Kupovina varaličarske mašinice

Započeo pikeman, 07 Februar 2009, 18:58:44

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Vladimir Jekic

Na taj štap ne bi trebao da kačiš mašinicu težu od 300g. Nema potrebe, a i ti slammeri zbog veličine stope nisam siguran da mogu da uđu u halter na Visažu. Imao sam i 260,360 i 460. 260 i 360 su oko 350-360g,slažu strunu loše... 460-ka mi bila na dubinki  za soma.... Tako da, ne preporučijem. Imaš mnogo boljih opcija za taj štap

marko1987

Vladimire, ako imas neki predlog za masinicu tog cenovnog ranga, pucaj!

sindok

Tako je! I citamo naslove! Kako, sta i gde. Ne bela riba i som. Da ne uvredim nikoga, smudj itd. Drugari moji uzmite u ruke masinice, masine, okrenite i obrnite.

Vladimir Jekic

Marko, stvarno imaš sada mašinica tog cenovno ranga da biraš... Ja sam imao taj Maturity 4000 i bio sam zadovoljan s njom. Lepo glatko vrti, robusna, udoban knob, metalno telo..Mislim da u tom cenovnom rangu Ryobi ima dobar izbor. Pogledaj i Applause i Excia 3000 . Ova druga još najbolji izbor. Ja bih nešto od te tri. Imaš i more drugih ali ja bih se odlučio za neku od ove tri.




Cvelus

Citat: Cvelus poslato 22 Avgust 2021, 15:09:58
Dobio sam na poklon Fil Fishing Diamond Spin 290 (30g-60g), pa mi treba savet za koju mašinicu upariti uz njega?

Ajd' da probam još jednom...
Može li bar neki savet za veličinu mašinice?

vladimir022

Posto su Ryobi, Spro najcesci predlozi i stvarno kvalitetne, pogledaj Kaida Af Power ja mislim da je trenutno najjeftinija opcija 6000 dinara, full metal (ista masinica kao Ryobi Vertigo).
Posle nekih Dam, Formax i slicnih mislim da su ipak spro, ryobi i druge kopije bolja opcija, manje sam nailazio na lose primerke.


Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока


pikl cera

Citat: Cvelus poslato 27 Septembar 2021, 20:32:34
Ajd' da probam još jednom...
Može li bar neki savet za veličinu mašinice?

Za stap te tezine bacanja i duzine ok je masinica velicine 4000 npr. spro passion 740 oko 4,5 hiljada je.

Cvelus


bili d kid

Pozdrav kolege varaličari. Potreban mi je savet prilikom kupovine mašinice.

Dobio sam na poklon Sportex Black Pearl GT-3 240cm 60gr i sada želim da ga uparim sa nekom dobrom mašinicom, a ne bih da promašim.

Pa me zanima kako na osnovu štapa birate mašinu?
Veličina mi je jasno da je otprilike 4000, jer bih pecao na Dunavu dosta i potrebno je da može da vuče teže olovne glave, ali ostalo mi nije jasno, balans, težina...

Moje trenutne opcije su Spro Blue Arc 9400 (Ili Ryobi Zauber 940) i Daiwa 20 EXCELER LT 4000-C

Spro ima 8+1 ležaj a Daiwa 5+1, prednost Daiwe je što 90gr lakša (Spro 322gr/ Daiwa 235gr), što mislim da nije mala stvar, ali kako znati da li će štap biti izbalansiran? Je l' debilno otići u prodavnicu sa štapom i probati? Takođe koja je razlika u kvalitetu ova dva (tri) brenda?

Takođe ako imate preporuke za još neke mašine do 150e, ili znate da je neko dobro upario ili pogrešio sa nekom mašinom za ovaj konkretni štap, slobodno pišite.

ibanezi

 Za štap do 60gr jeste predviđena mašinica 4000. O balansu štapa na 2,4 m je po meni bezveze razmišljati. Ja još nisam naleteo na štap za srednje ili srednje teško varaličarenje od 2,4 m sa problemom debalansa. Uzmi štap bez mašinice u ruku. Ako ti debalans stvara problem da držiš štap bez mašinice, neće ti ni mašinica ništa dobro doneti. Koju ćeš mašinicu kupiti zavisi od toga šta ćeš vući. Lakša mašinica - finija i nežnija mašinica, teža mašinica - robusnija mašinica.

vradojicic

Slobodno pogledaj i Zauber GT 4000, Stradic 4000 FL...
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

Germina

Pogledaj i Ryobi Safari 4500 za oko 80EU...metalno kućište, ručica se šrafi, 300g teška, 7 ležajeva,  utegnuta i lepo radi  smiley033






bili d kid

Hvala na odgovorima,
ibanezi sto se tice balansa bez masinice, stap mi lezi savrseno u ruci, tako da pretpostavljam da ce biti dovoljno dobar sa bilo kojom od ove dve masinice. znaci Spro posto je teza ce bolje podnositi vece varalice (tipa olovne glave od 30-35gr) nego Daiwa?

vradojcic nisam znao za razliku izmedju zaubera i zaubera gt, hvala, pogledacu bas gt verziju, a stradic mi je van cenovnog opsega koji je poprilicno fiksan jer mi zena kupuje kao poklon  :cheesy:

Germina nisam je video. pogledacu i nju

Generalno kao brend, da li mislite da je bolji Ryobi ili Daiwa? Ili je stvar licne preferencije.

Takodje, da jos malo dosadjujem, da li broj kuglicnih lezajeva nuzno znaci bolju masinicu?

vradojicic

Zauber GT je 20gr laksi od stare verzije jer mu je rotor sada kompozitni, lepsi je (meni), sada ima karbon lamele kocnice i rucica mu se uvrce u pogonski...
Sklop je isti. Imao sam priliku da se sretnem sa 2, oba su radila besprekorno.
Nov je na KP 90, 95 evra.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

ibanezi

Citat: bili d kid poslato 08 Oktobar 2021, 12:06:30


Generalno kao brend, da li mislite da je bolji Ryobi ili Daiwa? Ili je stvar licne preferencije.

Takodje, da jos malo dosadjujem, da li broj kuglicnih lezajeva nuzno znaci bolju masinicu?
Daiva je mnogo jači - bolji brend zahvaljujući tome što proizvodi savršene mašinice u visokim klasama. Rajobi čak odavno i nije proizvođač nego po  zadatim normama drugi prave mašinice za trgovinsku kuću koja je otkupila pravo na ime ovog nekada cenjenog proizvođača.  Rajobi je odavno zatvorio pogone za proizvodnju ribolovačkog pribora i orijentisao se iisključivo na proizvodnju mašina i alata za održavanje zelenila - parkova, dvorišta i sl. Mašinice pod Rajobijevim imenom  nećeš naći u visokoj klasi, to se pod Rajobijevim imenom ne pravi. Tamo gde ima i jednih i drugih važi pravilo - koliko para, toliko i muzike. Lično bih pre uzeo Rajobi nego Daivu slične cene, ali mnogo ribolovaca bi se opredelilo za suprotno rešenje. U principu (ne) grešimo ni jedni ni drugi.
Broj ležajeva nije odlučujući za kvalitet mašinica. Mnoge jeftine kineske mašinice imaju veći broj ležajeva od nekih vrhunskih, skupih modela Šimana i Daive.

Teme sličnog naslova (10)