnim za fider ribolov (spulna, lajn klip), drugačije našminkana, i da to Preston uz svoje među fiderašima zbog drugih proizvoda cenjeno ime naplaćuje najmanje duplo više od cene originalnog spin modela. Uz to ne računa da u nekoj Srbiji ima "ludaka" koji bacaju 200gr hranilice, a za sve normalne uslove koje su ustaljeni u fideraškom svetu, i ta recimo skromna mašinica pruža sve što treba dugi niz godina. Tako da izlevaćeni fideraš misli da je sa kupovinom"Prestonke" došao do vrh proizvoda. Trabucco Exceed spin 3500 recimo. Mašinica od 110e. -13500 rsd. Teška 348gr, veličine otprilike tog Prestona 5000. Znači i težinom i veličinom je tu negde. Namenjena "lakšem" morskom varaličarenju (tunjad i ostala mladunčad do 10-15kg) i shore jiggingu pilkerima od 100 gr na dubinama od 60-70m. Hranilice od 200gr - trebalo bi da je igrarija "na prazno" za nju. Daaaa, nije namenjena spec za fider, nema fider spulnu i fider lajn klip, ima ime konfekcijske firme, a ne ime prestižne fabrike stolica za ribolov :lol: I ovaj Trabuco nije jedina takva mašinica. Ima ih koliko hoćeš. Nemojte se ljutiti, malo sam nervozan kad vidim mašinicu od 150e od firme koja ih ne proizvodi, a uz to krije ko zmija noge poreklo. I u startu ne verujem da ta mašinica vredi te pare.Inače, za ovaj Trabuko se zna i gde je proizveden i za koga se sve proizvodi i ima ga i pod drugim imenima, često po znatno većoj ceni. Za 150e, varaličarska konkurencija Prestonu je Quantum cabo 4 i5, takođe slične veličine i težine kao ovaj preston 5 ili 6. Dokazana mašinica za teže varaličarenje, model se naizvlačio somova po Evropi glavinjaretinama, kašiketinama, glavudžama, voblerčinama...Ako bi samo vukao hranilice od 200 gr i zamarao mrenčuge od 3-4 kg, mislim da bi trajao 3 generacije najmanje. Daaa, ni on nema fider spulnu i klip.... Ne kažem da treba kupiti ovakvu mašinicu za fider, nego da ne treba dati 150 e za mašinicu "spec pravljenu" za fider od prestižne firme koja je specijalizovana za fider, samo...ne pravi fider mašinice. Jer sigurno ne vredi ni blizu toliko, sigurno postoji ta mašinica i u spin izdanju, pod konfekcijskim imenom i sigurno je bar duplo jeftinija i sigurno joj je ta duplo jeftinija cen objektivna vrednost.
Trabuco i Qantum:



Dule, ovo ne'š saraniti, garant!

DDj

Slicno razmisljam kao i ibanezi, da ne pisem isto. Mada je nisam koristio, ne verujem da Preston masinice vrede koliko se naplacuju.

Uzgred, I Shimano Spheros SW ce uz hranilice od 150gr i vec pomenutu velicinu ribe trajati tri generacije. Odgovara i velicinom i tezinom za tezak fideraj u velicinama 5000 i 6000, doduse nema vec pomenuti line clip, ali se to da resiti.

Teme sličnog naslova (10)