Jezero Zobnatica - Bačka Topola

Započeo Nadla, 08 Jun 2016, 20:44:10

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Nadla

Ima li neko informacije o jezeru u Bačkoj Topoli, tamo na Zobnatici pošto bih možda otišao za vikend?

nera

Jezero Backa Topola,   jedna od    najcistijih voda ... u Vojvodini  po meni.........
krajem maja sam bila i  naslusala se prica: kako su mrezama povadili ribu... i  nezna se kome pripada jezero... ima cuvara a netraze dozvole :lol:
za 5 sati na vodi  smudj  oko1.5 kg, dosta cverglana, deverika ,bodorki,  platika i nijedne  babuske
ispred jezera ims i kom.jezerce


   

Nadla

Jezero je valjda pripalo ponovo opstini,tako mi je rekao covek koji je valjda do prosle godine bio neki funkcioner u vezi svega toga oko jezera.Ima kaze puno tostolobika i manje nesto sarana i amura,ali znatno manje.Pa valjda hoce tostolobike da izlove,a da poribe saranom,mozda je to to u vezi mreza.Ja toliko znam... A inace ne idem ja na komercijale,nemam volje da se pripremam za takvu vodu.Ja bih isao da probam da uhvatim tih nekoliko sarana i amura sto ima...  :lol: Mada mi rece taj da su u predhodnom periodu dosta unistili vodu...

sona

Da li ima neko informacije o jezeru Zobnatica?Da li je privatna voda ili ima jos neka pored da je slobodna za redovnu dozvolu .Imam nekih planova za odlazak,pa bi mi svaka informacija dobro dosla :bye:

djmisha77

Koliko sam cuo i procitao i u Hrvatskoj je zabranjen ribolov.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Ja ne odlucujem da li cu ici u bitku po tome kolika je sila koja mi preti, vec po tome koliku svetinju branim.

vladimir022

Kod nas nije zabranjeno? Naisao sam neki dan u novinama na clanak i pitali su ove u ministarstvu , rekose im da je zabranjeno samo na kejevima, setalistima i drugim mestima gde je moguca veca koncentracija ljudi..

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока


djmisha77

To bi morao neki pravnik da promutaci. Pojam "parkovi" je svima jasan ali pojam "javna povrsina" je toliko sirok da bi se i pravnici zamislili. Po nekim definicijama "javna povrsina" je prostor koji je dostupan svim gradjanima, znaci nema razlike izmedju Knez Mihailove i 1250km na Dunavu.


Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
Ja ne odlucujem da li cu ici u bitku po tome kolika je sila koja mi preti, vec po tome koliku svetinju branim.

slob

Javna površina jeste široki pojam, ali ovde se konkretno spominje "javna površina namenjena sportu i rekreaciji". To svakako nije bilo koja obala reke ili vode već samo ona koja urbanistički ima pomenutu namenu i više ili manje je uređena za to.
Nisam pravnik, ali mislim da ovo može da bude potpuno logičan zaključak, pogotovo imajući na umu svrhu naredbe: "suzbijanje širenja zaraze", a koja se širi grupisanjem većeg broja ljudi na nekoj javnoj površini, što divlja obala svakako nije.
"Ako  nismo u stanju da nešto predstavimo brojevima, to svakako znači da je naše znanje o tome nedovoljno."
                                                          Lord Kelvin

LSI

Ако могу мало да помогнем:

ЗАКОН О УРЕЂЕЊУ ПРОСТОРА И ГРАЂЕЊУ

У делу који даје дефиниције израза који се користе у тексту закона пише:

- јавне површине су земљишне или водне површине које су документом просторног уређења или на основу њега одређене нумерички и графички или само графички, намењене за јавну употребу, јавне делатности и активности и које су као такве доступне неодређеном броју лица,

- зелене и рекреационе површине, осим објеката пејзажне архитектуре, подразумевају и јавне зелене површине, зелене зоне, односно појасеве, а које имају различите рекреационе и заштитне намене, зелене површине стамбених, односно урбаних целина, зелене површине посебне намене, површине за рекреацију и масовни спорт на отвореном простору (игралишта, излетишта, шеталишта, спортски терени, купалишта), зелене површине уз обале река и језера...

Teme sličnog naslova (10)

23696

Odgovora: 8
Pregleda: 12921

6165

Odgovora: 11
Pregleda: 16953

8397

Odgovora: 17
Pregleda: 14444

33992

Odgovora: 8
Pregleda: 6285

20783

Odgovora: 7
Pregleda: 16694

20252

Odgovora: 54
Pregleda: 32908

4260

Odgovora: 19
Pregleda: 24264

3668

Odgovora: 470
Pregleda: 199383