Military Shop


PKVM sistemi D.A.M.rs - prodaja ribolovacke opreme nemackog proizvodjaca DAM
Eurofish Beograd Vodomar.rs MG Servis
Carp Mania - sve za takmicarski i rekreativni ribolov Fanatic Tackle Shop
Riboshop Lov i ribolov Sportski ribolov VBA Soft Lures

Autor Tema: Pomor ribe u Jadru  (Pročitano 962 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Zmaj StrasniTopic starter

  • Dunavski Vuk
  • *
  • Vuk od: Feb 2009
  • Poruke: 4,307
  • Lokacija: Apatin
Pomor ribe u Jadru
« poslato: 11 Oktobar 2012, 21:22:46 »
OSEČINA - U reci Jadar, kod Osečine, po drugi put za poslednjih dvadesetak dana otrovana je riba. Kako je u četvrtak rekao direktor Opštinske direkcije za izgradnju Milomir Stanimirović, uginula riba je i ovog puta nađena "između dva mosta" na izlazu iz Osečine ka selu Komirić.

"Voda je crna u dužini od nekoliko kilometara", kazao je Stanimirović.

Republički vodoprivredni inspektor Vesna Vujić, zadužena za Kolubarski i Mačvanski okrug, potvrdila je u četvrtak da je 18. pomor ribe septembra u Jadru bio sličan.

"Analiza uzoraka vode, koju smo tada uzeli još nije gotova, a obavlja se u referentnoj ustanovi u Beogradu", kazala je Vujić.

Stanimirović sumnja da je u oba slučaja krivac fabrika za preradu voća "Podgorina Frukt (Fruckt)" iz Osečine, čiji je vlasnik austrijsko-srpska kompanija. Inspektorka Vujić kaže da je 18. septembra toj fabrici zabranila ispuštanje otpadne vode u Jadar, ali se kompanija žalila i postupak je u toku.

"Osečina nije rešila pitanje prečišćavanja otpadnih voda, te se one izlivaju u Jadar čiji je vodostaj od letos izuzetno nizak", rekla je Vesna Vujić.

Stanimirović je rekao i da "Podgorina Fruht" otpadne vode u Jadar ispušta po mraku, tek će tek u petak biti vidljive razmere pomora ribe. Stanimirović je dodao da je septembru nađeno 60 kilograma mrtve ribe.

http://www.kurir-info.rs/katastrofa-opet-pomor-ribe-u-jadru-clanak-455407

 


Efikasna energija - Portal posvecen energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije List Ribolov Spin & Fly Smuki Mrdalice Sportski Ribolov Marketing Marketing