Military Shop


PKVM sistemi D.A.M.rs - prodaja ribolovacke opreme nemackog proizvodjaca DAM
Eurofish Beograd Vodomar.rs MG Servis
Carp Mania - sve za takmicarski i rekreativni ribolov Fanatic Tackle Shop
Riboshop Lov i ribolov Sportski ribolov VBA Soft Lures

Autor Tema: Pomor ribe u Aleksandrovačkom jezeru kod Vranja  (Pročitano 829 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Zmaj StrasniTopic starter

  • Dunavski Vuk
  • *
  • Vuk od: Feb 2009
  • Poruke: 4,307
  • Lokacija: Apatin
Pomor ribe u Aleksandrovačkom jezeru kod Vranja
« poslato: 21 Decembar 2012, 13:14:37 »
U Aleksandrovačkom jezeru u blizini Vranja došlo je do uginuća ribe. Veterinarska inspekcija ispituje da li je bolest uzrok uginuća ribe.
Inspekcija Ministarstva prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja saopštila je da se iz zaleđenog jezera naziru primerci uginule krupnije ribe i riblje mlađi. Takođe, inspektori su utvrdili da dotok vode u jezero ne postoji i u blizini nema zagađivača. Naloženo je veterinarskoj inspekciji da ispitivanjem uzetog uzorka uginule ribe utvrdi da li je mogući uzrok uginuća bolest. Vodni inspektor nije uzeo uzorak vode, što spada pod ingerencije Ministarstva poljoprivrede. Inspekcija Ministarstva je naložila korisniku dela Ribarskog područja Asocijaciji "Veternica - Vlasina" da prikupi uginulu ribu, kao i da preduzme druge mere potrebne da utvrdi o kojoj vrsti ribe je reč i koje je uzrasne strukture. Na pomenutoj lokaciji u prethodnom periodu vršena je translokacija ribe iz jezera, a januara 2012. godine poribljavanje.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=12&dd=21&nav_category=12&nav_id=671036

 


Efikasna energija - Portal posvecen energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije List Ribolov Spin & Fly Smuki Mrdalice Sportski Ribolov Marketing Marketing