Uticaj raznih primama na jednu vodu

Započeo Sp1tF1re, 13 Avgust 2010, 09:06:31

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Sp1tF1re

  Uvek dolaskom na vodenu povrsinu ,bilo da je jezero ili reka primecujem druge ribolovce i uvek postavljam sebi pitanje,kakva je njihova primama za danasnji dan,i kakav je  uticaj svih tih primama na jednu "napadnutu" vodu. Sad bi se tu mogla odvijati analiza u vise pravaca npr Hemijska analiza sastava hrane za primamu,uticaj na biljni svet u vodi itd itd...Da li postoji neko vase razmisljanje ili neko zna neko strucno misljenje o ovom uticaju jer ruku na srce svacim se primamljuje od zivotinjske hrane do lakih droga..... smiley033

damjan

Misliš kako utice sva ta primama na kvalitet vode,ili kako utiče na ponašanje ribe. :question:
Na reci ne moze da utiče negativno zbog protoka vode,ali na manjim jezercima sigurno moze,pogotovo ako se baca velika količina kukuruza,a sigurno i hemija ima učinak.Bilo je uginuća riba,u letnjem periodu, u manjim jezercima,komercijalnim upravo zbog toga.Ali ne mogu mnogo diskutovati na tu temu jer nisam dovoljno upućen.
Kako utiče na ponasanje šarana,zavisi koliko u toj vodi riba ima prirodne hrane.Što je prirodne hrane manje,riba je zavisnija od naše hrane koju ubacujemo u vodu,a tada se kvalitet hrane kojom hranimo sigurno odrazava na razvoj ribe.Ako prirodne hrane nema dovoljno,riba će sigurno našu hranu prihvatiti pre,a mozda i postati zavisna od nje,kao sto je slucaj na komercijalnim revirima.

srdjan72

I ja pretpostavljam da na zatvorenim vodama velika kolicina hrane razlicitog sastava pojedena ili ne moze izazvati promene u kvalitetu vode pa samim tim i negativno utice na biljni i zivotinjski svet.
Na rekama neznam ali mislim da velika kolicina nepojedene  hrane moze da dovede do zagadjenja tog hranjenog dela vode pa i riba da oseti i u sirokom luku zaobilazi lokaciju na neko vreme dok se ne povrati normalno stanje.
Opet ako razgovaramo o vrsti hrane koja pozitivno deluje na ribu u smislu primame onda je to vrlo diskutabilno.Naravno nije lose imati informacije lokalnih ribolovaca ali ima i ona:Budi svoj: i moze ti doneti cudo.  smiley033
BOZE,daj mi da jednom u zivotu upecam VEEELIKU ribu da ne moram ceo zivot da lazem!

Imre

Na stajaćim vodama možda i može da utiče na vodu u rekama  :no:
Stajaću vodu mogu uporediti sa akvarijumom za ribice,
ako se u u akvarijum ubacuje više hrane nego što one mogu da pojedu ,dolazi do zagađenja vode i pomor ribica bez obzira da li imate dobar ili loš filter.
Po tome gledajući previše hrane koja je kvarljiva sigurno utiče na kvalitet stajaće vode. smiley033
Nije pametan onaj koji mnogo zna ,nego onaj koji zna šta hoće........

profesor

ma nikako nije dobro sve sto covek u vodu ubacuje  smiley033

srdjan72

BOZE,daj mi da jednom u zivotu upecam VEEELIKU ribu da ne moram ceo zivot da lazem!

Imre

 smiley136 smiley136 ,samo eko plovci ,i nema udica  :no: samo čiode i savijaj po želji :lol:
Nije pametan onaj koji mnogo zna ,nego onaj koji zna šta hoće........

Teme sličnog naslova (10)