Jezero Strmovo

Započeo bata bane, 12 Decembar 2011, 19:06:57

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

bata bane

Strmovo se nalazi na nekih 70 kilometara od Beograda u pravcu Lazarevca kod povrsinskog kopa. Mi smo isli preko Barajeva do Vencana i pre Vencana se skrece desno ka selu Tuleze i na nekih 3 kilometara se dolazi do Jezera Strmovo. Na prvi pogled iz kola se cini omanja bara, medjutim ima tu duzine oko 2 km, i sirine 50 metara, a najveca dubina je oko 1.80 metara. Moj brat koji zivi u blizini jezera kaze da u jezeru ima dosta ribe sto Amura i to kapitalnih primeraka, Sarana i do 10tak kila, a najbolje od svega je to sto je prepuno STUKOM. Toliko je ima da smo je vidjali i do same obale u plicaku. Bele ribe je sve manje a razlog je sto odavno nije poribljavano a stuka pojede sve.









Slike i nisu najbolje slikano je danas kasno popodne smiley197

DDj

Bara u Strmovu je veoma plitka, u vecem delu ne prelazi 50-60 cm ili manje i skoro potpuno je obrasla travom. Izuzetno je napadnuta od lokalnih ribolovaca koji skoro po pravilu ne prastaju ni stukicama od stotinak grama. Naravno, broj stapova je neogranicen. Ogromna vecina stuka je ispod mere, prosek je oko 300-400-500 grama, stuka od kilogram ili preko se jako retko hvata, zaista retko.
Postoje mnogo bolje stucije vode, upozorenje ribolovcima pre nego sto krenu na put.

alexdja

Jel to komercijalna voda ?
       Nema više divljeg bučka. :no:

bata bane

DDJ ima istine u tvom postu, mi smo juce uhvatili samo jednu od oko 2 kile a sve ostalo je sitno, koje je i vraceno u vodu, a ima po sred jezera jedan kanal koji je i preko 1.80 dubok. Ne treba ici vikendom jer je stvarno ogromna guzva, juce nas je na celom jezeru bilo 8 ljudi koliko sam izbrojao.

orka

Posetio sam danas ovo jezero,mada po onome sto sam video,pre se moze nazvati barom..,veoma je plitko,i pritom je kako kazu nivo manji za nekih 30-40cm..
Potpuno je obraslo travom,ribolov je prakticno nemoguc jer  trava na vecini mesta izbija do same povrsine..Sitne stuke ima bas mnogo.,juri kedercice ispod povrsine non-stop..
Pokusao sam sa nekim povrsincima i za kratko vreme uspeo da prevarim jednu glocu..
Posle smo otisli na jednu vodu koja je od ove udaljene oko 1km.,e ona se vec moze nazvati jezerom  :cheesy: .,i tu sam imao jednu glocu..

mudri06

Jel bio neko skorije na ovom jezeru? Ima li krupnije stuke?

Teme sličnog naslova (10)