Revir Oaza - Gložan

Započeo laki22, 14 Maj 2014, 18:20:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

laki22

Krajem marta smo se uputili putem Gložana da iskoristimo lep prolećni dan i prvi put se oprobamo na toj vodi.
Stizemo oko pola 7, analiziramo vodu i vidimo aktivnost oko sajle koja preseca jezero na dva dela po dužini. Smeštamo se odprilike na pola jezera i kreće mešanje hrane i raspakivanje. Koristili smo VDE praškaste prihrane: Carp food sourse, fishmeal i catch. Dodatak zrnevlja nešto pšenice, šeceraz i konoplje.Prolećni oblaci nam ne daju sunca i prvih sat vremena smo proveli bez bilo kakve aktivnosti. Nastavljamo da hranimo što smo mogli bliže sajli i oko 8 sati kolega ima prvu ribu na štapu.Omanji golać ali lep pokazatelj za dan što će da sledi. Sa pojavom sunca aktivnost ribe se pojačava i imamo ribu na svakih 15-tak min. Preciznije rečeno, kolega ima ribe, moja malenkost još uvek ostaje praznih šaka. Delom je bilo do toga što je izjutra riba još kod sajli a delom i što sam pecao na fin pribor sa kojim sam teško dobacivao iole bliže sajli.Manji komadi, svi kao sa trake ali bitno je da ima akcije.

Konačno, vrh od Maver Abyssa se savijai evo gaRiba polako počinje da prilazi obali a i ja uspevam dalje da zabacujem posle malo privikavanja na opremu.

Imamo ribu svakih 5 min a dešavali su nam se i problemi da imamo i po 2-3 ribe na štapovima od jednom. Momenat kad je 3 kom napolje i 4-ti šarko na štapu :DRibe su brzo vraćene u vodu.

Redjaju se kao na traci i oko pola 12 zatišje. Kombinacija crv/pellet više ne daje rezultate. Zabacujemo češće, bliže, dalje ali slabo, po koji komad. Oko pola 1 menjamo taktiku i stavljamo 3 zrna cukka, 3 različite arome. I onda kreće opet cirkusZabačaj, 3 min čekanja i vrh mavera se polako savija ka vodi, kontra i ispočetka ne dobijam dojam da je reč o većoj ribi. Posle pola minuta, prvi beg u stranu, Maver je na visini zadatka, najlon 0,18 radi svoj posao kako treba, i počinje zamaranje.Posle par begova, 5 min stprljenja tik ispred meredova i prelep divljak od 7,45 kg je na obali.

Srećni i zadovoljni, nastavljamo pecanje. Padaju standardni komadi od 3-4 kg, kad odjednom kolegi vrh od Spro Dome Gabora razigrano kreće prema vodi. Evo ga jos jedan! Počinje zamaranje, jer 0,18 i predvez 0,16 ipak imaju svoje granice. Posle 15-to minutne borbe jos jedan veći primerak je na obali. Šarko od 7 kg!Za kraj dana, moj kolega ne bi bio on da ne opravda svoju reputaciju usera. Udarac u propadanju i som!Za to vreme ja imam još 2 komada.Sunce je polako zašlo za oblake, riba je relativno prestala da radi, par komada je došlo dok smo se pakovali i vreme je bilo krenuti kući.

Bilans celog pecanja je bilo preko 70 komada, imali smo i jedno kidanje, ali sam ja majstor zaboravio da bacim prvih 10m najlona koji je bio iskrzan od dunava i riba je utekla.

Revir sa relativno lepom prirodom, koji vredi posetiti.

Ulovi su uglavnom 3-4 kg, svi kao na traci pa ne vredi iste slike da ubacujemSad je vodostaj višlji i ubačeni su divljaci pa će biti još jedan odlazak uskoro


drmar18

Laki prvo svaka cast!
Deluje prosto neverovatno da ste dobijali ribu na svakih par minuta...ko`da ste pecali belu na crvice!!!
Opisi malo kakva je to voda, koje ribe sem sarana i soma jos ima, kakve su dubine, koja dozvola vazi i ima li doplate i tako to.
Vidim da vam je provod bio pun!

rogorez

Odem tamo s vremena na vreme da se izduvam...
Jezero je privatno,jedna obična kada puna ribe.Ima dosta tog sitnijeg do 2-2,5 kile od kojeg krupniji malo teže dolazi do mamaka...
Jezero je podeljeno sajlom na dva dela na kojima sa obe strane ima po 14 mesta koja su mnogo uska 7-8 metara.Sajla je na daljinama 45-70 metara i što se mene tiče nema potrebe bacati do nje...Ribe ima svukuda.Uglavnom šaran,nešto malo amura i soma ( do nekih 5-6 kg).Rade svi mamci ,ali obavezno nositi CUKK med,šećerac,pelete riba-jagoda,boile jagoda,banana,neke mesne...
Dnevna dozvola je 1000 dinara (od svitana do mraka),poludnevna 600 dinara(do i od 12 sati).Ko dolazi ceo dan svejedno mu je oko cene,ali ko dolazi na pola dana bolje je doći posle podne.dođete oko 11,pogledate malo jezero,pokupite pribor i odnesete na mesto koje odaberete.Dok se raspakujete i počnete da pecate već je podne i onda udri do mraka...U jednom trenutku će vam i dosaditi...

genjura

bio danas ,ali se ne mogu nešto pohvaliti. imao 5 komada do 3 kile i to j to ,i bio sam u "prvoj smeni " :cheesy: .
danas su štekaroši imali neko svoje takmičenje pa su nas malo odsekli sa hranom ,ali nema veze biće dana.
sve u svemu za prvi put ok

mi-ne

Motel, bungalovi, bazen, restoran, sportski sadrzaji, pecanie uz dosta ribe. Nije lose.
Poznaje li neko neku komercijalu sa slicnim konceptom (u pitanju je kompletna porodica) sa dosta ribe? Samo da nije dosadno jer ovi moji nisu bas zagrizeni pecarosi.

Morat cu i ovde da ih odvedem, iako za mene samog to mesto nije.


laki22

lekin salas, majkin salas, sarvas...

mi-ne

Ovaj drugi predlog lici na malo ozbiljniju firmu.
Problem sa Oazom je sto ne tako daleko imam besplatan smestaj, pa mi nekako glupo tu sa porodicom placati prenociste.
Navratiti jedno popodne na pecanje je druga stvar. smiley033

Trigga

Kakve je tu ribe bilo nekada,ajaoooo kada se setim samo...

Послато са SM-G901F уз помоћ Тапатока

Saran=Mama

laki22


Trigga

Bukvalno...

Послато са SM-G901F уз помоћ Тапатока

Saran=Mama

meda


Zbilja Rado sećaš li se Gložana iz toga doba? Ja sam i pehar poneo odatle za najveću upecanu ribu

Trigga

Kako se nebih secao,bilo kao domaca voda tih godina,dali se secas mog pehara?

Послато са SM-G901F уз помоћ Тапатока

Saran=Mama

meda


spaske991

Da li je bio ko skoro u Glozanu? Kakvo je stanje?

no names

Uvek isto......odeš i upecaš 30 kom ako nije aktivan smiley033
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...