R'N'R ili rattlin_rapala

Započeo ossa, 04 Jun 2009, 07:54:16

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

ossa

Našao sam jednu kada sam raščišćavao neke stare komode. Baš sam se obradovao, otišao neki dan malo na  smiley031 i nju malo provrtim , nema loš rad i fino zvekeće pod vodom. Bilo je već reči o ovoj varalici , dosta je zapostavljena kod nas koliko sam primetio. Jel to jedan od promašaja rapale ili je ljudi jednostavno ne vole zato što nije klasičnog voblerskog izgleda.
Evo jedne u boji koje nema na Rapala sajtu,veličina 5cm. BTW ova je neka malo starija , čak je mejd in finland.

Evo i linka ka proizvođaču http://www.rapala.com/images/interface_images/titles/lure_titles/rattlin_rapala.gif


Šta vi mislite o ovoj rapali. Jel neko nešto peca na nju?
Hej, haj baš nas brige...

pikeman

Imam i ja irsku, ali je baš i nisam forsirao... par puta se okvasila.  :cheesy:rj

čudno leti kad ju zabacim moja završila u krošnji vrba a da ribu nije ni vidila  :eek: :veryangry:

ossa

ima ih u fomaksu, čak nisu ni nešto skupe. Kada se pojavila krajem 80-tih u tadašnjoj zapadnoj nemačkoj je koštala kao dve original rapale  :takoje: Meni brat doneo čim se pojavila jednu. Ali mi se nije dopadala, i ja je menjao za dva originala sa nekim matorcem. Čini mi se da je niko ne koristi  :no: Bar je ne spominju. Milek je rekao da je imao par bucova na nju. Ako ide bucov, trebala bi i smuđa pecati, po meni  :huh:
Hej, haj baš nas brige...

sm7

Znaci smuđa trebamo loviti na popere i kastmastere  :rolleyes:
There are no great fishermen, only great fish.

ossa

Mislim da ti to bolje možeš znati. Ja nemam popere i te tvoje...mastere Ali ako ide bucov što ne bi i smuđ ?
Hej, haj baš nas brige...

white

vec sam pisao (ovde negde), da sam svoje najvece bucove hvatao na Ratlin Rap... u provlacenju kroz prolaze u naperima, kada voda preliva napere  :wink:
cuo sam i video, ulove smudja na RR, ali samo kada je bio izuuuuuzzzetno aktivan (sfc boja, 5 cm).
a u dobra stara vremena na Drini, bas na ovu Irsku, sa velikom i jakom zveckom (u to vereme je kostala 25 DEM) su razbijali mladicu, ali bukvalno razbijali...


samo da sam na vodi, al ako biram Dunav najvise volem

Diego

Bas sam jucer bio kod jednog čiče koji tvrdi se nalomio somova na rattlina, pokazao mi par komada koji su mu ostali. To je bilo tamo negdje 95'-99'. Kod nas se tada masovno išlo u Mađarsku po pribor - bio je znatno jeftniji a bilo je i stvari koje se ovdje nisu mogle kupiti - između ostalog upravo i taj rattlin. Kaže da je kupovao po 5-10 komada.
Sve u svemu, slabo korištena varalica, sigurno zbog toga što lako zapinje :sad: Čiča sigurno nije kupovao toliki broj da bi skupljao boje.

budens72

Citat: rj poslato 04 Jun 2009, 12:38:50
čudno leti kad ju zabacim moja završila u krošnji vrba a da ribu nije ni vidila  :eek: :veryangry:

Pa šta ti pecaš Rj  :huh:  Papagaje  :huh:  pa nema papagaja kod nas,a posebno ne na vrbama  :rlol: :rlol: :rlol:

sm7

Citat: ossa poslato 04 Jun 2009, 12:49:48
Mislim da ti to bolje možeš znati. Ja nemam popere i te tvoje...mastere Ali ako ide bucov što ne bi i smuđ ?
Krivo si me shvatio, ima dana kada ce smudj udariti i na pahuljicu kruha...
No mislim da nisi u pravu, sa stajalista da svaka varka koja lovi bucova lovi i smuđa..generalno vecina voblera se podudara no ovo je ipak glavinjara na koju ces prije dobiti soma i bucova nego smuđa..
Ako znam da je smuđ u dubini prije cu ga cackati gumicom ili nekim voblerom dubokoroncem, nego  ratlinom  :bye:
There are no great fishermen, only great fish.

ossa

Tema je postavljena u cilju bolje informisanosti neukih "mladih " pecaroša... Na ovu varku nikada nisam pecao a imam je. Moj favorit , neću sada otkriti , ali vobler je i voli ga i smuđ i bucov  :takoje: A glavinjare su za mene malo strana tema, jer ih malo koristim.  smiley033
Hej, haj baš nas brige...

white

jedina razlika izmedju ratlina i silikonske glavinjare (ovo se odnosi na lov smudja) je u tome sto, silikonsku glavinjaru mozes mnogo brze da spustis na dno i lepo da dzigujes sa njom, a sa ratlinom je to mnogo teze  :sad:
mislim da, kada bi na ratlinu mogao da kontrolises tezinu (da ga ima u ralicitim tezinama, a istoj velicini), bi bio idealna varalica za smudja u brzoj vodi  :wink:

Spojene poruke: 04 Jun 2009, 14:54:59

Ossa

koje je velicine ovaj ratlin sto ti imas ?

samo da sam na vodi, al ako biram Dunav najvise volem

mrky

Imam i ja jednu srebrnu, bukvalno drugi zabacaj na vodi i stuka , od tad smo u velikoj ljubavi. Kad sam ju izgubio odmah odoh u radnju po identicnu. Valjda sto sam ju puno forsirao puno sam i lovio na nju. Vibrira i zveci ko luda a i lako se zabacuje. Ako bi morao da izdvojim TOP 5 voblera jedno mesto bi zauzimao ovaj

ossa

Drago mi je da čujem i tvoje iskustvo mrky, i da te lepo služi. Istina je da se lepo zabacuje. Mislim da ova varka malo bolje izbalansirana od drugih (moje mišljenje) Ali što vajt kaže je da je za bržu vodu.
@ White mislim da je moja petica ili šestica
Hej, haj baš nas brige...

cone

Odlicna varalica.Lovio sam smudujeve ali dosta kidanja.Na male 4 klenove na Drini.Neko je od nasih domacih proizvodjaca glavinjara skinuo njen oblik i reklamira je kao izuzetno lovnu.