Kupovina varaličarske mašinice

Započeo pikeman, 07 Februar 2009, 18:58:44

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

ivkeks

Pogledajte okuma itx 4000 masinica opasno deluje

bili d kid

@ivkeks imam loša iskustva sa okumom, iako je to bila neka najjeftinija verizija, ja sam se jednom opekao i ne da mi se da je opet uzmem, jednostavno "ne radi" me više kupovina okume

@ibanezi Hvala na razjašnjenju, nisam znao te detalje sa Ryobijem. A gde se u tu priču uklapa Spro? Vidim da su određene mašine 1 na 1 Ryobi. Imam passion dvojku na dubinkama i brutalna mi je. Vidim da su Blue Arc i Zauber iste mašine.

ivkeks

Bili ok kod jeftinih svi se opečemo, ova je ok šrafi se ručica direktno u pogonski, lageri otporni na rdju, zaptivena moze i more, karbonsi diskovi, rez špulna ne ubedjujem te kupiš čisto pigledaj, a naravno vreme će pokazati, i dobro mota....a nije ni teska 280,285 tako nesto...

Isa

Citat: vradojicic poslato 08 Oktobar 2021, 12:09:18
Zauber GT je 20gr laksi od stare verzije jer mu je rotor sada kompozitni, lepsi je (meni), sada ima karbon lamele kocnice i rucica mu se uvrce u pogonski...
Sklop je isti. Imao sam priliku da se sretnem sa 2, oba su radila besprekorno.
Nov je na KP 90, 95 evra.
Bolji izbor je zauber gt u veličini 3000 od onog 4000.
Razlika u težini spram običnog je preko 40 grama.

ibanezi

Citat: bili d kid poslato 08 Oktobar 2021, 18:45:54


@ibanezi Hvala na razjašnjenju, nisam znao te detalje sa Ryobijem. A gde se u tu priču uklapa Spro? Vidim da su određene mašine 1 na 1 Ryobi. Imam passion dvojku na dubinkama i brutalna mi je. Vidim da su Blue Arc i Zauber iste mašine.
Iste su. Spro je evropska trgovinska ispostava Japanskog Gamakatsua. Mašinice Zauber - Ark su zajednička investicija trgovinske kuće Jošua ltd koja je od Rajobija otkupila pravo na ime za ribolovački program i Gamakatsua za svoj sopstveni evropski trgovinski lanac - Spro. Mašinicu je projektovao konstrukciono - dizajnerski inženjering Gamakatsua. Po  tom projektu je naručena proizvodnja mašinica od kineske fabrike Guangvei. Zato na stopici Zaubera piše - enginered bu Japan, jer mašinica jeste projektovana u Japanu, ali zato na stopici Arka piše enginered bu Spro jer su je Japanci iz Gamakatsua projektovali za sopstvenu kuću. Nije važno koju imaš, iste su, ali u svakom slučaju je za nastanak mašinice zaslužniji Spro - Gamakatsu i može se reći da je to njihova mašinica u koju je potrebna sredstva uložila i Jošua da bi dobila pravo da je drugačije farba i prodaje pod imenom svog brenda. Saradnja traje pa su nešto kasnije izašli i drugi zajednički modeli kao Passion koji je Equsima u Rajobijevoj izvedbi. Kod nas se ribolovci sa nostalgijom sećaju nekadašnjeg Rajobija pa je Zauber popularniji kod nas - Bože moj, Rajobi je Rajobi, sve ostalo su kopije :lol: U obaveštenijoj Evropi Spro Red Ark je nekoliko godina bio najprodavaniji model u EU i zvanično proglašavan za mašinicu godine, dok Zauber nije ni ulazio u jaču konkurenciju.

milan.krstic

Kolega Bili, nikako nije debilno poneti stap u radnju i zamoliti prodavca da probas izabrane masine. Moze se desiti da ti neki prodavac ne dozvoli da testiras balans i da li ti masina "lezi"... Pa ti je mozda i najbolji savet da sastavis uzi izbor i da proveris gde imaju najvise modela sa tvog spiska, pa tamo odes i probas.

Ja imam Okumu Azores blue fd 4000, koristim je i za morsko pecanje i za recno, meni je skroz ok. Tezina je 340gr, a ima snage na pretek.





🚤 Mene babo za tarabu vez'o, sto sam feeder na mrene potez'o 🚤

vrobec

Možda Ryobi Slam UL HS 4000? Ručica se isto šrafi u pogonski zupčanik, masa ispod 300gr.

zoks77

Pozdrav kolege ribolovci koju masinicu savetujete za DAM cult 2.70 15-53 ?
Da li uzeti Shimano Sedona C3000 FI ili Daiwa ninja LT 3000-C ? Ili nesto trece, stap i masinicu bi koristio za ribolov smudja stuke bucova. Svakako mi je u planu da kasnije uzmem neki lak varalicarac do 15gr za bucova klena.
Sta da vam napisem osim VELIKO HVALA !!!
Zivot je onoliko lep koliko mu vi dozvolite da bude, a najlepsi je pored vode.

ibanezi

 Ne znam kakva je Nindža, Sedonu bih izbegao. Nije toliko važno šta ćeš loviti. Kad kupuješ mašinicu je mnogo važnije šta ćeš njom vukljati. Smuđ k'o smuđ.... Radiće mašinice sve što štap što je namenjeno smuđu može da ponese, ali ako ćeš bacati leptire za štuku i poneku glavinjaru za bucova, mašinice te veličine su meni premale i preslabe.

zoks77

Znaci nista bez 4000, moram da nadjem neku koja mu odgovara. Kakve su DAM masinice ?
Zivot je onoliko lep koliko mu vi dozvolite da bude, a najlepsi je pored vode.

ibanezi

 K'o i  sve druge. Nekom savršene, nekom ništa ne valjaju. The truth is outh there. Treba pogledati i odabrati, sigurno ima dobrih modela.

vrobec

Treba da uzmem mašinicu za Okuma Celilo 30-70gr štap. Razmišljam o Ryobi Sahara 4500 ili Zauber GT 4000. Bacaće se glavinjare i shadovi do 20-25gr.

Isa


Pogledajte njegov kanal, ne samo ovaj video u kom koristi sedonu 2500.
Ne znam pta da kažem.
Lik ima više snimaka nego mnogi izlazaka godišnje.
Lovi puno ribe i to krupne. Reke poput Dunava i Save kod nas.
Sav pribor je vrhunski izuzev mašinice.
Očigledno ima drugačiji pogled na sve to. Verovatno su mu mašine u kategoriji potrošne robe. Čak sam razmišljao sličnu stvar uraditi, al se bojim da bi mi i alivio potrajao.

Grof1204

Citat: Isa poslato 09 Oktobar 2021, 22:40:33
Lik ima više snimaka nego mnogi izlazaka godišnje.
Lovi puno ribe i to krupne
.
Mislim da je ovo presudno i ono drasticno menja stav i sliku, kada je u pitanju odabir pribora o bilo kojoj tehnici da je rec. :smiley:
Dva vuka, jedan zavija, dok drugi odvija.

vradojicic

Pa nekom ko je koncipirao i ako mu Bog da uredio zivot da od toga moze da zivi a retki su uspeli a mnogi pokusali, ko ima 300 izlazaka godisnje masina i jeste potrosna roba. Meni nije toliko potrosna pa ciljam srednju ili visu srednju klasu. Ali imam tricavih 100 pecanja.
Dok sam imao vise nisam buljio u oglase i sajtove radnji, imao sam 2 stapa i 2 masine tipa Techniuma i Nexave, odlicno su me sluzili.
Sad svega imam, krenem na pecanje pa biram, samo slobodnog vremena malo.

Zoka 77 nek pogleda a slobodno i kupi Zauber GT 3000. Bice prezadovoljan.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

Teme sličnog naslova (10)