Vukovi sa DUNAVA

PRIBOR & OPREMA => Varalice => Glavinjare => Temu započeo: pikeman 24 Decembar 2011, 17:42:02

Naslov: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: pikeman 24 Decembar 2011, 17:42:02
Pre nekih 115 godina, Amerikanac Džejms Hedon je patentirao prvu drvenu glavinjajuću varalicu a 1959. godine kompanija Heddon je proizvela čuveni metalni Heddon Sonar. Uspeh te varalice potvrđuje i to da je nisu menjali do danas, čitavih pet decenija...

Ubrzo i druge firme počinju da prave glavinjare. 70-ih se pojavio Gej Blejd firme Cotton Cordell. Za njim dolazi sledeća generacija, uz zveckajuće, šuplje glavinjare od tvrde plastike: Ratt'l Trap firme Bill Lewis, Rapala Rattlin Rap... Početkom 90-ih, glavinjara Chicada bila je hit u svetu ali i kod nas. Patentirao ju je Skot Stičer. Veoma je slična Hedonovom Gej Blejdu, od kog se razlikovala po listiću nalik krilcetu leptiraste varalice. Glavinjare spadaju u familiju starih varalica, iz vremena sa početka modernog ribolova. Japanska kompanija Yo-Zuri je u svoj program za morski ribolov uvela glavinjare od meke plastike, drugačije od ostalih. Imale su samo po jednu trokraku. Za naše uslove bile su neadekvatne, kako po veličinama tako i težinama ali su posedovale izuzetan rad zadnjeg dela! Cena im je bila visoka i teško su se nalazile... Plus ratno stanje, i posle toga velika inflacija.

Domaći majstori ribolova počinju da eksperimentišu, i to traje od '92 godine pa do danas. Rodile su se mnoge efikasne silikonske glavinjare. Jedna od prvih domaćih silikonskih glavinjara upravo je "skinuta" sa modela od meke gume kompanije Yo-Zuri. I sam izrađujem glavinjare. U to vreme sam izradio mini-glavinjarice od 3; 3,5; i 4 cm (od 6 do 15 gr), koje su mi bile varalica broj jedan u lovu klena, bucova, bandara i protfiša ali i pastrmki na salmonidnim vodama... Za veće grabljivice - soma i smuđa - pravio sam i glavinjare do 8 cm, težine i do 50 gr.

(https://s6.postimg.cc/j0d515qfl/Glavinjare.jpg)

Silikonske glavinjare kače se za strunu preko žice na vrhu leđa a opterećenje je uvek u donjem delu. U stanju mirovanja (dok visi) njen položaj je skoro horizontalan. Kada se provlači kroz vodu, usled pritiska na vrh mamca, glava ide naniže pa varalica više nije u horizontali. Od jakih hidrostatičkih pritisaka po bokovima varalice dobijaju se jake vibracije. Glavinjare imaju po jednu, dve ili tri rupe za kačenje. Od mesta kačenja zavisi i njen rad. Kod silikonskih, domaći konstruktori određuju težinu opterećenja i ugao kačenja, i tako se dobija različit rad. U međuvremenu su se pojavile i domaće metalne glavinjare. Izuzetno dobro su se pokazale, a dovedene su do savršenstva. Jednu od njih sam testirao na Ebru u Španiji, prošle godine, i imao dobre ulove. U pitanju je Lav MD-ovi Trgeci. Stvaraju jaku vibraciju niske frekfencije, što izluđuje grabljivice. Zbog većih težina i hidrodinamičkih osobina, glavinjare seku i najjače brzake, virove i bukove kao nožem. Imaju vrlo malo ili nikakvo bočno zanošenje i lete daleko kao metak, pa se mogu pretražiti velike površine. Ni deblji najloni ili strune im ne smetaju (ne prave stomak). Pri vođenju se dobro kontrolišu, a različita mesta kačenja omogućuju vođenje u svim slojevima vode. Prednja rupa za kačenje daje najmanju amplitudu vibracija i pliće zaranjanje, zadnja rupa daje široko glavinjanje, jake vibracije i dublje zaranjanje. Većina glavinjara ima dve trokrake udice. Stare Čikade imale su trokrake udice usmerene unazad kako bi se smanjilo kačenje. Stari Gej Blejd je nudio kombinaciju trokrake (nazad) i dvokrake napred.

Mnogi majstori ubacuju i kapsule sa kuglicama, tako da postoje i zveckavi modeli koje su još atraktivniji grabljivicama kao što je som. Može se povlačiti kao bolesna ribica, kao plen koji panično beži, cimkati sa dna vertikalno i glisirati (za bucova, recimo). Tu je i valovito (diži-spuštaj) vođenje... Sve su to efikasni načini da se grabljivica isprovocira na napad. Ako nisu dobro konstruktivno rešene, glavinjare imaju samo jednu manu. Ulenje se tokom povlačenja pa ribolovac mora povremeno da cimne štapom, da bi je pokrenuo iz dremeža, kako bi pravilno zavibrirala.
Tibor Mesaroš - Toblerone
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Vlada lo 24 Decembar 2011, 18:02:59
Ima istine ali ima malo i resavske skole.
Prva glavinjara na Drinu je stigla dosta ranije. Jedan od prvenaca glavinjare je Bora sa modelom Borada. Najproslavljenija je silky ali u zadnje vreme astronomskom cenom opada njena potraznja vratoglavo.
Rapala glavinjara oblikom i kacanjem lici na klasicne silikonske glavinjare. Ali njena unutrasnjost i materijal dosta se razlikuje od klasicne glavinjare.
Najidealnija za mirne vodotoke je bas rapala tj taj tip glavinjara.
Metalne glavinjare su pocetkom 96 i 97 takodje bile atraktivne da bih pale u zaborav do pojavom domacih metalnih i busenjem rupa u saksi  :smiley:
Ja malo s brda sdola pisem ....osnova silikonske glavinjare je bila mladica da bih 98 mi sa donjeg toka poceli sve vise i vise da je koristimo za soma i bucova.
Glavinjara je tezak fizicki napor ako se baca duze. Otvaranje ledjnih lopatica prilikom 3-4 sata pecanja je normalna stvar. ....
Uz ovu tanku Galaminu glavinjaru -zelena sa crnim prugama ,  Galama i Drasko kopiraju oblik Sebile-glavinjare i po meni ubedljivo N1 za soma, bucova i klena. Po mom skromnom misljenju najbolja glavinjara na trzistu.
Nije za suvise brzu vodu ali u osrednjem toku fenomenalna zbog krupne vibracije.
Na slici Draskova glavinjara


(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg830.imageshack.us%2Fimg830%2F6411%2F28491920982146079971024.jpg&hash=0e0f3ea8662a393c5faeb0860dc1ac3f)

Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Toblerone 24 Decembar 2011, 19:13:29
Borada je yo-zuri morsku glavinjaru skinuo i tako je pocelo  ta izrada  u nasoj zemlji.....neznam koliko to ranije mislis da  je doslo kod tebe na drinu Vlado? Zaboravljas da su kod nas tek 81-2 god stigli silikonci  da se uopste i koriste kako u lovu smudja i stuke tako i kasnije izradama glavinjara  kao sto sam  i pomenuo u tekstu.....nove Draskove kopije Sebile nisam koristio....pa neznam...Ali Trgece  od Lav Md-a jesam i lovim dobro na njih kako ovde tako sam ih i krstio u spaniji kad sam bio :ok: Sve u svemu  glavinjare su varke koje znaju prevariti mnoge grabljivice....e sad kad bacate teske od 40-60 gr  ceo dan  :smiley: normalno da vam ne gine   bol u ledjima od nedelju dana.... :takoje: Mnoge fotke Pikeman nije postavio jer  nisam stigao da mu ih prosledim...ali nije ni potrebno dobro je i ovako.... :takoje:
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Vlada lo 24 Decembar 2011, 23:40:32
Spominje se 86 godina mislim koliko me secanje sluzi da su dosli sa Jocom da isprobaju novu varku i ulovili 6 ili 6 mladica.
A sto se tice metalnih tu kao i silikonske minijaturne izmene i puno dreke oko plagijata. S tim sto metalne jos uvek ne rade u kucnoj izradi.
A i silikonske velika vecina ne radi kako treba. Zato se ja i drzim 2 ili 3 proizvodjaca ostale zaobilazim. Ne bih imenovao ni pozitivne ni negativne radove jer sa tom pricom idemo u neke druge price.
pozzz Tibor Mesaroš sad  tek vidim tvoj podpis u prvi mah mi nije bilo jasno sa kim delim pisanije  smiley033 :thumbup:
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: damjan 25 Decembar 2011, 00:30:59
Malo mi je bilo teško naučiti pravilno raditi sa glavinjarama i još nisam naučio kako da ih pravilno vodim(jer ih ne koristim dugo). Vidim da ima nekoliko načina vođenja,pravolinijsko (kao vobler) sa nešto tezom glavinjarom i dzigovanje,kao sa klasičnim silikoncima.
U svakom slučaju ono što sam shvatio pecajući sa njima,veoma je vazno pronaći odgovarajuću tezinu glavinjare(kao i u dzigovanju) !
Skoro sam imao lepih smuđeva na njih,a pecao sam na sledeći način. Dakle zabacivao sam nizvodno iz čamca,pun hitac,dubina 7-8m,sa glavinjarom od 25gr. Pustim da propadne do pola dubine,a zatim preklopim špulnu i sa zategnutom strunom čekam da dotakne dno,zatim malo brze odignem sa dna da bi proradila,prikupim višak strune i još malo je privučem mašinom i opet čekam da padne na dno. Udarci su bili u propadanju i ako tada glavinjara slabije radi. Takođe sam primetio da smuđ voli da udari kada glavinjara stane,momenat pre nego što ponovo počne da propada.
Mana silikonskih glavinjara je što traze nešto jači protok vode da bi pravilno radile,a i nađu svaku zakačkicu na dnu.

Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Toblerone 25 Decembar 2011, 19:53:28
Pozdrav i tebi Vlado  smiley033 :thumbup: Da tu si u pravu i ja sam isprobao veliku vecinu i ne bih davao svoje misljenje ni ovako ni onako jer se ulazi duboko  u nesto novo....Koristim glavinjare od nekoliko  majstora  i zadovoljan sam sa njima...Naravno svako ima svog favorita i kod njih :takoje: metalne  su mi  legle  pomenute u tekstu  tako da sam i sa njima zadovoljan.... :takoje: prave  glavinjare kojima je olovno otezanje postavljeno pod  dobrim uglom  :ok: ,  rade ko singerice i  kad se povlace sporo  i u barama....
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Vlada lo 25 Decembar 2011, 21:02:06
Damjane kako mislis radi u propadanju. Glavinjara moze da se okrece baca malo bokovima dok propada ali to nema nikakve veze sa njenim radom. Smudj mozda tad reaguje na pokrete nepravilne i napada.
Mislim da je osnovna namena glavinjare vertikalno.
ja kad pecam na Drini bacam je pod uglom od 4 stepeni uzvodno. Zatim od uslova na vodi motam ka sebi ili joj dodajem zisku vrhom stapa. Ali nikad je ne pustam da ponovno padne na dno. Pokusavam uvek iznad dna da je vucem. Jer kod nas je problem male dubine u donjem toku Drine. Vecinom su mesta do 2m dubine. A na izbacaju od 70 i vise metara to moze biti problem jer je glavinjara suvise blizu dna a to znaci zakacki. Mada kidanja su neminovna i glavinjara je veoma potrosan materijal tako da uopste ne gledam u njenu sminku crtanje i slicno jer to je skoro nebitna osobina. Vise volim pravilan rad sa izrazenom vibracijom tj krupni rad
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: damjan 25 Decembar 2011, 23:15:15
 Vlado-Mislio sam da nema izrazenu vibraciju u propadanju,kao kada je vučemo na gore.
Koliko vidim iz tvog posta,ti vučeš glavinjaru kao vobler,što je i logično s'obzirom na dubinu.
A ja dzigujem sa njom kad pecam na većoj dubini,jer mi  povremeni kontakt sa dnom daje do znanja da je glavinjara uz dno,jer smuđ sada uglavnom  lovi  blizu dna.   smiley033
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Vlada lo 26 Decembar 2011, 19:19:54
Za smudja ne znam jer ga nema u Drini na zalost
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Strika Muja 10 Februar 2012, 19:44:34
Provjereno je da određeni modeli glavinjara rade na stajaćoj i sporotekućoj vodi. Draško ima dosta modela i na one G2 smo lijepo lovili na Savskom jezeru, OD ostalih koje sam probao na stajaćicama  i lovio ribu su :
Galamine (ne znam koji model) isto na Adi ,
a i drugar moj Dulle pravi i na njegove smo isto lijepo pecali na jezeru.
Mrša (on ima neke od 14 grama koje su super lovile i štuku i bucova i smudja na vrlo, vrlo sporom i niskom Tamišu.
Neša Kopča - rade i nizvono kad ih vučeš a ne u stajaćici

Takođe evo prije ovog nevremena na Blagojine glavinjare je kolega Đole imao lijepe smudjeve na sporotekućoj vodi.

Za stajaćicu obično biram lakše modele, mada nekad ako je potreban dalek izbačaj i teže (pa ih džigujem jačim pokretima, ali love i na ravnomjerno vodjenje)
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Vlada lo 11 Februar 2012, 00:06:43
Jedna mala ispravka. Ne mogu raditi isto od svih proizvodjaca  :tongue:
Razlika recimo izmedju Galame i Draska,musokija,Mrse,......je krupni rad kod  Galame.
recimo Kepa,Galama,Vida to su slicne glavinjare. Postoje dve podele na krupan i sitan rad.
Mada Drasko i Galama imaju istu sto ih je kopirala sebila  :lol: one rade krupno i za soma su  smiley033
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: twister011 11 Februar 2012, 00:14:58
Mrsina radi najsitnije moguce a soma "ubija" :takoje: :tongue:
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Strika Muja 11 Februar 2012, 12:22:02
Moje mišljenje je da više - manje sve one rade (bilo sitno ili krupno) i da u raznim periodima privlače ribu nekad ove nekad one ( i razne ribe). I opet svi imamo svoja mišljenja i iskustva sa raznih voda. Iako sam možda sigurniji bio u glavinjare koje jače tresu, mislim da su više lovile ove sa sitnijom vibrom - a opet ni to ne mora da znači  :rolleyes: - majko šta sam ovjde napisao :) bolje koju "ilusstraciju"


Glavinjara "Dulle" 28 grama sa sitnijom vibracijom, na istom mjestu i som i smudj


(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg252.imageshack.us%2Fimg252%2F5148%2Fsnc00310.jpg&hash=1c21d743e21e7ebb3ae712e6a6bc8dba) (http://imageshack.us/photo/my-images/252/snc00310.jpg/)


pa i ovaj som na sličnom mjestu

(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg213.imageshack.us%2Fimg213%2F4233%2Fp1010365j.jpg&hash=d32e3e1de7f4d0ee00c3f60722908b34) (http://imageshack.us/photo/my-images/213/p1010365j.jpg/)

ali na Mršu od 16 grama (isti ribolovac, maestro Sloba zvani Besni Fok iz Borče)

(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg23.imageshack.us%2Fimg23%2F1743%2Fp1010372e.jpg&hash=8a25f9f132ecf533158dae92f11da2ce) (http://imageshack.us/photo/my-images/23/p1010372e.jpg/)


I evo Đoleta koji je nekoliko smuđeva imao na stajaćici na Blagojine Senker glavinjare

(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg442.imageshack.us%2Fimg442%2F8717%2F40738728284157825701024.jpg&hash=8c0908e864ddcde7ad52126e365e29b9) (http://imageshack.us/photo/my-images/442/40738728284157825701024.jpg/)


i ima mnogo primjera
Pozdrav Vukovima
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Slavic.Blood 14 Februar 2012, 19:06:56
Poslala mi je tetka iz Amerike danas par komada da popunim kofreče, šta mislite za šta bi valjale ove, težine su 14 grama, a 10cm dužine sem one crvene koja je 5 g i 8cm i naravno sve imaju zvečke.
(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi43.tinypic.com%2Fsd9h.jpg&hash=e09583047b7c5f283208f87782035b23)

Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Vlada lo 14 Februar 2012, 23:48:50
Djole je ulovio na pesa ? Bas cudno ......ima te glavinjare ............ok verujem
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: blagoje 15 Februar 2012, 12:55:40
Vlado,uveravam te da nemaš tu glavinjaru. Ti si dobio od Saleta peša za vertikal džiging,a postoje još tri modela pored tog.Đole je bacao najmanji model od 7cm i 25gr. Uđi na face pa nađi u mojim slikama stoje tri modela ,a uskoro izlazi i treći model.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Toblerone 15 Februar 2012, 15:50:25
E taj model i ja cekam Blagoje :)
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: blagoje 15 Februar 2012, 19:34:18
Još malo i stiže ti paketić  :bye:
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: god-ar 03 Mart 2012, 19:07:22
Koliko je efkasna i moze li se sa glavinjarom raditi na plitkim i sporotekucim vodama tipa DTD?
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: twister011 03 Mart 2012, 23:48:56
Za Mrsine znam da rade i u najsporijoj vodi, i ima ih i u najlaksim gramazama :ok:
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: orka 04 Mart 2012, 08:53:56
Draskove glavinjare g1 i g2 rade i u nepokretnoj vodi..,moraju se samo voditi za nijansu brze..,a sporije vode od stajace nema  :lol: ,konkretno savsko jezero...
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: twister011 04 Mart 2012, 08:58:47
 :lol: Lapsus bi u mom slucaju :takoje: Mislio sam naravno na stajace vode.
Mrsine sam upravo i pomenuo samo ybog tog vodjenja. I Draskove su odlicne, mada je danas tesko pronaci lose, ali sam Mrsine pomenuo samo zbog toga sto rade i pri najslabijem povlacenju :takoje:. Najvitkije su od svih kojima sam pecao :ok:
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Vlada lo 04 Mart 2012, 23:20:47
Dobar je mrsa nema greske. Malo zica nije za Drinu ali da se menjati kod majstora i to
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: twister011 04 Mart 2012, 23:26:34
Za zicu ne znam, ali znam da alkice obavezno menjamo :takoje:
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Vale 04 Mart 2012, 23:30:11
Moj favorit:

(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg714.imageshack.us%2Fimg714%2F8765%2Fp85b.jpg&hash=f4f9ba61065b333439419e9d3cbfd019)

Njaz
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: njaz 29 Jun 2012, 02:00:47
Vale, to najvishe cenim kod choveka, istanchan ukus  :cheesy:  :lol:  :lol: :lol:

Gde izvuche bash tu sa vishkom zice i "zivopisnim" dekorom  :lol:

Bilo je i boljih radova, a i bice ih valjda josh  :smiley: Svakoga dana u svakom pogledu sve vishe i vishe napredujem  :cheesy:

Shto se tiche glavinjara, od proshle godine sam pocheo i da ih pravim i da pecam intenzivno na njih. Sad chim otvorim kutiju, prvo se hvatam za njih   :cheesy:

Shto se tiche domacih proizvodjacha, uzimao sam sve na shta sam naishao, uporedjivao, provlachio, zagledao, otvarao... Ima stvarno dobrih a ima i manje dobrih, neki su vishe truda ulozili u izgled, neki u kontrukciju, neke vishe pecaju ribu a neke pecaroshe... Svega ima  :smiley:

Svako ima neki svoj pristup pravljenju, neko svoje vidjenje "prave vibracije", neku svoju filozofiju, i to je dobro, pecaroshi imaju bash velik izbor modela, velichina, tezina, vibracija... Mada ima i onih "majstora" chija je cela filozofija kopiranje tudjih modela, al dobro, i Kinezi su daleko dogurali na taj nachin  :smiley:

Poshto najvishe pecam smudja, preferiram "sitniju vibraciju", shto zbog nekog svog ubedjenja, shto zato shto ne volim da mi varalica izbija kamenje iz bubrega kad je vodim  :cheesy:  Bucko i som su sigurno druga pricha, al njih mnogo redje i pecam, tako da tad mogu i da otrpim to treskanje  :cheesy:
Osim samog rada, kad biram glavinjaru, najbitnije mi je stvar dobra konstrukcija i njena chvrstina  :takoje:
Stvar od koje se jezim je shtednja na zici, i korishcenje shto tanje ili mekshe jer je laksha za savijanje... Nije problem, izdrzace ona ribu, al prvo kachenje, cim-dva, i kad izvuchesh bananu, onda se zezaj sa shtelovanjem... A kad se dziguje uz cheste kontakte sa dnom, to se neretko deshava na svakih par zabachaja.
Al dobro, treba razumeti majstore, poduplavanje zice je stvarno velik troshak, dodaje celih dinar-dva po komadu na cenu  :lol:
Ubilo bi im komplet zaradu  :lol:

A vidjao sam i neke gde su majstori kleshtima krajcovali olovo   :huh:  Valjda im tako lakshe nego da prave novi kalup za manje otezanje...  Il su ga mozda tako shtelovali  :huh:

A na temu Sebile, ko da glavinjara nije bilo dok nju nisu skinuli  :lol: Gde god da se okrenem Sebila, pocheli ljudi po novchanicim da nose njene slike protiv uroka na pecanju, i samo chekam kad ce pocheti u drugom Dnevniku da je pominju bar 5 puta nedeljno ko Novaka Djokovica  :lol: :lol: :lol:
Shalu na stranu, odlichna je glavinjara   :ok:  Takve konstrukcije da bi i sa dve olovne sachmice umesto otezanja i dalje radila  :takoje:  Jedino shto se vishe ne zna ko je koga skinuo, ko je chiju za model uzeo, ima bar 5 majstora koji su je uvrstili u asortiman, al to sve nije ni jako binto, verujem da sa bilo kojom verzijom ne moze puno da se pogreshi... 
Patrika Sebila za predsednika!  :lol: :lol: :lol:
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Vlada lo 29 Jun 2012, 09:57:48
Sebila model je bukvalno najbolji model. Ma koliko tesko dolazilo do usiju i svest to prihvatala a ego je nesto cega ne bi trebalo biti.
Nikola Galama ima model sebila iz uz ostale njegove modele kojih ima jakoooo puno on je za mene najbolji tj u samom vrhu.
A evo i zbog cega

(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg94.imageshack.us%2Fimg94%2F2181%2Fdsc07186j.jpg&hash=65e824a125c33d581205f0471cf52775)

(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg152.imageshack.us%2Fimg152%2F2653%2Fdsc07184.jpg&hash=94304f2b8decb475a5a6eae7a835b0a1)

(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg534.imageshack.us%2Fimg534%2F4174%2Fsmanjenar.jpg&hash=f5dc0adaf5b00231fbd41eaa50d03ad4)

(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg24.imageshack.us%2Fimg24%2F5425%2Fdsc07148ue.jpg&hash=1a23e669df8573a888dc74f0bb737fa4)

(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg33.imageshack.us%2Fimg33%2F483%2Fdsc07123c.jpg&hash=b5ce785de62f0ff69aaed2517d405401)

(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg140.imageshack.us%2Fimg140%2F7898%2Fdsc07113h.jpg&hash=368c188c063ba52508a0650f0b3e7481)

I necemo za predsednika sebilu vec NIKOLU GALAMU  smiley033
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: njaz 29 Jun 2012, 10:39:04
Poshtujem Galamin rad, volim shto ne spada u "spolja gladac - iznutra jadan" proizvodjache  :thumbup:

Ako neko kaze "Sebila je najbolji model", to onda znachi da ne treba razvijati nove modele, jer ni jedan nikada nece nadmashiti nju?  :wink: Sa time se ne bih slozio  :smiley:  Ima josh dosta modela koji nisu stigli do umakanja shto zato shto su teze dostupni, ljudima nepoznati ili zato shto su skupi za takve igre, a ne sumnjam da medju njima ima bar nekoliko koje su bolje od "svemocne S"   :cheesy:  Samo teshko ce se do tih modela i doci, ako svi zapnu u kopiranje jednog te istog modela. A o pravljenju sopstvenih modela da i ne pricham...

Nema napretka bez eksperimentisanja i inovacija, shteta je samo da mnogi majstori ne iskoriste svoj potencijal jer ih vishe zanima igra na sigurno, i brza zarada... Zato nashe drvodelje redovno delju kopije svetskih proizvodjacha za par evra komad (je.o ih SSR  :lol: dok ludi Japanci razvijaju nove i originalne modele, sisteme otezanja, pakte, pa posle shtancuju te vobler na veliko u Kini, i prodaju za 10-20e/komad   :takoje:
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Vlada lo 29 Jun 2012, 16:02:13
Pazi strahinja ja jedninog kojeg znam da ima 50+ modela to je galama. U svetu postoji mnogo glavinjara , vecina ih ne vredi ni k...kao sto i vecina voblera ne vredi ni pola k...ali da ne idemo u off....pozdrav i  smiley033
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: UCHA 04 Jul 2012, 01:53:44
Ha, ha, Galamini modeli glavinjara :lol: :lol: :lol:, koji su to njegovi originalni :huh:, da pochnemo od Kepe i Krundze, Silkija.... i tako da ne nabrajak redom do 47,48...
Sve glavinjare manje ili vise poznate love i liche jedne na druge, ali nechiji trud, ulaganje , probe do lovnog modela i izlaska iz anonimnosti pa sticanje ugleda i imena neko jednostavno PLJASSS u gips,poliester ili modelarsku smolu, skine ili doda jedno peraje EUREEEEKAAA! Top model varalice za soma i sve ostale grabljivice :ok: i tako se stize do srpske sebile.
Koja li ce biti sledeca originalna kopija originala smiley157.

PikeR, njaz , Mrsa :thumbup:
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: srdjanpn 05 Jul 2012, 21:22:43
tu si prijatelju potpuno u pravu,ali isto tako i na 10 istih blankova pise drugacije (spro,robinson,marsal,daiwa,shimano) pa razglabamo nadugacko i nasiroko.elem rec je o glavinjarama,probao gomilu,uglavnom sve slicno rade.izdvojio bih Draskove modele jer kod njih ne treba menjati nista,ni ringlove ni trokrake.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Sniper Hunter 17 Oktobar 2012, 20:31:49
(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi45.tinypic.com%2F21de68g.jpg&hash=ac04060334b801dd6b5b0b1393272482)

Dobih dve danas na poklon Draškove od 30 i 35g idu uskoro na probu,uz put jel zna neko br telefona od čoveka ,može na PP
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: twister011 17 Oktobar 2012, 22:26:14
Ako navedes dobar razlog, mozda i dobijes. Privatno u principu ne prodaje varalice, posto se trudi da bude odgovoran prema onima koji to rade zvanicno.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: zabac 18 Oktobar 2012, 03:00:13
Bistro drugari , evo da podjelim svoje misljenje vezano za glavinjare .Cesto se postavlja pitanje ko je koga kopirao kad se spomene glavinjara .Ja pravim i prodajem glavinjare. I ja sam kopirao neke modele , neke doradjivao (peraja zadebljanja ,buljave oci, teze i lakse olovo.bla bla..),neke sam pravio i djeljao . Ne znam cemu uopste tolika filozofija oko toga , cilj je uloviti ribu ,pokriti situacije na vodi sa laksim tezim ,vecim ili manjim modelima, koje imaju sitniji ,krupniji rad...Evo njaz je napravio nesto sto lici na pesa , jos neki model, eto fino ...super . E sad sta je lovno.. nije nista lovno dok sjedimo za racunarom,pravilo je...NA VODU!!!Sto manje filozofije ,vise ribe... prosto
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Žorž 19 Oktobar 2012, 12:53:10
relativno skoro sam probao nesto sto ispade bolje i od (odlicnih) vojcetovih glavaca. oblik koji do sada nisam video kod ostalih proizvodjaca, rade se u malim serijama, a imaju sve ono sto po mojem misljenju treba da ima dobra glavinjara - odlicnu vibraciju, daleko se baca i ne prevrce se.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: alexdja 19 Oktobar 2012, 15:32:36
Reci šta...
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: twister011 19 Oktobar 2012, 17:00:54
Zorz glavinjare...... :lol:
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Žorž 19 Oktobar 2012, 20:04:28
 talenta da pravim varke nemam bas ni malo  :sad:
ovo je rad mog druga Duleta, decko ih radi prvenstveno za sebe...

(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimageshack.us%2Fa%2Fimg7%2F1842%2Fglavac.jpg&hash=2dec93b51e48a0f53de23882bb822ce1) (http://imageshack.us/photo/my-images/7/glavac.jpg/)

opet si me isprovocirao da kacim fotku  :lol:

Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: srdjanpn 19 Oktobar 2012, 20:28:29
ako nista drugo bar ne lice na ostale vrapce i galame.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Žorž 19 Oktobar 2012, 20:32:47
pitanje je trenutka kada ce se iskopirati  :grin:
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: alexdja 19 Oktobar 2012, 21:49:57
Da nije "Dulle"?
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Žorž 19 Oktobar 2012, 22:11:49
nije. dulle radi nesto vec puno puta vidjeno...
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: alexdja 19 Oktobar 2012, 22:20:26
Znači jedno L :wink:, OK, hvala.

Pretpostavljam da će nam Dule ili neko drugi pretstaviti šta još radi... smiley033
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: twister011 19 Oktobar 2012, 22:55:57
Zorz ne zameri molim te, ali gledam ovo sto si postavio i stvarno ne vidim sta je tu novo i "jos nevidjeno".
Ok da radi, da hvata i ostalo, ali o kakvoj je ovde razlici rec?
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: zabac 20 Oktobar 2012, 02:14:22
o tome vam prica vas drugar zabac , prelivanje iz supljeg u prazno, i na kraju svaki onaj koji djelja voblere moze utisnut komad obradjenog drveta i na sta ce licit...na ribu a na sta drugo nece na kanarinca :smiley:
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: twister011 20 Oktobar 2012, 08:03:01
Pa kolega, zar mislis da ima onih koji to ne vide. Ipak, ima onih koji vole nesto sami da naprave, pa jos ako na to uhvate. Ima naravno i onih koji bi da  nesti i prodaju, a to ne ide bez nekih "posebnih i revolucionarnih" osobina njihove varalice, ma koliko ona licila na ostale.
i na kraju svaki onaj koji djelja voblere moze utisnut komad obradjenog drveta i na sta ce licit...na ribu
Nisi u pravu. 90% njih ce liciti na Shadrapa, a tek 10% na druge vrste riba :rolleyes:
U celoj prici, najbolji deo je kada pocne reklamiranje uz neverovatne opaske da "hvata" :takoje: Pa naravno da hvata. Prosla su vremena kada je rucni rad licio na rucni rad i kada bi se stvarno cudili da nesto hvata. I sam sam napravio nekoliko i hvataju nevidjeno (uz pomoc kolege Misha).
Iako znam da tako mora, gadi mi se sto je 90% riba uhvaceno na nesto drugo a onda se u usta ubacuje "reklama". Toliko se daleko ide da se o detaljima ni ne razmislja. Varalice uvek okacene sa spoljne strane, osim udice sve je van usta. Na 40c i stajacoj vodi, riba uhvacena na povrsinac a brzaka nigde i sl. Ljudima je to toliko postalo normalno da ne pridaju znacaj sto su u drustvu i nepoznatih ribolovaca koji sve to posmatraju.
U poslednje vreme hit-mesto za pomenute rabote je Joca-jezero. Na slikama svi sa dzerkovima, a dok pecaju svi sa kasikama i SBaitovima :eek: :rolleyes:
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Nemanja85 20 Oktobar 2012, 10:58:17
Hahaahaha Twister druze tebi nista ne moze da promakne  :lol: Ako ovo procitaju imacemo druge sisteme, ima da guraju ribi u usta kako ti kazes reklame  :rolleyes: Naravno da ima tih da ih nazovemo majstora, ali ima ljudi koji stvarno dobro rade i koji se treba kapa skinuti, a ima i onih majstora  :rolleyes:  Mislim da ne treba globalizovati, upoznao sam skoro decka koji radi glavinjare (da ne pominjem ko je da me ne bi krivo shvatili ) koji svaku svoju glavinjaru testira na vodi i steluje, koliko sam video lepo rade (za moje misljenje je ok, ja ipak samo klena varalicar tako da se odmah ogradim da nisam strucan). To je po meni za svaku pohvalu, tako da kao u svakom poslu ima onih koji grade svoj posao preko ledja drugih, a ima i onih koji stvarno zasluzuju pohvalu.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: srdjanpn 20 Oktobar 2012, 12:36:56
mogu da im guraju i u d,,, kad jednom kupis i vidis da je sr,,, neces vise nikad,tako da i ta losa reklama kratko traje,kod mene u paracinu ima vise vrsta tih takozvanih majstora,i nekih brzotrza i trgeca i sta sve ne,ali drasko plane za par dana,iako je najskuplji.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Sniper Hunter 20 Oktobar 2012, 12:40:27
Ne vidim zašto bih hvalio nečije radove a da ne rade posao ?Ako nešto vredi vredi ,na Kikoša(glavinjarice) sam rasturao pastrmke a soma nisam upecao i ako sam forsirao ,mada je drugar zakačio 2 manja od po 6-7kg  :no:
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: srdjanpn 20 Oktobar 2012, 12:50:56
nisam to rekao.vremenom ce pecarosi sami izdvojiti te sto valjaju i one sto nevaljaju,pa ce sami ovde ili na nekom drugom forumu reci KZVglavinjare ne valjaju nemojte da kupujete.briga me ko ih i kako pravi i koliko truda ulaze i na koliko "forum promotera" je poslao po 10kom za probu kad ne valjaju.a oni sto valjaju oni ostaju.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: twister011 20 Oktobar 2012, 17:07:57
Ja nisam ni pominjao laganje u smislu HVATA a u stvari NE HVATA, vec samo tuznu cinjenicu da masa njih koji pocnu danas da prave, vec sutra pokusavaju isto da prodaju. Jednostavno, to mi tesko pada  i sta cu.
Odslikava mi nesrecno stanje u drustvu. Nekada su ljudi pravili samo da bi u pecanju nasli jos jedan hobi, pravljenje sopstvenih mamaca, a danas svako pomislja da bi od toga mogao i "biznis" da napravi :no:
A jos kada vidim da svaki moguci ulov iz okoline slikaju sa pomenutom varalicom, nesto me stegne oko srca. Da imam para za bacanje, od svakoga bi pokupovao po 100ak komada :shocked:
Ok je da neko sa drugog kraja "sveta" pohvali varalicu, ali sami sebe, sto je danas redovna pojava :no: .
Nekada me i grize savest koliko sam na Smukija ili na Orku hvatao, koliko i danas hvatam a skoro nikada ni jednu sliku stavio nisam :no: U tekstovima jesam ali se tesko mirim sa parolom "jedna slika-1000 reci" :sad:
Ipak, sve sto sam napisao 100% sam ubedjen u isto, a drugacije ne bih mogao.  Valjda mi zato smeta kada vlasnik varalica postavi sliku ulova sa svojim proizvodom, a onda njegove komsije i rodbina krenu sa pohvalama i divljenjem :grin:
Jbga, vidim ja da me vreme gazi :rolleyes:
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Žorž 20 Oktobar 2012, 17:24:56
na kraju ce da ispade da promovisem necije varalice   :tongue:
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: twister011 20 Oktobar 2012, 17:41:33
Sto ti? Samo si nehotice pokrenuo temu koja je sastavni deo izrade varalica  :takoje: Posebno ako se ja ukljucim :):) :embarassed: Nikada se ne zna u kom ce smeru pogresnom da ode :rolleyes:
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: dovlaM 20 Oktobar 2012, 22:38:28
ja sam koristio draskovu glavinjaru od 25 gr  slabo je radila pri sporom povlachenju , sad ne znam koje glavinjare rade pri sporom povlachenju :)take mi trebaju
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: twister011 20 Oktobar 2012, 22:43:50
Pa mislim da tu Vojcetove (Mrsine) nemaju premca  :ok:  Bar medju meni poznatim :huh:
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: njaz 21 Oktobar 2012, 00:36:58
Lepa je ta glavinjara shto je postavio Zorz  :takoje:  Lepo izlivena i opkrojena, kvalitetna zica, dobro savijena...
Jeste, lichi na ribu ko i sve ostale, i nije revolucionarna ili neshto slichno, al pogledajte proporcije tela i linije repa, originalna je i tu nema sporenja  :smiley:


Shto se tiche reklamiranja, guranja varalica u usta i ostalih majmunarija, toga ima, i tu nije nishta chudno. Ko misli da ce mu to pomoci, slobodno tako nek radi, al dobro kaze Srdjan, mogu i u dupe da im guraju, al ako varalice ne valjaju, samo jednom ce se zeznuti kupac  :takoje: Ima i ljudi koji iz najbolje namere nameshtaju varalice u ustima, upecaju oni bash na tu varalicu, al zele da naprave lepe slike pa onda ispremeshtaju varalicu (ili im se riba po prihvatanju otkachi), i na kraju skoro svakoj shtuki sa Joce dzerk viri do pola iz usta, il stoji u ustima ko u prepariranu glavu da su ga turili... Jbg, najbolja namera, al po meni kontra efekat, ne mosh ni razlikovati takvu sliku od one na kojoj su ugurali sasvim drugu varalicu radi reklame...

A ne vidim samo shta je chudno u tome kad majstor stavlja slike svojih ulova sa svojim varalicama  :huh: Ako ih on pravi, on verovatno najvishe i peca na njih, i ulovi nisu neko chudo  :no: Nisam pocheo sebi glavinjare da pravim zabave radi, nego zato shto nisam mogao drugachije sebi da priushtim pecanje sa njima  :no: I jel sad kad umem sebi da napravim ono shta mi treba,treba da kupujem tudje za 2-2.5e po komadu, da se nabedjujem sa majstorima koji prodaju  po minimum 20komada u jednom dekoru, da se drndam sa domacim "trgovcima"?  :huh:  Kako da ne  :lol: Moje me varalice najbolje sluze, jer ih pravim prema svom ukusu i potrebama, i nikad nece niko drugi bolje od mene znati shta mi treba  :takoje:
Ko ne voli trgovinu, "majstore" i majstore, ima vishka vremena a manjka para, slobodno nek zasuche rukave, pa nek napravi sebi ono shto mu treba, dao bog po forumima ima i slika i objashnjenja da ih chitash 3 dana bez prestanka  :takoje: Ko nema vremena a ima para, nek se konsultuje sa nekim ko moze da ga posavetuje po pitanju izbora, nek se raspita za iskustva sa odredjenim varalicama ali i majstorima, pa nek za svoje pare kupi ono shto zeli  :takoje:

A shto se tiche hvaljenja, bolje je da hvale komshije i rodbina iz najbolje namere, i mnogo je to iskrenije, nego kad krenu  sa hvalospevima neke nabiguzice kojima proizvodjachi trpaju varalice u dzepove da bi ih hvalili i reklamirali   :grin:
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: twister011 21 Oktobar 2012, 01:29:06
Slazem se ja sa vecinom napisanog. Nekada mi jednostavno muka od prevelike ponude, pa to i kazem. Da sam pedantniji i sam bih verovatno to radio. Jedino ne bih prodavao, iako para nemam. Naravno, to ne znaci da tu ima neceg loseg.
Uzgred, cini mi se da si ti postigao neku vrstu "exkluzivnosti" po pitanju izgleda. Pomenuh nesto, ali bez imena da ne bih reklamirao, a da isto probao nisam.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: njaz 21 Oktobar 2012, 05:52:58
Velika ponuda ume da oteza izbor potencijalnom kupcu, pogotovo kad je puno stvari koje su na isti kalup, al sa druge strane,ima to i dobre strane  :takoje: Shto je vishe majstora, to je veca konkurencija, a to bi trebalo pozitivno da utiche na kvalitet, a i na cenu, i na dostupnost. Ja u jednom momentu nisam u celom Novom Sadu mogao da nadjem ni jednu jedinu glavinjaru u prodaji, niti je bilo nekog majstora kod koga sam mogao da je kupim :no: A da povuchemo paralelu, ima minimum 3 majstora u NS-u kod kojih mogu da kupim vobler kad mi zatreba, takodje minimum 3 majstora kod kojih mogu da se kupe silikonci, a i po prodavnicama moze svashta da se nadje  :takoje:
Ne vidim zashto  bi sa glavinjarama trebala da bude drugachija situacija, ionako se kidaju daleko vishe nego vobleri, znachi onome ko ih intenzivno koristi sigurno ce chesto zafaliti, i daleko mu je komotnije ako u tom momentu moze negde u gradu i da ih kupi, ako nema para onda i samo 2-3 komada, a ne da mora da ih naruchuje, pa cheka,  i daje po 50-100evra na gomili za turu... Takodje je ochigledna prednostu kupovine bash onoga shto vam u tom momentu prema situaciji na vodi treba (razlichiti modeli, tezine ili dekori), naspram varijante kad unapred planirate shta ce vam zatrebati jer naruchujete vecu kolichinu koja bi neko vreme trebala da vam potraje (a ko po pravilu, zafalice na kraju bash jedna gramaza ili bash neki dekor  :lol: Shta da se radi kad smo mi pecaroshi veliki filozofi  :lol: Josh dok sam bio klinac, kad nisam imao djubretarke, na hleb nije htelo, kad nabavim djubretarke, onda nece jer nemam crvice, kad nabavim i crvice, onda mi nokla fali, nabavim i noklu a onda zafali kukuruz i zito... I tako u krug, uvek fali neshto, i bash zbog toga ne upecam  :lol:  A sa varalicama je josh gore, i znam da se vecina ne razlikuje puno od mene po tom pitanju  :cheesy:
Nego da se vratim na temu glavinjara  :smiley: Situacija na trzishtu ce se sigurno vremenom iskristalisati, videce se ko zeli time profesionalno da se bavi a kome je to vishe hobi, ko je korektan a koga treba zobilaziti u shirokom luku... Internet i forumi su dobri zbog toga shto se informacije brze sire, ako neko nekog zezne, brze ce se prochuti, ako neko pravi loshe varalice, isto tako. Mada i tu kao i kod pohvala i reklame, treba profiltrirati ono shto je iskreno i objektivno od namernog podmetanja nogu i potkopavanja.

Shto se tiche "ekskluzivnosti" po pitanju izgleda, hvala  smiley033  Hteo sam da napravim varalicu originalnog izgleda, i mislim da sam sa 2-3 modela to i postigao. Da ne bude da se neshto prsim zbog originalnosti, imam ja i 2 otisnuta plastikanera, jedan jer mi se oblik jako svideo i mislio sam da ima potencijala za silikonsku verziju, a jedan jer mi je u datom momentu pod hitno trebala mala glavinjara, pa nisam imao vremena da se zezam sa deljanjem modela  :smiley: Treba se nekad i snaci, i iskombinovati, al ne podrzavam bash previshe majstore kojima se veci deo asortiman svodi na kopije, pogotovo kad kopiraju druge domace majstore  :no:
Onu jadnu Sebilu ne pushtaju na miru, ne zna se vishe ni ko je prvi otisnuo, ni ko je posle otiskivao original plastikanere a ko tudju silikonsku glavinjaru, a bilo je bash svega, i "original kopije", i kopije od kopije od original kopije  :lol: Izgubishe se detalji  i rezbarije usput od umakanja  :lol:
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Nemanja_vfr 25 Oktobar 2012, 02:15:21
na kraju ce da ispade da promovisem necije varalice   :tongue:


Duleta poznajem i covek je genijalac.... necu komentarisem varalice da se masa ne uzbudi i digne pobunu to mene me ne zanima  :cheesy:

Strahinja (Njaz) je sve lepo rekao i objasnio, inace nisam pristalica kopiranja varalica ni stranih ni domacih i stop umakanju!  :cheesy:


Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: zabac 25 Oktobar 2012, 12:43:48
ne vidim ja nista lose u umakanju ,al dobro de... na kraju moze se otisnuti i pes,  beovica ,klen ,koja god hocete riba i napravi se glavinjara . licno sam utisnuo babuskicu od 10 cm , podesio otezanje izveo zicu i radi super. eto moze i tako , samo nemojte da me tuzite drustvu za zastitu zivotinja hehehheh
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Nemanja_vfr 25 Oktobar 2012, 14:27:41
O umakanju i uzimanju otisaka riba kao sto su pes, beovica,suncica,babuskica itd je ok. Klen kod nas ima lovnu duzinu od 20cm, kome to treba nek se bakce time.
Moj post se prvenstveno odnosio na kopiranje tudjih radova, odnosno "umakanju" tudjih radova, e tu itekako vidim da ima nesto lose, jos ako se isto radi zarad prdoaje po meni je to krajnje bezobrazno, da se razumemo svako ko je ikada pokusao da napravi varalicu bilo da je sed,tvister ili glavinjara o kojoj je ovde rec je morao da prodje izvestan proces. Od ideje, skice, obrade drveta (sto grube, sto finalne kada se rade detalji, ako ih ima, ili popravke i dorade), zatim od gotovog modela napraviti kalup, a tu se prica ne zavrsava, proces se ponavlja jer na isti nacin treba uraditi i otezanje, znaci ponavljamo sve od ideje do obrade drveta i pravljenja kalupa, pride treba napraviti i sablon za savijanje zice, postupak dosadan kao i ovaj post ali tako valjda mora  :cheesy: i nakon svega ovoga ukoliko nemas iskustva sa pravljenjem diskutabilno je da li ce konacan proizvod (glavinjara) funkcionisati kako treba ili uopste onako kako smo i zamislili da ona funkcionise (oli ce tresti sitno,krupno,ovako, onako.....)

Znaci proces je zavrsen, sad je pitanje koliko je neko vremena utrosio da bi dosao do finisa, meni je za neke modele trebalo i skoro 3 meseca, nekom 3 dana, nekom 3 sata....uglavnom trud je ulozen,  zbog koje je neko  izgubio i vreme i zivce da bi ona radila kako trebao, uopsteno da bi je napravio, dodje neko i kopira je  :grin:  po meni je to klasican primer ne postovanja prema tvorcu varalice i smatram vrlo ne korektnim prema drugim kolegama koji se time bave, dokaz koliko taj koji je kopirao nije majstor, kao i znak da ta varalica valja i vredi cemu cim je kopirana (ovo vazi za kopiranje medju domacim nazovi majstorima).

E sad da bi neko ovo razumeo, naprimer ti kolega zabac, moras sebe da stavis u poziciju tog nekog ko je prosao ceo taj proces u izradi da bi ti moj stav bio jasniji (ne da ga prihvatis vec samo razumes)  :ok:
Ili? eno dole na tezgama ispod pancevca original sebile po 20e kom. ko ima 50e vec sutra ce biti majstor za glavinjare, moze li tako  :huh:  sta? napravicemo joj jedno peraje i ko bog!....  :ok: :lol:

Mozda ce neko reci da sam rigidan, ali po meni onaj ko nije kreativan, ne zeli da zasuce rukave i napravi nesto iz licnog zadovoljstva i time ostvari odredjene potrebe na vodi kojoj peca, vec se od samog starta vodi time kako ce zaraditi novac i to mu je jedina ideologija, ne treba da se bavi ovim i neka nadje neko drugo zanimanje.  smiley033
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: zabac 10 Novembar 2012, 16:11:48
nemanja bas si rigidan , nije to nikakva nauka ...na kraju Borine se u Banjaluci prodaju  po 6 eura,ljudi i h kopiraju i prodaju po 1,5 eur. Kopiram ih i ja ,model je dobar ,zasto bi placao po 6 ?Za 6 kupim 4 tube silikona i napravimo sebi hrpu glavinjara . prodamo nego sta. Nek spusti cjenu pa necemo .
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: damjan 10 Novembar 2012, 16:35:32
A šta više izmisliti na varalicama ? Kao što i sami vidite sve varalice liče više manje jedna na drugu i neko ko napravi neku varalicu ličiće na neku tamo. A sada ako doda jedno peraje više to ondah nije kopiranje ?
Veoma mali broj proizvođača varalica je danas inovativan i smišlja nešto potpuno novo,dok svi ostali uglavnom kopiraju sa nekim manjim izmenama.
No i neke sitnice izmenjene na varalici nekad mogu dosta značiti,kao npr kod šedova tvrdoća silikona,peraje na leđima,ravna,ili malo iskrivljena leđa,itd... Isto vazi i za glavinjare...
Ajde nađite mi nekog proizvođača varalica koji nije nekog kopirao ?!  Ima ali veoma malo.
Znači neko tamo je izmislio tvister,šed,glavinjaru,vobler a danas svi to prave bez odobrenja izumitelja.
Kao ovi iz Apple što tuze Samsung jer su kopirali zaobljene ivice na telefonu. Kao Apple izmislio zaobljenu ivicu ajde !
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Nemanja_vfr 10 Novembar 2012, 19:37:21
nemanja bas si rigidan , nije to nikakva nauka ...na kraju Borine se u Banjaluci prodaju  po 6 eura,ljudi i h kopiraju i prodaju po 1,5 eur. Kopiram ih i ja ,model je dobar ,zasto bi placao po 6 ?Za 6 kupim 4 tube silikona i napravimo sebi hrpu glavinjara . prodamo nego sta. Nek spusti cjenu pa necemo .

Ako nije nauka uzmes lepo pa napravis nesto sto ce moci da prodje kao npr. "Glavinjara Zabac" i kao takvu je i prodas.  :lol:   :ok:


Kolega Damjane, ne radi se ovde o tome oli lice ili ne lice, vec konkretno o kopiranju, plagijatu necega sto je neko paravio  smiley033,
a i nije bas merodavno porditi telefone i varalice obaska, kao sto kazes se radio o "zaobljenim ivicama" a ne o istim proizvodima razlicitih brendova  :ok:

Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Vlada lo 09 Jun 2013, 10:14:31
Ne moze silikon nikad biti kao plastisol. Meni za jaku vodu traze da budu sto tvrdje. Ko ce ga vise znati  :rolleyes:
Tesko je svima ugoditi svi imaju drugu viziju.
Mada koliko cujem ni Mrsa nije simpatican sa cenama. Ne znam nikad nisam zvao majstora i pitao ali iz prica.
Ja iskljucivo pecam na Galamine jer su mi najprihvatljivije sa cenom a kvalitet zice je na max nivou.

(https://imageshack.us/scaled/large/705/41795310201264043108951.jpg)
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Varalicar14 09 Jun 2013, 12:28:21
Lepo izgledaju  :ok: , koja im je cena ? jel i dobijao nekad nesto na njih ?
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Vlada lo 09 Jun 2013, 23:00:07
Ne znam cene to bi trebalo videti sa Galamom na fejsu posto ima tamo nalog.
Ovo je smudjaroski vec dosta puta proveren model.
Mada moj predhodni post je izmesten pa sad tako gubi smisao sta sam hteo reci. Bio je na drugom mestu i na neka pitanja sam odgovorio ali ovako zalepljen u 10 temu ispada lupetanje
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: gillespie 01 Septembar 2013, 23:16:38
da li neko može da mi da odgovore na neka pitanja, pošto nikad nisam uživo video glavinjaru, a kamoli pecao sa njom: :smiley:
1) Da li se sa njom peca i sa obale,ili samo iz čamca?
2) Da li se na nju peca i štuka?
3) Koja je neka okvirna cena za glavinjare koje bi dale potvrdan odgovor na prethodna dva pitanja?
p.s. Čitao sam prethodne strane ali nisam našao adekvatne odgovore na moja pitanja.  :bye:
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: god-ar 02 Septembar 2013, 07:14:07
1- Da ( obe varijante)
2- Da
3- 250 - 350 din, u zavisnosti od proizvodjaca i velicine...
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: gillespie 02 Septembar 2013, 07:35:32
hvala na odgovoru i živ bio  :bye:
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: ellesar 02 Septembar 2013, 07:40:25
150-200 din. direkt od proizvodjaca. Hoces ili neces udice.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: orka 04 Decembar 2013, 09:08:57
Nabavih glavinjare Mrdak.,vrhunska izrada.,odusevile su me na slici,a u stvarnosti su jos bolje,odlicne glavinjare.. :ok:(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg35.imageshack.us%2Fimg35%2F2857%2Fd8lm.jpg&hash=cd3c4e1b15cbc78318488f59a3a46b15)
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Mangup 25 Mart 2014, 18:38:22
Uzeo sam danas prvi put glavinjaru da vidim kako to funkcionise, pa me zanima da li strunu direktno da vezem za kopcu ili da ima predvez jedno 30-40 cm od najlona pa taj najlon za kopcu?
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: orka 27 Mart 2014, 08:20:40
Ne treba ti predvez od najlona,sem ako ces cesto kidati,pa da stedis strunu.,u sta cisto sumnjam,jer glavinjare nisu bas jeftine da bi se kidale kao gumice..
Po dnu idu samo na onim mestima koja perfektno poznajem,a uglavnom ih vodim pri dnu,u srednjem sloju i pri povrsini..
Jedino ako ces ciljano na krupnog Soma,onda deblji predvez od najlona,jer je otporniji na krzanje od konca..,a ako se cesto ocekuje Stuka,onda mora sajlica..
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Mangup 27 Mart 2014, 08:38:39
Prevashodno sam mislio danas malo bucka da probam, a sto se tice strune direkt ili preko kopce?
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: NSBucov 27 Mart 2014, 09:18:19
Za bucka preporučujem FC kao predvez.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: orka 27 Mart 2014, 09:19:51
Preko kopce naravno.. :ok:
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Mangup 27 Mart 2014, 14:27:04
(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg.tapatalk.com%2Fd%2F14%2F03%2F27%2F7asuve4y.jpg&hash=9afdb678068534b9ce73327918829897)

malo sam se ponovio  smiley033
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Greys 27 Mart 2014, 17:05:19
Dobar izbor  :ok:
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: srdjanpn 27 Mart 2014, 19:49:07
bolje da si kupio 2 "dobre" nego sest jeftinih.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Mangup 27 Mart 2014, 20:15:29
Kao npr?
Da li je doslo do toga da ako je nesto skuplje i bolje? Zamolio bih te da obrazlozis svoj komentar.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: srdjanpn 27 Mart 2014, 20:21:50
Naravno da ne.imas gomilu proizvodjaca,mrdak,galama,vrabac,,,,jeftinijih a boljih.takodje i drasko,musoki,silki,,,,jos boljih ali i skupljih.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Mangup 27 Mart 2014, 20:25:49
Danas je trziste veliko, sto znaci da ima za svakoga po nesto, primera radi neko lovi na shada ja na shada nikada ribu nisam uhvatio, ali to nije razlog u ne poverenje iste. Tako da svako bira ono sto mu se dopadne ako se tebi ovo nije pokazalo dobro ili ti je neko napricao da ne valja ili nesto deseto to je druga stvar. Ja ih jos nisam probao tako da videcemo kakve su, uostalom ima dosta ljudi koji su zadovoljni istim. Pozdrav
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Greys 27 Mart 2014, 20:28:16
Vidina glavinjara spada u vrh, nema dvojbe.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: tole 27 Mart 2014, 20:30:39
(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi57.tinypic.com%2F148p5qu.jpg&hash=1e46331a8a5873c0210f1538b54c118f)

kolegin današnji upis na 6ticu, cca 3kg

..vida, naravno
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Vale 27 Mart 2014, 20:33:14
Vidina glavinjara spada u vrh, nema dvojbe.
Bio si brži!
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Greys 27 Mart 2014, 20:36:56
Nevidim čemu srdjan nevoli Vidu.  :wink:
Da barem sve glavinjare rade pravilno kao što radi ta glavinjara... Marko Mrdak također, odlična. Probao masu glavinjara.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Vale 27 Mart 2014, 20:44:44
Upoznao sam Vidu lično,probao sam njegove modele i mogu reći da je vrh (kako si ti već rekao). Jedan moj veliki prijatelj lovi isključivo Vidinim glavinjarama somove na Seni i pouzdano znam da je jako lovna varka.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Greys 27 Mart 2014, 21:00:35
Da se razumijemo. Vida je moj osobni kolega, zajedno smo pecali 2013.godine na Đerdapu. No, nisam ovo rekao, zato što je to Vida, već zato što je glavinjara lovna, i jako dobro napravljena. Testirana je gotovo na svim vodama, a i sam Vida prije nego napravi glavinjaru (novi model, težinu, boju), provede dane i dane na mnogim vodama, da se i sam uvjeri u proizvod koji će da nakraju i prodaje.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: srdjanpn 27 Mart 2014, 23:54:53
Nevidim čemu srdjan nevoli Vidu.  :wink:
Da barem sve glavinjare rade pravilno kao što radi ta glavinjara... Marko Mrdak također, odlična. Probao masu glavinjara.
Zato sto je nedorecena,nedovrsena,po meni,mekana zica,jaca kontra je krivi,stalno mora da se "ispravlja",sto je nocu malo zamorno,trokrake su lose,bolje da ih prodaje gole nego sa trokrakama od 10-20din,ako je opremis kvalitetnim trokrakama dobijes skuplju a losiju glavinjaru od recimo marka,draska,galame,musokija.
Nemam nista protiv Vide,kupio sam ih od njega licno jos se nije ni pojavio po forumima,glavinjare lepo rade,lovne su ali me ovo deformisanje nervira i vise ih ne koristim.
Eno ti u Formaxu Vide sa kvalitetnim trokrakama 400din.Kako da ne.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Greys 27 Mart 2014, 23:56:55
Samo nisi dobro informiran. Vida ima i VMC trokrake. A svaka glavinjara se s vremenom mora štelat, nisam naišao još na čeličnu
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: srdjanpn 28 Mart 2014, 00:06:02
Moje draskove se ne stelaju,markove su po tom pitanju jos bolje,a vidinu moram da ispravljam stalno.
Ako pogledas cenu draskove glavinjare 280 din sa kvalitetnim trokrakama na kojoj ne treba nista menjati i vidine od 180din na kojoj moras sve zameniti ja se opredeljujem za draska.Ne vidim koji je problem koristiti kvalitetniju zicu i kvalitetnije trokrake.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: ellesar 28 Mart 2014, 07:38:29
Ja kad sam pazario vidine glavinjare, bila je opcija sa trokama, jedna cena, bez troka druga, jeftinija. Posto sam imao neke troke kuci tada, uzeo sam bez.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Mangup 28 Mart 2014, 10:44:20
Sada ima jedna cena bez, druga sa zicanim i treca sa vmc udica ako se ne varama, i covek lepo naglasi koja je za sta tako da nema greske  :cheesy:
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: srdjanpn 28 Mart 2014, 11:21:59
Ne kupujem glavinjare,voblere,,,,iz delova pa kuci sklapaj po sistemu uradi sam,onda cu sam i da ih pravim.Moja zamerka je na mekanost zice i stalnu potrebu za "stelovanjem",lose udice su samo jos jedan minus vise.Sve gole glavinjare kostaju od 120-150din na veliko i manje.Godinama unazad pecam iskljucivo na glavinjare raznoraznih proizvodjaca i imam neko svoje misljenje o njima,vida je za mene jedna od losijih glavinjara.Pricam o kvalitetu izrade.Ima bar desetak kvalitetnijih proizvodjaca tako da nikako ne moze da bude u vrhu.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Vale 28 Mart 2014, 18:05:25
Ja se nebih složio oko žice,ali nije ni bitno...,svako za svoje novce bira.  smiley033
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Greys 28 Mart 2014, 18:06:37
Slažem se Vale  :ok:
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Nemanja85 28 Mart 2014, 18:28:08
Ja koristim i vida glavinjare i draskove, i ne vidim nikakvu razliku sem u modelu...Vidu znam iz vidjenja sa reke, gde pecam skobalja tu testira glavinjare. Bukvalno svaku testira i nasteluje pre nego sto je distribuira dalje. U par navrata sam popricao sa deckom i pitao ga zasto to radi, odgovor je jednostavan, ne zeli da proda krs. Tako da su sve ove optuzbe od strane Srdjana neosnovane...
Mnogo je ruzno kad neciji rad i trud (pogotovu kad se sam uveris kao ja) neko pokusava da baci u vodu...Da se razumemo, decka ne znam, i ovo ne pisem ni iz kakve koristi, vec jednostavno zato sto mislim da nije u redu nekoga pljuvati...Mozda si Srdjane naisao na neke kopije pa si imao problema...Ja mojih 5-6 sto imam, nisam morao da stelujem, svaka radi kako treba! A ni jedna posle odredjenog vremena nije se krivila. A varke mi stoje u kutiji bukvalno jedva zatvorenoj tako da postoji mogucnost krivljenja...
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Greys 28 Mart 2014, 18:31:15
Srdjan misli na to da kad se zapne da se šteluje, a to MORA da radiš sa svakom  smiley033
Vidinih glavinjara sam dosada posijao kroz pecanje, barem 100njak, i opet ću njih uzeti, jer su mi se pokazale odlične. Gore su VMC trokrake, i nemam problema.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: srdjanpn 28 Mart 2014, 19:37:33
Srdjan ne misli i ne pljuje niciji rad,vec iznosi cinjenice.drasko,musoki,galama,vrabac,silki,marko,svaba,,,,,,,,,vida.mnogo je praznih mesta do vide,mnogo je daleko od vrha.Zica je meka,krivi se,trokrake su lose.To je moje misljenje.
Neznam da ima kopije vidinih glavinjara.Ove koje imam sam uzeo(kupio)iz njegove ruke.Kako rade,da li su lovne to ne komentarisem,samo kvalitet izrade.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: orka 28 Mart 2014, 20:12:37
Moje misljenje je potpuno drugacije,a potkrepljeno je kroz praksu..Vida No 1 ,a posle sve ostale koje si nabrojao,a koje sam takodje probao..
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Mangup 28 Mart 2014, 20:18:53
Srdjan ne misli i ne pljuje niciji rad,vec iznosi cinjenice.drasko,musoki,galama,vrabac,silki,marko,svaba,,,,,,,,,vida.mnogo je praznih mesta do vide,mnogo je daleko od vrha.Zica je meka,krivi se,trokrake su lose.To je moje misljenje.
Neznam da ima kopije vidinih glavinjara.Ove koje imam sam uzeo(kupio)iz njegove ruke.Kako rade,da li su lovne to ne komentarisem,samo kvalitet izrade.
Iz ovoga je bitno po tebi kako sama glavinjara izgleda, zar nije bitno koliko je lovna? I kako radi?
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Greys 28 Mart 2014, 20:20:08
Ma pusti ga  :wink:
Svatko ima svoje pravo. Moj glas je za Vidu, kao i Orkin, Valetov, i mnogih drugih
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: tole 28 Mart 2014, 20:35:29
Moje misljenje je potpuno drugacije,a potkrepljeno je kroz praksu..Vida No 1 ,a posle sve ostale koje si nabrojao,a koje sam takodje probao..

ja ih baš nisam sve probao...ali od ovih 3 - 4 vrste koje jesam, vidine mi daleko naj lovnije, a meni je kod varalice ipak to najbitnije...
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: srdjanpn 28 Mart 2014, 21:11:41
Iz ovoga je bitno po tebi kako sama glavinjara izgleda, zar nije bitno koliko je lovna? I kako radi?
Ne kako izgleda,vec kvalitet izrade.niko nije rekao da ne radi i ne hvata ribu.ako ih vec toliko hvalite  bar citajte sta pisem.ako je vama vida br1 ispred draska,musokia,galame i ostalih ok. nemam nista protiv,meni nije.ni blizu.
I nemoj mi reci da lepse izgledaju od bilo koje draskove ili musokieve.Pogledaj glavinjare Marka Mrdaka.Umetnost.Remek delo.Ekstra klasa.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Nemanja85 28 Mart 2014, 21:46:09
Varalica se ne gleda kroz umetnost, tj varalica nije slika pa da se divimo njenom izgledu. Vec se varalice dele na lovne, manje lovne i one koje ne love!
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: srdjanpn 28 Mart 2014, 22:11:31
E to nisam znao.Jos cu nesto i da naucim.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Nemanja85 28 Mart 2014, 22:28:10
Za toi sluze forumi , da se nesto nauci ;)
Ovoliko iskusnih ribolovaca, prica jedno a ti zapeo drugo...Mislim da je u ovoj situaciji vise inat nego nesto drugo, ali ajde sad.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: srdjanpn 28 Mart 2014, 22:46:26
Inat.Kome.Mislis da sam budala da placam Draska 300din umesto da pecam najboljom Vidom.I jedne i druge kupujem,niko mi nije drugar i ne poklanja mi ih pa tako i otvoreno kazem svoje misljenje.Marka Mrdaka nikad nisam video u zivotu,kupio sam na nevidjeno,i otvoreno mogu da kazem da su najbolje glavinjare koje su se pojavile na trzistu.Isto tako i za Vidine.Meni ne valjaju,kome su najbolje neka peca.Za mene su daleko od dobrih.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Greys 29 Mart 2014, 06:46:13
Jedna bitna činjenica, koju očito ti neshvaćaš, nisi dokučio bit svega, a to je da glavinjara Marka Mrdaka, Vide, Draška, apsolutno 3 različite vibre, ali OK, to je ''nebitno''  :wink:
Dug je put pred tobom još
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: srdjanpn 29 Mart 2014, 11:51:43
Ti ocito neshvacas,ili nisi usao u bit,ali ima vremena,ni u jednom trenutku nisam komentarisao da li glavinjara dobro radi,kakvu vibru ima i koje je boje,vec kvalitet izrade.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Greys 29 Mart 2014, 11:53:29
Da se razumijemo, glavinjara je potrošna stvar, kao i jig komplet (guma, glava sa udicom).
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: srdjo_ 29 Mart 2014, 14:48:11
Pa ni Rapala ssr7 nije kvalitetna ali je lovna i kosta dosta, a brzo dobije vodu (svi je kupuju). Zavrsna obrada mozda pre prevari ribolovca nego grabljivicu. Svako ima pravo na svoje misljenje i najlovnija je ona varalica u koju ribolovac ima veru i dobije minutazu.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Vale 29 Mart 2014, 19:32:18
Možemo se još hiljadu postova prepucavati,a ja ću vam samo dokumentovati sa fotkama svog kolege Neškija:


(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi62.tinypic.com%2Fr26f5u.jpg&hash=9b79273a8953dfa2b69d4b4d17978518)

"Pa jedan veliki big koji očigledno obožava Vidine varke !
Dva puta je bilo kidanje ali je treći put jadnik savladan !

Taj som mi prvi put udario i pokidao strunu u prošli petak.
Sutra dan, znaći subota, ponovo isprobam sreču i ponovo kidanje !
Ali taj put izgleda da sam ga bio zakaćio sa strane.
A juče je bio moj dan !
Dobro je što sam ga na kraju uhvatio i oslobodio od trokrake, sada bezbednije pliva."

(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi60.tinypic.com%2F34rxfe1.jpg&hash=f72711ee745ac8ee5aefef4c57706590)

Moj rekord sa Sene - 223 cm !

Riba je prevarena blizu obale, borba je bila ulalaaa i završila se 200 metra nizvodno !

Pribor koji sam koristio :
Speedmaster 3 m - 25/125 gr.
Sustain 5000 FE
PP 50 lbs
Varka : glavinjara Vida 30 gr. u beloj zelenoj boji

Inače, šteta je što niko nije bio da me snima kako hodam/padam po kamenitoj obali, kako provlačim stap od ruke do ruke oko vrbe i kako na kraju ulazim sa sve patike u vodu da hvatam brku za usta !
Bio je doživljaj za desetku !
Hvala mom prijatelju Jean Marc što je dosao da napravi fotke !
Šta drugo da kažem osim : Merci la Seine !

Kolega tvrdi da i nakon ovakvog ulova nije imao potrebe štelovati,ja mu verujem.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: srdjanpn 29 Mart 2014, 19:43:01
Ma ko vas ljuti,pecajte sa cime hocete.Ovakav som krivi i Damovu kasiku a kamoli onaj krs od glavinjare.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Nemanja85 29 Mart 2014, 19:52:53
Srdjane, ovo vec prelazi u bezobrazluk sa tvoje strane...Rekao si sta si imao, kolege su te demantovale sa slikama i to je to. Mislim da treba da se prica zavrsi oko toga, jer si i previse tvrdoglav i pomalo bezobrazan  :takoje:

Svaka cast na ulovu soma  :thumbup:
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Vale 29 Mart 2014, 20:01:04
Još samo ovo i povlačim se iz očigledno uzaludne diskusije: " Ne pravi samo Vida dobre glavinjare,ima puno dobrih majstora koji to više rade iz hobija kao što su Njaz,Nemanja_vfr...svrstao bih ih u sam vrh i što se tiče kvaliteta izrade i lovnosti. Ne blatim nikoga,sami izaberite,probajte i napravite svoj izbor. Toliko od mene,neću vas više smarati.

Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: srdjanpn 29 Mart 2014, 20:25:10
Srdjane, ovo vec prelazi u bezobrazluk sa tvoje strane...Rekao si sta si imao, kolege su te demantovale sa slikama i to je to. Mislim da treba da se prica zavrsi oko toga, jer si i previse tvrdoglav i pomalo bezobrazan  :takoje:

Svaka cast na ulovu soma  :thumbup:
Smanji malo dozivljaj prijatelju,mozda sam i tvrdoglav,ali ne vidim sta to tebi smeta i zasto sam bezobrazan.Glavinjare kupujem za moje pare ne za tvoje i mislim da imam pravo da kazem svoje misljenje.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: zz top 04 April 2014, 08:53:03
Sve se svodi na istu pricu a kolega Srdjan ima svoje misljenje i ja ga donekle uvazavam.Cemu rasprava i inat u dokazivanju koja je bolja glavinjara.To je po meni stvar ukusa i stvar dubine djepa.Obicno se sluzim onom starom poslovicom-nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari.
Licno uzimam glavinjara od dva majstora Mushokija i Saleta Phantoma  a imam i od  drugih proizvodjaca.Razni modeli sa raznim vibrama ali ipak izbegavam one jeftine glavinjare-sama poslovica govori zasto. :cheesy:
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Greys 04 April 2014, 09:08:50
Vidina nova glavinjara Slim, postaje nova poslastica za grabežljivice. testirana  :ok:
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: zz top 04 April 2014, 09:11:47
Izgleda da se strasti ne smiruju a da Vida ima zakupljen prostor na ovoj temi.Kolega ovo moze da bude samo anti reklama za spomenutog proizvodjaca. :takoje:
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Greys 04 April 2014, 09:15:54
Gle, normalno je govoriti pozitivno o nečemu stvarno što valja, a meni su to 2 glavinjare, ovim redom; Vida, pa Marko Mrdak... kada budem imao toliko rezultata na neke druge, budem i njih ''reklamirao''  :wink:
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: zz top 04 April 2014, 09:20:11
Znaci da treba da izmenimo temu u saradnji sa moderatorom i da je postavimo npr. Kako nahvaliti nekog proizvodjaca kome slabo ide prodaja?

ps

Greys,popusti malo rucnu izadji na vodu,nije sve u virtualnom pecanju. :takoje:
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Greys 04 April 2014, 09:22:32
Vidi, dug je put pred tobom. Imam izlazaka u godini koliko netko nema u nekoliko  smiley033
Ali da nejdemo u OFF. Glavinjare su odlična stvar, ako u tom trenutku riba prihvaća tu vibraciju.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: orka 04 April 2014, 12:19:46
Gle, normalno je govoriti pozitivno o nečemu stvarno što valja, a meni su to 2 glavinjare, ovim redom; Vida, pa Marko Mrdak... kada budem imao toliko rezultata na neke druge, budem i njih ''reklamirao''  :wink:

I kod mene su u postavi ostale samo glavinjare "Vida" i "Marko Mrdak"   Mi znamo zasto.. :cheesy:  :thumbup:
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: srdjanpn 04 April 2014, 17:32:57
Gle, normalno je govoriti pozitivno o nečemu stvarno što valja, a meni su to 2 glavinjare, ovim redom; Vida, pa Marko Mrdak... kada budem imao toliko rezultata na neke druge, budem i njih ''reklamirao''  :wink:
Po tebi onda drasko,musoki,galama,kikos,fantom,silki,vrabac,vfr,ne valjaju.Tebi je Vida br.1.I tebi je to u redu,a kad ja kazem svoje misljenje,ti bi da se svadjas.
Zao mi je ali po mom ukusu to nikad nije i nece biti glavinjara vredna moje paznje.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: NSBucov 04 April 2014, 17:59:26
Kako je tužna I besmislena ova prepirka Na zadnjih par strana. Kada otvorim topic da pročitam neko pozitivno iskustvo ili preporuku naiđem na ovaj besmisao. Razmenite mailove pa nastavite privatno.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Mangup 04 April 2014, 18:13:08
Da sam znao da ce ovako da ispadne ne bih ni okacio slike glavinjara  :rolleyes:, ali jedno je sigurno da treba da postujete tudja misljenja  :thumbup: :smiley: :cheesy:
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: srdjanpn 04 April 2014, 18:17:54
Pa neznam sta bi ti hteo,neku pesmicu,dobio si konkretno misljenje moje i jos par kolega o pomenutom proizvodu,nekome se dopada nekome ne,normalno je i da se raspravljamo oko toga.A ti iz toga izvuci zakljucke ili jos bolje napisi svoje iskustvo sa Vidinim glavinjarama.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Mangup 04 April 2014, 21:32:19
Kad ih budem forsirao sad jos malo dok bucko ne ode u zabranu pa napisem.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Zmaj Strasni 06 April 2014, 20:01:39
Evo da se i ja javim. Uglavnom blinkerisem stuku. Bucova sam mozda dosad 5 puta ciljno lovio na vaser kuglu i to uglavnom komade do kile. Jednom se zaleteo jedan od kilo i po u sumrak na meps trojku. To je sve sto sam imao od bucova na varku. Pre koji mesec resih da se malo vise posvetim i njemu ciljano i u tu svrhu uzmem par voblera. A prosle nedelje citajuci temu o glavinjarama na jednom forumu video sam par postova koji koji hvale Vidine glavinjare i resih onako na osnovu te reklame da uzmem par komada i isprobam. Bilans za 2 dana i 3h pecanja - 4 komada. 2 po 800 grama i 2 po 2.6 kg. Jedan od 800 g juce dosao na plavo-belu peticu, a ostala tri danas na belu peticu. Kao laik mogu samo da pohvalim ovu glavinjaru. Isprobacu sigurno i one od drugih proizvodjaca, ali nadam se da ovo nije pocetnicka sreca pa cu u arsenalu imati i par komada Vidinih.
(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs16.postimg.cc%2Fxr3nts74h%2F06_04_2014_Bucovi_sporna_Adler_1.jpg&hash=f32d9f18a7dd6484ad4b4fb0e83063d4) (http://postimg.cc/image/xr3nts74h/)
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: novii 06 April 2014, 21:08:18
Da li si ih sve dobio na istom terenu, vidim da je nasut kamen, pa pretpostavljam da je u pitanju živi Dunav.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Zmaj Strasni 06 April 2014, 21:16:45
Jeste, sve na potezu 40m. Oba su udarila 10-ak metar od obale u delu gde voda kovitla iza preliva na kamenu. Zivi Dunav
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: zabac 09 April 2014, 11:18:51
Bistro momci ,inace se bavim proizvodnjom glavinjara , veoma cesto pecam na njih i lijepo je to sto mogu da ih olaksam ,otezam u zavisnosti gdje lovim.Cjenim majstore koji stavljaju jaku zicu ,koji ne cigane na dobroj alki ,trokuki....Na toku Save gdje lovim znam da ljudi bacaju sve i svasta ,od nidze bl ,sarkija,zabac glavinjara , vidinih .Svi love,ali kao sto rekoh majstori koji provode mnogo vremena na nekim terenima ,biraju glavinjare koje su teze ili lakse ili imaju jacu ili slabiju vibraciju,prilagode malo neke stvari imaju neku prednost.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Nemanja_vfr 16 Jun 2014, 23:11:47
Još samo ovo i povlačim se iz očigledno uzaludne diskusije: " Ne pravi samo Vida dobre glavinjare,ima puno dobrih majstora koji to više rade iz hobija kao što su Njaz,Nemanja_vfr...svrstao bih ih u sam vrh i što se tiče kvaliteta izrade i lovnosti. Ne blatim nikoga,sami izaberite,probajte i napravite svoj izbor. Toliko od mene,neću vas više smarati.Vale ja cu samo da se zahvalim :)
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Vale 17 Jun 2014, 14:44:33
 :cool: Nema na čemu. smiley033 :bye:
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Batica 25 Mart 2015, 13:31:36
Posto krece sezona malo da ozivimo temu.
Od Glavinjara, najvise koristim Draskove, Vida, Mrsa, Glama, Dza.......( zabranjeni  :cheesy: )nekoliko modela od Saleta Fantoma i Pikera.
Konstantno bi pecao na glavinjare, da uslovi to dozvoljavaju. Medjutim kada je voda previse brza i jaka koristi  jig i cim se steknu uslovi vracam se na glavinjaru. Ne postoji odredjeno godisnje doba kada moze da se koristi. Pecao sam i u januaru i februaru smudja na glavinjare bolje nego na seda, samo sitnija vibracija, Draskova g5, Mrsa specijal, Vida clasic.
A za soma ubedljivo najbolja varka.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Greys 25 Mart 2015, 13:40:51
Amen na ovaj post Batice
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Coda88 16 Jul 2015, 19:41:52
Da li neko baca glavinjare za soma na DTD kanalu. Koji model i koju gramazu preporucujete za ovu vodu?
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: batapele 16 Novembar 2015, 17:32:12
A kako objasnjavate to da su glavinjare lovne varalice i to skroro svaki rucni rad? Da su prevara ili da som jednostavno onako corav napadne to tamo sto se kotrlja po kamenju pa moz da zakacis i poklopac od konzerve ili neki deo od sporeta !? A??
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Batica 16 Novembar 2015, 20:49:17
Jesu skoro sve lovne i rucni rad ali isto tako skoro sve su 90% kopija. Sto nije tesko uraditi. Prave majstore mozes da izbrojis na prstima jedne ruke.


Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Greys 16 Novembar 2015, 21:51:56
AMEN na ovo od Batice... Sve su samo kopije, svega par ima koji se trude da naprave nešto drugačije, daju si truda godinu dvije testiranja pa tek ''puste'' na prodaju.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: limovac74 16 Novembar 2015, 22:49:11
Nešto kao Perca?  Kad može Nescafe može i glavinjara  :cheesy:

(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi65.tinypic.com%2F2z5ruow.jpg&hash=58ec59b09369a6a9fdcf55c8a33b7c77)

(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi67.tinypic.com%2Fo2q12.jpg&hash=f85d44339fee2b9b0d2a4a42bc15b5a0)
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Greys 16 Novembar 2015, 23:02:17
Zanimljivo, na foru Canibala  :ok:
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: batapele 02 Decembar 2015, 22:26:06
Pa sve sto se utisne u kalup, iskopira i napravi tj "klonira" od originala mora da bude kopija ! ! ! Ako hoces da imas sve originale treba ti 100 000 dinara a ako hoces da imas nekoliko originala i da od njih sam pravis 100 kopija a da budu lovne  i dobre to ja ne bi nazvao prevarom vec snalazljivoscu, olaksavajucom okolnoscu u teskim vremenima, zasto teze kada moze lakse tj jest jeftinije itd... a na stranu filing koji imas kada upecas ribu na svoj rad !! Tako da original za original a rucni rad za rucni rad.. Sve u svemu GLAVINjARE nisu prevara !!!!
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: pikeman 02 Decembar 2015, 23:31:15
Bata Pele ko ti je srušio Sneška Belića? Naslov teme se ne odnosi na nekakvu prevaru u smislu kopija dotične varalice. Odnosi se na univerzalnu varalicu koja uspešno lovi (uspe da prevari) ribu.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: batapele 07 Decembar 2015, 11:12:21
Mator sam ja za sneska belica ! A sto se teme tice... Puno stranica ima, nisam ja mogao bas sve da iscitam, ima nekih textova koji su van teme.. ali ono sto jesam sve mi ukazivalo da pomislim da je tema upravo o tome... Da su prevara! Pa ja tedo da saznam kako to glavinjare prevara a i da razuverim u isto i kazem nisu bree !! Al dobro ako ja nisam razumeo onda dobro. Znaci glavinjare nisu prevara?
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Mangup 09 Januar 2016, 23:09:00
Nije uopste smisao teme da li su prevara kao lazne i ostalo nego da li su univerzalna prevara za ribe ili ne...Ne mesati zabe i babe...
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: klinac iz parka 04 Mart 2016, 23:22:06
(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs9.postimg.cc%2F74yflu61r%2FS7307781.jpg&hash=6dbaf3cfc20be7ed5c0838b34ddbc8f8) (http://postimage.org/)

Iako najvise radim blinkere moj prijatelj Zlaja ( Zavidovici) me ipak uspio nagovoriti da pokusam sa "trzavcima" ;-) Na slici su Mini & Midi Blade 9 i 25 g!

Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: zilien 04 Mart 2016, 23:38:16
uu ovde u kostolcu je to univerzalna varalica hvata sve, decerike tolstolobike smudja soma a zimi je odlicna za sarana i nemoza niko rec da ti kaze  .
 Iskreno nisam ljubitelj glavinjara  ali mi se dasavalo da sa drugom bacamo i imam udarce soma ,regularno proguta ne za rep i ledja.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: orka 05 Mart 2016, 08:54:15
Uvek ga treba imati u rancu kada je u pitanju ribolov bucova.

Svaka čast,uradio si ih vrhunski,izgledaju fenomenalno.Ne sumnjam da imaju odlične karakteristike i da će biti izuzetno lovni.. :ok:

Koje su dužine,i kako bi eventualno mogli doći do njih da ih probamo :smiley:
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: klinac iz parka 05 Mart 2016, 21:41:31
Hvala  :smiley: , trudim se da i ovi mamci budu originalni i lovni kao i ostalo "gvožđe" koje radim . Karakteristike su jednostavne, prije svega tekuca  duboka voda i mogucnost odbrojavanja ( countdown ) poslije zabacaja da bi se doslo do određene dubine. Dvije rupe su sasvim dovoljne za promjenu vibracije jer su varalice izduzene forme, treca rupa nebi bas imala smisla. Svi modeli imaju finu treperecu vibru koja ne rastura ni lakat ni rame  :cheesy: Pored ovih na slici postoje jos dva prototipa od ca 25 i 35 g za one velike, 25ca je u prvom izlazu imala dvocifrenog soma koji se poslije 5-6 minuta otkacio  :sad: jbga.. i to je zapravo bio okidac da se malo vise pozabavim sa ovom vrstom umjetnih mamaca. Sve sto se bude desavalo, test , ulovi,izmjene ..objavit cu ovdje. Za Srbiju trenutno nemam neki " kanal " ali radim na tome   :wink:
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: orka 05 Mart 2016, 22:25:34
Na prvi pogled su mi se dopali..Nisi rekao u kojim dužinama ih praviš?Pretpostavljam da se lako zabacuju na velike daljine?
Da li vibra proradi tek na bržu vuču ili se to dešava i kada se sporo mota?Ne bi bilo loše da imaš i neki model za jezerskog soma.Recimo da bude dužine 7-8cm i 15-20g..
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: klinac iz parka 05 Mart 2016, 22:34:14
- lete kao da su na red bulu hahaha. Najmanji mod. 57mm 9g srednji su 62 mm 25 g a pomenuti prototip je 72 mm 25 g. Vibra je stalno prisutna samo nije napasna kao kod vecine glavinjara...to je zapravo i bio cilj,  da dobijemo finu varku koja podnosi jaku struju ali da se ta akcija moze dozirati kroz kratke trzaje a i duze povlacenje stapom.

Spojene poruke: 05 Mart 2016, 22:57:05

pardon....srednji su 62 mm 15 g  smiley033
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: pikeman 21 Mart 2016, 12:51:03
Uzeh na sajmu jednu MM Lures glavinjaru od 25 grama, da li ih je neko koristio? smiley157

(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs6.postimg.cc%2Fnvajxysr5%2FMM_Lures_glavinjara_25_grama.jpg&hash=6da8cc87bbf2e37e435e879579305578)
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: limovac74 21 Mart 2016, 13:05:33
Prelepo izgleda  :ok: .Samo kad bi umesto VMC 9649 BZ ;stavili strong udicu VMC 9650 BZ,VMC 9632 BZ ili 9622 BZ bila bi kompletnija ...  :smiley:
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Vale 22 Oktobar 2016, 21:29:40
(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi65.tinypic.com%2F20zr5o1.jpg&hash=6af555c8be4c7f50cfef46847bb53f55)

Galama model Trajac, namenjen smuđevima ali provereno uspešan na bucka.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: PerfectAngler 23 Oktobar 2016, 08:39:13
Kopca ti nije zatvorena
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Vale 23 Oktobar 2016, 10:44:39
Pogledaj malo bolje, to je no knot kopča.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: marina1983 23 Oktobar 2016, 14:50:19
Pikeman, uzeh iste  osim što lepo izgledaju   , nemadoh ni čvak na nju a forsirao sam ih i to lepo   :veryangry:
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Dva vuka 23 Oktobar 2016, 17:30:53
Brate kojote , nije do glavinjare, a nije ni do tebe .....  znači nema ribe  :cheesy:
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: marina1983 23 Oktobar 2016, 19:02:11
Braćala moj dobri i po malo pošteni  :cheesy: biće da je to jedina i prava istina  :cheesy:
Što reče jedan  majstor skoro kada  ga upita gazdarica kako ide posao ?
Kaže majstor , ne radim lepo ali radim polako  :cheesy
Ako ,ako majstore samo polako , odgovori ona .
Pikeman , nekako mi se teško pokreće  treba joj vremena  , ima sitniju virblu u odnosu na klasične  , pri konstantnom motanju mora baš da se vrti da bi radila u džigovanju isto nekako mrtva i to u struji Dunav tok.
Bar je moj utisak takav . smiley033
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: pikeman 23 Oktobar 2016, 19:25:35
Nisam je forsirao, svega par puta sam je okvasio. Imam slične utiske o njoj kao i ti...
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Mangup 10 April 2017, 23:29:06
Da li neko koristi teze glavinjare 50, 60, 70 grama i ako koristi, cije su mu se najbolje pokazale? Naravno pored kvaliteta, bitno mi je da je i cena korektna  smiley033
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: srdjanpn 11 April 2017, 14:15:35
Najjeftinije su Vidine,rade odlicno,jedino mi se debljina tj jacina zice ne dopada,najbolje su Draskove,sve je perfektno,zica,trokrake,ringlice.Kontaktiraj Marka Mrdaka on se mlati sa tom teskom artiljerijom,pravi ih sam,ja sam koristio manje gramaze,cena je korektna,za velike ne znam cenu.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Mangup 11 April 2017, 14:31:49
Znam ga, al ne pravi vise za prodaju toliko. Ne znam kakve su Tadiceve.  Dunau, one mi se svidjaju i deluju da brzo propadaju  smiley033
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Batica 11 April 2017, 22:13:57
Vidine su dobre. Lepo uradjene i Vida je najposlovinji majstor kojeg ja poznajem. Sale Fantom radi isto dobre, pre svega mislim na Sebile.
Galama isto ima dobre modele, sebila je isto dobra.
Dzasi, najlepse i najpreciznje uradjene glavinjare. Lovne, lepe, sve vrunski i cena odlicna. Samo moras da pazis da te ne osisa
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Mangup 11 April 2017, 22:58:24
(https://scontent.fbeg1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/17759963_1365489650198513_2184120127311609455_n.jpg?oh=ad0c1fb93eeee8051775d7f41ffd618d&oe=598C6BD3)

Jel pricas o ovom modelu sto se tice Draska?
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Batica 12 April 2017, 06:11:23
Da.
Cije su to?

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: ibanezi 12 April 2017, 12:10:19
 Sa estetske strane i Ćelus je dostigao vrh. Što se lovnosti tiče, za mene sve iste, pošto ih ne volim i ne koristim često.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: alehandro 12 April 2017, 12:24:04
Meni su vidine isto dobre, ali nekako uvek imam problem sa udicama pa ih menjam.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: srdjo_ 12 April 2017, 13:12:01
Ja sam nedavno probao mrsine manje glavinjare, bucova ganjao.. Sitnije rade pa ne opterecuju puno. Misljenja sam da jedino imaju prednost u varalicarenju soma.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: alehandro 12 April 2017, 14:14:58
A ja bas puno bucova dobio na njih, narocito kad se javlja daleko od obale. Glavinjara od 15-20 grama, izbacim najdalje sto mogu, stap u vis i motanje brzinom svetlosti. Posle nekog vremena bole ruke, ledja, vrat i ramena!
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Mangup 12 April 2017, 14:16:24
Da.
Cije su to?

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
ovu sliku sam nasao kod Draska na facebook profilu

I ove mi deluju okej, cena im je tu negde (nisam probao) Radi ih Rodoljub Ristic nasao na fb radio je jedno vreme sa Nemanjom Jankovicem koliko sam cuo, one njegove deverike isto hvale, al on ne pravi preko 35gr(Nemanja), ovaj radi ove u 35,50, 65gr. Do 35 grama imam glavinjare ali mi treba gramaza preko toga...
(https://scontent.fbeg1-1.fna.fbcdn.net/v/t34.0-12/17888799_10208860511656520_589732694_n.jpg?oh=f23b32f81a2557e8afcb9208879d2b8f&oe=58F0124C)
(https://scontent.fbeg1-1.fna.fbcdn.net/v/t34.0-12/17910833_10208860510896501_982417188_n.jpg?oh=693bb9582a1d6dbd596d9eaaa95934fb&oe=58F08587)
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: limovac74 13 April 2017, 12:46:59
Glavinjara od jednog domaćeg proizvođača ,dosta se spominje u ovoj temi(neću navoditi koji ne bi bilo fer...).Nisam hteo da je slikam... 6 cm. telo .

- Oblik -iskopiran oblik Sebile Flat Shad-a- Mnogi proizvođači glavinjara u Srbiji kopiraju taj popularan oblik što može jednog dana da im se obije u glavu . Jedno je kopirati varalicu i nju koristiti za sebe i određen krug ljudi,a drugo masovno proizvoditi.Jednog dana će neko iz kompanije Sebile da obrati pažnju i na naše tržište...;

- Osnovna žica za pertlanje- izmerena 0.6mm -tanko i rizično ako dođe iole pristojan som,na tu veličinu mora da ide 0.8mm zbog brkatog...;

- Split ringlovi- fi 4.5 mm spolja,debljina žice 0.5 mm - Premali,preslabi- na ovu veličini mora da ide  5,5 X 0,7 ;6 X 0.8 ili 6 X 0.9 .Krupnija štuka bi otvorila ring sa žicom 0.5, a o somu da ne pričam;

- Trokrake -naoružanje- 0'Shaugnessy obika što je dobro(jedan od oblika koji ide na glavinjare). Veličina -mala je ,umesto adekvatne 4-ke , stavljena je 6-tica.Kvalitet -neka masovna proizvodnja iz PRC-a .

(https://s12.postimg.cc/udrenp4p9/IMG_3830.jpg) (https://postimg.cc/image/to8mbc45l/)

Od dve trokrake obe falične ,krak koji se vari je duži kod obe od ostala dva kraka-što govori o kvalitetu udice,

(https://s15.postimg.cc/wlro7udbf/IMG_3831.jpg) (https://postimg.cc/image/mbp98lnfr/)
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Batica 13 April 2017, 13:21:11
Kao prvo nikoga ne mogu da tuze za kopiju.
Sebila je plasticna sa lagerima itd.
Ove sebile su silikonske i nemaju nikakve dodirne tacke sa original Sebilom osim izgleda. A i tu se razlikju, tako da ne mogu aman bas nista da urade.
Jos jedan primer, mnogi prve svoje glavinjare, ali kada izvadis olovo, zicu, poklapa se sa drugim proizvodjacima. A generalno oblik same glavinjare ne utice na rad, koliko polozaj olova, zice...itd.
Neko moze da koristi i 4x jake udice i ringlove 1mm zice ali to ima efekta samo ako pecas sa odlicnim priborom koj moze da istrpi takva naprezanja, do otvaranja udice i ako koristi min 50lb kanap i to kvalitetnog a ne kineza sa Alija.
U 90% slucajeva ljudi koriste do 30lb kanape i tu vmc 9632 2 sasvim zadovoljava potrebe i kanapa i pribora.
Pecanje sa 40 i 50lb uopste nije naivno kao sto se misli. Ruke su isecene od vezivanja cvorova ( zategnuti cvor sa 40lb strune i 50,60lb podveza je prava muka) a kidanje kada zakacis u mrezu, kanap, je nocna mora jer se konstantno pomera.Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: limovac74 13 April 2017, 14:00:32
Tako je 9632 radi posao u našim uslovima i sa cenom ,kvalitetom ,jačinom  :takoje: Šteta samo što VMC ne napravi i veće modele ove udice - 1 i 1/0 , dvojka 9632 pokriva do 7-8 cm glavinjare,veće zahtevaju -veće udice .Da napomenem za ribolovce koji sami hoće da opreme glavinjare,a nemaju mnogo iskustva sa udicama da je VMC 9632 manja od standardne trokrake udice (standardne su 9649,9650,9622,9626...).
 Spomenuo sam ringl 0.5 mm debljine žice ,daleko je 1 mm  :cheesy: . Od Sebile je iskopiran oblik, a ne materijal(tako sam i napisao).
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Batica 13 April 2017, 14:44:47
Ja koristim ringlove 0.8 i 0.9mm 6 i 7 mm precnika.
Uglavnim 9632 2 i za male glavinjare 4.
Odlicna udica.
Ovih dana kupio vmc i Mustad jednokrake udice 1 i 2 za glavinjare. Da probam.


Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: limovac74 13 April 2017, 15:20:31
Odličan potez za Inline jednokrake  :thumbup: . Javi rezultate :koliko si manje varalica izgubio (tj. pokidao),koliko si sad u mogućnosti da više rizikuješ na težim terenima,a ako bude neki brka obavezno slikaj kako ga jednokraka probija  :takoje: .
 PS. nisu trokrake bogom dane...
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Batica 15 April 2017, 09:23:00
Posto neke kolege pitaju koje su udice i kako izgleda da postavim sliku.
Samo da se pri kupovini udica obrati paznja na usicu udice, mora kontra sa stoji u odnosu na vrh. Ne kao saranske i ostale udice. Inace nece udica stajati ravno.
Bele mustad, crne VMC(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170415/ddeeb661581a5ac5707fcfa9b6b0b772.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170415/f6420e914be55418c3b768e79c9f74bd.jpg)

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: limovac74 15 April 2017, 14:00:22
To je to  :ok:
Da potkrepim sa fotografijama o veličini trokraka .Isti proizvođač ,sve su veličine 2, ali su različitih gabarita .

(https://s30.postimg.cc/5bn4g29jl/IMG_3856.jpg) (https://postimg.cc/image/neg77a5e5/)

Najbolja razlika se vidi kod ova dva modela nestandardno mala 2-ta 9632 i nestandardno velika 2-ka 7554 .

(https://s3.postimg.cc/udpmzup5f/IMG_3854.jpg) (https://postimg.cc/image/v38fc7pov/)


Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Isa 16 April 2017, 00:58:53
Odličan potez za Inline jednokrake  :thumbup: . Javi rezultate :koliko si manje varalica izgubio (tj. pokidao),koliko si sad u mogućnosti da više rizikuješ na težim terenima,a ako bude neki brka obavezno slikaj kako ga jednokraka probija  :takoje: .
 PS. nisu trokrake bogom dane...
Drugar je ove godine uzeo par kesica jednokrakih i naoruzao Somovske varke cisto da proba. Iskreno sad nesto i ja planiram da stavim na glavinjare te jednokrake, pored toga sto su jeftinije, manje se kaci a na ribi su  odlicne.

(https://s15.postimg.cc/ti7z36maz/17554736_1542795442419610_817035774_n.jpg) (https://postimg.cc/image/ad4ptf7mv/)
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Mangup 16 April 2017, 12:44:04
Gde nabaljvate dobre ringlice za glavinjare?  smiley033
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: prdavac34 17 April 2017, 09:39:30
Da.
Cije su to?

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
Big berta cini mi se na fejsu rodoljub ristic ako se ne varam proveri

Послато са HTC Desire 630 dual sim уз помоћ Тапатока

Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Batica 17 April 2017, 11:18:55
Hocu. Hvala
Meni su to top glavinjare za smudja i prolecni lov soma. Mada i leti dobro love.

Riglove ja kupujem u MG servisu i oglasi kupujem prodajem ( ovi su cak i malo bolji )

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Mangup 21 April 2017, 12:28:33
Uzeh i ja 2 pakovanja udica inline da probam deluje mi super, cak sta vise mi se svidjaju nego kada su sa trokrakama  smiley033
(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi65.tinypic.com%2F291p0g9.jpg&hash=cafdfc1d301d2e75c6829af0f810f944)
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Germina 21 April 2017, 12:44:26
Ima i kod Kineza solidnih ringlica i troki, cini mi se....kopce su vec proverene i odlicne su.

https://www.aliexpress.com/item/200pcs-3-3-5-4-4-5-5-5-5-6-7-5-mm-Stainless-Steel/32753801416.html

https://www.aliexpress.com/store/product/Size-8-6-4-2-Black-Nickle-Round-Bend-Cutting-Blade-Forged-High-Quality-Treble-Fishing/812483_32794258685.html
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: limovac74 21 April 2017, 16:05:19
Skupi si ti kineski ringlovi.Barem kvalitetni ringlovi od nerđajućeg čelika nisu skupi s obzirom da se proizvode u Srbiji  :smiley:
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Germina 21 April 2017, 17:14:21
40EU za 1000 komada ringlica koliko sam upoznat.....
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Batica 22 April 2017, 11:35:59
Skupo i to duplo.
Ja na 100km od 2 do 3din po komadu u zavisnoti od zice.

@Mangup.
Ako je teren cist, mozes prednju, grudnu da okrenes ka spolja.
Ze te udice treba ozbiljna riba da bi popustile.

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Mangup 22 April 2017, 13:24:53
Na nekima sam stavio obe u istom smeru, a na nekim obrnuto, pa cu da kombinujem u zavisnosti od terena, hvala svakako na predlogu  smiley033 :ok:
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: milosh 08 Maj 2017, 22:44:26
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170507/5ed9ae4e9e07662d1cee6f354fe036ee.jpg)
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170507/e4f86443db09c0dcfe5af9143cc0eb1f.jpg)
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170507/ddd764446c5044f9b96d8e12feefd252.jpg)
kalupi nabavljeni...napravljeni od plastike sa 3D stampacem,kome se svidja mogu ga povezati sa majstorom a ujedno pitam i iskusnije kolege kako farbati glavinjare a da ne bude ovako intezivna boja i grubi prelazi?
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Talični 28 Jun 2017, 21:28:59
Pozdrav,

Mene zanima zašto neke glavinjare imaju repno peraje a neke ne i u čemu je razlika prilikom vođenja?

Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Batica 29 Jun 2017, 06:33:06
Razlika je nikakva i cisto je estetski. Cak peraje smeta pri bacanju, hoce da zarotira glavinjaru.

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Gagi 03 Jul 2017, 15:21:44
 I Šed i glavinjara. Šedinjara.   :lol:
(https://s23.postimg.cc/6bn6s00bf/IMG_20170703_151816.jpg) (https://postimg.cc/image/mmnaobct3/)
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: anubisgrau 03 Jul 2017, 16:15:25
uh, to bi moglo u neku ozbiljnu morsku dubinu da se baci
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: marina1983 03 Jul 2017, 18:32:46
Ovaj oblik mi se mnogo bolje pokazao , lakše se pokrećei bolje radi ( bolja vibra ) .
(https://s23.postimg.cc/4xo9y7n6z/IMG_5046.jpg) (https://postimg.cc/image/6cpumxo9z/)
U odnosu na ovaj .(https://s3.postimg.cc/avxfdad9v/004.jpg) (https://postimg.cc/image/rjoxfs81b/)
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Mangup 03 Jul 2017, 18:51:57
Cije su ti to glavinjare bas je debela zica? Galamine?  smiley033
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: marina1983 03 Jul 2017, 19:07:58
Galamine . Kada sam mislio na loš rad konkretno ove Vargine , mrtvak živi .

(https://s21.postimg.cc/uto1nxqrr/20170703_190206.jpg) (https://postimg.cc/image/t1v2t17er/)
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: prdavac34 03 Jul 2017, 19:15:48
Probajte Kobrine ekstra su

Послато са HTC Desire 630 dual sim уз помоћ Тапатока

Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: marina1983 03 Jul 2017, 19:27:29
Trebalo bi da su ove nisam siguran. Možda su i Draškove  pošto su sve izmešane . Uglavnom ove rade extra .
(https://s22.postimg.cc/6vynultxd/20170703_192235.jpg) (https://postimg.cc/image/qdtbajqv1/)
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Gagi 03 Jul 2017, 19:31:31
Nabavio pre dva tri meseca 10- ak ovih, 7 i 10 grama. Male, lepe na oko, ali mrtvaci.   :grin: Ni da mrdne. Krivio sam zicu, i ovako i onako, nista. Uzeo za obalu kod mene.
Poreklo KP. Ako ih vidite - zaobidjite.   :cheesy:


(https://s16.postimg.cc/cu2jx3tph/IMG_20161125_233902.jpg) (https://postimg.cc/image/ngwd2j1up/)

(https://s16.postimg.cc/eklkylb8l/IMG_20161125_234831.jpg) (https://postimg.cc/image/k8rvphfkx/)
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: marina1983 03 Jul 2017, 19:41:09
To ti pričam . Taj oblik je užasan . Možda ne svi da ne grešim dušu ali sve što imam na taj fazon su užasne . Kad na Dunavu u toku jedva mrdaju šta više reći . I ove zadnje što sam postavio čije god da su našo sam im manu .
Oči plitko usađene i ulivene . Skoro sve su ćorave ako ne na obe onda bar na jednu stranu .
I ove MM Lures , prelepe ali se takođe teško pokreću i slabo rade ( rade ali nije to to )
(https://s12.postimg.cc/utvfxhosd/20170703_193747.jpg) (https://postimg.cc/image/qkqpvblix/)
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: prdavac34 03 Jul 2017, 19:56:26
Evo kobrinih(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170703/0316e8088e41138bcb567847e76a3528.jpg)

Послато са HTC Desire 630 dual sim уз помоћ Тапатока

Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Gagi 03 Jul 2017, 19:58:30
Stavim tupe trokrake i okačim na retrovizor ili oko vrata. Ili mindjusa.   :lol:  Dao 1000 i kusur din. za njih dzabe.  :veryangry:
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: marina1983 03 Jul 2017, 20:08:05
Braćala, znaš šta mi sad pade na pamet pa probaj i javi utiske . Kad si ih već batalio  , i  sam ću prvom prilikom . Uzmi makaze i odseci leđno i ta dva repna peraja pa probaj . Samo poravnaj sa telom. Imam utisak da mu dobrim delom oni stabilizuju bolji rad . Sve mi se čini da je tako . Vredi probati .
Prdavac, oblik po mom ukusu , ne sumnjam da su loše .
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: prdavac34 03 Jul 2017, 20:17:59
Dobre su dobijao sam  ribu na njih krupna vibra a na manje od 15 gr i 4 cm lepo uzima bucov

Послато са HTC Desire 630 dual sim уз помоћ Тапатока

Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: marina1983 03 Jul 2017, 20:49:00
Koliko su grama ove "stoke" što su ti u ruci  :cheesy:
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: prdavac34 03 Jul 2017, 20:52:51
Nisu u mojoj ruci ove su za Ebro 10 cm a ima geamaze i do 150gr i vise mada covek ima gramaze od 15 pa na gore mozda i lakse ne secm se tacno

Ali su se meni pokazale odlicno tresu stap bas se oseca vibra dok manje imaju sitnu vibru

Послато са HTC Desire 630 dual sim уз помоћ Тапатока

Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Gagi 03 Jul 2017, 20:59:43
Braćala, znaš šta mi sad pade na pamet pa probaj i javi utiske . Kad si ih već batalio  , i  sam ću prvom prilikom . Uzmi makaze i odseci leđno i ta dva repna peraja pa probaj . Samo poravnaj sa telom. Imam utisak da mu dobrim delom oni stabilizuju bolji rad . Sve mi se čini da je tako . Vredi probati .
Prdavac, oblik po mom ukusu , ne sumnjam da su loše .

Brate moj, seckam polako do gole žice i javim ako mrdne. Mada ja mislim da je do težista olova, oblika i sirine grudnog dela i polumeseca kod repa. Krace rečeno, do svega.   :lol:
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: srdjanpn 03 Jul 2017, 21:02:17
Probao sam ih na hiljade al bolje ne nadjoh.Naravno da koristim i druge al Drasko je No1.
Pre par dana kupih ove dve da probam.Neke DCL, 100din bez udica,prijatno iznenadjen,lepo lete,ne ispadaju,zica dobra,sitna,sitna vibra,za 100din odlicna glavinjara.
(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi65.tinypic.com%2Fevcflw.jpg&hash=a1cff8c5345ce75499394e07cbb34854)
(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi63.tinypic.com%2F2l8w6ls.jpg&hash=60af16f6abfd16efe8424e3b97206cff)
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: marina1983 03 Jul 2017, 21:09:30
Prdavac, da nisu to Sebila a ne kobra ?
Srđane, ovu donju plavu taj oblik Draškove i ja koristim . Otpadaju oči na njima - radi odlično . Trokrake ( kad ih kupiš sa istim ) - meka žica one srebrne krš živi , zamena obavezna .
Gagi , slatko me nasmeja .
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: srdjanpn 03 Jul 2017, 21:26:05
Ovo su original trokrake,nikad do sada nisam nasao na Draskovim lose udice.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: marina1983 03 Jul 2017, 21:40:12
Verovatno zavisi od serije . Ove sive - srebrne su krš krševa i obavezno bar za broj manje nego što bi trebalo .
Slike su sa neta .

(https://s16.postimg.cc/41nh1zj91/34iqmn8.jpg) (https://postimg.cc/image/b4vchlooh/)

(https://s9.postimg.cc/ryrb873un/maxresdefault.jpg) (https://postimg.cc/image/t11hqqmnv/)


(https://s15.postimg.cc/6vlcf2le3/drasko-_G2-_BT.jpg) (https://postimg.cc/image/5tb5wj2kn/)
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Talični 03 Jul 2017, 21:40:50
Uzeo sam i ja skoro nekoliko tih DCL i zaista lepo rade. Uhvatio sam vec nekoliko bucova i smuđeva na njih.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: srdjanpn 03 Jul 2017, 21:48:44
Marina to je neki smucing prodavca,9632 WMC su na draskovim bile oduvek,poneka serija i one crne ne mogu se setim broja,ali lose trokrake nikad.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Gagi 03 Jul 2017, 22:00:15
Komentar prodavca onih malih je bio : pa probajte bez trokraka ....   :tongue:   Sad prodaje durdubake na kp-u.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: marina1983 03 Jul 2017, 22:18:16
Sve su kupljene u Carpologiji , i sve su imale užasne udice pričam za glavinjare do 20 gr možda je na težim drugačija priča .
Slikaću ih prvom prilikom kad svratim u istu .
Evo jedne od kutija nju prvu nađoh.
A evo i trokraka pa proceni sam. Imao sam ih brdo ali sam ih uvalio uz neke voblere sa kojih sam skinu one kvalitetnije .
(https://s21.postimg.cc/g7293gzzr/20170703_220357.jpg) (https://postimg.cc/image/xx3xoidkj/)

(https://s21.postimg.cc/xydvhxfef/20170703_220448.jpg) (https://postimg.cc/image/a7ehztf77/)
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: srdjanpn 03 Jul 2017, 22:22:21
Ma to nema pojma,10god kupujem Draskove glavinjare udice su uvek vrhunske,i ringlice.Ili ih je taj gde si kupio zamenio nekim ZNJ,ili je tako narucio da ustedi jos neki dinar.Mada sumnjam da bi Drasko ulazio u takve kombinacije.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: marina1983 03 Jul 2017, 22:31:26
Nije "taj" nego jedna od renomiranih radnji u BG . Ja ti kažem i pokazujem onako kako jeste i šta je istina . Ako imaš razloga da ga braniš to je već nešto drugo .Ko šta radi ne znam i ne  zanima me. Znam šta kupim i šta sam dobio  . A isto sam ti i dokumentovao u više navrata  smiley033
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: srdjanpn 03 Jul 2017, 22:34:22
Koga branim,,,,
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: limovac74 03 Jul 2017, 22:37:25
Moguće je da je zbog saradnje sa Carpologijom bio uslovljen da koristi i Mustadove troke iz ekonomske klase.  :smiley:
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: srdjanpn 03 Jul 2017, 22:41:38
Moguce,u moje selo i dalje salje WMC.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: marina1983 03 Jul 2017, 22:44:05
Pa valjda Draška i njegove udice ( okivaš ih u zlato)  :cheesy:
Kupujem ih tamo duže vreme ( od kad ih imaju u ponudi ) i uvek su bile užasne . Šta ko kako i zašto ne znam  :no:
Napominjem da je to za  glavinjare do 20 gr veće uzimao nisam u skorije vreme a i ove manje imam poodavno jel uzimam po min 10 kom.
Zato što kod tebe i dalje ima riba većih od 1kg  , dok nama jače nisu potrebne .
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: StefanKv 03 Jul 2017, 22:47:01
Koristim razne od Vidinih,Kobrinih,Draskovih itd ali po meni Drasko neprikosnoven (dobre su i vidine ali zastita jako losa, otpadnu oci za par pecanja). Drasko zastita odlicna, pedantno odradjeno, udice odlicne nema potrebe da se menjaju. Jesu malo skuplje od ostalih ali mislim da vrede. Nisam ih uzimao skoro, ali kad kod sam ih uzimao bile su VMC udice 9632 i 9622, moguce da se nesto u skorije vreme promenilo pa su sad opremljenje drugim udicama. Ono sto me je skoro iznenadilo jeste cini mi se galamina glavinjara u jednoj poznatoj beogradskoj radnji koja kosta preko 600 dinara, jeste opremljena jakim udicama ali brate 600 dinara eeejjj  :eek: :eek: :eek:, ima ljudi koji danas rade za te pare. Doslo mi bilo da pitam zaposlene da li su normalni!
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: marina1983 03 Jul 2017, 22:52:20
Sa Istim udicama se i preko prodaju . Stvarno ne znam kako drugačije da vam dokažem :cheesy: :huh:
https://www.youtube.com/watch?v=ueD34z3DBi4
Bucov od kilo je rasturi .
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: srdjanpn 03 Jul 2017, 22:54:19
Sto bih ja Marina branio Draska,coveka nikad nisam video.Sumnjam da u Paracin salje kvalitetne udice a u veliku BG firmu skart.Godinama ga kupujem,nikad jednu losu nisam nasao,glavinjare su perfektne,boljih nema na trzistu.Da ne tvrdim 100% ali zadnje dve godine je cena 280din,za razliku od nekih koji su poceli sa 100din a dogurali do 300-400 i kusur,a kvalitet im ide samo na dole.
Pitaj ti tog prodavca gde je sakrio originalne troke.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Batica 03 Jul 2017, 22:56:14
Te od 600 din su opremljene Owner udicama, zato su tako skupe i kupuji oni koji idu na Ebro jer i onako moras da zamenis trokrake a sve ispod 3x strong puca ili ispravlja.Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: marina1983 03 Jul 2017, 23:03:17
Što se tiče rada same glavinjare nemam zamerki zato ih i uzimam . Mana pored udica ispadanje očiju .

(https://s16.postimg.cc/qyxkh5mwl/20170703_230012.jpg) (https://postimg.cc/image/621cchovl/)
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: srdjanpn 03 Jul 2017, 23:06:47
Ne bi me cudilo da ih je neko i "precrtao'' pa se nadje u gomili razni sarenis,dve tri dobre pa red onih,sve pod istim imenom.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: StefanKv 03 Jul 2017, 23:07:50
Glavinjara 40 grama za Ebro tesko da je. Meni na drasku oci nikad nisu ispale a kupam ih redovno. Ova skroz donja plava, meni omiljeni model, ubija kako radi.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: marina1983 03 Jul 2017, 23:21:04
Raste potražnja, opada kvalitet. Vazda bilo .
Ni model iznad ništa lošija .
Evo i ovde ovih sivih .
https://www.youtube.com/watch?v=iGq6dFOJ-NA
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: srdjanpn 03 Jul 2017, 23:43:21
Svabe ih sigurno dobijaju sa skart udicama.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: limovac74 03 Jul 2017, 23:44:55
To je PS obloga  :smiley: .

Permasteel® is the original anti-corrosion coating by excellence, exclusive to VMC®.

The Permasteel® secret formula creates a 100% protective shield for even the most vulnerable areas of the hook, whilst maintaining ultimate point sharpness.

VMC® Permasteel® prevents signs of corrosion in saltwater for over 1000 hours
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: marina1983 03 Jul 2017, 23:54:06
To bi možda trebalo da bude , a da piše da jeste to tek ne sumnjam  :lol:
Srki , znači i ti pecaš na škart , ni tvoje nisu "sega-mega".
Vole oni i "rđave" .
https://www.youtube.com/watch?v=5GebrfvF6Og
Pojave se tu i neke valjane .
https://www.youtube.com/watch?v=BZ7-8fgevcY
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Mangup 04 Jul 2017, 00:27:45
Na modelu od 40 grama sam isto dobio ove sive udice kao sto prica Marina, sva sreca pa je pokidah u prvom zabacaju i predjoh na druge bolje nego da mi ih riba ispravi, ziv bi se pojeo  :smiley: :lol:
Dok na Sebila modelu dobio sam mnogo bolje troke al sam ih prebacio na neke druge a na ove stavio inline udice
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: prdavac34 04 Jul 2017, 06:18:59
Prdavac, da nisu to Sebila a ne kobra ?
Srđane, ovu donju plavu taj oblik Draškove i ja koristim . Otpadaju oči na njima - radi odlično . Trokrake ( kad ih kupiš sa istim ) - meka žica one srebrne krš živi , zamena obavezna .
Gagi , slatko me nasmeja .

Jeste model sebilla al ih pravi lik tj Kobra iz kraljeva ja sam zadovoljan za sada njegovim varkama

Послато са HTC Desire 630 dual sim уз помоћ Тапатока

Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: anubisgrau 04 Jul 2017, 10:41:12

A evo i trokraka pa proceni sam. Imao sam ih brdo ali sam ih uvalio uz neke voblere sa kojih sam skinu one kvalitetnije .


za ovo "uvaljivanje" bih tuko govnjivom motkom, narocito ako prodavac ne prijavi kod prodaje da su menjane originalne udice.

japanac se iscima da nastimuje rad varalice pazljivim izborom trokrake i onda dodje neki pametnjakovic i to razje.e, a posle jos tvrdi da udice nisu dirane.

imam 3 komada DUO bay ruf manic kupljene na oglas ovde u srbiji, sve 3 imaju razlicite udice i nijedne nisu original, sto sam utvrdio kada sam nedavno kupio originale kod darka pesica. naravno, nijedan prodavac ne priznaje da je dirao.

pa posle kupuj nesto na srbiji na oglas.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: marina1983 04 Jul 2017, 11:06:22
Sam si postavio pitanje i dao odgovor . Kupuj nove pa nećeš imati problema . Šta bi ti  za tamo neke novce ( svilene bube- ako znaš taj vic)  :cheesy: Predmet kupuješ u viđenom stanju pa je izbor tvoj . Ko još za šta danas u ovoj zemlji može da ti garantuje . Možda ih je i on tako dobio.
Nisam ti ih ja prodao , čisto da znaš  :cheesy:
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Gagi 04 Jul 2017, 11:40:23
A ove ? 

(https://s15.postimg.cc/60gxas1bf/14500777_1399347276760461_2834256158768230256_o.jpg) (https://postimg.cc/image/9wu96rmav/)

(https://s15.postimg.cc/i3quc31rf/14567509_1399346090093913_2957005695073330179_o.jpg) (https://postimg.cc/image/nf5qwsntz/)

(https://s15.postimg.cc/xdqpj9x9n/176690_552829654745565_1168857811_o.jpg) (https://postimg.cc/image/xqi3pgfjb/)

(https://s15.postimg.cc/3ummg9xuz/376031_2671656703691_457085513_n.jpg) (https://postimg.cc/image/83rcig147/)
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Vale 04 Jul 2017, 11:46:27
Mislim da je majstor Blagoje, možda grešim, ali po dekoru rekao bih da su ipak njegove.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Gagi 04 Jul 2017, 11:56:50
 :thumbup:   
Tako je, Vale, "Seeker" glavinjare. Neverovatno realistični peshevi, deverike i ostale vrste u velikom rasponu gramaža i dekora.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: prdavac34 04 Jul 2017, 11:57:19
Blagoje Jeste njegove su najlepse

A i lovne su

Послато са HTC Desire 630 dual sim уз помоћ Тапатока

Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Gagi 04 Jul 2017, 12:43:24
Jesu, nisam čuo ni pročitao neku primedbu. Treba videti monstrume od 100 i vise grama koji kako kažu "izbacuju kamen iz bubrega" kad se koriste.   :cheesy:   Svaka čast majstoru.   :thumbup:
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Batica 04 Jul 2017, 14:02:29
Cena 7€.
Neka hvala. A dekor generalno totalno nebitan. Pogotovo kod varalice koju mozes u prvom bacanju da pokidas. Cak ni jednom da odignes sa dna.
Sto se tice trokraka, sve glavinjare kupujem bez ringlova i trokraka. Sam montiram proverene udice. A i jeftinije je.
Voblere za soma opremam istim udicama. Na primer 9632 2 i 4 velicina
Dok lakse voblere opremam VMC spark point udicama i nema greske. Voblere retko kidam i isplati se.


Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: StefanKv 04 Jul 2017, 14:05:31
U potpunosti se slazem sa baticom. Dekor nebitan skroz, pogotovu za soma. To je vise za potencijalne kupce.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Gagi 04 Jul 2017, 14:21:38
Naravno, odnos cena-kvalitet je najvažniji. Ovo je zbog teme uopste, jer jesu zanimljive kad već pominjemo domaće proizvoðače.  Isti je slučaj i kod drugih silikonaca, gde ima povoljnih a jednako kvalitetnih kao i nekih drugih, precenjenih.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: marina1983 13 Jul 2017, 20:34:12
Pre par dana obišao radnju sa Draško glavinjarama gde se redovno snabdevam . Situacija sa jadnim udicama popravljena . Nisam ih zatekao na rafu  kao u predhodnim slučajevima . Pohvala za isto .
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: srdjanpn 13 Jul 2017, 21:27:03
Mozda je citao nasa pisanija.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: marina1983 13 Jul 2017, 23:51:40
I treba da čita. Dobar glas daleko se čuje , loš još dalje .
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: limovac74 17 Jul 2017, 23:30:40
Retko ko od proizvođača ima privilegiju da mu je radno mesto na vodi bogatoj grabljivicama.Po tome se Perca glavinjare izdvajaju ,testirane su na vodi za naše uslove veoma bogatoj bucovom i somom .

https://www.facebook.com/srdjan.savulov.7/videos/vb.100005640848813/464484120416279/?type=2&theater
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: mi-ne 21 Septembar 2017, 09:27:35
Izradjuje li neko od domacih glavinjare kojima udice ne vise na dole :question:
Ovako nekako. Jig klasika.
https://www.angelplatz.de/storm-knock-r-minnow-18cm-gr--fo0149
Ili to onda vise nije glavinjara.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: alexdja 21 Septembar 2017, 23:33:51
To je pre šed sa ulivenom glavom...

Ima sličnih radova...

Viđao sam Mušokija, a ima ih još...
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: limovac74 21 Septembar 2017, 23:55:20
Evo jednog primerka ,Percin rad.


(https://s26.postimg.cc/okq02m2bd/IMG_4398.jpg) (https://postimg.cc/image/o7ylwfk1h/)
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: mi-ne 22 Septembar 2017, 09:43:38
Radi se naravno o kacenju za dno.
Dve trokrake su efikasnije nego jedna "normalna" udica, ali ako smo zadovoljni jednom obicnom udicom kod klasicnog dzigovanja bit cemo zadovoljni i sa ovim gore prikazanim. smiley033
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: limovac74 05 Oktobar 2017, 22:55:12
Jedna od najsipatičnijih glavinjara koju sam video  :cheesy: .


(https://s1.postimg.cc/6ews3n5c3j/bik.jpg) (https://postimages.org/)
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Beshla 31 Maj 2018, 10:23:30
To je to  :ok:
Da potkrepim sa fotografijama o veličini trokraka .Isti proizvođač ,sve su veličine 2, ali su različitih gabarita .

(https://s30.postimg.cc/5bn4g29jl/IMG_3856.jpg) (https://postimg.cc/image/neg77a5e5/)

Najbolja razlika se vidi kod ova dva modela nestandardno mala 2-ta 9632 i nestandardno velika 2-ka 7554 .

(https://s3.postimg.cc/udpmzup5f/IMG_3854.jpg) (https://postimg.cc/image/v38fc7pov/)

Pa na slikama je 3/0 koliko mi se čini?!
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: limovac74 31 Maj 2018, 12:17:16
VMC 9632 se pravi do veličine 2 ... Obe su dvojke.


(https://s22.postimg.cc/v4iklewf5/IMG_3854.jpg) (https://postimages.org/)

I ovde su sve 2-ke...(https://s22.postimg.cc/831zfrrnl/IMG_3856.jpg) (https://postimg.cc/image/wwbjgfanx/)
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Batica 01 Jun 2018, 07:29:48
Kolika je cena 9626 i 7554?

Poslato sa Dunava uz pomoć Tapatoka
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Germina 01 Jun 2018, 11:42:11
9626 su 24.50din na 50-100kom a 7554 su 52 din na 50-100kom....ako se obratish direktno Marshalu (uvoznik VMC) mozda dobiješ i za par dinara povoljnije.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: limovac74 01 Jun 2018, 22:45:40
Zavisi i koja obloga je kod 9626. Najeftinija je sa BZ finišom,sa BN-om,PS-om su skuplji .
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Germina 01 Jun 2018, 23:04:59
Da....PS je 26 din a BN 27.50 din na 50-100kom.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: DakiNS 02 Jun 2018, 07:43:45
Potrebne su mi mini glavinjare dužine cca 3-4 cm za varaličarenje protfiša ali različitih gramaža pošto varaličarim od plićaka od 50 cm do 2 m dubine. , ima li neko kakav predlog ili informaciju koje su dobre i gde ih kupiti?
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: ossa 02 Jun 2018, 08:39:47
Imas u karpologiji vida male modele od par cm.

TT-jac
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Batica 02 Jun 2018, 08:56:04
Drasko ima male modele.
Pogotovo mala spica ili G3
Vida takodje.
Sve imas u Carpologiji.
Takodje Sale Fantom pravi male modele ali moras da porucis tesko da pogledas.
U MG servisu imas male glavinjare za bucova, rad JN, odlicne

Poslato sa Dunava uz pomoć Tapatoka

Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: DakiNS 02 Jun 2018, 09:45:01
Hvala.
 smiley033
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Isa 02 Jun 2018, 10:02:35
Probajte i metalne, ima dosta proizvodjaca na nasi prostorima koji ih prave.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: DakiNS 02 Jun 2018, 16:00:12
Probao ali bez rezultata , najbolji rezultati su sa pačetom broj 3 ili eventualno 4 ali na žalost ponestalo , s tim što su se mnogo bolje pokazali pačići koje je Aca radio a imali onu tanku žičicu za kačenje , ti su najbolje radili.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: limovac74 02 Jul 2019, 17:20:19
Bez komentara  :help:


(https://i.postimg.cc/HW4600fb/sebile.jpg) (https://postimg.cc/Z0nP4NYq)
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: srdjanpn 02 Jul 2019, 18:03:38
Rucni rad,utroseno vreme,,,,,,
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: limovac74 02 Jul 2019, 18:57:11
Za ovo kopiranje naziva tamo negde u svetu sledi debeo novčani šamar...
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Dva vuka 02 Jul 2019, 19:49:18
Da, čak ni Kinezi nemaju testise za ovako nešto  :shocked: čak i oni promene boju printa ili dodaju slovo ili ...  :lol:
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: Batica 03 Jul 2019, 08:11:52
Glavinjara pocetnicki uradjena jos 320din sa krs udicama.

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka

Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: limovac74 03 Jul 2019, 09:32:49
Kvalitet izrade manje-više... a i "kvalitet" opreme je u drugom planu.
Iskopirati logo "Sebile" i bez pardona staviti u prodaji je vrh bezobrazluka .Ovo je neka prodavnica čim stoji cena - još jedna glupost ,ali od strane vlasnika prodavnice koji je ovu glavinjaru stavio u prodaji.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: srdjanpn 03 Jul 2019, 15:25:04
Ispljuvasmo smo ga domacinski.
Sad sam ih gledao kod mene u radnji,cena 220din,ovaj je zacepio marzu debelo.Uradjene od neke tvrde plastike,slicno kao Marko sto pravi,vrlo pristojno,pedantno,bolje od vecine domacih,ima ih samo u malim gramazama 13-15gr,udice sarene,na nekima odlicne na nekima sumnjive,kad probam reci cu kako rade.E sad,kopija,pakovanje,logo,,,,,kao i svi ostali ,retko se pojavljuje nesto novo sto vec nije vidjeno u svetu.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: marina1983 07 Novembar 2019, 22:23:19
 Ove Panon su bas lepo uradjene.
(https://i.postimg.cc/GtPy2s4y/20191107-200917.jpg) (https://postimg.cc/SYss1R7S)

(https://i.postimg.cc/C5p8S4x0/20191107-200942.jpg) (https://postimg.cc/r0gs9x4Z)

(https://i.postimg.cc/mDH9vnRV/20191107-201055.jpg) (https://postimg.cc/Fdh1cDYJ)

(https://i.postimg.cc/kgJx2wFX/20191107-201227.jpg) (https://postimg.cc/zVQLMCc9)

(https://i.postimg.cc/g0r8DJTC/20191107-222009.jpg) (https://postimg.cc/QBGFNXsm)
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: vradojicic 08 Novembar 2019, 07:43:49
Aaa, 'leba ti, 100gr glavinjara.
Igra li rame kad je vodis?
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: marina1983 08 Januar 2020, 20:05:12
Prijatelji se spremaju za Spaniju .
Puna kutija od 100  gr pa na gore .

(https://i.postimg.cc/C5bXSR4b/20200106-144251.jpg) (https://postimg.cc/2L82x8M5)

(https://i.postimg.cc/q7n8m2Bc/20200106-144310.jpg) (https://postimg.cc/VSfrvrC5)

(https://i.postimg.cc/K8CPr0bv/20200106-144313.jpg) (https://postimg.cc/75MJqMbp)
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: DakiNS 09 Januar 2020, 07:40:09
Naš kolega Sniper Hanter pravi glavinjare koje su dokazane u praksi. Na FB imaju slike njegovih ulova na iste , najveći ulovljeni som je preko 2,5 metara , a mislim da ima i na forumu objavljena neka njegova slika.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: marina1983 09 Januar 2020, 10:26:30
Ove pravi doticni Sale glavinjare su vrhunske udice jos brutalnije xxxx  .  Dokazane u Spaniji i Italiji vise puta . Gramaze od 100+g pa do 300 cini mi se , nisam siguran .
Mislim da mi rekose 5e komad.
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: ossa 09 Januar 2020, 11:22:05
Koje su to udice ako možda znaš?
Naslov: Odg: Glavinjare - univerzalna prevara!
Poruka od: marina1983 09 Januar 2020, 18:57:55
Owner st66 4x.