Sumski kubik Baranda i revir Baranda

Započeo nemkevu, 18 Maj 2009, 19:08:31

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

nemkevu

Interesuje me dali neko zna kako se dolazi tacno do ovog terena(ili na kubik kod sakula),i ako zana nek napise nesto o njemu.Kakav je za kampovanje smiley001

nesa69

ako misliš na onu šumu kod Sakula onda ideš u Sakule i pitaš u selu gde da skreneš do Tamiša. Izađeš na kraj sela, spustiš se u šumu i pališ pravo (sa desne strane ti je kanalče) i izađeš na Tamiš. Zatim možeš samo levo, pratiš put, po meni najbolja mesta su kad prođeš krivinu desno pod pravim uglom pa zatim levo pod pravim uglom i gledaš de je najuži Tamiš. Nemaš odatle još mnogo puta (uliv kanala).
Imaš i varijantu da siđeš sa Farkaždinskog mosta (leva obala) i prođeš ispod njega i pratiš levu obalu, ima dosta pozicija i na kraju izbiješ na taj kanal kod Sakula. Ili u selu na jednoj raskrsnici koja ide ukoso ideš levo ili desno, ne znam iz kog smera dolaziš, poenta je da tako izbijaš na Tamiš i to na desnu obalu prema Sakulama, tu ima manje mesta za pecanje ali na samom kraju puta je ulaz u onaj kanal (ne mogu da se setim kako se zove, čuven je za štuku, bar je bio) i to je jako lepo mesto za pecanje i kampovanje.
Inače svugde imaš, uređene pozicije i uglavno dosta ih kampuje na svim tim mestima.
Valjda sam uspeo nekako da objasnim, mada mi nije jasno na koji deo Tamiša misliš tačno, to su pozicije oko Sakula za koje znam.

nemkevu

Hvala pomogao si mi,mada me je zanimao bas kubik,ali me zanimaju i ta mesta na tamisu


nesa69

Za Barandu ne znam, nisam tamo pecao, ovo je bilo za Sakule (pisalo tako u zagradi). Valjda ima neko da zna taj deo.

ady

Ako u Barandi misliš na stari tok Tamiša, ispod drugog mosta između Čente i Barande, onda ti je moj predlog da ove godine zaboraviš na tu vodu! Prošle godine je radila solidna babaja i poneka sitna štuja uz puno sitne bele, ali je ove godine skroz obrastao drezgom i lokvanjem i čak čujem da je i pomora ribe bilo zbog nedostatka kiseonika i da je strašno smrdelo. Ne bi me čudilo i da su meštani učinili svoje sa raznoraznim "alatljikama".
Ali, ispod prvog mosta, na živom Tamišu, imaš par mesta gde bi mogao da podigneš kamp (mada mislim da ti to više nije aktuelno). Konkretno, odmah ispod mosta, na nizvodnoj strani je prvi spot, malo niše ima još jedan i kod samog ušća starog toka još jedno super mesto za kamp. Uzvodno od mosta ima više mesta za podizanje kampa, ali ne znam koliko ti je to izvodljivo, jer kola moraš ostaviti na putu (pored puta) a ti si podaleko od njih, što je zbog tegljenja pribora i ostaloga, kao i zbog "neviđanja" auta popriličan zajeb.
Što se tiče Sakula, stvar je mnogo bolja. U centru sela, kod crkve, skreće se levo (iz smera od Bgd-a ka ZR-u), do kraja asfalta, put te vodi na desno (levo je neki veeeeliki kubik koji liči na zapušten ribnjak, pun je trave i trske i jako je niska voda)< trenutno nešto rade na tom "kubiku" i mislim da je do proleća za pecanje "mrtav". Daklem, na "Y" raskrsnici udariš na desno, spustiš se na zemljani put pa kolima kroz šumu jednim od tri paralelna puta. Svi su jako ugaženi kravljim papcima i sada je ta, kao beton tvrda podloga, toliko neravna da je to pravi test za vešanje. Preporuka: suvozači neka pešače dok ne prođete taj potez kroz šumu) - nije dugačak - oko 300 metara ali odvali bubrege i točkove. Odmah po izlasku iz šume može se sičći s puta i podići kamp, ako si voljan pecati na "kanalu" iliti mrtvaji - starom toku Tamiša, ili nastaviti paralelno sa tim starim tokom. Na taj način izbijaš do jednog venjaka sa stolom i klupicama. Tu je i skakaonica i najveća dubina (kažu ima i 7 metara). Dalje možeš da nastaviš nizvodno kolima i skoro gde god ti volja možeš da staneš i digneš kamp. Kola su ti odmah uz tebe, ali za vikend ćeš imati dosta gust saobraćaj. Nizvodno od skakaonice, cca. 500 m. se nalaze panjevi i dubina od oko 3 metra - šaranska i štukaroška mesta. Iza njih je malo sporiji tok, koji posle 100-ak metara ubrzava jer se Tamiš dosta sužava. Opet smuđarska i spmaroška mesta.
Dalje nisam išao pa ne znam.
Eto, ako je pomoglo...
Ako si bio negde - kazuj nam, interesuje nas sve (prilaz, obala, voda, dubina, riblji fond...)

Djole

Evo vam mapa tog terena, da bi ste se bolje razumeli.
Baranda maps.google.com

zoki80

Ima li ko telefon jezera za saranski ribolov u Barandi ? I da li ko zna kakvo je stanje trenutno ?

Imre

Misliš na ribnjak{revir}?
ako na to misliš trenutno hvataju po 30-40 kom šarana dnevno na parabolike .
jedino što nisu krupni ,prosek oko 3 kg .
to jest ovo su podaci od pre nekih 10 dana.
Nije pametan onaj koji mnogo zna ,nego onaj koji zna šta hoće........

nesa69

RIBARSTVO AD BARANDA Baranda
Telefon: 013 686 113
Ulična adresa: Oslobođenja bb
Poštanski broj: 26205
Mesto: Baranda

Nisam tamo godinama išao, tako da nisam siguran za broj.

Teme sličnog naslova (10)