Vukovi sa DUNAVA

DUNAVE, MOJE MORE... => Dunavska birtija => Temu započeo: mihabg 19 Decembar 2014, 21:18:23

Naslov: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 19 Decembar 2014, 21:18:23
"Peti element"

        Kestenje koje smo šutirali iz školskog dvorišta po lišćem popločanim trotoarima , odavno je zaboravljen sport u ovom kraju . Onu našu garavu lipu sa neobradjenom krošnjom, zamenila je moderna garnitura u bašti nekog kafea, čiji naziv nema ni sličnosti sa imenom epskog junaka koji ulica nosi od kad znam za sebe. Čuveni miris memle iz obližnjeg podruma ,nestao je sa novom zgradom lokalnog menDZAmera preduzimača , bizMismena,  i ostale titule sa zimskim raspustom od školovanja.
Iz kafića,  tik uz ulaz za stanare , šire se miomirisi teških duvana , pomešani parfemi, i ostaci sagorelog eurodizela iz garaže..
           Škripa guma i parkiranje u "boks" , koji je slučajno uz ogradu bašte , baš nešto zvuči opuštajuće . Kroz prozor suvozača  , iz auta koji vozač nikako da ugasi , usledilo je rodbinsko dovikivanje :"Gde si tebra, š'a ima?..Muuuu! ". Zatim sledi kratka dramska pauza , jer je vozač dobio poziv sa mobilnog iz sličnog mu legla. Razgovor traje , topi se kiseonik uz turiranje "makine" pa ko kine , ili se nauživa pošteno ko Robokap u željezari Smederevo . Baš me zanima koliko će da pozira ovaj ekološki maneken ispred nečije kafe ?! Dok ga ne vide , ili dok mu ne zavide ?  Problem je što to traje predugo uz dimnu zavesu , na uštrb nezainteresovanih i oguglalih posmatrača . Gosti kafea su se verovatno navikli na uobičajni espreso , sa gratis čašom izduvnih gasova.
        Nekada je ovaj deo grada bio romantičan, poluosvetljen i idealan za poljubac na kvarno , prikrivanje crvenila, znojenje umršenih prstiju ili razmenu zbunjenosti, a tišinu je  narušavao kikot zdrave dečurlije koja kibicuju parove ili periodično siktanje stanara usled naše graje. Sećam se da smo sa jednog na drugi kraj , ulicu prelazili dijagonalno kao Batica Mirković Maksimir, a auto bi prošao tek pokoji ,na iznenadjenje prisutnih. Još uvek sina ubedjujem da smo neke davne zime u njegovim godinama, igrali hokej na sred ulice Strahinića Bana!
Iskreno, žao mi je ovih novih stanara i potomaka onih vatrenijih galamdžija sa trećeg sprata. Izgleda da su dorćolski vojnici odavno odustali od otvaranja prozora sem iz nužde. Buka je danas legalna uspavanka numerisana novim gradskim pravilnikom "od-do", a  glasna muzika iz besnih automobila šljaka isključivo u sitne sate . Kod onih malo starijih veterana , tiho se ugasila nada da će ih ikad više uspavati zvuk u daljini poslednjeg tramvaja , ili malo pojačan TV  od nagluvog penzionera iz susednog ulaza.
             Sve ovo bilo bi mi skroz prihvatljivo, da nisam slučajno u mimoilasku barskog stola , postavljenom na pešačkom delu trotoara  , slucajno nagazio mladu damu u obući iz filma "Peti element".... ili se ja ne razumem u modu .
        Iz pluća sa reklame, ili jos preciznije iz obližnje klinike za estetsku hirurgiju  ,usledio je duboki uzdah , a iz grla se prolomio vrisak : "Alo, ćale pazi gde gaziš , nisam bre na ratištu ! ".
Auuuuu....Alal joj ćufte , za ovu duhovitu u vijetnamskom fazonu. Izvinio sam se uljudno i formalno mladom "biću" , a po spisku i abecedi u sebi ,onako neformalno. Na ivici usana ostala mi je neizgovorena rečenica :" Ma , ćale ti mama, nakazo!". Ipak, samo sam se udaljio i zakrvavio usnu od ugriza, tek  da je ne pojedem tako zelenu. Možda je i u pravu ovo dete, a ja ipak odoh da sačekam ono svoje ....Uskoro mu se završava škola , pa da ne zakasnim zbog šoka, ili besa što i dalje čuvam uspomene na ulicu bez SF efekata , i ovih novih čudnih vrsta.

Iz bunara 2010
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Milan berkut 19 Decembar 2014, 22:01:17
 :clap2: . . . lepo . . . lose je samo time sto me natera da se setim da sam . . . omatorio . . .
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 19 Decembar 2014, 22:12:38
Nisam bas toliko, ali za neki ceru od 18 -19  'esam ... Moj "orao" (sin) ce pre tu sad da prodje sa 14 ...bar na patetiku ima sanse   ;)
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Milan berkut 19 Decembar 2014, 22:25:36
Miha druze . . . ma mene si naterao da se setim da sam mator . . . setio se i ja odmah svog sokaka . . .
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: lineker 19 Decembar 2014, 22:48:44
Tuzno je to stvarno, nema vise tog duha koji je krasio svaki grad, ne samo moj Beograd i Zemun.Ni selo vise nije onakvo kakvo pamtim, i tamo je sve manje zvukova koja me vracaju u detinjstvo i raspuste.Mladi beze u grad, beze preko, puno puta ispricana prica o raspadu svih vrednosti, sve je naopako.Ja licno sada samo razmisljam kako klince da uspesno vaspitam, ugradim radne navike, sklanjam sto vise od tv-a, starleta, sadasnjih idola, usmerim na sport.I molim se da se desi neko cudo, da postanemo normalno drustvo, da mi deca ne zude da idu preko  jer ipak Dunav najlepse mirise u nasoj Srbiji.
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 19 Decembar 2014, 23:12:57
Svako svoje detinjstvo zameni na "kvarno" nekim drugim glupostima ...
Dunav je moja baza/oaza za punjenje baterija , i jos uvek pokusavam i detetu da ubacim taj virus...al' zabole ga za pecanje i prirodu , on je sad u svom filmu , a ja nisam vise reziser, vise producent (daj cale lovu i to).  Jbg. nove generacije su nesto otporne na nase namestaljke 
No, i mi moramo da disemo i suncamo stare kosti u muci
Duze cemo da im ispinjavamo zelje, ili guramo uloge uz pune baKterije..
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Jeremija 20 Decembar 2014, 09:27:39
Pusti ti to, pobegao sam i ja od pecanja, pa sam mu se vratio. Eno i moja ćera naučila da varaličari pre 2 godine, tek sa 14, sada je ne zanima, al' ipak ponekada pita kada ćemo na pecanje. Vratiće se i oni, samo da imaju čemu da se vrate.  smiley033
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 22 Decembar 2014, 09:17:02
"Exchange office"

     Dobro mi je počeo dan..
Sinoć mi je draga klizala po telefonu i porukama, a trostruki aksel se završio padom na listu poziva .
Upsss!!
Pošto operater ne daje ovakvu podršku, moja obrazloženja su zamenila odbranu iz procesa Jozefa K., sa svim primesama besmislene situacije u koju me je doveo proizvodjač uredjaja koji memoriše svakojake gluposti iz oblasti "promaja u slobodno vreme ". Još treba da im platim ovaj telefon uz račune na rate, a ja nemalo već na ratištu. Šta je bre nedostajalo telefonskim govornicama, dvojnicima ili pozivima od komšije ? Koga jos zanima razvoj telekomunikacija , kad ima jednostavnijih načina,  gestakulacije i artikulacije od  osećaja da sam kao tele u ovoj komunikaciji ?
      Iz palete epiteta upućenog od strane istražnog sudije u koži moje drage, zapamtio sam životinju kurjak čije su mi navike i osobine opisane do tančina, a usput sam nasledio titulu "barona", tepanje da sam ljubimac "ker",  i još poneki poklon uz jutarnju kafu.  Doručkovao sam sa stilom kako dolikuje jednom takvom plemiću , uz povetarac iz grupe tornada , šum talasa cunamija i kašičicu zemljotresa njene ženstvenosti. Ih, ma prava fantazmogorija za jutro , a tek mi sledi poj morskih sirena za vazdušni napad , sa pratećom sestrom migrenom koja mi je zakazala terapiju na neodredjeno. Ko da radim u HMZS, pa  pratim vanredne situacije iz sata u sat . Staće mi čuka od prognoze !
Izgleda da će morati da uleti  neki poklon da umije situaciju, a futur ideja za kupovinu novog štapa za pecanje je sad više pluskvanperfekat . Tako to ide kad detetu daš šibicu u ruke, ili telefon ostaviš na izvolte dragoj u pms-u . Nešto kao požar u kući i crna rupa u novčaniku u isto vreme. 
       Nego, nešto razmišljam da iz hobija završim obuku za fudbalskog trenera , tek da malo pojačam bekovski par i samoOdbranu bez autogola , ili da naučim da skratim ugao slobodnog udarca na raspravu sa njenim visokim "C ".
       Sve u svemu, danas ce biti dovoljno vruće i bez Sunca , a operater će iz nehata profitirati na mom pojašnjavanju telefonskog imenika , i porukama izvinjenja koje moram da sročim u nastavcima.
Alal vera i Marina ,na skrivenu kameru koju sam sam sebi namestio ! Idealka za špansku seriju, sa reprizama do iznemoglosti bez upotrebe daljinca..Bljaks !
I da,  dobro mi je počeo dan.... Sva sreća  imam alibi ,mada mi osiguranje mi nije kasko u ovoj nesreći
Hoćeš da se menjamo ?
 
potpis:
Menjačnica - "Devalvacija"
Direktor
Risky de Partment
Adresa: Ambis bb
Telefon : 666 i kusur
Faks: Helizim
Vreme: za.ebano
Godina: 2013
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: pikeman 22 Decembar 2014, 19:32:58
Gorica Ilic Mangup iz mog sokaka (http://www.youtube.com/watch?v=dIzdCfuc22g#)
Naslov: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 03 Januar 2015, 15:12:10
Arhimed je postavio principe hidrostatike ,a na nama je da  plutamo po vodi, ili kanalizaciji.

Grunf
(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftapatalk.imageshack.com%2Fv2%2F14%2F12%2F22%2F8ec98ea91db5b36fc7265a5bc8e4e141.jpg&hash=0ff6daa8ae69b71c85da69b2c785f260)


"Od svih sticaja okolnosti, sticanje je najbolja okolnost ...'

(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftapatalk.imageshack.com%2Fv2%2F14%2F12%2F28%2F2b3e93d14eb4c9e70f5d1de40fb63d1b.jpg&hash=09da97484b07c9d97aab1a81436f6a8b)


" Omiljena zivotinja mi je pacov , pliva u svim uslovima!"
(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftapatalk.imageshack.com%2Fv2%2F14%2F12%2F28%2Fe57e9bb2b43c49368ffbe77d2c1d1a92.jpg&hash=646ebbf55de9daff63a59e89af23af11)


"Moj ZOO "

Kada bi mi dozvolili da sastavim svoj ZOO , i da prava životinja zaštitim po svim standardima EUrokrema kroz jednu stabilnu Vladu i Mihu   , to bi zvučalo nekako ovako:


-PR ZOO-a  - VUK sa Dunava,
-Predsednik vrta - gradjanin PAUN ,
-Ministar za ekonomiju -g. LEŠINAR bez plena,
-Ministarka finansija- Miss HOBOTNICA
-Ministar spoljnih poslova- baćuška MEDVEDov drug,
-Ministarka za sport i omladinu- drugarica PUMA u etno adidas nosnji,
-Ministar unutrašnjih poslova- Mr RAKUN ,
-Ministarka vera (bez Nade) -
g-đa piRANA sa oblogama ,
-Ministar za vanredne situacije- g. loSOS,
-Ministar odbrane - g. GALEB sa retro krilima zvani Hi-Tec  ,
-Ministar poljoprivrede- samo VO bez titule,
-Ministar zdravlja - dr TVORza,
-Ministar rada i soc. politike-drugarica PANDA iz Kine ili Kragujevca ,
-Ministar kulture- prof ŠIMPANZA sa doktoratom Mega-giga-sega u trendu ,
-Ministarke rudarstva i energetike- madamme KRTICA i miss JEGULJA,
-Ministarka prosvete- g-đa SOVA bez kljova,
-Ministar za EU integraciju- ser DinosauRus od SAD ...ili od juče ,
-Minstarka za ljudska i manjinska prava - sIPA bez fonda i mastila,
-Ministarka životne sredine - MUVA Ve Ce ,
-Ministri razvoja- grupa MAMUTi i TATOOti
-Ministar pravde - don MRAV sa partijskim mravinjakom.

Volonteri i ribolovci su nam dobrodošli, a krivolovci su nam dobrozašli .

Kojot sa Dunava

(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftapatalk.imageshack.com%2Fv2%2F14%2F12%2F28%2Fa31fd6c215511d648dba0c86c7bb9250.jpg&hash=db2f0cdccfe5f8bec93e49d26c80d4d0)

Spojene poruke: [time]29 Decembar 2014, 11:37:47[/time]

 '' Ako smo nemi svedoci mulja i blata gde je ološu Zakon prosta semantika, našej deci ostaće samo loša matematika, a nama i dalje bedna statistika !''
(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs16.postimg.cc%2Fbc5g5w5qd%2FSamo_da_je_legalna.jpg&hash=27db0917496e7384063ae178051b20ea) (http://postimage.org/)" Živkova NEdeljna Slava "

Dobro veče draga rodbino !  Molim Vas obrišite noge , pre nego što mi ukaljate dušu za stolom , i zamenite gostoprimstvo sa otiračem!

Izvolite dragi moji za sto (dvesta je malo za Vas), uskoro stiže aperitiv i hrana za drage mi goste.
Ako Vam nešto nedostaje ili imate pitanja , biće mi zadovoljstvo da udovoljim, pojasnim i poslužim.
Prijatno i živeli !
....I tako, krenuše nam pitanja, ali samo sam odgovore zapisao:

-NE, mesta nisu numerisana , ali su rasporedjena...
-NE , nije se pokvario , tako se jede taj sir ...
-NE, to nije sok od jabuke , i bas mi je žao što ste slučajno sipali rakiju u čašu od 2dl. Znam, da je gre'ota da se baci ...nisam ni sumnjao !?
-NE,  nemam ren za rebarca , a usput to nisu rebarca već dimljeni šaran ...
-NE , to nije los , to je losos...
-NE , to nije crni pilav, to je crni rižoto sa m.plodovima...
-NE , nije mi problem, naći ću Vam negde tu pesmu koji volite. Kako ste beše rekli :
Od Jovaninog Željka pesma   
" Nije ljubav ona stvar"  ?" ...
-NE , nemam Azru Kadrispahić , samo Štulićevu mogu da iskopam možda....
-NE, to nije  ukras, to je ubrus...
-NE, nije to višak escajga slučajno...
-NE , ne služimo sodu uz ovo vino...
-NE, nisam planirao karaoke da "dovedem" za kraj, ni trubače...
-NE , nisu to čaše za pivo...
-NE , to nije domaći sladoled, to je parfe ...
-NE, nemam gorči espreso..
-NE, nemam šlag za Rozen tortu , ni za panaiju...

E, .........ti NEdelju i sve po spisku zvanica!

Napomena:
Pisac ima bujnu maštu, svaka sličnost sa situacijama iz stvarnog života je nestvarna!


(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftapatalk.imageshack.com%2Fv2%2F14%2F12%2F29%2F0c1a59e9007bbb2ab5d1ab10f08af1a4.jpg&hash=80ddd92a26854c1f904c337d604beb20)
http://youtu.be/Drf33wdvvbE (http://youtu.be/Drf33wdvvbE)

AKTUELNO !
-Hrono dijeta-
"ELIKSIR MLADOSTI" iz Lučana

Ova dijeta je Isključivo za device u horoskopu ili muskarce na kolonoskopu .

Sastojci:
- 1/2 očišćenog limuna u kori;
-1/13 šoljice oraha u ljusci ;
- 1 bananarama Venus ;
- 1/2 veze svežeg peršuna od eukaliptusa;
- 2 čaše vode sa izvora 3 putića;
-1/3 jabuke sa grane od komšije Milana;
-2 lista od nane , ili strine;
i na kraju :
-1/2 žličice  vegete po savetu Prolivera Plakara

Priprema:
1. Sastojke ubacite u tender.
2. Sve dobro izblendirajte i poslužite hladno u dubokim činijama za ljubimce .
3. Ukrasite obrok cimeTom i Dzeri.

Savet:
Ukoliko želite da obogatite obrok, u napitak još dodajte komad taštine džigerice , polovinu očišćenog advokada ,vezu mladog luka skajvokera ,  i šaku polumentu bibera .

Rezultati:
Real- Milan 2:4
Zvezda Danica -Partizanka 6:1
Žena-Muž (odloženo sudjenje)

Primena:
Eliksir se uzima na prazan stomak ili pun Mesec.
Poželjno je zameniti bar jedan  standardan obrok eliksirom, ili dva klistirom.

Kome je ova dijeta zahtevna, može koristiti i Religioznu dijetu , po receptu mog kuma .
" Jedem šta stignem i molim Boga da se ne ugojim !".

Vaše zdravlje je u rukama majke prirode i GMO maćehe !


(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftapatalk.imageshack.com%2Fv2%2F14%2F12%2F31%2Ff6edc0bf7ac8bc89edf688d4017f0545.jpg&hash=d6e431e88b267c5a5177cc9b5ec3c834)


(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftapatalk.imageshack.com%2Fv2%2F15%2F01%2F03%2Fa3775483a67bc8052efe805b6f8242e7.jpg&hash=6614336a08506549f32ed8ce4dbac3e4)

"Nova i sve po spisku  "

Usli smo u Novu sezonu , ili je opet ona u nas , i to "raskosnim" TV programom sa razmenom haljina i cupkanjem na plejbek .
Filmovi su verovatno ostali u vremenskoj medjuzoni izmedju Kiribata i Aljaske, a najpoznatiji Deda se zamrz'o od brojanja poklona iz Kine, pa nije ni programsku šemu zatvorio kako treba. Znači početak je fijasko, a prvi mačići se više ne bacaju u vodu , da Vas ne uhapse iz nekog udruženja dokoličara za zaštitu Hali Beri.
Dok razmišljam o željama za sebe , pošto nisam stigao da odlepim prst od reSMSovanja  čestitki dva dana ,  stićiće mi i Božić Bata iz šteka.
Onda ću sa bata Boletom , opet da malo umastim ekran i iskrivim facu od rima i stihova na istu temu. Sva sreća pa su malo u modi i "stikeri", da ne moram da stavljam naočare i  iščitavam prepisano štivo o miru u kući , zdravlju, frižideru , bogatstvu nebeskom,  i toplom krevetu.
Tradicionalno za Božić me se priseti svaki broj iz imenika koji me je video bar jednom u životu , ili mu je slučajno neko dao moj broj , pa kad mi polete u etar one patriotske natikače , i dok provališ ko je pisac iza nepoznatih brojeva, prodje mi praznik.
Zato sam čvrsto odlučio da šta započnem u Novoj godini to i završim , pa ću prvo da sastavim rusku salatu sa koleginicama gibanicom i sarmom koje su se slučajno zadesile 3 put u mom tanjiru  , a onda ću da zapišem šta sam sve zaboravio u dućanu u prošloj sezoni, i šta mi sve treba za novu.

Spisak "Želja" iz Sarajeva i mojih iz Beograda:

1. Kvalitetno vreme!
 Da mi ga upakujete za poneti,  da ga koristim kad poželim i bez ograničenja,  bar na vodi , što i Vama želimo!

2. Zdravlje!
Da ga malo rasejem po porodici i familiji za pelcer , a šta preostane nek se svako ogrebe bez pardona.

3. Sreća!
Pošto je ovo kockarski deo želje i nikad ne znaš kad će da uleti prava karta, podeliću je sa ostatkom nesrećnika koji veruju u pojam bez rada na njemu. Manje se kockajte i čekajte, više je tražite i radite na njojZI .

4. Uspeh!
Ovo prosledjujem prvenstveno sinu u školi, i deo za  političare koji su se naobećavali svašta,  jer bih sa oba i ja osetio olakšanje, ali ipak ću malo da ukradem i za sebe ako mi dozvolite...recimo za  pecanje .

5. Novac?!
Pa šta sam Vam ja šalterska službenica sa lisicama na rukama ? 
Šta preostane, uzeće mi najmiliji ili draga, poneki prevarant na foru, ili trgovac za dobru cenu,  tako da sam oročen u pretplati do daljeg.

6. Humanost!
Pronadjite bar jedno dete u Vašem ili tudjem okruženju ,  koje nema uslove za normalan život i pomozite mu na bilo koji način. Tako će Vam srce biti na mestu, a moje ponosno što Vas poznajem!


Iskreno svima i sve po spisku !   

Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Milan berkut 03 Januar 2015, 15:37:42
 smiley194 . . . et` nemarim ja . . .  :thumbup: :clap2:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 09 Januar 2015, 02:05:57
"Srećan možeš da budeš na mnogo načina  , a srećnik si isključivo  ako uspeš da se izoluješ od zavidnih! "

(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftapatalk.imageshack.com%2Fv2%2F15%2F01%2F08%2F0f680ea2f375f43b05baa95a641556ec.jpg&hash=08ce1dce34266dca148f77b7a006193d)
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: orka 09 Januar 2015, 09:22:29
Biti ili ne biti-pitanje je sad?


(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs13.postimg.cc%2Fyiebb5a6v%2Fimages.jpg&hash=c9c3a96642ed3cc18f32ae40712bda52)
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 09 Januar 2015, 22:44:02
Ako ne znaš šta ćeš sa SOBOM .......promeni nameštaj ili je okreči !

(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftapatalk.imageshack.com%2Fv2%2F15%2F01%2F09%2F40330119f8f6ec88c1a509e1c5207953.jpg&hash=854ec3f2ce406becc7a2f01c1c94ffb7)
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Karlo 10 Januar 2015, 01:01:08

 Šta je sećanje..do smešna lupa! (Đole)
Dorćol je milje u kojem sam odrastao.
Strahinjića Bana?
Oobična ulica!
Dooobro..razlikovala se, po..ajd' da kažem, otmenosti..strogom nizu predratnih, utegnutih zgrada, od Mike Alasa, Visokog Stevana i ostalih sokaka bliže Dunavu koje su, verovatno, držale do toga da se Lepota krije u nasumičnom razbacivanju udžerica.
A da..Strahinjića Bana se razlikovala!
i po drvoredu starih lipa
..koje saamo taaako mirišu u junu!
i odsutstvu saobraćaja
..sećam se toga jer bih, leti, od kuće do okretnice 24-vorke, gde se skupljalo društvo, uvek išao njom al'..sećanje je smešna lupa i ne znam da li sam birao taj put zbog 'lada lipa il' zato što sam od Francuske do Tadeuša Košćuškog mogao da idem sreeedinom ulice! Daaa baš po sred srede Strahinića Bana! I da me ne klepi Jeepom neki Ošišan Na Opako? Daaa! Doobro..bilo je i tad zaapravo opakih momaka al' ..oni su više vozili kroz centar i..pretežno noću..valjda je tad bilo lakše obiti fiću a beogradjani..Staari beogradjani nisu nikada imali potrebu da voze automobil gradom..jer im je sve bilo blizu a svežiji beograđani su u vreme kad cvetaju lipe u ulici Strahinjića Bana svojim vozilima bili na Jadranu..il' kod nji'ovi', na selu, tek..ta je ulica, leti, bila moja..tiha, mirisna, sigurna.
Sećanje je smešna lupa pa..kad se malčice bolje kroz nju zagledam..nije sve bilo tako mirno i bezopasno na Dorćolu.
Ulice od Dušanove do Dunava i od Kališa do Francuske su važile za opasan kraj..zbog mangupa koji će
..i pre praskozorja, hladnokrvno..čuj hladnokrvno! beezobzirno bre!..maznuti jogurt u tetrapaku ostavljen pred ama baš svakim dućanom il'
..drpiti..doobro, pozajmiti, auto, vozikati se celu noć pa ga vratiti tamo gde je bio parkiran..da ga vlasnik napuni benzinom..za narednu noć il'
..ugovoriti ferku..sa momcima sa Karaburme..samo zato što su..sa Karaburme i..
zbog takvih mangupa je na Dorćolu uvek bilo Milicije. Nee Policije..nju su izmislili ovi koji su kasnije došli, već praave Milicije-Narodne Milicije koja se starala da građani žive mirno i u redu. Ima li išta prirodnije od toga da narod živi sa svojom Milicijom?
Elm..u to vreme sam bio član folklorne grupe "Vukica Mitrović". mHm..mlađim Vukovima moož' da izglada bzveeeze al'..folklorno društvo=mnooštvo curica..jedrih (Tvigi je anoreksiju izmislila desetak godina kasnije), zadihanih, zajapurenih..ponete igrom raspuštenih. A ondaK turneje..Kladovo, Diseldorf, Milanovac..da ne meračim dalje. Tek..probe su bile od 8-10 uveče u Beku..pod Kalemegdanom. Povratak kući..najjednostavnije-tranvajem. U to vreme je-švercovati se-bilo..ispod časti! DakleM..sport zvan Kešanje. Najpoželjniji su bili Belgijanci..tranvaji sa mekom gumom na vratima. Ostali..na rudu pa se drži za šta dohvatiš al'..najveća opasnost je pretila od Narodne Milicije! Te šljage se pamte al'..imao sam taktiku..iskakao pre stanice..šmugnuo u poprečnu ulicu..znao da će me presresti na sledećoj raskrsnici pa skidao džemer, jaknu i..lagano prolazio ispred plavo-belog tristaća. Karijeru prošao samo sa jeeednom šamarčinom!
Odaavno nisam šetao Dorćolom pa mi je prijalo da vam ovo večeras ispričam mada izgleda neverovatno..hodati ulicom Strahinjića Bana a da te ne ometaju automobili..policija koja se bavi traganjem za sedamnaestogodišnjakom ne bi li ga ukorila zbog kešanja na tranvaj..
Sećanje..je čudna lupa 
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 31 Januar 2015, 13:25:37
Prodajem svoju dušu , moze i u delovima, za Stella FI !

Zagor Te-Nej - ebay

(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftapatalk.imageshack.com%2Fv2%2F15%2F01%2F21%2Ff8810e04d9e7743895a736570a4390ef.jpg&hash=f3350df99e9155f997c1a29c46e6f31e)Probam hotele sa polupansionom u Tirolu  , za neodlucne goste .
Ski-pas i mačka obavezni !

(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftapatalk.imageshack.com%2Fv2%2F15%2F01%2F21%2F4875aef7ab109fec5cca91a661a1c1a6.jpg&hash=b813ddca5f9290002b3699e7d455acf2)


Ono kad ti udje pod kožu  ...

(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftapatalk.imageshack.com%2Fv2%2F15%2F01%2F31%2F44730279364497a620e3432620f798c4.jpg&hash=1ef390577799abb522f060d1092269ce)
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: pexon 01 Februar 2015, 14:36:08
Miho jel zadnja slika pogled iz tvoje vikendice?  :ok:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 01 Februar 2015, 20:55:22
naravno;)
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: pexon 01 Februar 2015, 22:09:09
Lep pogled na reku, lepo sređena okućnica i naravno drva za hladne zimske dane!  :tongue:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 03 Februar 2015, 20:49:46
Za izražavanje neodređene količine u engleskom jeziku možemo upotrebiti :
- "some"
Za izražavanje neodređene količine u ishrani kad sam gladan, u srpskom jeziku možemo upotrebiti takodje :
- SOME !
 
I onda kao neka jezička barijera....

Čista umetnost  !

(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftapatalk.imageshack.com%2Fv2%2F15%2F02%2F03%2Fdec5110a1e54202b657312697facea76.jpg&hash=2354bcaad752aa04d69f9fc947aa15c3)
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: DuleN 03 Februar 2015, 21:10:34
E da znas, cista umetonost je  :)
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 06 Februar 2015, 19:28:38
" Za moj vecerašnji izgled, pobrinuo se ....Jameson!" (https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftapatalk.imageshack.com%2Fv2%2F15%2F02%2F06%2F066e62e8401b9b698a8ba9cc7aef0516.jpg&hash=fe3cd903adf61031fdf1d4489bf13c65)
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Milan berkut 06 Februar 2015, 19:53:26
 smiley194 c c c c . . .pa 'di tu ima pravde - čo'ek 'ladno s' ledom  :thumbup: . . .  . . .  a ti Milane glumi grtalicu - 'ladno  :grin:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 06 Februar 2015, 20:25:45
 Ne sekiraj se 'tico .....Samo pet-šest-tri komada , da se vratim u formu (https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftapatalk.imageshack.com%2Fv2%2F15%2F02%2F06%2F1009f4bd09dc91caf5a1a08597ea194d.jpg&hash=0edc2b26ff44992dd478bb8113c16c27)
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: pkv-pecaroš 06 Februar 2015, 20:57:48
 Miha nisam zadovoljan tim slikicama. Ja došao sa lopatanja a ono samo piva u frižideru. Dok mi je baka bila živa u bifeu sam bar imao komovice njoj za obloge. Nema bake- nema ni rakije a ne kojekakve tekućine kao u tvojoj čaši. :sad:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Spaleone 06 Februar 2015, 21:08:40
Pošto nije neka gužva, evo photo session na moj način  :cool:
(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs10.postimg.cc%2Fc0du5p83t%2FDrina_paprikas.jpg&hash=f138b9fb90e3f908e0c62624eed522d6) (http://postimage.org/)

(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs10.postimg.cc%2Ftt3zrbeq1%2FDrina_paprikas_2.jpg&hash=f8195b63d352ea15decd9afa2c891e8c) (http://postimage.org/)

(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs10.postimg.cc%2F4o8e05pvt%2FDrina_Paprikas.jpg&hash=3bb08fa96e6ce1b7a21948ff1e6e9ac0) (http://postimage.org/)

(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs10.postimg.cc%2Faszwdhhzd%2FDrina_paprikas.jpg&hash=9204e0819e6c85fa98c6879eb4fb7657) (http://postimage.org/)

(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs10.postimg.cc%2F7jlh70tvt%2FPaprikas_Drina.jpg&hash=90829f73ebc3687a3675b4d0411f02c9) (http://postimage.org/)


Spojene poruke: 06 Februar 2015, 21:11:16

Uz ovo može da se pije i špiritus, mada ja preporučujem Tikvešku Smederevku. Samo nemojte vaditi (pu,pu,pu... daleko bilo  :cheesy: ) nalaze, bar mesec dana  :lol:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: ibanezi 06 Februar 2015, 21:40:47
Kakve crne nalaze? U mom kraju (sokaku) kažu- ženu i zdravlje ni slučajno ne proveravaj, jer ko zna šta ćeš čuti.! :smiley:
Naslov: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 06 Februar 2015, 21:44:41
Ma sve je to cool  , i sve bre trpim i volim ko prasence , samo nekad 'vako, nekad 'nako  .... Zavisi gde, i sa kojom ekipom
Lepo kaže ona naša stara :
"Za dobru svinju , nema loše pomije ! "
(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftapatalk.imageshack.com%2Fv2%2F15%2F02%2F06%2F0e5d0942454db3a294280760742ade11.jpg&hash=551b517aa2629b9f37e9ce6ef5d8d928)

Izvinite zbog moje frizure na slici !
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Spaleone 06 Februar 2015, 21:47:42
Hahahaha  Ibanezi, pametan narod u tvom šoru  :thumbup: . Ja pre 2 meseca proverio nalaze i završio u bolničkom krevetu a ako su tvoji u pravu ko zna šta ću naći u svom krevetu, hahaha  :lol: .... Ništa više ne proveravam, jock ja  :cheesy:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Milan berkut 06 Februar 2015, 22:10:28
. . . Miha čoveče pod Hitno izbaci taj led iz čaše . . .  :lol: . . . vidiš bre da te "ubi"  :rolleyes: :clap2:
Naslov: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 08 Februar 2015, 19:25:53
Gotovo skijanje na Kopu
Raspakujem torbe, i prisećam  se bisera
Izdvajam par ...

Scena 1:
Kafančina u sitne sate , sedimo do stola gde žandarmerija nešto slavi ...Pucaju pesme iz aorista na ćirilici u latentnom falšu  , a promoterke sa ponešto odeće sede i navlače piće gostima .
Uniformisani drug sedi pored jedne takve plavušice i zagrli je u žaru pesme, a moj kum snimio situaciju i razvukao biser :
" Privedi je!  Ti imaš zakonsko pravo !"

Scena 2:
Sedimo u klubu, piči odličan bend sa imenom "Digitalna draga" , i sa nama pijuckaju neke snajke koje smo "slučajno" pokupili po putu.
Jedna od njih odlazi do toaleta i nakon par minuta se vraća sa osveženom šminkom .Naizgled ništa novo , ali to je bilo dovoljno jednom banditu za prozivku  :
" Al' si se prolepšala... sad si ko nova ! "


(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftapatalk.imageshack.com%2Fv2%2F15%2F02%2F08%2F7851394376debe71746282916126d6e1.jpg&hash=7f82a82e9ac20a4ae89f5d7d3eaae23e)
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Milan berkut 08 Februar 2015, 19:45:20
Miha, nemoj tačku, dodaj pa da budu tri tačke . . . zadovoljstvo je gledati i čitati zaista!  :takoje: :clap2:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: pkv-pecaroš 08 Februar 2015, 19:52:22
 Slika je više nego dobra ali mi nije jedna stvar jasna. Jel postoje ljudi koji masno plaćaju da se smrzavaju po cijeli dan i lome ruke i noge gratis? Ja bih bolje dva dana u paklu nego dvije minute na hladnoći :takoje:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 08 Februar 2015, 20:02:38
Nema hladnoce na skijanju ...
Ski odela odrade svoje , adrenalin, akcija ceo dan , super kafanice , jaka klopa, jako pice , i jaka zabava :)
Jos me ne smaraju sa posla ...
Paket do proleca, pa na vodu
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Spaleone 08 Februar 2015, 23:27:53
Kak'a 'ladnoća, kak'i bakrači Miho... Pakuj prnje pa sa nama u petak na Drinu  :cheesy:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 12 Februar 2015, 10:23:40
Iz pieteta prema kolegi koji nas uči da postanemo lokalni druidi,  i sami napravimo svoj "napitak" za pecanje, moram da postavim gistro "selfi" uz njegov blagoslov
(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftapatalk.imageshack.com%2Fv2%2F15%2F02%2F25%2F88f4cda6aa1fc5dd4a8e530eb4c2ea61.jpg&hash=0886096c069670ec0f1e80e1e4f25823)
Milan berkut - umetničko " Panoramix "
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Milan berkut 12 Februar 2015, 12:25:50
Tako je - Ovo je Srbija . . . i ovde Sve Može!
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: ibanezi 12 Februar 2015, 18:59:32
 Meni letovanje uopšte nije potrebno. Nirvana mi je kada pošaljem ženu i dete na more, a ja ostanem sam i srećan na Savi i he,he- okolini. Fali mi zimovanje..skijanje, sankanje, klizanje, recimo na ....Tahitiju :cheesy:
Naslov: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 02 Mart 2015, 13:07:59
"Čovečija ribica"

       Sedim ti ja tako na roditeljskom u služžbi mentora i odgovornog lica za ponaššanje mog sina,  i posmatram iz radoznalosti senzibilitet roditelja, kao i svežže okrečenu polu-raspalu učionicu ...Ih, Kakav materijal za basnu !
       Razredna mu dala besedu  po crticama koje je našžvrljala malopre na parčetu sveske ,i usput je zablentavila u šširokom luku do 30 minuta bez daha. Od "neću dugo znam da ste umorni" ostalo je samo "dugo"  i gomila smračenih i smlaćenih slušaoca na pragu dremke. Kao da samo čekaju neko zvono ili kraj časa, pa da zazvižžde u topli dom. Kapiram skroz, malo im je problema ....Izgleda da nisu spremni za ovaj " usmeni ", a psihološški ih je već razbio radni dan, ili popoovanje nekog pretpostavljenog na poslu.  Cccc...Sunce ti kalaisano, koliko lošše energije na 30 m2 ?! Nekako se i završši taj "šškolski čas" , i  taman kad sam podigao gluteus sa naprsle stolice bez dva ššrafa, prozva me dotićna da ostanem...Bedak! Mora da je ovaj moj umesio neku pitu, samo ovog puta ni naslućujem od kojih sastojaka. Ama , neobaveššten sam skroz ...........ko Košštunica u najbolje dane demencije... I tako draga mi razredna krenu odu izokola , prečicom oko Mlečnog puta i ful Sunčevog sistema ,  da bi mi na kraju saopšštila da moje dete "ne treba da se družži" sa tim i tim, i izlupeta žneka prezimena koja nisam nikad čuo, ili nisam bio zainteresovan svih ovih godina da pamtim. Ja u čudu ! Pitam za razloge, ali dobih samo froncle koje pedagošški nisu potkovane , i shvatih to kao neko tobožže upozorenje. Kome ili čemu, nisam shvatio , samo sam klimnuo glavom i zbunjen odslušao socijalno savetovanje..  Jbt. koji je "Medrano" postala ova prosveta, i kakve "dobronamerne" gluposti moram da gutam uz besplatnu kartu .Zar od svih tutorskih alata  , ja moram da upotrebim makaze, i sečem dečija prijateljstva u OŠŠ ?      Prirodna selekcija i pravo na izbor druga ili drugarice je verovatno korektivna mera roditelja , koje se sećam iz svog detinjstva, ali se nikad nisam držžao toga , niti se pridržžavam danas kvalifikovanja ljudi pre nego ih upoznam....Iz iskustva, većina tih mojih nekad "lošših"drugara  su postali uspeššni i korektni ljudi . Neki od njih možžda sa čudnim i avanturistickim biografijama , ali mi i danas svakako vise ležže nego isfrustrirana zombi varijanta sa roditeljskog, ili položžajna kombinacija smora od  komššije koji bi da se "družži" poššto poto.   Verovatno sam i sam,  od neke crne ovce u porodici koja je preššla ogradu kriššom i na bezobrazluk, postao krava muzara za sve generacije, pa sam sad "uvažženi" član familijarne koristi . Sve su mi mane oprostili odjednom i za svagda ! Jbšš. taj rad i takvu "bliskost"...          Koliko svom detetu možžes da ukažžešš da je drugo dete loššije, ako to drugo i ne poznaješš ? Koji su to kriterijumi ...uspeh, osmeh,garderoba,  poreklo ?  Ne mogu to sestro, niti hoću!                       Neke se stvari nauče po brnjici, ili po osećanju gde je granica , gde crna,  a gde bela zona. Tu sam kao roditelj da upalim semafor, ali ne mogu da tražžim od deteta da  obrišše ostale boje i fura se na isključivo dugine...Tako ne funkcionišše moja paleta i kičica! Ma nek slika sam, ja ću samo da mu brčkam pastelne boje ili suze kad pretera.Sa  manama i vrlinama čovek je divno biće , i možda pojedinačno nismo "idealka" za nečija čula , ali svakako zaslužžujemo ššansu pred Bogom, tobom i sobom!   Eto, ja recimo pripadam višše reci nego gradu,  kao i gomila mojih kolega pecarošša. Verujem da nismo nikad sami sa sobom i kad nema nikog oko nas . Pecarošši mu dođu kao neke čovečije ribice (ne bre karakterno ). Ne viđaju nas često, znaju da smo unikatni i da nam publika ne treba za zabavu, a mrzi ih da nas tražže po Postojnskoj jami ili na reci. Svima dobro, umerena simbioza i pošštovanje tuđih prioriteta ! Na kraju, voda leči , a bolja terapija nam i ne treba. Ima i dobrih strana poznavati nas ribolovce... Kad lažemo, nikog ne vređamo i strpljivost nam je izraženija u nekim situacijama. Što pre prihvatite pecarošša za prijatelja, lakšše se ogrebete za ribu  ... Neko dobije svežžu uređenu ribu za večeru, a neko kakvu zatekne ....zato ššto je mužž na pecanju ! Pa kome šta uleti .(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftapatalk.imageshack.com%2Fv2%2F15%2F03%2F02%2F663829cae0cdbafdf0863ca147c4190a.jpg&hash=c77c291b78fb99cd8007bb9dc9f4ebe1)
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Milan berkut 02 Mart 2015, 18:19:45
 :clap2: :clap2: :clap2: . . .
Naslov: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 03 Mart 2015, 00:29:21
Juče uz post,   postavljajući slikicu Berta kako šara po tabli i pročitavši šta piše "po kazni " , setih se jednog dogodjaja koji me uvek nasmeje , i često ga prepričavam kao anegdotu.
Pa vreme je da dobije svoju pisanu verziju, da je ne zaboravim , ili ako pod stare dane udjem u onu "nemačku" fazu života (Alchajmer i to)

"BOMBA U APOTECI"

Negde 2005. u sred Bgd. u nekoj lokalnoj apoteci,  stoji muškarac srednjih godina i uredno čeka svoj red , zverajući nezainteresovano u šarene preparate i medikamente  izložene svuda unaokolo.Prijatni mirisi aromatičnih biljaka  , i tišina karakteristična za biblioteku , sedativno deluju na mušterije koliko god im bilo teško ili neprijatno u potrazi za svojim eliksirom spasa. Ispred njega , jedna mlada mama u pozamašnoj trudnoći završavala je svoju kupovinu.  Iz atmosfere spokoja i letargije , trgnu ga umiljat, odnekud poznat glas,  koji se uljudno zahvalio atraktivnoj dami u beloj uniformi . Hitrim okretom , nesvesna da je druga mušterija tik iza na pola metra, zakači kišobranom njegovo koleno , a od iznenadjenja joj ispade kesica sa tek kupljenim sadržajem , i razlete se po mermernom podu. "Izvininite, baš sam trapava! .... Heeeej , ćao bre, pa otkud ti ovde?  " razgali se devojčurak i pokaza lepe zube u srdačnom osmehu.                                     "Ha ha! Pa šta me preslišavaš kišobranom u sred apoteke? Koja koencidencija, čujemo se danas i eto me na kolenima!  " izusti on, iz polučučnja ,  veštim pokretima skupljajući kutijice sa poda i pokušavajući da malo bude duhovit.                                           
  "Da, da , pratiš me po kraju, i prepadaš u sred apoteke. Dobro izgledaš, pocrneo si ...Vidi se da si  na onoj tvojoj reci svaki dan." napravi se i ona duhovita, i pomalo mačkasta.
Muškarac ustade , pruži joj kesu i poljubi je srdačno u obraz, kako su to uobičajno radili svaki put kad se sretnu.
Videvši njene obline,  vešto prikrivene haljinicom , koja je istakla velike grudi a ispod njih se širila do kolena da prekrije viškove , on prozbori sa samopouzdanjem iskusnog vuka : " Pa čestitam draga, nisi mi rekla da si u drugom stanju. Baš mi je drago , i zaista ti lepo stoj! "
Ona porumene, nasmeja se posramljeno i zbunjeno procvrkuta: "Hvala, ali .... ALI JA NISAM TRUDNA!!!!
Malo sam se popravila!"
Tajac....
"Malo? Koje crno malo lebac ti...... " pomisli on.
Crvenilo u licu dva sagovornika , i glasan prasak smeha iza pulta, jer apotekarka nije više mogla da obuzda svoju emociju, i da proguta ovaj blam u tišini .
" Jao, izvini. Ma ta haljina ti izgleda tako...tako...nekako...kao, da si u drugom stanju. A i nešto si promenila fruzuru, pa sam pomislio da... da si u blaženom stanju. " pokušavao je on da se izvuče, a žena iza pulta već vrišti od smeha ,  skiči, duva, savija se ,uspravlja... raspada se!!! Mlada dama, se nasmeja na neveštu laž, i zološki vrt oko sebe koji je ispuštao nesrtikulisane zvuke iza stakla , pokušavajući da dostojanstveno podnese uvredu iz nehata! Može li se to uopšte ..u ovim okolnostima, da mi je znati ?
On , opet pokuša da nešto kaže, ali je svaka reč  kao kamen teška dalje, i samo jedna iskrena ima smisla,i on je iznadje iz duše : " E, jbg. Blam! Šta da ti kažem..."
Tako se i oprostiše,  sa dva kisela osmeha , i neopisivom dozom neprijatnosti, koja je hranila i dalje vevericu, šakala, skota ili zmiju iza onog pulta.  Ode "trudnica" a on prosikta u poluosmehu atraktivnoj  veštici u mantilu :" Aman ludačo, pa ti nisi normalna! Zar ne vidiš da sam uprskao...Kakav faul! A ti se ceriš , prskaš, vrištiš... Suze ti bre krenule, ko da sam u pozorištu na bisu !!"
Ona uplakana od smeha , još u fazonu odbrusi :" Hoćeš nešto za smirenje verovatno? Pa ti si kralj! Upropasti ženu u minut.Mukica ... " nastavi žena u salvama , pa još da gazi i proziva ...
Havarija, ambis, skrivena kamera , tragedija..nemam reči...
................................................................
E sad da pojasnimo likove!
Naravno , glupi kojot iz crtaća sam ja, a mala je bila moj poslovni partner par godina. Ustvari, ona je ćera nekog porodičnog prijatelja, pa sam unajmljivao od nje neki lokal za magacin .Obzirom da smo se vidjali svaka 3 meseca zbog kirije, postali smo i bliski uz zezanje , kafenisanje i opuštenu varijantu bez trunke "poslovnih" skrivenih namera ili neke zategnute priče . Spontana, rasterećena varijanta u opterećenom društvu, ali mislim da takvo popišavanje nije doživela nikad ni od neprijatelja Ma, užas! Još ova dalabu od apotekarke, koja je prsla na sred čina...pa to ne može da se opiše.... Sva sreća , pa smo samo nas troje bili u apoteci, inače bi devojka emigrirala ... Verujem da je jasno da nismo više bliski, što zbog toga što sam preselio posao na drugu opštinu , što zbog blama koji oduzima noge ženama verovatno...
xe xe ...jbg. fina cura, al' desilo se slučajno!   (https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftapatalk.imageshack.com%2Fv2%2F15%2F03%2F02%2Fde7c53dd06ee5d6cbe49b3f4b0215c92.jpg&hash=0f704546aed08e0cfa6ae7c422bd9d33)


Od svih saveta, obicno usvojim onaj koji sam probao da primenim...ostali su samo za citanje
(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimages.tapatalk-cdn.com%2F15%2F05%2F05%2F3b662575330ee0deabde65fc3f6938b4.jpg&hash=ca80821b9de93d559d406d48db8eba0c)
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Milan berkut 12 Maj 2015, 17:41:53
. . . ne, ne nee . . . ja ipak nisam Don Kihot . . . mada bi neki želeli da naprave Sančo Pansa . . . od mene.   . . .
. . . upamtite za sva vremena . . .
. . . ja . . .
. . . ja sam samo . . .
. . . običan - konj . . .
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 13 Maj 2015, 08:24:14
ovo mora je odlomak iz Kihota , ili si odalamio iz nuzde
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Milan berkut 13 Maj 2015, 12:10:16
Miha . . . što kasnije shvatiš - za toliko si srećniji . . . još nisi ostario . . .
Naslov: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 13 Maj 2015, 12:17:02
ti bre si Servantes u kucnoj laboratoriji    
A mlad sam ko Rosinant
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Milan berkut 13 Maj 2015, 12:36:15
. . . grki dani . . .
'' . . . mi menjamo dan za noć . . . mi menjamo noć za dan . . .''


. . . kako se pravilno kaže: . . . naduv'o sam se . . . ili . . . napušio sam ih . . . ???  :question:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: ibanezi 13 Maj 2015, 12:56:02
 Tako bih želeo....ali vama dvojici nema  pomoći! :lol: Ipak... Ulepšali ste mi dan. :thumbup:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Karlo 13 Maj 2015, 13:09:01
Uz to su i jeftiniji..ne treba mi dve rakijice i krigla piva  :cheesy:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Milan berkut 13 Maj 2015, 13:11:23
---- Miha/druže . . . neko nas . . .  (. . . .)  . . .  prati . . .
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: ellesar 13 Maj 2015, 13:35:31
Soli vam na rep :cheesy:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: ibanezi 13 Maj 2015, 13:57:34
 Atacaaaaaaar!!!!!!!
(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs14.postimg.cc%2Fdgcl81s29%2Feko_vetrenjace.jpg&hash=42cd51b066cb49746f0bab95afa44167) (http://postimage.org/)
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 13 Maj 2015, 13:58:49
Lele, pa ovo je atak ...na batak
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: ibanezi 13 Maj 2015, 15:15:20
 Evo malo iz sokaka moga. Ako vas put nanese u Noćaj, pa se desi da sa "čestitim domaćinima noćajskim" sedneta pred dućan da "sadenete"koje pivo da čijete rečenicu"Izda'n'o k'o Ločin Gašpar", pa vidite da se svi smeju, da znate o čemu se radi.
  Elem na početku ulice Radivoja Bogdanovića, nalazi se par kuća " Ločinih". Osnivač familije je bio sada već odavno pok. D. Vučenović zvani Loča. Po njemu se cela ulica i dan-danas nezvanično zove Ločin sokak.
 Dakle imao je psa, ne psa-to u Noćaju ne postoji, nego kera, koji se zvao Gašpar. Do kasne starosti se Gašpar švalerao sa komšijskim kujama, a najomiljenija mu je bila Lonjika iz Malića kuće. I tako ga je jednom i srce izdalo dok se "odnosio" s njom, i tu je i "izda'n'o" ( Izdahnuo- u Mačvi ne postoji slovo h).
  Od tada, kada god neko priča o svojim švalerskim podvizima po senjacima, ''kuruzima, salazima...i kada ga pitaju kako je bilo, najjednostavniji opis za dobru j....činu je: Ne pitaj...Izdan'o sam k'o Ločin Gašpar ! :cheesy:

Spojene poruke: 13 Maj 2015, 15:48:04

   Jedan popodnevni pazar Žije Mackare u lokalnoj prodavnici.
 Elem, ulazi Žija Mackara- ugledni građanin sela Ravnje u dućan i zapoveda mladoj trgovkinji: " Dijete, daj mi paklu morave, jednu sijalicu od sto konja i polukilu Brke ( fabrička jeftina rakija sa brkatim čičom na etiketi). Eti'š, naranili me sin i snaja gomnima, pa da proteram! :lol:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 13 Maj 2015, 16:00:28
Sta ce co'ek, ne gine mu prepariranje s' "Brkom"
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: ibanezi 13 Maj 2015, 20:13:31
 Domaći zadatak iz srpskog, nekadašnjeg učenika 2og razreda OŠ "D. Radosavljević Narod" iz Salaša Noćajskog, danas uspešnog (sve u roku) studenta Miloša Jesretića, sina mog Prijatelja Zlaje Jesretića-Bivola (zbog izgleda, inače baš pametan čovek i pravi šeret.).
Tema je bila slobodna, uz uslov da se u svakoj rečenici upotrebi bar jedna vlastita imenica, uz tačno pisanje-velikim slovom.

 "Ja se zovem Miloš Jesretić.  Otoič sam se vratio iz grada Sremska Mitrovica. U Sremsku Mitrovicu me poslao moj tata Zlatomir Jesretić zvani Zlaja Bivo. Reko mi sedi na biciklo evo ti  pesto dinara da mi kupiš kilu eksera letvaša u Mitrovici u gvožđari Metalija čim pređeš most na Savi. Kupi i sladoled u slasti Sport pored gvožđare u Sremskoj Mitrovicii i kusur da mi vratiš, nemoj da ti j..m mama Nadu.
 Ja sam otišo u grad Sremsku Mitrovicu i uradio sve što mi je moj tata Zlatomir Jesretić zvani Zlaja Bivo reko. Kada sam se vraćao, opet sam prešao most na reci Savi a Savom plovi jedna mala barka, a u barci Kralja Petra majka".  :lol:

  Sutradan je Zlaja pitao Miloša šta je učiteljica rekla za sastav. Milošev odgovor: "Rekla mi učiteljica ''bo te tata Zlaja što ti pis'o sastav.
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 13 Maj 2015, 23:37:13
xe xe ... Vrh
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Milan berkut 14 Maj 2015, 01:20:53
    . . . ko da sam ga ja rodio . . .
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Goachild 14 Maj 2015, 08:46:45
Hahaha. Dobar je Miloš.  :lol:


...gde je moje dete?!
  :help:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: VladimirR 14 Maj 2015, 09:45:43
Xexexexexexex slatko se ismejah za Miloša, a i za Ločinog Gašpara xexexex
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: ibanezi 14 Maj 2015, 11:55:45
 Dugo sam se snebivao, da li da sa prelepim Mihinim urbanim pričama izmešam ove iz seoskih sokaka moga detinjstva i mladosti. Pa pošto vam se sviđa, evo još jedne.
  Kuća Đukuć M. poznatijeg kao Ćuća slavi Sv. Jovana. Pošto je kuća domaćinska sa puno gostiju, u tu svrhu se od proleća hrani najlepše prolećno muško jagnje koje za Slavu taman bude debeli ovnić-šiljegan ( šilježe- oko godinu dana, ni jagnje ni odraslo).
   Dakle, dan pred slavu, pozva Ćuća pomoć k'o i svake godine da se pokolje nekoliko prasića i ovnić. Kada dođe ovnić na red, i kad su ga izveli iz tora, ono se otrže i zaždi preko avlije( klasićna mačvanska oko 70ari) Dok su se ostali smejali, Ćuća trč'o za njim. On već u godinama, a ni jagnje onako debelo nije bilo neka "antilopa", nego sve par metara ispred. Posle malo trke, stade Ćuća zadihan, sa dušom u nosu, i jagnje se momentalno zaustavi i okrete na 2-3 m od njega gladajući ga "u po očiju"
  Ćuća kad malo dođe sebi obrati mu se rečima: " Slušaj rođeni! Jesam te ranio bolje od druge marve, jesam posebno sprem'o za tebe, sve za ovaj dan?.... I ti si sve to znao. I znaš šta ti je usud. I što bežiš od mene,.. šta imaš od toga da me srce izda? Tebe tvoje neće omašiti, slava i gosti mogu bez Ćuće, a bez tebe ne mogu. Ti si pečen, pa pečen, da li će gosti sutra doći kod Ćuće, ili će ići za Ćućom i popom, ..isti ti andrak. Pa rođeni, kad je tako kako je, učini mi da i ja sedim s gostima....valjda sam to od tebe zaslužio?
   Jagnje je prišlo Ćući, a Ćuća je momentalno naredio da se kolje zreli ovan koji je dotle služio za priplod, a ovo jagnje da se ostavi u tu svrhu.
   
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: VladimirR 14 Maj 2015, 12:09:07
Dobar Ćuća, nasmejah se, ali u istinu i malo raznežih. Lepo mu je rek'o, a i poštedio.

Spojene poruke: 14 Maj 2015, 12:47:20

Прича је из мог сокака, подоста стара, али ја сам је запамтио од старијих људи и гласи овако:
Једног раног новембарског јутра, остарели комшија Зорко отишо је богу на истину, пошто се очекивало сваког часа кад ће да баци кашику, његови су били спремни па се брже боље раном зором дали у спремање за сахрану. Како није време поста, није, а ни среда ни петак, сахрана је била мрсна, односно заклали су тог јутра свињу. И како је јутро одмицало, а комшије које су помагале, попиле за спокој душе, неку више, па се загрејали и ударили по шали, јер Зорко је доста поживео и нико не жали за њим, већ би и он с њима збио шалу. Но, у том тренутку наиђе локални поштар, онако већ под гасом од ко зна које по реду чашице различите ракије, а и није му требало много, јер како кажу од како је почео да носи пошту пре 20-так год, тад се први пут налио, а од тад само долива, сврати у авлију и стаде поред месара и свиње окренуте наопачке и повика „срећан рад и од рада ваљда“ не знајући да је смртни случај, а и нико није хтео да му каже, како не би улазили у дијалог, који би се претворио у досадни поштарски монолог, сипали су му чашицу ракије да искапи и да продужи даље.
Е кад дофати за чашицу, хтеде да наздрави мислећи да је свињокољ и повика „Са срећом домаћине, где ове године једно-догодине даће бог двоје“ мислћи на свињу! Хехехехехехехе какав парадокс!
Naslov: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 15 Maj 2015, 00:09:01
Ma konacno ste ukapirali da je ovo NAŠ sokak , a ne samo moj
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: VladimirR 15 Maj 2015, 07:38:46
 smiley033
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: ibanezi 15 Maj 2015, 11:33:47
 He, he...nek je vojnik živ i zdrav!!! Koliko je toga bilo na seoskim sa'ranama kad kapisne neki dedusija ili babetina od 90 godinica, pa se čestiti seoski domaćini izopijaju posle treće sofre.
  Rican-ne pamtim pravo ime, a sumnjam da ga je iko osim najbližih ukućana i znao, jer ga je cela Mačva znala po nadimku, strasni lovac, doživotni "počasni" predsednik noćajskih (krivo)lovaca je imao kerušu Lajku, prelepog i prepametnog Balkanskog goniča. Ona je njemu za opkladu u kafanu donosila pušku i vraćala se po fišeklije. Gde god Rican tu i ona. Po celu noć je čekala pred "Kljakovom" kafanom, a kad u neko doba zalaje pred kućom, Ricanova žena je znala da se "Ludak" opet kladio, da neće doći do podne, i vešala Lajki pušku oko vrata i čekala da se vrati po fišeklije.
 Na jednoj Lovačkoj skupštini u Crnoj Bari- znate to su one proslave kada se kao bira novo rukovodstvo i plan rada seoskog udruženja, a u stvari je celodnevno i celonoćno pijanduranje i krkanluk domaćih lovaca i gostiju - predstavnika svih seoskih udruženja poveo se razgovor o lovačkim kerovima, i ko ima najboljeg. Već sam negde napisao da se u Mačvi izraz pas koristi samo kao ćovečija karakteristika, a nikad za životinju. Ker je ker.
 U jeku rasprave, kako čiji ker isterava, goni , doterava pred lovca....dođe red na Ricana da se umeša.
" Jesenas obećam Lajki da ću joj pred našu skupštinu kupiti novu ogrlicu, i to u Šapcu, i da ću je povesti da sama izabere kak'u god oće. I jedne Subote, ja Lajku u korpu, prekrijem ćebetom, objasnim da se ućuti da nas ne isteraju iz autobusa. Sednemo u Šabačaru (autobus tadašnjeg preduzeća "7 jul- Šabac) Selo Glušci, Selo Uzveće, Pričinović, Tabanović, Majur, grad Šabac. Izađosmo na Kamićku, pustim Lajku iz Korpe i krenusmo da tražimo. Ne prođemo ni 50meteri, stade Lajka. K'o ukopana. Diže glavu, diže šapu ...MARKIRA!!!!! Ja onako zabezeknut ..ajde Lajka, šta ti je, grad je ovo, nema tu ništa od posla. Osvrćem se, gledam, ništa mi nije jasno. Lajka markira al, gleda gore. Dignem i ja pogled , kad gore piše "Milan ZEC krojač".
  Tada je inače u Šapcu na Kamičku stvarno postojala krojačka radnja Milana Zeca.

   Koliko je u Mačvi pas neprimeren naziv za životinju govori i ova anegdota.
Mile Buzdin (Milivoj Čupić) iz Salaša Noćajskog, kada mu je sin pošao u prvi razred, pa ga trebalo voditi i dočekivati pred školom  prvih nekoliko dana....Znalo se , to je posao za majku ili babu, 'di će muško dangubiti. Ali tog dana baba i žena o'šle na pijacu, pa iskukale da posle prodate paprike skrenu kod ženine matere- ono kod prije na kavicu.
 I tako , dočeko Mile sina, vraćaju se kući, Mile besan i nervozan, misli ...celo selo gleda i smeje se kako on dočekuje dete pre školom...Uto iza plota zalaja na njih neka džukela, a Mile prenut iz razmišljanja onako mahinalno"Šiibe keru"! A mali će: "Tajo, to nije ker, nego pas". :takoje:
 " Jelte, molim te , a ko ti je to rek'o"?... "Rekla nam učiteljica" sad već zbunjeno dete, vidi da nešto nije u redu.   " :huh:
   "To nije pas, to je KEEER, je.o ti PAS  i mater i učiteljicu! :veryangry: :eek:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: lineker 15 Maj 2015, 13:20:15
Moze jedna istinita iz mog sokaceta.
Imali mi u kraju jednu dashu, bash dashu, volela sve shto vole mladi.Bili mi klinci, vezbali tako, naravno prepricavali posle.I tako moja dva drugara pozovu tu drugaricu na kafu i posto im je omiljeni glumac bio Roko Sifredi puste mashti na volju.Jedan od njih se seti da bi bilo zgodno da joj stave neke rukavice na ruke, to bi bas dalo celom dogadjaju poseban shmek.Nadje on bele rukavice, dugacke do lakata, deo venchane odore njegove majke.I prica on meni, sve do detalja opisuje, i na kraju kaze: I stavimo mi njoj bele rukavice, znash one kurvanjske, uzo ja od moje keve!!!
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: VladimirR 15 Maj 2015, 13:38:37
Jedno lepo julsko jutro 90 i neke godine. Brane, bubnjar iz Kosjerića i njegov sad pok. otac Jordan, krenuli da kose livadu, pored reke Skrapež, pre no što li je zvezda upekla. Priča Brane, kako teče kosidba pa veli: Kosi moj Jordan, a najednom začusmo zvuk helihoptera, čuje se sve biže i glasnije, pogledasmo ka nebu, a ima šta i da vidimo. Vojni helihopter se spušta na našu livadu, a ja i Jordan pomalo zbunjeni, vidimo kako izlazi pilot i trči ka nama.
Dobar dan, dobri ljudi, uzviknu pilot! Pogledasmo se zbunjeno, te oba u isti glas uzvrati smo dobar dan, kojim dobrom?!
Ljudi, ne bih da Vas, prekidam, vidim da radite, al samo da priupitam kud mi je odavde najbliže za Beograd?
Pogleda me Jordan, pa pogleda u pilota, pa opet u mene pa u pilota te ponišani rukom preko Subjela (brdo Subjel) pravo na Avalu... kaže, samo vak'o i ne'š promašiti...
Pilot se zahvali bogzna kako, te priupita, a kad stignem do Avale, kud odatle?! A moj Jordan, veli, pa pobogu čoveče, odkud ja znam! Pitaj tamo kad dođeš, ima još kosaca, nismo mi jedini!!! Zahvali pilot, te nam reče da se malo pomerimo i sklonimo kosačicu. Sede u helihopter, te u znak zahvalnosti što mu pomogosmo, okrete ga naopačke, te elisom pokosi livadu, a seno strpa u plašće! Xexexexexex
Od tad Brana, prozvsmo Brane istina, a ima još priča samo da se setim.
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: ibanezi 15 Maj 2015, 15:42:33
 Moj komšija Steva Rakija bi tom Branetu u po očiju rek'o : Ej.. lažeš! :lol:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: ellesar 15 Maj 2015, 17:08:29
Ima jedan lik na Bukovcu, koji te lepo sve sasluša, sačeka da da se dobro zamastiš i zapljuješ, a sve ozbiljnog lica i sa punom pažnjom i  onda kaže " Ja mislim da ti lažeš"
Naslov: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 16 Maj 2015, 12:24:48
"Firma D.O.O."

Moja tolerancije je kao kosmos ,samo na poslu često nailazim na saigrače iz Santosa
Udarnu postavu čini tim :
1.  Minor IQ savetnik
2.  Klizeći bekovski par neradnika
3.  Štoperi
4.  Levo smetalo
5.  Desna polutka (neuredjena)
6.  Centarself- nadimak  Dorjan Grej
7.  Vezara-  interpretator
8.  Izgubljen slučaj sa radnom knjizicom
9.  Vozač prestetač u službenim kolima
10. FB ovisnik i Tviter dopisnik
11. Instagram sekretaruša

Rezervna klupa : Dokoni , i čistačica čigrica
Sudija: Pištalica iz marketinga
Delegati: Tašte i supruge na službenom broju telefona u svakoj četvrtini
Trener: Tim bilder
VIP loža: Ložane

Ma, to je prava Liga šapinjona

Direktor: Kojot sa DunavaChamps-Élysées  v.s. Avenija bb
(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimages.tapatalk-cdn.com%2F15%2F05%2F16%2F976a684c2aff4dd614f9b96a1c9a585e.jpg&hash=5443f789475ad9d30345795390fd2a7a)
Ova druga mi je draza
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: ibanezi 16 Maj 2015, 12:50:30
 Kolika je plata u DOO. Da pošaljem si-vi. Ako neko sa  bilo kog radnog mesta ode na bolovanje, odmor, penziju....spreman sam i kvalifikovan da ga uspešno zamenim. Uklapam se sigurno, niko ne bi primetio razliku. :cheesy: Daj mi sajt firme i pošalji PP u koju stranku da se učlanim.
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Milan berkut 16 Maj 2015, 12:56:27
Ibanezi druže . . . ja već sastavio ali . . . ne vredi ni pokušavati . . . to nije Pas . . . Kojot je to eeeejjj . . 
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: ibanezi 16 Maj 2015, 13:20:41
 Nemoj ti meni- ne vredi. Znam to razmišljanje- što manje kandidata, veće su mi šanse. Nelojalno, nekolegijalno...egoistčki....a znam da sam kvalifikovaniji i sposobniji od tebe makar za prvih 5 mesta u prvoj postavi. :lol: A direktor je jedan fin, uglađen, sposoban,  inteligentan Kojot- sa velikim K dakako.... :lol:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Milan berkut 16 Maj 2015, 14:06:48
  smiley194 . . . odlomak od moga . . . ci-vija. . . i džaba mi što mi Radna Knjižica ''ko u konobarice'' . . . i što će ''im'' jednog dana trebati NASA-in program za sabiranje mog radnog staža . . . a da udju u trag ko od ''sviju ovi' '' što su uredno izlupali pečatima ponjoj kol'ko sam radio - e pa ko ''odnji' '' tako i nije plać'o te dadžbine što se pravio da jeste . . . tu ''im'' ni Šerlok Holms nebi pomog'o . . .  . . . a imam TRI takve knjigice radne . . .
. . . a radio sam svašta . . . i po ''belom'' svetu . . . i po ''crnoj'' Srbiji . . .
. . . i ne da se 'falim al' baš sam - ''k'o dobra kurva'' . . . sve znam da radim . . . od oni'  nano-fila/teksa/fleksa/logija . . . preko oni'  elektronski'-ača razni' . . . pa do čiste fizikalije 'di trebadu - ''sirovine'' . . . razne . . . a znam i da zbućkam/smućkam/dospem/prospem . . . a bogme i da naštelim/raštelim/doštelim . . . znam da raspakivam  . . . a znam i da - ''spakujem''  . . . znam da budem glup al' i da izgledam ''sa kravatom'' . . . znam i da ''tupim'' . . . znam da ''šiljim'' . . . a kako starim sve mi lakše ''pada'' - kad moram da kosim/nosim/čuvam a bogme i da perem/čistim/spremam/kuvam . . . u ''puš(io)nici'' se gušim . . .
. . . i kaž'te Vi meni sade - imal'  ko da me nebi (m)uz'o ???
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: ibanezi 16 Maj 2015, 16:40:37
  Kažem ja da sam kvalifikovaniji od tebe, za ona radna mesta. Ja ne znam da radim ništa.... ne moram da se pravim glup...ne umem da se napravim pametan, za fizikaliju preslab i lenj, za intelektualne poslove netalentovan i neobrazovan.  Ne znam da kosim, ispustim kad nosim, a nacrtanu ovcu ne bi sačuv'o. Ne znam da raspakivam, ali malo-malo mi spakuju. Član sam svih stranaka, podružnica i udruženja građana. I najvažnije,  - znam da se uvlačim onom finom gospodinu, superiornog intelekta, neograničenog talenta, gospodstvenog držanja i manira- direk..hoću reći Kojotu- sa velikim K, dakako.. Moj Milane, jabuko sa grane, tvoj ci-vi je možda dobar za beli svet. U crnoj Srbiji nemaš šanse pored ovakvih kao što sam ja.:smiley:  Pitaš ko te ne bi (m)uzo? Pa prvi te ne bi (m)uzo taj uvaženi, prepametni, supersposobni mamitelj ženskih uzdaha i slamatelj njihovih srca G. Kojot- sa velikim K, dakako :clap2:, :tongue: ako već može da bira između tebe i mene. :takoje: :cheesy:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Oliverikus 16 Maj 2015, 17:31:32
Svaka čast, Ibanezi  :rolleyes: al ti si verovatno inkognito... baviš se politikom... Što lepo ne priznaš da si poslanik u skupštini, (sve si lepo naveo u CV) a ne ovako da to čitamo između redova  :cheesy: pa bi ti još jedan posao?
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Milan berkut 16 Maj 2015, 17:54:15
 smiley194 c c c . . . i još jedared - c c c c c  c  c  c . . . otac ga ocov . . . stvarno . . . NEMAM ŠANSE . . .
Naslov: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 16 Maj 2015, 18:43:10
Poludela mi braća sa reke !
Prosto neopiŠljivo koliko ima materijala za neku novu partijsku knjizicu
Što bi rekao  moj nedavo preminuli  otac : " Kad bi  skupili sve pecaroše kojima obično ne treba NIŠTA osim vode , imali bi najaču partiju  i verovatno  SVAŠTA  !"
Živa istina
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: ibanezi 16 Maj 2015, 20:07:32
 Dragi moj Oliverikuse! Sve si dobro iščitao između redova :lol:, ali jednu stvar grešiš :takoje: Ne treba meni još jedan pos'o... To se ja šalim sa Milančetom. Šta će mi pos'o? Pos'o treba raditi! A ja od silnih obaveza (otvaranja kojekakvih preduzeća, dodela nekih priznanja, prisustvovanja povodom godišnjica ne znam ni ja čega, gustiranja-degustiranja....) nemam vremena za te za....cije :grin: Treba mi u stvari još jedna, eventualno 2-3 onako solidno plaćene funkcijice sa dodatnim dnevnicama i putnim troškovima. Ni oni ne moraju biti baš veliki, da bodu oči narodu i da me gnjave kojekakvi novinarčići-ionako ne planiram da idem nigde daleko i da se nešto posebno bakćem i zamajavam, nego eto da se malo dometne za recimo "vrhunski feeder štap" i neki  automobilčić pride u kome bi mogao da ga transportujem celog jer sa godinama me sve više mrzi to rasklapaj, sklapaj, i da nekako ima senzore za parkiranje jerbo izlupa sve po parkingu. Bojim se zamrziće me narod šta sam im sve ulubio, izgulio, lupio, klepio... po parkinzima, a i po trotoarima,a eto ti izbora dok si dlan o dlan. :eek: I da ako uspem kupim stančić jednoj jadnoj,  siromašnoj, dobroj i baš širokogrudoj devojci koja ne može da sastavi kraj s krajem sa svojom bednom platicom sekretarice. :cheesy: Šta ću kad sam preosetljiv na sirotinju, suze mi pođu na oči koliko sam duševan i human-da se izrazim.
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Oliverikus 16 Maj 2015, 21:31:29
  :tongue:  smiley033   :clap2:


Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Блок_64 16 Maj 2015, 21:42:08
Још на провј страни ове теме сам рекао да је непотребна (обрисали ми пост  smiley010 ) и да не служи ничему  smiley100.

Сигуран сам да још на првој страни био у праву. smiley033
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: ellesar 16 Maj 2015, 22:12:30
Tema je u birtiji, a kafana k`o kafana. Sednu tezaci na kraj dana da ljudakaju i prozbore koju smiley033
Naslov: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 17 Maj 2015, 00:43:25
Ulazi klinac u pekaru, gleda plehove bureka  i pita sa cime su...
" ....Sa sirom , sa mesom, sa sunkom i kackavaljem, prazan... sta god pozelis ",izjavi nadrkano prodavacica, puna sebe !
Mali mrtav ozbiljan izabra,  i 'ladno ubra aplauz: " Ja cu 350g bureka....sa kokicama !"

"Istočno od Raja i Baja "

     Pre nekih 12 godina sa sinom i bivšom suprugom otisao sam u goste u Golubac. Moja omiljena destinacija na istoku Srbije , a to je verovatno poznato svakom ko je ovde noćio na vodi , i ko u kolima nema preterano mesta za kofere ...Razumljivo, zbog štapova za pecanje . Postojala su dva masna razloga za ovaj iznenadni put u sred nedelje koje nisam mogao da odbijem .Prvi je bio vezan za mog tada malog sina , koji je insistirao da vidi domaće životinje uživo. Snčić je gradsko derište bez standardne rodbine koja ima bar gudu u posedu, a kuće mojih predaka na selu odavno zvrje prazne.Svi su na žalost odavno pobegli u grad, a životinje decenijama ne galame po dvorištima,  pa smo morali da nadjemo rodbinu koja ima koju kravu, prasence i pipe u opticaju . Drugi razlog je naručeno domaće jagnje sa ispaše koje smo čekali dugo da dobije prave gabarite za nož, a naravno moram da spomenem i  moju zaljubljenost u Dunav i ribolov. Ups, pa to su tri razloga barabar !
      I tako , zadesim se ja u rodnom selu suprugine bake ,negde u brdu iznad Golupca (neću reći ime sela iz poštovanja prema njenoj rodbini). Ne moram da Vas podsećam da je ovaj kraj poznat po opsesiji dijaspore za orlićima, lavićima, patuljcima bez Snežane, i ostalim gipsanim radovima na ivici razuma, al' eto , čisto da bacim koju na obavezan "pejzaž"
     Ulazimo mi tako kolima u selo polako na lerku,  da ne zgazimo neku koku u pretrčavanju ili pašče bez povoca, i zatičemo standardnu naseobinu tipičnu za Srbiju kad skreneš malo s puta . Selo je ogromno kao moja ulica , koja ima čitavih pet brojeva i pokoji sa abecednom ekstenzijom. Naseljeni deo čini jedna asfaltirana džada od 200-300 m,  a sa leve, odnosno desne strane ,  kuća do kuće sa okućnicama koje se ne vide sa kolovoza. Verovatno čuvaju posede od uroka ili pogleda, pa udjes prvo u kuću , a u dvoriste samo ako moraš .Pretpostavljam da je to tako da ne nagaziš na brnjicu nekoj gici ili ne sapletes slučajno "nepra" iz onog vica**.
(**Kako se zove vepar sa 3 noge? Nepar!)  Kriju brate dvorišta ko nudisti svoje plaže.  Ne znam ni da li ima pedesetak kuća sveukupno, zablokirao mi digitron od zbuna gde se uopšte nalazim.Dodjosmo ubrzo do neke "vile" modernije gradnje sa gore spomenutim ukrasima na kapiji , i  rodjaci nas uvedoše unutra. Kuća je klasičan mauzolej minulom radu u Austriji , sa sve pasošem SFRJ koji je preminuo odavno. Impresivni muzej kiča bljesnuo je pred mojim očima , sa poznatim delima i simbolima "imućnosti" iz 70'. Nešto kao: lamperija do iznemoglosti, kožne predimenzionisane garniture na kojima se ne sedi  (valjda da se ne oštete), ogroman Sony Trinitron sa policom ko zapržna kola , daljinac u kesi za zamrzivač , plastično voće u posudi koja liči na fontanu , miljei po svoj tehnici, stolovima i na uzglavljima nameštaja, muzički stub u staklenoj vitrini , šarulja tepisi iz raznih epoha i faza pomodarstva, te pozlaćeni poslužavnik  sa serviranim ratlukom, slatkim od dunja,  orasima i izlomljenom čokoadom (za sve vrste hipoglikemije ), kao i ostale sitnice za pokazati. U objektiv mi je ušla i neka metalik kesa kafe ("stranjska") od cirka 2kg , koja šljasti iz otvorene kuhinje sa šankom od lakiranog drveta , zatim neizostavni viskić od 5 llitara koji se beznadežno ljulja u ćošku čekajući neku specijalnu priliku već 20 godina , gobleni u rustičnim ramovima, veliko ogledalo tek da zauzme zid , kristalna pepeljara sa šilinzima, markama i ostalom sićom van upotrebe  ,i veliki stoni upaljač  sa grbom Crvene Zvezde. Preslikan Rajski vrtić (bez vaspitačice) !
    Tokom obilaska kuće sa vodičem koji je ponosno otvarao vrata (moraš da ga pratiš kad te pozove u obilazak, to je tamo deo kulture da zaviriš u svaku odaju ),  izbrojao sam tri kupatila,nekolicinu gostinskih soba koje ni Kasper ne koristi godinama, polu-sobe ispod krova sa namenom za peglanje, za sušenje, i za ' bem li ga zašta još , terasu sa ogradom od poznatih  stubića  koji veze nemaju sa ostatkom arhitekture, a sve vreme me je domaćin nekako ozaren čuvao za kraj ludila ! Smeškao se zagonetno, i nagoveštavao mi mahanjem rukom da krenemo u njemu najbitniji deo ovih katakombi .Ispratio sam stepenište do dna , i zatekao se u nekom podrumu ili prizemlju veličine omanjeg stadiona.Tako mu stvarno dodje zbog pozicije kuće gde je sa jedne strane zid ukopan kao u podrumu , a sa druge se izlazi u baštu kroz garažna vrata sa vitražnim staklom  (da se kojim slučajem neko spolja ne ogrebe za čist pogled) . Beaše to ogroman prostor sa mnoštvom potpornih stubova , i u površini čitavog  zdanja. Pošto nisam bio pametan šta tu treba da tražim, krenuo je bata rodja da mi objašnjava od Triglava do Djevdjelije čemu ova "zemunica" služi. Naricao je kako tu prave veselja i slave, koliko ljudi može da stane,  pa u jednom delu mu supruga ima rasadanike ( u malim saksijama neko cveće, izdanci , i to jedno bar 300 kom.) , pa  deo za alat ,pa bliže ulazu sa dvorišne strane stala je i poveća kućica za nekog rasnog vučijaka koji ne spava napolju da mu ne nazebe rodoslov, i na kraju onaj najvažniji "detalj" nazirao se polako. U jednom delu prostorije , prekriveno sa dve cirade stajalo je nesto rogobatno !? Brzo je on otpetljao učkure i razvezao pokrivače, kad ono....SURPRISE!   
Ama ljudi, dva trkačka nabrijana motora novije proizvodnje stajala su ko sa reklame ispred mene !!!!!  Ejjj, pa bio sam u čudu ko da mi je neko pokazao ulovljenog smudja u Boki Kotorskoj . Otkud bre dve ljute Kawe u ovoj vukoje.ini, i čemu li služe ? No, ubrzo je usledilo rešenje rebusa. Rodjak to vozi po selu, da pokaže "seljacima" šta je motor .  Čovek je adrenalinski zavisnik u 60 i kusur godina pomisliš,  ali brzo ukačiš da je razlog druge prirode.  Jedan od motora ima i reklame kao da je skinut sa trke, a ovaj drugi ...e pa njega gazda voli da jaše i da ga diže na jedan točak ponekad, i tako to sve nesto normalo za ovaj krajolik..
"Majku Vam Božju imperijalističku " što reče onomad drug Joža, pa ja sam mislio da me za.ebava,  kad ono eto medjutim, dapače, dagušče... Znam, zvuči  nadrealno ko " Gospodjo Bože" u molitvi , al' ja video svojim očima .
      Smejao sam se sutradan u putu do Beograda, razmišljajući kako neko podiže i prži motor na 300m  betoniranog asfalta u nekoj selendri, čisto da im pokažle sta je baja . Mogu da zamislim piskav zvuk motora i komentare neke staramajke koja autobus nije videla ovde 50 god. Uspeo je u svojoj nameri da ih zaseni , ili sablazne...Kako god!
      Kapiram bre sve porive , al' ovaj mi  je za veliko pakovanje tableta. Tako i spakovah u memoriju ovu sliku , sa istim "velikim pakovanjem" , samo utisaka za do kraja zivota, i natrag. Pa kako da zaboravim ovo ? Za prepričavanje.
Pade mi napamet  telefonski poziv , koji bi zvučao ovako garant: "Alo mama, tvoj sin Baja je NA telefonu ! Obidji mi moje mezimce ako ne dodjem u junu."
(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimages.tapatalk-cdn.com%2F15%2F05%2F24%2F4e0ef718d30c915c5ae312000d7104bf.jpg&hash=580f6c6818d8984afe2909edaa24b582)"Dobar dan! Izvolite...
- Jedan  Latte macchiato .
- Ja cu Mojito sa vise leda.
- Meni jedan Aple Cyder. 
A Vi gospodine , sta zelite ?
Brate meni jedno pivo...ali stavi ga za susedni sto. Slucajno sam seo sa ovim pederima ! "
(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimages.tapatalk-cdn.com%2F15%2F08%2F24%2F8669c81d0b8f25d2d3c58087838401f5.jpg&hash=ad98b470e4fecf305c010eefae6e727e)

(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimages.tapatalk-cdn.com%2F16%2F02%2F08%2Fd430933eb2c4c073084911ff97c1736b.jpg&hash=b703dd65151ced7aa35e27f5922288cb)


"Ljubav ulazi na usta"

Mico , kako ti je na kongresu?
Ma znam, i ovde je smor...
Nista nisam jeo od jutros moram da prekinem,  bas mi pao secer ... Javim se kasnije !
Ne sekiraj se , vodim racuna... evo sad cu bas da ti posaljem kako volim tvoj kupus...
(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimages.tapatalk-cdn.com%2F15%2F10%2F30%2F83702e997cdcfdf2b21790228e7bc0c4.jpg&hash=8fac3da43c3bd1e68679a77a50dfce61)
(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimages.tapatalk-cdn.com%2F15%2F10%2F30%2F94737dc18160213b2dcb9ea480b4f5d8.jpg&hash=bcbb0d49afa23889ecdefa45e0a71ca1)(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimages.tapatalk-cdn.com%2F15%2F10%2F30%2F132c50c1d509d1f12ecb9760de7716f9.jpg&hash=8d36a483ed0997729ae51a13b45ab502)

Draga, idem da se vidim sa drugarima ...
Ne brini , lepo sam ruckao... Pa zar nisi videla slike?  Sad mi ni alkohol ne moze ista !
Ne, necu da dovodim decu koju si mogla da dojis....To je bila fora da vidim kako reagujes !
Lepo spavaj...M2 (  u prevodu..."i ja tebe" )
LN

Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: ibanezi 17 Maj 2015, 14:53:39
  :lol:Taj mali će biti ili priznati genijalac ili lokalna pijandura. Sredine nema! smiley033 U svakom slučaju svetla budućnost. :ok:


 Evo pričica iz mog sokaka za nedeljno popodne:
Vojislav Vučenović zvani Kljak (dobio geler u lakat na Sremskom frontu i zaradio boračku penziju i mesto večitog predsednika MZ Noćaj), čuveni mačvanski kafedžija kome milicija zbog onoga u zagradi nikada nije pravila fajront i rasterivala goste, krajem 30ih godina 20og veka je bio golobrado momče pred armiju. Elem, njegova majka je zbog reome (tako se u Mačvi kaže) bila u Banji Koviljači tog nekog leta pred rat, a Kljakov otac, Marko Vučenović, imućniji domaćin, zbog sezonskog posla nije mogao da ide u posetu.  Spremi Marko sina Vojislava u Petak, da mu novce i za puta i za troška, a i materi da odnese da se nađe, ako treba podmazati kak'og lekara (i tada je zdravstvo bilo nepodmitljivo i imuno na mitologiju k'o i sad), pa da  malo peške, malo 'vatajući taljige, uz prenoćište u nekom konaku kraj puta, do Nedelje stigne u Koviljaču. I stigao Marko već prve noći na pola puta, dobra noć ga u'vatila u nekom konaku. Uđe on gladan i umoran da se okrepi i prenoći, a tamo sviraju cigani, i mlada pevaljka peva i vrti kukovima. Pade Voja Kljak u sevdah i do zore spiri sve novce koje je imao. Subota jutro, bez para, reši on da se vrati kući. Gde džabe da ide bez prebijene.
 Uveče on dođe kući iznenađenom ocu i složi priču kako su ga uz put u nedođiji kraj Drine napali i opljačkali razbojnici-jedva živu glavu izvukao. Tata Marko je sve strpljivo saslušao, i na kraju iskomentarisao: Samo da si se ti meni živ i zdrav iščup'o iz razbojničkih ruku. Vidim ja, opasna je to hajdučka družina bila, svi ćemanima naoružani, a harambaša neka  Čučuk Stana, pa tuče dairama sve živo oko sebe! :lol:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: VladimirR 18 Maj 2015, 08:43:32
xexexexexexexe  :lol:
Evo još jedna iz mog kraja, ali ovaj put priču prepričava Rade bubnjar iz Kosjerića, zvani Kambodža, inače po zanimanju električar zaposen u Elektro distribuciji Kosjerić i priča počinje ovako:
Jednog dana, moja ekipa iz distribucije, montera i tehničara, dobije radni nalog da izvršimo neke radove na el.mreži u selu Kosići.
Selo Kosići, se nalaze ispod same planine Povlen, prema Debelom Brdu, a pripadaju Opštini Kosjerić. Selo je gastabajtersko, svo mlado stanovništvo njih nekolicina živi i radi u Švajcarskoj, a u selu koje opasuju čuke i vrleti i gde se vidi samo hektar neba, u kućama od po milion eura, žive matore babe i one su jedini stanovnici tog sela sve dok nekrenu godišnji odmori (ferije) kad gastabajtosi dođu malo da okuse svoga vazduha (onaj preko zagađen nevalja) no, da se vratim na priču.
Kaže Rade, odemo moja ekipa i ja u Kosiće i radimo, penjemo se na bandere, menjaj kablove, isključuj struju, uključuj, pa opet ispočetka, kad iz jedne milionske kuće, izlazi neka baba jedva se kreće ma četresnica joj za četrdeset i dva dana rek'o bi!
 Đeco, skuvala bi Vam kavu, al nema struje?! Reče baba. Hvala bako, evo struje za nekih sat vremena, pa može tad?!
Završismo posao, pozva nas babau kuću, ulazimo u dvorište (prlazimo pored dva gipsana lava), zatim u kuću, a tamo sve sam koža, raskoš, sve skupo , a skockano bez ukusa, pa tako deluje k'o kič! Sedamo u kožnu garnituru i dok čekamo babu da donese kafu, na stočiću pored garniture stoji činija puna lešnika, onako uz razgledanje i tiho komentarisanje, počesmo da uzimamo lešnike i da jedemo, jedan po jedan, pa sve po punu šaku kasnije. U tom ulazi baba i nosi kafu, videvši nas kako se davimo u lešnicima, baba reče: Đeco, uzmajte slobodno da ne propadne, moja đeca kad dođ otud preko iz one Švicarske, donesu mi pune kese čokolada sa lešnicima, a ja jadna nemam zube, te ne mogu da ih jedem, pa samo onako ispijučem jezikom onu čokoladu, a lešnike vratim u činiju, žao mi da ih bacam...
xexexexexexex, kafu nisu mogli da popiju xexexexexexex
Naslov: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 28 Februar 2016, 16:41:13
"Baranda- 2010."

   Zvuk alarma sa mobilnog telefona, nikad lepse nije zvucao u  spavacoj sobi. Konacno jutro! Jedva sam zaspao misleci na ponavljanje strategije od proslog vikenda. Prevrtao sam slike pola noci, ne bi li se setio svakog detalja, zapazanja ili onog slucajnog izbora mamaca od gomile drugih u mom saranskom arsenalu . Da li sam imao srece? Da li je neko dan pre mene na toj daljini nahranio , pa sam pogodio zonu? Da li su vremenski uslovi bili presudni? Svasta mi je skretalo paznju, dok me umor nije stopio sa jastukom....
        "Ustaj vojsko! Ajde sine  , idemo na pecanje...a kum samo sto nije stigao! " drmao sam pionira , i razmisljao o prvoj kafi . Zvono na vratima konacno je zavrsilo nezahvalnu ulogu budilnika koju sam "nezno" simulirao. Osmeh na pragu, i standardni otpozdrav dva zarazena ribolovca ubrzao je spremanje, i eksiranje gorke kafe. Via Baranda!
          Profi vozac taksista,  sa titulom "Ser Kuma ", lepo je gazio po papucici gasa mog auta . Jos sinoc sam spakovao pribor, tako da je "katapult" iz stana savrseno funkcionisao, a usputni burek u kolima davao je veliku nadu da cemo da zauzmemo pravo mesto na reviru . Nekako mi je poslednji zakljucak pred san bio da je to mesto sveto, i da citava igra zavisi iskljucivo od iste platforme na jezeru. Kako smo ludi i glupi ponekad...cccc :)
          Hrana koju sam koristio i prosli put, sa dve kasicice soli i dve pune kasike mleka u prahu, jos sinoc je fino podesena i nabubrila, tako da je nedostajala zavrsnica fajtalicom sa jezerskom vodom. Dok su moji saradnici u vidu ornog kuma i uspavanog sina otvarali meredov ,uzimali revirsku vodu u kantu za pranje ruku i spremali tripod , moja malenkost je rasklopila tri parabolika i proveravala sinoc vezane sisteme sa in-line hranilicama. Zadovoljno sam se smeskao sto je dozvoljeno pecanje sa  hranilicom , i razmisljao kako sam zbog toga preskocio muke i fizikaliju sa "spod" stapom . Iz staklenih teglica za mamce, smestenih u namenski deo saranske torbe, izabrao sam tri "dzokera" od proslog uspesnog ribolova. Iz iskustva koje sam sticao na ovoj vodi, i bar 10 pokusaja u 2 sezone sa raznim pravljenim boilama i nekomercijalnim resenjima, shvatio sam da je uspeh u totalno drugom pravcu... Tako jednostavno , i tako logicno, da je iskustvo cestih posetilaca i lokalaca obrisano za dva izlaska. Pomislio sam da sam prosli put pogodio dan i druge propratne uticaje, a da je hrana i izbor mamaca bila zaista slucajna igra  . Ubrzo sam shvatio, da je moja upornost, karakteristicna logika probe i verovanje da je dobra "alhemija" precica do rajskog ulova , jedini ispravan pristup.
Zurka je krenula....
        Ukoso od mene, na desnoj strani jezera , veliki sator i profi ekipa od tri ribolovca sa dva seta po tri stapa, i pokretnom laboratorijom u pratnji, nezainteresovano je kibicovala ka nama , i slusala galamu koju smo nesvesno pravili u raspremanju. Kapiram ih, narusili smo tisinu divnog jutra i poremetili koncentraciju fokusa u svingere. Preko puta , nedovoljno blizu da se vidi bas jasno ,   mesto su zauzimali novi pecarosi. I tako je poceo moj idealan dan za sarana.
Nije proslo ni 10' min i pistanje u nedogled je oznacilo prvog brku. Tras, 7 kg skroz sa krljustima nalik divljaku dovucen sa sedamdesetak metara uz ocekivanu promenu strana i premestanje po platformi. Lep pocetak na Frolic . Stavljajuci ponovo direktno iz kese ovoj palet za kerove u obliku prstena, zacu se drugi stap..."Kume, zalepi tu kontru! " prodrao sam se nasmejan. Opet karakteristicno setanje i jedan nesto ispod 5kg se umorno naslanjao na meredov. Lele, pa nismo ni raspremili sve , pomislih. Ovaj je dosao na cetiri zrna kukuruza  Cukk sa belim lukom. Sin se vec  probudio skroz i zabavljao mazenjem golaca dok smo ga spustali.
Nije puno proslo, i opet se javio na Cukk, pa na Frolic, i tako u krug 6 komada za nepunih 2 sata.
Sunce je vec izaslo dovoljno da jezero sine u punom sjaju i namenske naocare odigraju svoju ulugu, a kolege preko puta tesko smo pratili zbog refleksije na vodi  koje ni naocare nisu umanjile. Prolecni vetar je blago menjao smer i usmeravao ga ka nasoj obali taman narusavajuci sliku ogledala  i neznatno uzburkavajuci povrsinu. To je bio trenutak da se malo uozbiljim , i skoncentrisem na nastavak.
Kako je izaslo Sunce i pocelo da nas tera da skidamo jakne, jedan stap sam namamcio kukuruzom sa aromom maline (Maros) , a u teglicu sam "slucajno" sinoc sipao kasicicu betaina . Pogodak!
Ionako je bila pauza neko vreme i mislio sam da je vreme da nesto promenim...
Ubrzo je dosao trofejni od 13.5 kg , sa kojim sam ispreplitao sve stapove, ali u blizini dva mesta nije bilo kolega pa nisam imao problem da privedem i ovu borbu uspesno , te da se slikam sa ulovom uz osmeh koji samo mi ribolovci razumemo.
Tako je moj dan od 6:30-14 sa  22 ulovljena primerka od 2.5-13.5 kg i naizmenicnim vadjenjem ulova od strane trojice srecnika ostao u secanju.
Dalje nije bilo potrebe pecati , ni smisla , jer su mi ruke i ramena od teske opreme i begova vec prilicno bile umorne, a vec oprobana taktika sa tri proverena mamca i hranom koja je za ovu vodu "mrak" jos jednom potvrdilo da "slucajno" i nije bas tako slucajno. Obzirom sa sam nasimice pucao i na razlicite daljine u 5-10 m, shvatio sam da mi je "kuhinja" bila prava a ne  mesto. Ipak je to jezero oblika kvadrata, sa malo neravnina i par podvodnih platoa, tako da je obilje ribe privlacila odredjena hrana, a ne izbor mesta.
Usput, moram da se pohvalim da su oni "takmicari", kasnije sam shvatio da su momci iz Hrvatske , prisli da vide na koji mamac pecam. Kad su shvatili iz razgovora da je Frolic uradio 60% , i da sam slucajno izabrao daljinu vidno su se razocarali jer su verovatno ocekivali bajke i neki ozbiljniji pristup od mog. Jedino im nisam otkrio hranu koju sam koristio, jer su pecali takmicarski bez hranilice pa je to bio visak informacije za njihove montaze.
Moram da priznam, da sam posle ovog izlaska mozda jos dva puta izasao na ovaj revir sa slicnim rezultatom, i od tada vise nisam bacio u kadu skoro 5-6 god.
Danas parabolike koristim sano za Savu kad odem u lokalno grotlo sarandzija u Skeli, a 90% svog pecanja u odredjenom delu sezone sam orjentisan na feeder tehniku i beskonacne probe . Pa gde ces vecu jednacinu od rebusa "sta i kako" na Dunavu, a moram da priznam da mi je to omiljen deo zabave u ribolovu. Nadmudrivanje sa prirodom je tesko, slucajnosti su minimalne, a sopstveno iskustvo i razmena istih sa ostalim zaludjenicima cesto  presudno.
Revir je dobar za prekidanje saranskog sezonskog posta i malo treninga, ali to nije ipak moja pasija. Shvatio i prekratio !
Onaj Dunavski vretenasti mi je ipak mnogo blizi srcu , a ostale  lepotice reke sve vise su mi hobi-muze. Ihh, pa bice i svakavih dela uz takve muze
(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fuploads.tapatalk-cdn.com%2F20160228%2Faf4361761c6c3b9ff06e1aa1fc714656.jpg&hash=657104cca7e893ac7fbcefd80654bf61)
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Milan berkut 28 Februar 2016, 17:35:01
To je naš Miha  :takoje: :clap2: :thumbup: . . .
Naslov: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 03 Mart 2016, 17:46:40
Tako i beaše...Niks više kade , samo živa svirka po prirodnim žicama ✌️Čitam u štampi da je prošlo 6 god. od smrti jednog pravog BG boema...bar tako ja razumem tu titulu bez ordenja...
Iz teksta sam izdvojio pragmaticnost kojom je plenio, i njegov način opisa realne slike života. Kaže Kapor:
"Čovek može da kaže da mu život nije promašen ako može bar jednu jedinu stvar da uradi bolje od drugih.“
E , alal ti Momo za vjek i vekova!
Britak, čitak i realan.." Team-building"
(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fuploads.tapatalk-cdn.com%2F20160307%2Ff39d2ef1d399124eeacc12408fcd9c13.jpg&hash=5c002eadf2ce4f226bc4ca9fa283acab)
Formalna i neformalna  diskusija je sastavni deo obuke Znaci, obucen sam !
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: ibanezi 08 Mart 2016, 00:14:08
 U subotu uveče su mi došli dvojica najboljih prijatelja. Njih dvojica k'o braća rođena od detinjstva. Jedan od njih je savladao pod stare dane, svoje prve varaličarske korake. Do jesenas je uglavnom s vremena na vreme ganjao babušku i regana na dubinke, a onda mukotrpno učio sa jednim od tih dubinjak štapova kako da prevari bucova. Došli su na kavu, rakiju kod mene, a onda da izađemo na piće - dva, na splav- Kod Zire. I da malo popričamo o nekom pravom, a ne skupom varaličarskom štapu za tog prijatelja, da vidi šta bi bilo najbolje za skromne novce koje je uspeo da odvoji. Štap koji je kod mene 22 godine, od prvog dana, kojim odavno ne pecam, koji nisam hteo da prodam iako sam pitan vazda puta, nego mi je ukrašavao zid - Wall of the fame kao draga uspomena, Zebcco hypercast, 3m 30-60 iz prve serije iz 94e, sam jednostavno skinuo sa zida, našao njegovu originalnu navlaku i predao prijatelju koji je  zaplakao i od sreće i od emocija jer zna da mu nisam dao dobar štap koji vredi toliko i toliko, nego baš nešto što se novcem ne može platiti, tako da su i nama dvojici krenule suze. Onda smo otišli i "uradili" se na splavu. Verujte da sam se mnogo lepo osećao- sva trojica ustvari. Još me drži, još uvek uživam u trenutku.
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 08 Mart 2016, 00:25:22
Brate, pa ponovi se kad ti valja ...To je bilo u subotu, a danas je vec utorak  !
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: ibanezi 08 Mart 2016, 00:29:37
 Ponoviću  sigurno, samo ću sačekati jedno 17-18 sati. Ja svake godine slavim dan žena :cheesy:
Naslov: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 08 Mart 2016, 00:48:52
Da, da... Podsetio si me da baš imamo mnogo izbora .
Čik promaši taj crveni praznik! Ja nisam toliko hrabar.
Znači danas imam poslovni sa boljom četvrtinom .
Pa dobro, neko će bar da uživa u toj ulozi bez Oskara... Kad je mogao DiCaprio toliko godina  , mogu i ja .
PS. Čestitam svim damama na forumu praznik , a ostalima na hrabrosti ako zaborave!
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: ibanezi 08 Mart 2016, 17:47:56
 Upravo došao kući, ponovio krvnu sliku alkoholom kako sam i obećao, proslavio Dan žena kao svaki pravi muškarac po principu onog SFRJ rok hita- " Svečanost u našoj maloj firmi". Sad malo da dođem sebi, pa sledi nastavak na večeri sa mojom - zaista mnogo boljom polovinom. Žao mi je što se izgubila vrednost tog praznika, jer sam samo do pre par godina svoju zaista mnogo bolju polovinu izvodio na večeru 9-og marta sa paricama zarađenim svirajući večeru povodom 8og marta u organizaciji sindikata neke "državne jasle" firme :cheesy:, a ovaj put moram da uguram šaku u kasicu dozvoljenog minusa. Jednom se živi :takoje: :thumbup:
Naslov: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 12 Mart 2016, 17:27:33
"Urbano fiderisanje"
(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fuploads.tapatalk-cdn.com%2F20160312%2Fe6703f3c8979c86f389a877dddd89a8c.jpg&hash=d53492e64ebda288d6996b31cd90542f)
Gledam da li da bacim ispod platana, ili kucice za rostilj?!
Crnjak!Spojene poruke: 20 Mart 2015, 22:16:42

"Music week- Kopaonik" Live teleporter

Krenulo se spontano...
Gde će gradski ovnovi nego na pojilo u brdo pod snegom.. 
Pastira smo uredno vezali za radijator , pa ostaje da nas Bog čuva na Kopu.
Da ne bude da sam samo ja crn na papiru , pridružio mi se i ostatak svesti i savesti . Tri kuma upravo su u vožnji , a četvrti je u problemu na licu mesta,  pa idemo da ga spašavamo od "muke ". Ne može sam da cirka pa da pomažemo u nevolji   !
Ko je kome tu kum nije ni bitno, a  ni sitno . Skandinavka kumstva datira još iz OŠ, pa više i ne brojimo godine da se ne uplašimo. Mi smo klasični musketari u pokušaju ! Jedino što ne mačujemo za kralja, nego za sebe, pa su čast i kruna ostali u Beogradu, a ko će da časti ili da iskruni  tek treba  da saberemo.
Kad 4 različita karaktera upakuješ u isto testo van poslovnog konteksta i daleko od obaveza, dobiješ pitu svih ukusa....sem one lenje.
Zdravo,  i nezdravo u filu , pa tanki živci u kore, zapeci na najačoj vatri i eto ti pita rezbriguša.
Tu smo da odemo, a odemo namerno  da nam niste tu !
Kratka i jasna matematicka racunica gradskog zivota i rezultat koji je neophodan da ne prolupaš.  Ne moram da objašnjavam kako se jede i  skija, niti kako se opredeliš da skreneš malo s puta , ali cu da pomenem udarni CD  u kolima
"4 godisnja doba"  i Vivaldi, i to  partititura je kad stignemo na jagnjetinu, ili tura vise pre nego legnemo . Mora tu da bude snega ovaj put, ili cemo da se poubijamo u nastavcima na šanku. Bolje ovo prvo, a drugo se valjda podrazumeva
Ne brinite, proverili smo vremenske gatare  i one lokalno zatečene podvodače ski-vikenda, pa smo na pola uspeha. Nismo se prijavili za Oskara ,ali cemo da glumimo ludilo u serijama bar 4 dana . 
Ovo je u putu, a nastavak sledi...masne mi ruke
...
Ovog puta zagazili smo u muzičke vode. Serviran nam je muzički festival na više bina u 2 dana. Neki acid -jazz -rintintin na Jarmu, galama na Rrnju, standardna zajebačina  u Wurst-u sa bendom "Digitalna draga" i liderom grupe sa nadimkom Zli.
Toliko ludusti i za.ebancije od strane pevača uz odličnu svirku treba obavezno krstiti više puta uz čašicu. Zli to radi na bini
Uveče su gostovale tri dame , dve iz Hrvatske i jedna domaća. Martina Vrbas kao predgrupa Željki Joksimović, i splitskoj Divi dzepnog izdanja sa nadimkom Sevaj (Severina).
Taj deo koji se odvijao u dve večeri je baš isforsiran u medijima, pa sam morao da mu ga dam kao nezavistan izveštač . Čisto da overim kad sam već tamo.
...
U kamernoj atmosferi svadbarske postavke sa V.I.P. gostima i numerisanim mestima za stolovima po "klasnoj" lestvici novčanika  , improvizovanim svećnjacima i uspavanim šampanjcima u ledu , džilitale su   
balske haljine i minići , sevale butkice  i firmirana garderoba. U prvom planu istakuta je plastična hirurgija i sitne "popravke" koje su u modi, a košarkaški savez je kibicovao pika na draftu ,  jer sa štiklicama ko štule većina snajki je  ispunila prosečnu visinu za centra pod košem.
Interesantano je gledati i  brejk-dens lelujanje na visokim potpeticama , dok se ne približe mestu gde mogu da se izuju pod stolom .
Bilo je i utrkivanja ko je doveo veći broj  pratilja na pragu punoletstva , ne bi li se smanjila koja cifra u krštenici u zbiru .  Naročiti su bili i mladji puleni poznatih prezimena,  koji se provlače više po žutoj štampi nego po ispitima. Dekan im je keš poreklo, a najbolja ocena je  prateća sponzoruša u indeksu.
Sve u svemu, Srbija u malom pod istim kišobranom vrlih vrednosti koje iskaču po štampi iz svih delatnosti. Da ne zaboravim i one koji su došli sa svojim boljim polovinama da suzbiju špekulacije o lošem braku, i pokažu kako se zajedno odlično zabavljaju uz poznate izvodjače , bez ikakve gestikulacije uz obaveznu telekomunikaciju.   (tipkanje svako po svom telefonu neznanim junacima) .  Valjda je jasno da se  parovi toliko dobro poznaju , da ne moraju ni da pričaju za stolom. Telepatija  je viši stepen bračne zabave na nevidjeno , šta se bre čudite?!Haos !
Propustio sam i ostatak krimi-dzimi standardne postavke klanova, klovnova , polu-važnih gostiju, i slučajnih prolaznika preko veze . Sa "vezom" se podrazumeva i bacanje koske, ljubakanje u obraz da se vidi blikost iz daljine , i ostale standardne pihtije fola do bola.
Tu su i paparaci koji se trude da odskaču stajlingom sa masnom kosom, u trenerkama, vojnoj uniformi i sl. , sa  izbačenim foto-aparatom ko pendrek kod kolega koji služe za popravku frizure i rasporeda rebara. Ovi plaćenici  "sedme sile"  za široke narodne mase su tu da preventivno uplaše poznate ličnosti i skrenu im pažnju da naši sudovi imaju istureno odeljenje za tužibabe, klevete, i real-time fotomontaže.
 E vala bas mi je drago što sam prisustvovao ovakvom hepeningu u ringu. Totalna zaje.ancija za kolateralnog posmatrača i inspiracija do neba
 Ako sam propustio nekog da uhvatim u objektiv, procitaćete u Kuriru ili u sličnim dnevnim "sabranim delima" sa kioska. Naravno, dodatno nafilovano i izmišljeno do bestežinskog stanja čitaoca.
 
I tako krenula je luda zabava...
Prva je iskočila neka gola koala, mada su je unapredili u novinama u mečku, sa solidnim vokalnim mogućnostima i dobrim izborom tudjih pesama.
To je bre Martina Vrbas, ili ko Juzna Morava pred poplavu...Auu lebac ti ... koji modni promašaj veka!!!!  Jadna mica, baš je htela da nas iznenadi .Smršala je 350g sa burekom, al' ne mora da nam se ovako gola hvali .Loša generalka, ili joj neko uvalio ogledalo iz Kine, pa nije videla što i mi. Vrištala je i trudila se uz seksipil u XXXL broju, ali je publika zanemela od čudjenja. Izgleda nije bilo dovoljno interakcije ,reakcije a verujem ni erekcije.
Bravo mala na samopouzdanju, zameniću te sa Zagorom na listi junaka.  Ti si bre sinonim za hrabrost.
Nakon ovog seksi-fleksi kaktusa, došla je i prava zvezda večeri. Naša plagijat diva Joksimovićka sa umočenom glavom u šminku i pratiljom pudlicom voditeljkom.
Nisam baš neki fan, čuo sam pola pesme i napustio salu sa bandom. Čekao nas sto u drugom lokalu, pa da se malo i mi provedemo.
Inače Željka i bend zvuče dobro i profi je to ekipa , samo nisam odslušao do kraja da potvrdim "spektakl" koji su ošamarili u novinama! (PS. nije bila puna sala, lažu po navici uz doplatu od strane Dive da se ne blamira)

Sledeće veče počelo je slično i dosadno. Opet Vrbas kao predgrupačica je kreštala po mikrofonu. Ovog puta obukla je mantil , jer je verovatno pročitala kritike u novinama pa je dobila mini-cenzuru . Taman kad smo pomislili da je sve prošlo kako treba, držajući joj palčeve da se izvuče iz blama, ona udari šamar novim ego-tripom ranjenog mede. Izgovori na simpa rječkom naglasku da ima 73kg, da je top u svojoj koži i zadovoljna svojim izgledom ...i strgnu sa sebe onaj kišni mantil da nam pokaže svoje obline. Puče neki korset steznik dezena "Osmi putnik" sa halterima i još par detalja!!!!!!!
To kraljice, pa ti si Lionheart a ne Zagor !
Dakle, "no comment" ! Respect !
Ošinula je poslednju pesmu, i probudila publiku,  koja je već dočekala treću Novu godinu čekajući Seve da se smiluje i doputuje do bine iz sobe hotela u istom zdanju.
Čigrica se zaigrala po sobama, ili je snimala nastavak trilera sa broda pa je zaboravila na balavu mušku publiku. Sestro, pa ti radiš samo noćnu izgleda ?! Ako, ako, dobro si savladala gradivo u toj osnovnoj koju si završila, na radost muške populacije. Brendirala si iskusno svoje ime i popunila do kraja sve rupe ...u školovanju.
Moram da izdvojim par detalja, i simpa scena ... Prvo , i ona kao i Jolsimovićka ima ful ekipu profesionalaca i to zvuči dobro zaista za one koji to vole. Ima ona zaista energije na bini i pokušavala je ovu svadbarsku publiku da malo podigne, al' dzabe.. Samo štek aplauzi i poneki usklik,  ali zato  top vrckanje dama u svim pravcima .
 Kako se kaže kod nas u selu: "Puče akvarijum"
Mnogo više publike je na ovoj svadbi, više buke i pića, i što moj kum odvali spontano: " Ako neko pita,  mi smo sa mladine strane ".
Da rezimiram , Seve je imala odličnu energiju, solidan vokal koji je pokriven fantastičnim pratećim vokalom slične boje u DAH, tako da je uz video pozadinu to bilo sasvim OK. Iznenadjen sam, ne slušam to baš , ali je super uživo!
Zna ova publika sve te hitove pa je pevuckala (u sebi) one najzvučnije kao : "Čarapana ", " Bili moj " itd.
Imala je još jedan biser gde sam pao od smeha, kada je najavljivala neku pesmu...Kaze S.: " Ovu pismu sam napisa u srednjoj skoli..."
Kad bre mačko, juče?
Jbt. zar je stigla dotle?!
A da , u medjuvremenu u Srbiji na nekoj tonskoj probi je svršila ... giga-mega-sega srednju u trendu.

Sad lepo imate realnu sliku i ne hvatajte se za "novinarske patke" , bolje da Vam neko prinese gusku kad vam se ide u WC, ili novine iskoristite kroz reciklirane proizvode kao što je toalet papir.
Žao mi je što nije Kristijan došao, verovatno bi bilo više publike ...Ma "hiljade i hiljade ..." 
Bio je Dinkić, nije uhapšen !


(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fuploads.tapatalk-cdn.com%2F20160320%2F6ffaff4d6e20bf92fc80ad6634f28b49.jpg&hash=906585c70f8384562e94112438a49474)
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Milan berkut 21 Mart 2016, 07:58:59
. . . E bre Miha druže na kak(')a sve opasna mesta ti ideešš c c c c   :lol: :smiley:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 21 Mart 2016, 13:06:44
"mladi" izvidjaci

Spojene poruke: 11 Jun 2016, 09:07:08

"Majka priroda i ćale "

Danas sam ispod kuce pronasao gosta...https://vimeo.com/170217610 (https://vimeo.com/170217610)

Nisam obucen za ovaj rad ali pokusavam..
Prvo sam probao da ga nahranim spontano ..pa sam shvatio da mama otvara kljun da pticima ubaci hranu , a ovo slepo "kuce" ni kljun ne moze da otvori:(
Onda sam gurnuo na foru jednog mesnog crvica za pecanje, i napravio mu novi dom, t.j. nakakav zaklon..(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fuploads.tapatalk-cdn.com%2F20160610%2F09b95803fec4a1ecf600f766035ba8cc.jpg&hash=23b3fc25b949599ec530eb0563bbd7f2)
Mislim da je ptic senice, al' nisam siguran.
Verovatno je pao sa vrha kuce smotanko..
Nadam se da ce da dozivi jutro u novoj kucici
Zna li neko kako da ga zastitim, posto nema sanse da se pentram na krov ispod oluka ?
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Milan berkut 10 Jun 2016, 22:42:43
Miha druže, ptići iz gnezda ne ispadaju slučajno ili što su nestašni . . . priroda ima stroge kriterijume i selekcija se vrši od rodjenja . . . ma znaš to sve i sam samo si dobra duša pa te ganulo  :takoje: :thumbup:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 10 Jun 2016, 22:48:53
Vidjao to i sa patkama, nego bre mnogo gruba varijanta pa se igram macehe
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: žex.rašeta 10 Jun 2016, 23:49:35
Miha ...ovo je lep gest  :takoje: , human da nemam reči .  :tongue:
Ali .....računaj da si nahranio za noćas komšijskog mačka  :takoje:......i toliko  :lol: .
Naslov: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 11 Jun 2016, 00:04:30
Jbg. , nisam idelna mlada i mama
Al' sam popravio sansu za ovu noc (na terasi )(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fuploads.tapatalk-cdn.com%2F20160610%2F388638ef13a874b58a3085ea20912edf.jpg&hash=2c71dd536327963a60d97b994b5cf3b4)
A sutra ce opet onog crvica da dobije na tutkanje iz ruke i otvaranje kljuna
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: marina1983 11 Jun 2016, 00:07:45
Kažu da je za soma naj bolji mamac oprljeni vrabac pa ti vidi  :lol:
Naslov: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 11 Jun 2016, 00:15:23
Najbolji mamac je uvek iz vode , samo nam nije uvek dostupan...pa se snalazimo prevarama ;)
Da te nauci jedan Kojot iz legla
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: ibanezi 11 Jun 2016, 02:16:49
Kol'ko se ja razumem u pticologiju, ovo je mladunče - ptić  'tice trkačice.
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 11 Jun 2016, 05:17:34
Meni lici na prvo mesto
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Dva vuka 11 Jun 2016, 10:37:08
Da, da... biće po onoj staroj "rani pašče da te ujede..."  :cheesy:
Ps . Kad ga budeš hranio crvićima, probaj da cvrkućeš kao mama, da otvori kljun ...mislim, ako nikoga nema u blizini ...  :cheesy:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: ibanezi 11 Jun 2016, 12:24:35
 Moraš prvo da prožvaćeš pre nego što mu staviš u kljun. Tako rade mame ptice.
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 11 Jun 2016, 12:29:46
Mali je majkao :(
I nisam neka mama
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Dva vuka 11 Jun 2016, 12:50:56
Ako ti je za utehu brate-kojote, nisi jedini koji glumi mamu....  :cheesy:

(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs33.postimg.cc%2Fabv0fpt27%2F2016_05_28_13_11_24.jpg&hash=ed245ac7da29800b063b47f9ff3b3bfa) (http://postimage.org/)
Prednost jagnjadi odhranjenih na cuclu je što, kad Dejzi poraste, možeš svašta da joj radiš  :rolleyes:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: ibanezi 11 Jun 2016, 12:56:46
A taman si u kućni budžet isplanirao dečiji dodatak i socijalu za samohrane majke.
2Vuka imaš majčinski instikt taman koliko i štuka. :lol:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Dva vuka 11 Jun 2016, 13:03:39
 :smiley: Da znaš, da mi posle bude teško , kad ga nabijam na........ ražanj  :takoje:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: marina1983 11 Jun 2016, 22:26:18
Kod mene se druže sami . Mesecima ne silazi sa nje niti njoj smeta  :huh:
(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs33.postimg.cc%2Ffftpvmfq7%2F2014_07_04_19_07_52.jpg&hash=61870c36424fa9c4423e001149608466) (http://postimage.org/)

(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs33.postimg.cc%2Fmj66ozajj%2F2014_07_04_19_08_43.jpg&hash=40606f05206dcee64b645973b8ea921c) (http://postimage.org/)
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: procaster 12 Jun 2016, 03:52:19
I životinje nadju sebi druga, samo mi ljudi ne možemo jedni sa drugima. Ajde da se menjamo nećemo živeti večno.
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: PoE 12 Jun 2016, 07:20:07
Ako vam se desi tako mali ptic, a vrsta je koja jede insekte, jedini nacin da ga odhranite je da se pljucne u dlan i prstom "umulja" insekt, pa pincetom malom u kljun. Tako sam po savetu poznavaoca izvukao jednog crvendaca.
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: laki22 12 Jun 2016, 19:28:22
Mali je majkao :(
I nisam neka mama

jel pored zeca zavrsio  :rolleyes:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 12 Jun 2016, 21:17:05
jok, dve zeke smo zamezili

Spojene poruke: 16 Jun 2016, 23:41:53

Ne znam da igram kolo, ali vezem u kuhinji (https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fuploads.tapatalk-cdn.com%2F20160616%2Fa1ba4d264381caf2a106a6f95547596f.jpg&hash=5cd87383a8f110080dae0faa0d48862e)
Malo sa komsijama na placu da ublazimo dip
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: pkv-pecaroš 16 Jun 2016, 21:24:12
 Nema šta,čista makrobiotika :lol:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: VladimirR 16 Jun 2016, 23:30:59
Popite koju, da vas ne uvati meze! Bravo, kreativno.
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: limovac74 18 Jun 2016, 18:48:58
Na terasi se pojavio mali lastić princ Lastoje IV   :cheesy:.


(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi67.tinypic.com%2Fzugw87.jpg&hash=330604b82a204367b3ddda0df46577a4)

Hranimo ga sa čistim proteinima,umućkano jaje i mleko,da bude jak ko Blek Stena  :lol:

(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi63.tinypic.com%2Fmt5w1z.jpg&hash=5ca9d37fc4751c6248ba62eb6a8c0ac1)


Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: marina1983 01 Jul 2016, 23:19:41
Ubiše smuđa na Dunavu , jutros lik 10 komada . Danas popodne kao na takmičenju ali niko ništa radi samo ujutru .
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 23 Oktobar 2016, 09:24:11
Zbornaja komanda
U rat se ide spreman (https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fuploads.tapatalk-cdn.com%2F20161023%2Fbf409602255226583ed2134b3c5bbcd7.jpg&hash=abf21e28e973b0dcd5bcf36956c8f74e)(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fuploads.tapatalk-cdn.com%2F20161023%2F3b89eb5de19cfa35572070f133dd84c6.jpg&hash=88430d977c94c8db9d986d92184ccefb)
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Dva vuka 23 Oktobar 2016, 17:59:51
 :eek: Hebo golfere , tebi brate treba kedi ... angažuj Stokicu , isplati mu se ...  :lol:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 23 Oktobar 2016, 18:18:00
Kapirisao sam jedan ovakav (https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fuploads.tapatalk-cdn.com%2F20161023%2F259fe5b9fc0d9cd362c88e015f1979cc.jpg&hash=b9193fa9aa8eae66e8579650c5b1c2ac)
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Dva vuka 23 Oktobar 2016, 19:19:48
Ma ne brate kedi kao marka auta , nego kedi- nosač torbe i pribora  u profesionalnom golfu ... Stokici se isplati da ti nosi torbu , naučiće da peca  :cheesy:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: marina1983 23 Oktobar 2016, 19:38:58
A ne , ne  !!! Ako izbaciš  duplu garderobu - kompletnu ,od duplih kapa, majci,  čarapa, gaća, patika , čizmi , naočara, 10 peškira , običan sapun , sapun tečni, sunđer , sto vrsta krema i pomada, tečnost za sudove, četkica , Listerin i kao jagoda na torti pola limuna za sređivanje noktiju posle rada sa hranom možda i uspeš da se spakuješ u ovo.
Napominjem možda :lol:

(https://s18.postimg.cc/b1a2halux/FDV18e373_abg_024a.jpg) (https://postimg.cc/image/ys9fzem1x/)
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: laki22 23 Oktobar 2016, 19:48:06
vama ta topla soba i sava bas prirasla za srce :D
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 23 Oktobar 2016, 20:17:45
Kojoti izlaze po splavovima
Imamo separe
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: marina1983 23 Oktobar 2016, 20:21:36
Muvaju ribe  :lol:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 25 Oktobar 2016, 13:11:10
Izbanovali ste SN do iznemoglosti, sad se decko odjavio i sve je tako dosadno
Vratite nam Stoku !
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: obradmiki 25 Oktobar 2016, 20:39:01
Ajd zvezdas vrati se iako sam partizanovac bas si ok lik ! Vrati nam se
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: lineker 27 Oktobar 2016, 19:41:10
Pošto smo mi pecaroši ljudi koji znaju da uživaju podrazumeva se da se razumemo i u ženski rod, makar u teoriji.
Verujem da su neki primetili da se retko koja ozbiljno dobra riba zove nekako bezveze, tipa Rajka, Borka, Novka. Mislim može, ali to je na nivou statističke greške. Godinama posmatranja i upoređivanja, ne toliko i testiranja, sam zaključio da je ta teorija nekako istinita majku mu. Kad kažem ozbiljno dobra riba ne mislim samo na meso, već na komplet pakovanje. Ima tu i do prezimena, ali to je već druga teorija.
Koje su vaša omiljena imena, kad čujete, pomislite da je opasno parče?
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Dva vuka 27 Oktobar 2016, 20:16:34
Lineker, vidim da si u krizi srednjih godina  :cheesy: :cheesy: dobra tema , ako nas Pajki ne pobriše jer smo seksisti  :lol:
Suzana(Žuža), Silvija, Vanesa , Violeta (kuća stara), Valentina, Valerija, Kristina , Katarina(Kaća), Natalija,Monika ,Marijana,  Jagodinka - meso
Snežana, Nataša , Tamara , Aleksandra , Tatjana , Anja, Marina, Mirjana , Bojana - kompletna riba
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: lineker 27 Oktobar 2016, 20:24:49
Nije valjda neprikladno, zabava pred zimu.
Dobar ti je izbor, ima tu ozbiljnih imena. Ja imam favorita jednog. Jovana retko omane.
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Dva vuka 27 Oktobar 2016, 20:33:53
Jovana ... tačno  :takoje: ja zaboravih da stavim Svetlanu, Janu i Milicu u kompletne ribe  smiley309
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: lineker 27 Oktobar 2016, 20:45:35
Svetlana može da bude ozbiljan igrač. Milica zaukuću često.
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Dva vuka 27 Oktobar 2016, 20:58:11
Svetlana  :takoje:
https://www.youtube.com/watch?v=STwbLzzsHYM (https://www.youtube.com/watch?v=STwbLzzsHYM)
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 12 Novembar 2016, 09:05:05
Dobro jutro Dunave (https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fuploads.tapatalk-cdn.com%2F20161112%2Fe81e8a10348126de45ad022d7161142a.jpg&hash=d241ba60a78c15e01ea6beb8f5e54063)
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: vradojicic 12 Novembar 2016, 10:31:12
Pozdrav iz Valjeva... O ''bem ti posao. :sad:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: bugi bugisa 12 Novembar 2016, 15:56:07
Lepa slka.Ooodlican pogled i lepo posluzenje

Sent from my D6503 using Tapatalk

Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 06 Decembar 2016, 08:05:26
Kakav dobar rad u drvetu
Drugar turio u svoj kafic , bas cuci dobro..(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fuploads.tapatalk-cdn.com%2F20161206%2F4131470307f8c3493e4a5cc466302f4a.jpg&hash=12fd61796e7596e09e4ae87eb21ca754)

Spojene poruke: 30 Decembar 2016, 10:12:50

(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fuploads.tapatalk-cdn.com%2F20161230%2F874477c16f8caa6decdced9477ae850a.jpg&hash=8332335bed0d7d66363f3809ac5e5604)

Spojene poruke: 05 Mart 2017, 00:54:36

 Dejzi u kampanji
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170304/c92ad683e2a3140cfcf24f4813b23c2c.jpg)


Sent from my iPhone using Tapatalk

Spojene poruke: 08 Mart 2017, 16:48:10

Srecan Vam 8. mart, i 9. krug!
Potpis: Dante


Sent from my iPhone using Tapatalk

Spojene poruke: 21 Mart 2017, 17:55:39

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170321/9143cb3116f82cb06bf6ed7bb5e2e417.jpg)

"IDILA"

Kada bih trebao da opisem vazduh koji disem u nekoliko prostih ili prostoprosirenih recenica, verovatno bi sledece bile neizostavne:
-Samohvaljenje .
-Strah , zlo i pakost.
-Spornost svemu sto nije u politickom pogonu.
-Tabloidni skandikalizam .
-Zakasnelo drustvo i ispiranje svesti.
-Depresija nacije.
-Perspektivni kolaps mladosti.
-Verski populizam u svim oblicima.
-Asimilacija sa virtualnim imperijalizmom .
-Gadjenje kao sinonim za  globalno zagadjenje savesti .
-Ispiranje istorije u vise tomova .
-Šizoidno velicanje primitivizma .

E blago nama ludima sto nista ne primecujemo !

Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: marina1983 22 Mart 2017, 20:10:17
Vozam se zadnjih par meseci po Srbiji uzduž i popreko preko brda i dolina kroz šljivike i livade   i divim se Bože lepa li je, nagledati se ne možeš pa mi sve nekako oko srca milo i lepo   :takoje:
 
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: ibanezi 18 April 2017, 19:04:04
 Danas u mom sokaku počeli radovi za uvođenje vodovodne mreže. Sve raskopano, razorano, tužno gledati po ovom sivom, mutnom , vetrovitom danu. Ali neka, 50 godina je Noćaj čekao gradsku vodu.
Naslov: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 18 April 2017, 20:38:18
E konacno , sad mozemo da proglasimo Nocaj kao tvoju enklavu za bar jedan godisnji kup Vukova (kao tradicija)
Mada meni nista nije falilo iz daleka kao gostu ni ovako, niti sam znao
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: marina1983 24 Maj 2017, 17:37:48
Da opravdam svoj izostanak sa treninga  :cheesy: Osim naših skupova , postoje još neki koji zavređuju pažnju .
Porodično blago familije Đokić i jedno lepo okupljanje  na obroncima naše prelepe planine kopaonik .
u daljem tekstu Vukoje - moj deda .
Malo informacija .
http://www.brusonline.com/drustvo/2113-bazalt-nase-neiskorisceno-porodicno-blago
Ovako to mi radimo , dalekoooo od prve kuće i civilizacije  :cheesy:
Put !

(https://s8.postimg.cc/bppt2tc9x/20170520_112052.jpg) (https://postimg.cc/image/sq8pbhpb5/)

(https://s8.postimg.cc/50j9msqxx/20170520_112111.jpg) (https://postimg.cc/image/uw305zsrl/)

(https://s8.postimg.cc/4p1ta1ahx/20170520_112130.jpg) (https://postimg.cc/image/ytq9vefkx/)

(https://s8.postimg.cc/pn7z84acl/20170520_112300.jpg) (https://postimg.cc/image/l1buzrotd/)

(https://s8.postimg.cc/t83urcew5/20170520_162315.jpg) (https://postimg.cc/image/vco7sfgip/)

Ozbiljan test za vozača i vozilo . Gume opravdale cenu .

(https://s7.postimg.cc/sqgp2wvhn/20170520_132031.jpg) (https://postimg.cc/image/t38393drb/)

Blago !

(https://s16.postimg.cc/58acr1s1x/20170520_132514.jpg) (https://postimg.cc/image/dqjsvdykh/)

(https://s16.postimg.cc/v5413nvph/20170520_134259.jpg) (https://postimg.cc/image/lkkegs6dd/)

(https://s16.postimg.cc/8horxig5h/20170520_140924.jpg) (https://postimg.cc/image/lylqgdqgx/)

(https://s16.postimg.cc/lahhb6h51/20170520_140942.jpg) (https://postimg.cc/image/5p05r856p/)

(https://s16.postimg.cc/s27we164l/20170520_141129.jpg) (https://postimg.cc/image/dj0rcmczl/)

(https://s16.postimg.cc/png0tlpvp/20170520_141230.jpg) (https://postimg.cc/image/kosif2m2p/)

(https://s16.postimg.cc/svki6nc5h/20170520_142631.jpg) (https://postimg.cc/image/dmuksvigx/)

Izvor Vrelo, čija temperatura u najtoplijem delu godine ne prelazi 5 stepeni .

(https://s12.postimg.cc/dwdu423ml/20170520_114941.jpg) (https://postimg.cc/image/jkk4uy7yx/)

(https://s12.postimg.cc/jylgujs2l/20170520_114949.jpg) (https://postimg.cc/image/777ao1iah/)

Malo za meze !

(https://s23.postimg.cc/g81j2f79n/20170520_113500.jpg) (https://postimg.cc/image/ynlzztldz/)

(https://s23.postimg.cc/qw5a19h8r/20170520_113511.jpg) (https://postimg.cc/image/qw5a19h8n/)

(https://s23.postimg.cc/jhfy8vvd7/20170520_113522.jpg) (https://postimg.cc/image/i2edk5u9z/)

(https://s23.postimg.cc/wa8nmjwcr/20170520_140300.jpg) (https://postimg.cc/image/xciu53f5z/)

(https://s23.postimg.cc/dj6qce1sb/20170520_140316.jpg) (https://postimg.cc/image/6fyuwrwcn/)

Familija na okupu !

(https://s22.postimg.cc/bv09ze4k1/20170520_121835.jpg) (https://postimg.cc/image/4f10dlgul/)

(https://s22.postimg.cc/ah8n435ap/20170520_121915.jpg) (https://postimg.cc/image/a4h8xwn0t/)

(https://s22.postimg.cc/h8z26xua9/20170520_121941.jpg) (https://postimg.cc/image/y9hyfm7bh/)

(https://s22.postimg.cc/cblhltsb5/20170520_125618.jpg) (https://postimg.cc/image/rkbezllzh/)

(https://s22.postimg.cc/q6js4amq9/20170520_125630.jpg) (https://postimg.cc/image/np80x12tp/)

Još malo slika .

(https://s13.postimg.cc/igia5nz1j/20170520_132358.jpg) (https://postimg.cc/image/qm0c3tnab/)

(https://s13.postimg.cc/lomriplbb/20170520_132557.jpg) (https://postimg.cc/image/i50tswilf/)

(https://s13.postimg.cc/lpwpc4n53/20170520_132929.jpg) (https://postimg.cc/image/aqbi0iwpv/)

(https://s13.postimg.cc/dlol7e0pz/20170520_132941.jpg) (https://postimg.cc/image/paskvcroj/)

(https://s13.postimg.cc/54p2wgw13/20170520_133157.jpg) (https://postimg.cc/image/6jqnl6x43/)

(https://s13.postimg.cc/4t7mjpfl3/20170520_133251.jpg) (https://postimg.cc/image/l47qg0s2r/)

(https://s13.postimg.cc/mkj8y5uzr/20170520_133720.jpg) (https://postimg.cc/image/9gdolh2xv/)

(https://s13.postimg.cc/kh8tqhv6v/20170520_133730.jpg) (https://postimg.cc/image/3thbo00f7/)

(https://s13.postimg.cc/4ka1ts2sn/20170520_134100.jpg) (https://postimg.cc/image/xmobwlp2b/)

(https://s13.postimg.cc/6q4coa693/20170520_134407.jpg) (https://postimg.cc/image/h06rniw4j/)
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: pkv-pecaroš 24 Maj 2017, 19:20:39
 Prekrasna priroda. Gledam one silne boce u potoku pa rekoh kakvi su to ljudi koji bacaju plastiku i silno staklo u nedirnutu prirodu dok nisam  malo bolje pogledao i vidio da se vi to u potoku piće hladite :lol:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: vladimir022 24 Maj 2017, 20:38:55
Takodje hahaha

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: marina1983 24 Maj 2017, 21:45:55
Ovako uništavamo rakiju, bio je tu do kraja i dvocifren broj krugova a i čaša se vremenom povećavala i tako dok poslednji ne padne pod sto   :cheesy:

http://sendvid.com/2yc1l18t

http://sendvid.com/92toelfs

http://sendvid.com/4g4q1pz8

http://sendvid.com/bmcvizhn

Da ne stavaljam sve od reda inače je uvreda ne popiti !
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: limovac74 24 Maj 2017, 22:49:57
Tako se pije kad imaš 14-18 godina,vremenom ili odrasteš ili ne .
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Ad fines 24 Maj 2017, 22:54:08
el se ovo pustala "velika" ili mi se cini?
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: marina1983 24 Maj 2017, 23:13:06
Velika nego kako , .ebeš skup bez velike . Kod mene se poteže i troje kad se skupe  :lol:
Limovac, nema to veze sa godinama nego sa običajem . Sve one tamo što vidiš su popili barem po jednu a pojedini i dvocifren br .
Još je ova čaša umanjena i nije po difoltu uopšte  3 deci je minimum pa na gore .
http://www.pressonline.rs/svet/balkan/23101/zdrav-si.html
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Goachild 24 Maj 2017, 23:50:14
Па ово треба неговати све ове обичаје породичне.  :takoje:  smiley033
Ја кад видим да се овако цирка мене ухвати алко еуфорија.  :cheesy:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Ad fines 24 Maj 2017, 23:53:05
sta sam velikih popio, od obicnih "rokajceta", "bokaste" do one najvece ko krigla....  sto meke, sto ljute...  iako se tradicionalno pije meka
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: marina1983 25 Maj 2017, 00:07:31
Ujak, npr ne pije meku uopšte ,a na ljutu nije gadljiv :cheesy: Dugmetara ili ti vegetara je po PS u

(https://s22.postimg.cc/64nu3elnl/DSCN0008.jpg) (https://postimg.cc/image/6hf89l3x9/)
Nešto kasnije uvedena kod mene i nezaobilazna čizma  :takoje:


(https://s29.postimg.cc/fboerpylj/casa-obliku-cizme-0.25-l-gab-graf-arco-bier-adld.jpg) (https://postimg.cc/image/ivachj1b7/)
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Ad fines 25 Maj 2017, 00:16:48
ti i ja mu dodjemo neki zemljaci, uz matorog Kojota   :rolleyes:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: marina1983 25 Maj 2017, 00:31:23
Koreni su čudo a "matori Kojot " je kao Orah  :lol:
(jednogodišnji Orah ima 4,4 puta duži koren od visine stabla )
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Jeremija 25 Maj 2017, 07:05:37
Ma ok za rakiju, stvar ukusa i količine koja se podnosi, ja pijem svakakvu iz svačega  :rolleyes: Nego što ti je priroda, alal ti ćufte  :tongue: Nije ni čudo u kakvog si se Ramba umetnuo, geni su to, svaka čast  :tongue:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: VladimirR 25 Maj 2017, 08:11:38
Koji kraljevi. Svaka čast na skupu i organizaciji. Bravo.
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 25 Maj 2017, 08:32:15
E , stvarno ste alkosi.
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Dva vuka 25 Maj 2017, 09:25:19
He, he , he .... Matori   smiley033 Sa zdravstvene strane, post ti je sasvim korektno napisan  :ok: Međutim , filozofski gledano , totalno je šupalj  :lol: Pa poenta alkohola ( a i drugih opojnih sredstava ) i jeste u tome - ZBOGOM PAMETI  :cheesy: Ostaje samo čista emocija . Sad, da li sreća , da li tuga, svejedno je - jednako su snažne  :cool:
Što reko Toma Crni Panter - nema bre emocije bez 100% ĐINĐIRINĐI
https://www.youtube.com/watch?v=cEO7RkY-csU
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: marina1983 25 Maj 2017, 12:03:51
Postaviš 20 slika prelepe prirode , tekst o ne iskorišćenom bogatsvu jedne familije i jednu čašu rakije za koju se svi uhvate.
 :cheesy: . Sve neka fina gospoda  :lol:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Jeremija 25 Maj 2017, 12:50:13
Molim te ogradi me, ja sam samo o prirodi pričao  :lol:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Dva vuka 25 Maj 2017, 13:49:04
Jednu čašu rakije ??? ... meni se učinilo da sam video potok alkohola  :huh:  :cheesy:
Matori , sorry što oftopičim na tvojoj temi , ali znaš ti mene ... mada ako to često radiš , ljudi se naviknu  :cheesy: Evo, uz veliko izvinjenje svima, jedna stvar , koju je moj brat Kojot Stokica odabrao specijalno za mene  :cheesy:
https://www.youtube.com/watch?v=zfnkvh3eBok
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 25 Maj 2017, 13:52:58
Malopre mi salje poruku Jeremija...
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170525/0dcfc11c048d0423d29a5b2879aed568.jpg)
A ja slucajno na semaforu ispred Bajlonijeve pijace! Idemo....(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170525/b90d54affad02659291b0476ce4a1623.jpg)
I tako , od " Naj- domacina" uzmem recept za rucak
Telepatija
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Jeremija 25 Maj 2017, 13:55:09
 smiley099

Spojene poruke: 17 Jun 2017, 21:30:04

Kakav dan danas... Mogu samo da kažem - što mi drago što sam biooooooooo  :cheesy: Još jednom pozdrav svima i hvala na divnom danu  :tongue:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 12 Jul 2017, 11:41:22
"HU(S)MOR ILI INFORMACIJA"

Kažu da je tanka crta između genija i ludosti, a pošto svaki dvor ima i ludu za nekog dokonog kraljevića , mora neko da nosi i tu ekscentričnu odeždu .
Živimo u čudno vreme , pa je po meni neko proglašen za ludaka mnogo manje lud nego mnogi koje gledam na TV kao uredno psihotične reprezente svakodnevnice.
Živela umetnost, i širina ludosti tamo gde ne boli nikog. Npr. na pecanju i forumu od koga ne zavisi život u stvarnom životu.
Svako osveženje i neshvaćeni humor koji izmami bar jedan osmeh , dobro dodje kao burek u 5 posle pijane noci, Ili posle 3 noći, kako neki to rade.
Simpatičnija mi je luda umetnička vizija koju možes da komentarišes i da kritikujes, nego besomučno pokušavanje da od zabave nastane amatersko-interpretatorski smor zvani "guglam brže od tebe".
Uskoro svi bre postaju majstori koliko čitam, ne manjka informacija , pa jedva čekam da se pojavi neki ludak da umijem oči.
Bolje i dvorska luda, nego  kraljevski porez koji mora da se plati.
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Jeremija 21 Jul 2017, 11:34:25
Vala, šta je sve preživela... Ja to doduše na osnovu jednog, ali vrednog, iskustva i legendi koje o njoj kruže :lol:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: žex.rašeta 21 Jul 2017, 12:40:39
Sreća pa ovo zdanje ne ume da priča  :rlol:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: laki22 21 Jul 2017, 12:44:40
legenda kaze da se jednom, tri puta pekla riba za drustvo  :lol:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: žex.rašeta 21 Jul 2017, 13:06:55
Druga legenda kaže da je lokalni boem od prodatih limenki posle derneka kupio čamac  :takoje:
Naslov: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 21 Jul 2017, 13:26:08
Po predanju, kazu i da je neki svirac prasio celu noc gitaru i iskopao pesme iz paleolita, a imao je hor koji je prepoznao svaku pesmu...
Nisu baš Becki dečaci, al' vole da pevaju... a ne da zapevaju !
Sipas im dizel, i rade ko virtuelna plazma kvantnog vakuuma.
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Jeremija 21 Jul 2017, 15:43:17
Meni je najdraža ona legenda koja govori kako su isti taj prekaljeni svirač i njegov pobratim ostali zabezeknuti usled nemogućnosti da razumeju izjave mladih pokoljenja koja rade isključivo na plavo pivo. Posebnu draž legendi daje vremenska odrednica, pred jutro posle neprospavane noći...

Spojene poruke: 21 Jul 2017, 16:00:30

A ima i nastavak te legende koji kaže da je svirač morao i pesmu da napravi o tom događaju. Veliki istraživači mitova tvrde da postoji i audio zapis na jednom mobilnom telefonu o tome, ali je to sve još uvek nepotvrđeno. Mnoga velika imena istraživačkog novinarstva su pokušavala da dođu do tog dokaza. Avaj - neuspešno...
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Dva vuka 21 Jul 2017, 16:02:37
Istoričari kažu da zaključke iz takve vremenske odrednice treba podvrći određenoj istorijskoj distanci  :takoje:  ... mada, meni i dalje nije jasno  :cheesy: :cheesy: :cheesy:
Naslov: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 21 Jul 2017, 19:39:10
E, da mi je dva zivota da objasnim kako  je nastao ortodoksni  "Bećarac"!!!  Sad nek pricaju istoricari i prisvajaju epsku i geografsku zaslugu, al' svedoka mnogo..Jos postoji taj zapis !

" Je l' poznaješ onog čiku
 što popravlja elektriku,
bolonjezom peca mrenu ,
i drka na svoju ženu."

Neke davne '17 nastade ovaj stih, a mi se iskrivili ko sveće u crkvi ... jedva pretekosmo sahranu smeha .
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Dva vuka 29 Jul 2017, 00:16:33
Umetnica lake ruke  :lol: :lol: :lol:

(https://s11.postimg.cc/53umfdq3n/1501085123643.jpg) (https://postimg.cc/image/907ybdb33/)
moja žena praktična , skroz fantastična  :cheesy:
https://www.youtube.com/watch?v=nx4uYI7FpGo
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: marina1983 29 Jul 2017, 00:22:03
Sad mi jasno zažto vam gosti ne dolaze  :lol:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Dva vuka 29 Jul 2017, 00:28:58
Ništa mi ne pričaj, brate , ja od straha , ni kad d.k.m , ne smem da pomislim na drugu  :cheesy:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: marina1983 29 Jul 2017, 00:37:16
 :lol: :tongue: Vodi račun, zahebana situacija .
http://www.blic.rs/vesti/svet/ljubomora-dva-puta-odsekla-penis-svom-muzu/wh2zvhl
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Dva vuka 29 Jul 2017, 00:43:24
Ja ću da završim ovako  :cheesy:
(https://s1.postimg.cc/svyo4mohb/1501084480721.jpg) (https://postimg.cc/image/s6fvs9nxn/)
Pametan Električar  :takoje: neće da rizikuje  :cheesy:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: marina1983 29 Jul 2017, 00:54:09
Ima gi raznih  :cheesy:

(https://s18.postimg.cc/43q7tmm89/Biba-_Struja.jpg) (https://postimg.cc/image/m6jakui2t/)
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: ibanezi 29 Jul 2017, 13:30:46
  Po zakonu o zaštiti autorskih prava, zabranjeno je kopiranje, umnožavanje i emitovanje tog audio i video sam te zapisa.  :takoje: Svaka zloupotreba je krivično delo! :takoje: Sve ću da vas tužim odavde do Strazbura. :veryangry: Prva instanca, uprava Vodovoda, a pošto tamo radim imam i debelu vezu i besplatnu pravnu službu. :lol:
Naslov: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 31 Jul 2017, 08:19:14
Pa da, naš "Stihoklepilagarakijac" odmah hoće u Strazbur po nagradu ! Umetnička Mačvanska duša, prosto na leb da ga mažeš ko moču .
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: vradojicic 31 Jul 2017, 09:30:23
Znam coveka o kom je becarac opevan. Prosle subote sam ga video kako pijan pokusava da vozi bicikl.  :cheesy: Posle popijene gajbe valjevskog piva, pojedenog vruceg jagnjeta od 44kg zive vage i jedno 5kg sirove slanine za rostilj (sve je to pojedeno u drustvu dok sam gajbu popio sam). Epilog je da je biucikla ostala citava a ja malo ugruvan. Ni dalje mi nije jasno zasto i kako se podize put i udari me. :cheesy:
Ludaci moji, kako ste? Bio sam rastrzan poslom kao nikad do sada, od petka bih trebao na odmor pa cemo se druziti.
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 31 Jul 2017, 10:30:46
Mi dobro, pecamo ko nikad krompire i zalivamo bastu i jetru .
Bitno da je volja tu, i kuhinja radi stalno, a bife je uvek otvoren ...
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: pdavor 31 Jul 2017, 10:44:45
Lebe mekani valjalo bi se sastat ponovo , a ako neče riba da grize oće jagnje, jare , prase a krilca sa kobasicama uh . :takoje: i po koji karton piva i zeru vina. :tongue:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 04 Avgust 2017, 19:38:56
"Opšte obrazovanje"

Stisnem ti ja tako  dugme na daljincu za TV  , onako  "randoMe ne zanima",   i izlete mi i Mile Hitić zvani Reinkarnacija.
Čovek 'ladno dva veka smara po medijima novoiskomponovano djubre .
Iza toga , pojavi se neka Indi (nema veze sa prezimenom  Džons ) , i krene da savija kukove u stilu lokalnog baleta nadaleko poznatog po splavovima...
Dakle,  ovo je stvarno realani horor za moja čula. Ja bi ovo zabranio deci da gledaju života mi !
Lebec ti užegli, , je l' mi ovo buduća snajka i  dete slušaju u gradu kad izadju ?
Sine, srećo tatina, čisto da znaš da je metak u cevi, pa pukni tati jedan da se ne sekira vise gde rasteš.
Nego lepo ti meni dručkuj  , i ponesi  pasoš da ne zakasnis u školu.


Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Grof1204 04 Avgust 2017, 20:39:27
Sto bi rekao Cane iz 'Partibrejkersa'
E-strada - ekspresno stradanje :)


Sent from my iPhone using Tapatalk
Naslov: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 04 Avgust 2017, 21:03:58
Jbg. neko voli Lemija iz kraja (Mile skolski ili komsija)  , nekom je  Lemi Kitić car , a nekom  Lemi iz Motorhead-a .
Preomesas karte, i odes da pecas da se ne nerviras.
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Jeremija 04 Avgust 2017, 21:43:58
Ili ubodeš jedan džek u stradžu, a drugi u pojačalce, pa malo promeniš ritam komšiluku... Kome nije voda pri ruci  :cool:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Dva vuka 04 Avgust 2017, 22:16:01
"Opšte obrazovanje"
Lebec ti užegli, , je l' mi ovo buduća snajka i  dete slušaju u gradu kad izadju ?
Sine, srećo tatina, čisto da znaš da je metak u cevi, pa pukni tati jedan da se ne sekira vise gde rasteš.
Aj ne zahebavaj , iz proverenih izvora znam da si da si obožavao Lilitu Đorđević  :cheesy:
Evo ti jedan njen hitić na ovu vrućinu  :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=6g9s812TKfw
Naslov: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 05 Avgust 2017, 01:12:32
Ti kad iskopas, mora na BIS
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: limovac74 23 Oktobar 2017, 10:52:02
Kiša pada,trava raste, a veš se suši lagano  :rolleyes:


(https://s1.postimg.cc/3nazybwgtr/IMG_4501.jpg) (https://postimages.org/)
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: pdavor 22 Novembar 2017, 10:27:45

(https://s33.postimg.cc/hzhlvmrzz/CAM00546.jpg) (https://postimg.cc/image/j1rse6at7/)
Evo jednog derana od jutros, šeta se ko gospodin. Ku.rči se a zna da leti , neće dugo .
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Jeremija 22 Novembar 2017, 11:21:18
Javi da li mu je seoski život omekšao teksturu, ili je trebalo da pac duže radi  :wink:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: pdavor 22 Novembar 2017, 11:37:07
Druže moj ima ih desetak koji idu po putu i skupljaju kukuruz koji ispadne iz prikolica , to su lovci pustili pre petnastak dana (500kom) ja na feeder dobio dva. Mora se kukuruz kačiti direektno na udicu ,neće na dlaku i hranilica bar sto grama jer kad je lakša hranilica odnese na drvo ili na krov od kuće kad poleti i sve umrsi.  :takoje:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Jeremija 22 Novembar 2017, 11:45:45
Vidi prijatelju, pošto je divljač u pitanju - to je zdravo, tako da nemaš nikakav problem. Jedino možda da probaš na metal ili gumu, možda su ti neki manje tovljeni još zdraviji u konzumnom smislu :cool:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Dva vuka 22 Novembar 2017, 11:48:14
Ovo mi je prvi put da pročitam, da ti federi za nešto zapravo služe  :cheesy:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: KAPITEN 22 Novembar 2017, 12:02:08
 Davore ako ti treba neki savet u ribolovu divljači tu sam. Doduše za sada sam imao samo patke na zig rig ali princip je isti...
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Jeremija 22 Novembar 2017, 12:09:10
Ili, ako je dozvoljen plovak, na kuvano žito?
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: pdavor 22 Novembar 2017, 16:43:59
Momci moji nema tu sreće, uvek skine mamac sa udice namazan .
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: sasabosko 23 Novembar 2017, 00:38:28
Citam ove redove,i slatko se nasmejah,setim se slicne situacije od pre par godina.Naime moja najbolja drugarica,udala se sada. zabavljala se s jednim likom 10tak,godina,susta suprotnost meni i mojim drugarima,al imao je volju pa se kroz godine,nekako uvukao u nase drustvo,iako smo ga dozivljavali kao pajaca,nazalost i sad je takav.Kroz druzenje mene i moje drugarice,nase price, zna on da sam ja zagrizeni ribolovac,hoce sa mnom na pecanje,zove me stalno,sazalih se ja,i povedem ga par puta.Otprilike vam to izgleda kao kad povedete Smrdu Mudica na pecanje,sta god mu date on,pokvari,otima vam stap iz ruku i sl. ,sedimo ja i on u nekom polju izmedju dva sela,obala zarasla, no sasvim slucajno tu bese jedno lepo mesto za pecanje nosare, cujemo nesto suska u zbunju pored nas,nismo nesto puno obracali paznju na to.Iz zbunja se pojavljuje mlada lisica,koja nas upitno gleda,mladunac od te godine koji nije jos uvek video coveka,i ne zna kakva je to zver :lol: Par minuta se gledamo tako,u tome Smrda skace i krece da skuplja moju somovsku dubinku sa kederom,ja se nadjoh u cudu sta to radi,lisice ne bezi stoji i gleda nas i dalje,kad ga upitah zasto skuplja stap.rece da hoce da zabaci kedera da upeca lisice.Opomenuh ga da to ne radi,poce da izmislja neke izgovore,ali ne odustaje od namere,na moje pitanje sta ce mu lisica,nije znao da mi odgovori.Rekoh mu da to ne radi,i pusti lisicu da ide svojim putem,no shvatih da je uporan u nameri,tek pod pretnjom fizickim obracunom odustade,SRBIN :lol: :lol: :lol:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: no names 01 Decembar 2017, 22:08:45
Kopiran tekst od svima nama poznatog majstora feeder ribolova  smiley033

Ninoslav Žagar :

S vremenom mi je samo to postalo važno. Tu se najbolje osjećam. Počeo sam se bojati za sebe. Bježim li to od nečeg? Jesam li asocijalno biće? Ne! Ali… Sâm ili s nekim od dragih ribičkih suputnika. Svejedno. Biti na vodi. Još je starogrčki filozof Tales iz Mileta tvrdio da je voda izvor svih stvari. Pratvar. Da sav život počinje u vodi i da se sve po smrti vraća u vodu. To je u redu. Ali kakve to veze ima sa mnom? Što me to toliko privlači? Tajanstvenost? Dubina? Prastari instinkti lovca? Sve to zajedno. I još mnogo toga. Do same ribe mi nikad nije stalo. Rijetko je uzmem. Još rjeđe jedem. Iščekivanje? Nadigravanje? Svakako. Sama priroda? Da. Sve to. Prvi put me je na vodu kao petogodišnjeg dječaka poveo otac, strastveni ribič. Štupseraš. Ono čudno uzbuđenje i drhtanje koje sam tada osjetio prati me i danas. Kao da je prvi put. Ni poslije toliko godina ja noć pred polazak na ribolov ne mogu normalno spavati. San mi je istrzan. Budim se svakih pola sata. Bojim se da neću čuti sat, da ću zakasniti. A u crkvu, na posao i na ribolov se nikad ne kasni. Da ne bih kasnio u crkvu – u crkvu ne idem. Na posao i ribolov ne kasnim. Nikad. Mada mene moja riba uvijek čeka. Ali važnije je da me čeka Ona. Voda. Ta praskozorja. Izmaglica. Mir. Dolazak na samo ribolovno mjesto. Dobro znano. Ili novo, koje uvijek kad se s njim naposljetku opraštam izgleda kao da ga od pamtivijeka znam. Kao da sam čitav život ovdje proveo. Pa po dolasku na mjesto – promatranje vode. Da li se riba negdje javlja? Gdje li bi mogla biti? Gdje prihraniti, gdje zabaciti? Uvijek isponova ta tajanstvenost kojom je obavijena svaka voda. Što li krije? Kakvo je dno? Kakve sve ribe ima unutra? Pa vađenje pribora. Slaganje sistema. Pripremanje prihrane. Treba joj se prilagoditi. Vodi. Svaka je drugačija. Kao i žena. Svaku staru dobro znaš, poznaješ joj svaki pregib, ulegnuće… Znaš kako će se ponašati u datom trenutku. Ili bar misliš da znaš. Sigurniji si s njom. Ali svaka nova je izazov. Ako i nije ljepša od one stare, nepoznata je. Prema tome, po definiciji, zanimljivija. Ali važno je samo biti na njoj. Na vodi. Pa mjerenje dubine. Uvijek najosjetljivije pitanje. Dubina. Određivanje mjesta lova. Precizno zabacivanje prihrane i sistema. Čekanje prvog griza. Ta magična riječ – griz! Tišina. Iščekivanje. Pa lagano titranje plovka. Pik. Ili vožnja. Potonuće. Ili drhtanje vrha štapa. Naglo savijanje. I kontra! Prastaro pitanje – je li gore? Gore je! Dril. Možda je to ono najljepše. Možda. To je samo dio svega toga. Kočnica na roli fino proklizava. Dobro je podešena. Štap savinut do krajnjih granica. Odlično radi svoj posao. Pribor je pouzdan i vjerujem mu. Ali nemir i uzbuđenje koje osjećam gotovo da se ne mijenja od onih davnih dana. Naravno, sigurnost je tu. Došla je s iskustvom. Ali uzbuđenje je identično onom koje osjeća boksač prije svakog meča. Bez obzira na njihov broj. I evo dobivam ribu blizu obale. Vidim je. Znao sam već i po načinu griza što je, ali sad sam siguran. Izmorena je. Lijevom rukom prihvaćam podmetač i koso ga uranjam u vodu. Štapom polako uvodim ribu u njega. Glavom. Podižem podmetač s obje ruke i privlačim ga na obalu. Vadim ribu i skidam je s udice. Spuštam u čuvaricu. Ili vraćam u vodu. U slobodu. Svejedno. Prije toga obavezno fotografiranje za album. Za sjećanje na ovaj dan, ovu ribu, ovu vodu. Da li je to ono što mi treba? Pomalo. Između ostalog. Ali ne. Treba samo biti na vodi. Gledati je. Milovati pogledom. Udisati njen miris. Slušati kako diše. Poslije cjelodnevnog ribolova ispratiti na počinak. Ogrnutu u suton. Ostaviti je kakvu smo je i našli ujutro. Da bi nas opet čekala. Ista. Odnosno drugačija. Jer nikad ne možeš dva puta zagaziti u istu rijeku. Sve teče, Heraklite. Treba samo biti na vodi.
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: dragan2006 01 Decembar 2017, 22:43:15
Posle ovog texta reči su suvišne !  :tongue: :tongue: :tongue:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: mknezevic 01 Decembar 2017, 23:06:48
Nisam ni ocekivao nista drugo od velikog majstora. Svaka cast na textu.

Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока

Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: lineker 04 Decembar 2017, 20:12:59
Danas me u gradskom autobusu koji saobraca kroz najveci Zemunski sokak izlude dva balavca. Naime, lepo udjem u bus, stanem i gledam svoja posla, a na zadnjim sedistima snimim ipak dva adolescenta. Spreme se oni da sidju sa busa, bacim slucajno pogled na sedista gde su bili, a hteo sam i da sednem, i lepo vidim dve zvake koriscene stoje nasred sedista. Spremna da se neko celjade koje se vraca sa posla u 18h lepo ulepi, neko dete koje mozda majka vuce iz doma zdravlja ili vrtica da se umacka ili bi bilo posebno smesno neka baka da upropasti jednu od dve-tri suknje koje ima. Inace nisam incidentan tip, krenem da im objasnjavam da nece izaci iz busa dok ne pokupe zvake lepo. Realno, zasluzili su odmah da se lepo nasamaraju dva retardirana niskocelca. Naravno, oni glume ludilo, bekelje se kao da ne znaju o cemu ja pricam, nisu oni itd. Lepo kazem detetu, necu da se raspravljam sa njim, stariji sam 20 godina, da pokupi zvake, lepo izadje iz busa i pristojno se ponasa. Pokupise na kraju i izadjose. Ja nisam dosao sebi sat vremena. Da su im jos malo ojacala krila potukli bi se sa mnom koliko su bezobrazni i nevaspitani. Da li oni stvarno misle da se tako postaje mangup i smeker?! Znam ja da se deca drugacije ponasaju u kuci i na ulici, znam da ce tako biti i kod mene, ali ovo je vec previse. Nemoguce da ti roditelji ne vide koliko su im deca nenormalna i koliko ih nisu naucili kako se postaje covek?!
Taman su me neki postupci ljudi, koje realno i ne poznajem, nekoliko puta u poslednje vreme obradovali, izmedju ostalih i nas kolega dzigeras-muzicar iz Macve mi ucinio uslugu i pomogao mi, a jedva se znamo. Ali to su postupci ljudi starog kova, koji su uceni i nauceni. Ako se ovi decaci i devojcice ne srede, dovidjenja sa nama.

Sent from my LG-H955 using Tapatalk

Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Jeremija 04 Decembar 2017, 20:33:04
E moj Gari, odavno smo mi na tom putu. Džabe kućno vaspitanje kada je okruženje, televizija, novine i ostalo potpuno druga priča. Gledao neku seriju na Pink Family, samo tamo je bila na žalost, pa kad naleti reklama za farma.tv, život mi se smuči. Na kraju odustao i skidam sa torenta. A klincima je to "ekstra forica" da citiram jadnicu iz reklame... Mnoooooogo velika metla nam treba za naše sokake... Ili us..na motka, još bolje...
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: pdavor 05 Decembar 2017, 22:31:34
Evo bećara koji su danas pobegli jer ih je unuk od mog komšije pustio na slobodu ,a deda kad se vratio nije mu bilo dobro jedno petnaestak su pohvatali a par su još u provodu, večeras vidio jednog u komšiluku .
(https://s17.postimg.cc/qtflutvv3/CAM00593_2024548.jpg) (https://postimg.cc/image/7occl2h6z/)

(https://s17.postimg.cc/rvpsdfc4f/CAM00595_2024550.jpg) (https://postimg.cc/image/fh30d3km3/)

(https://s17.postimg.cc/44qevctxr/CAM00596_2024551.jpg) (https://postimg.cc/image/69arwfvkb/)

(https://s17.postimg.cc/pr5fcdksf/CAM00597_2024552.jpg) (https://postimg.cc/image/4hht1j4hn/)

(https://s17.postimg.cc/av6w4rm8f/CAM00598_2031784.jpg) (https://postimg.cc/image/dcinc164r/)
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Jeremija 05 Decembar 2017, 23:15:13
Je li Brale, fazan, pa zekonja, šta li je sledeće? Srndać? Divlja svinja?  :cheesy:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: pdavor 05 Decembar 2017, 23:21:04
Jelenko bar 200-300 kg , trebat će za kobasice i gulaš,  :takoje:  al ga nema leb mu mekani.
Naslov: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 07 Decembar 2017, 23:02:18
auFIDERzen
auFIDERzen
auFIDERzen
auFIDERzen ⚽️
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: laki22 07 Decembar 2017, 23:06:31
a jao, pa sad Makili u transu
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 07 Decembar 2017, 23:11:23
Nece taj da se vrati kuci danima
Slavi obe pobede domacina potpisujem.
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: dragan2006 10 Januar 2018, 09:16:37
Jel to udara čežnja iz Italije? Onaj dizel je paklena stvar :lol:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 10 Januar 2018, 17:52:37
Jock, just onako ...realno
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Jeremija 23 Januar 2018, 15:44:08
Ja bih da parafraziram jednu istorijsku izjavu, ovaj put u apsolutno pozitivnom kontekstu (da slučajno neko ne pomisli suprotno): "Volimo i mi tebe!"  :bye:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: pdavor 23 Januar 2018, 17:53:55
Ovo je pisala sekretarica , to joj je bio borbeni zadatak za danas.  :lol:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: pexon 23 Januar 2018, 19:06:53
'Oćeš da kažeš da je matora Kojotina "di(ktir)ala" sekretarici?  :cheesy:
Što kaže Džeremaja, Volemo i mi tebe Coyote!  smiley033
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Dva vuka 23 Januar 2018, 19:22:43
Ma nije do sekretarice .... sve je to od lošeg vina  :cheesy:
https://www.youtube.com/watch?v=eNIaKyI2geQ
a možda je i ....  :cheesy:
(https://s17.postimg.cc/42xx33hbj/a5521ac592d640e261759690308c1ae1--winter-is-coming-meme-its-funn.jpg) (https://postimages.org/)
Matori,hebo te...ti si zaboravio kako sam ja ružan u stvarnosti  :lol: smiley286 smiley287
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: petar_kozic 23 Januar 2018, 22:26:24
Ne poznajem vas lično, ali meni liči da je Miha pojeo svoju tajnu primamu i da od silnih zrnaca halucinira. ,

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Dva vuka 23 Januar 2018, 22:32:13
Nije bato .... vidi se da nas ne poznaješ lično  :wink: uželeli smo se jedni drugih , pa kriziramo  :takoje:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: pdavor 23 Januar 2018, 23:03:48
Pexsone bato moj ne razumem se ja u kancelariske mahinacije   smiley186 ja sam terenac fiziko pa nije mi za zamerit to je za školovanu gospodu, e sad ko diktira,  :huh: a ko sluša u to ne ulazim(imam drugara, on sekretaricu po guz.ci a ona njega po kasici,al funkcionišu ljubav nema veće) Za mog brata dva Vuka, valjalo bi se okupit na neku žešću  bleju, od one prođoše tri nedelje ko da su tri godine. Problem nije šta će se jesti i piti,nama je podvarak deset u čelo ,a prase može za salatu. Ma pojede mi džigericu ova tastatura oca joj je.em samo kuckam ,a lepše je sa ljudima malo danit dušom.  :takoje:
Naslov: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 23 Januar 2018, 23:53:38
Ne moze covek ni da Vas pohvali na miru... a kamoli na Natasu.
Ccc... Vuci su to !
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: ibanezi 29 Januar 2018, 20:00:00
 Srećan sam što vas poznajem, jer da vas ne poznajem, ne bih znao koga ne bi trebalo da poznajem. Nesebično ste mi podarili i to saznanje i životno iskustvo i zato vas volim i zahvalan sam 4ever - da i ja malo po stranjski. :bye:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: dragan2006 29 Januar 2018, 20:01:50
Eee moj majkane,ti kao da si popio neku više danas :lol:
Ljubi brat! smiley033
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: ibanezi 29 Januar 2018, 20:12:36
Jok, bolan. Danas se treznim i bubnja mi u glavi.
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Jeremija 29 Januar 2018, 22:19:24
Tooooo Prikaneeeee, samo patos, i bukvalni i metaforičko-emotivni, Srbina spašava  :ok:
Naslov: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 03 Februar 2018, 22:04:59
“SVE ODJEDNOM “
(Špric-dnevnik za januar 2018. da ga upamtim bar ja  )


       Tek započeta godina , a već sam u januaru opleo kilometražu i odradio skok sa motkom za opkladu...bez strunjače normalno . Što je najgore,  sve je to bilo spontano i super povezano u mojoj glavi... tinejdžera od 47 godina.
Pa da krenem od onih osnovnih vestern-špageta koje sam upleo u januarske avanture.
       Sa lokalne proslave 29.dec. završih u kuhinji sutradan, i tako fino nenaspavan pola dana sam spremao  djakonije za bandu i najavljeno okupljanje mojih dragih pacijenata ribolovaca pod nazivom “Bleja kup”. Naravno, malo mi je bilo što sam spavao u džingl-reklamnom fazonu prethodnu noć , nego  sam ko Obeliks bio obučen uz otvorenu terasu u sred zime dok sam izigravao Džejmija Prolivera u kuhinji. 
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180203/e83dfcfe7d736611db99165e04c525ff.jpg)
Kad je mozak na otavi, zaboraviš da telo ima svoja načela i limite. Taman toliko nisam horizontalan , da sam sutradan tradicionalno uleteo  u proslavu od ranih 14h , sa svim standardnim atacima na organizam , i sa visokom temperaturom u povoju. Karakteristična prskalica od mozga,  za budalu u veselju  bez kormilara.
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: dragan2006 03 Februar 2018, 22:20:30
Kojote pa ti si živ!!!
Već sam pomislio da si, posle svega, zapalio u neku ilegalu  :lol: :lol: :lol:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: ibanezi 03 Februar 2018, 22:33:12
Izgleda da si stvarno mnogo cevčio, pa pola nisam razumeo šta si napis'o. Vidim samo da si na..bo u Žabariji. Ćuti, dobro si i proš'o, šta misliš da ti se još i auto tamo pokvario. Tek bi onda na...bo. :no:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: dragan2006 03 Februar 2018, 22:34:32
Pa tamo se i pokvario... :rolleyes:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: ibanezi 03 Februar 2018, 22:40:37
 Pa, ko mu je kriv, što je izvlačio čamac neispravnim autom?
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: dragan2006 03 Februar 2018, 22:44:44
Pa da , ne dođoh kod tebe zbog ove kišurine pa moraš sad ovako...preko tastature da me...Banditu :lol: :lol: :lol:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Dva vuka 03 Februar 2018, 22:45:46
Ma nije mu bilo neispravno auto , nego Nivea , krema za lice  :huh:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: marina1983 03 Februar 2018, 22:49:39
Kojot je to namazano . Zna i on da su najbolje akcije kad se u startu zna da se ništa ne zna  :cheesy:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Dva vuka 03 Februar 2018, 22:54:01
Pa da , i ja kažem ... namazao se neispravnom Niveom   :no:
(https://s17.postimg.cc/6fsiozajz/wile-coyote-coyote-fan-rock-danger-demotivational-posters-140144.jpg) (https://postimages.org/)
 :cheesy:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: dragan2006 03 Februar 2018, 22:55:41
Svi skupa možemo u Lazu Lazarević...čoporativno :lol:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: ibanezi 03 Februar 2018, 23:00:40
Koliko sam skapir'o, to onaj hostel gde je Miha odseo? Ajmo da ga iznenadimo! Obradovaće se kad nas vidi!
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: marina1983 03 Februar 2018, 23:04:38
Sad se malo izbaždario pa bi da provuče  koju udicu kroz vene  :cheesy: Eto ga u gostima u najskorije vreme a vidim i kod koga   :lol:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Dva vuka 03 Februar 2018, 23:06:01
Može , al moramo poneti nešto od rane ... služe samo prženi ljeb od juče  :no:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: ibanezi 03 Februar 2018, 23:07:47
 Vi bi da nekom razbućkate mesto? Aaaaa?
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Dva vuka 03 Februar 2018, 23:11:36
Jel se ti to nudiš ? Aaaaa ?  :cheesy:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: marina1983 03 Februar 2018, 23:21:49
Kako se očas posla dogovorismo  :lol:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: ibanezi 03 Februar 2018, 23:28:45
 Željan sam vas ko kvočka uzice. smiley163 smiley078 smiley080 smiley253
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Dva vuka 03 Februar 2018, 23:31:40
Ko majka lude ćerke  :cheesy:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: ibanezi 03 Februar 2018, 23:37:14
 Ajd' čekam vas kad prođe kiša. Poželio, ne poželio, vi ćete doći pa doći i ja se tu ništa ne pitam. :bye:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Jeremija 04 Februar 2018, 01:55:45
Sve je to u redu i baš kako treba... A i kako bi drukše  :ok: smiley033
Naslov: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 04 Februar 2018, 18:45:00
Kad Kunja posalje poruku i sliku, ozbiljno se zamislim.. 
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: dragan2006 11 Februar 2018, 15:08:04
Mora neki prioriteti u životu da se ispoštuju!  :lol: :tongue:
Naslov: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 11 Februar 2018, 16:10:09
“ Sportski duh i ostali duhovi ”

Mnoge karijere pravljene su na tuđoj sisi , pa se posle prave da su sisali vesla i da im ne odgovara grudnjak. Neki su ubeđeni da je znanje ušlo u njih samo od sebe, ili je od Boga dato .  Publika je u dilemi da li da aplaudira, ili da se prekrsti ....
Izgleda da su sportske aktivnosti starije od zaostavštine u novinskim  rubrikama  , pa su danas u istom rangu nadmetanja kao : Ko će koga da prevesla, i plivanje za Časni krst ;
Očekujem da će uskoro da se ubrza ritam i proširi spisak  , a nove discipline traže svoju šansu uveliko , kao :  Brzo presvlačenje  , brzo prepisivanje, brzo prepričavanje, brzo školovanje, brza zarada , brza ishrana , brza sahrana itd.;
Mentalna atletika nije obavezna danas , a savet mudraca i verske poglavice biraju se tajnim glasanjem , pa nije bitno da treniraš i mozak.
Talentovani sportisti se opredeljuju za uslove i rekvizite uz sponzorski paket i politički parket.
Za vodju navijača , raspirivanje i rasplamsavanje atmosfere , koristi se naredba “Enter”.
Sportski duh i sportski vračevi su uvek na treningu, a rekretivno su svi treneri za sebe. Čitam šta piše, ne tumačim preterano, samo pratim sport kao i većina ....
“E, a kakav sam ja bio talenat ..” je najčešći mogući kafanski šlagvort.
Ne smem ni da se stavim u kontekst, povrediću i tuđa i svoja osećanja kao sportista ...
Nisam ni neki navijač, samo jednu zastavu imam...
Ne znam ni zašto pratim taj sport , uopšte se ne snalazim u njemu .
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Drill Junkie 11 Februar 2018, 18:17:58
Brain error  :shocked:

Vucino sjajan tekst  :clap2:

Naslov: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 22 Februar 2018, 14:37:51
Xe xe.... procitah jednu staru , iz druge teme...bas se nasmejah ponovo ..
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: dragan2006 22 Februar 2018, 15:01:14
Aj ti dečače veseli opali još neku pričicu, pa da se objavi zbirka :tongue:
Garantujem svetsku slavu, pogotovo ako je potpišeš sa Vlada fon Miha, zvuči tako "svetsko a naše"! :thumbup: :lol: :lol: :lol:
Naslov: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 27 Februar 2018, 16:53:47
“ E, al’  da sede na ‘ladnom betonu... !“
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Dva vuka 28 April 2018, 19:03:00
Slike su više sa mojih pašnjaka , nego iz mog sokaka, ali kod nas Nomada uvijek je važilo pravilo " Čije ovce , toga i planina "  :cheesy:
Bečejsko more
(https://s31.postimg.cc/uxzie75nf/2018-04-28_12.31.36.jpg) (https://postimg.cc/image/iw44k1wev/)
Riđan
(https://s31.postimg.cc/stf5d7brf/2018-04-28_12.59.55.jpg) (https://postimg.cc/image/s3wd0ub7r/)
Doruša
(https://s31.postimg.cc/7jrj2gimz/2018-04-28_12.59.37.jpg) (https://postimg.cc/image/uxziee0k7/)
Horse whisper
Kad prilazite konju koji vas ne poznaje , zastanite za trenutak da ga procenite. U tom istom trenutku i on procenjuje vas  :takoje: Ondak mu otvorite svoje srce i dunite svoj dah u njegove nozdrve , ako vam dotični pre toga ne otkine nos zubima  :cheesy:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: marina1983 28 April 2018, 21:50:03
 :clap2: predivne životinje  :tongue:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: mrjr 29 April 2018, 08:15:04
Ko je ovde ridjan na slici ,...Kao dete sam zamišljao da se konji mogu držati i na terasi od stana,...a sa godinama shvatio da je konj simbol otvorenog prostora i iskonske neukrotivosti.
 

Послато са Lenovo K10a40 уз помоћ Тапатока

Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: ibanezi 29 April 2018, 10:13:21
 Kakvo grdno stvorenje na slici :huh: Konj je prelep! :lol:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Isa 29 April 2018, 10:48:14
Kol'ko kulena od ridjana moz` napraviti.  :thumbup:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Dva vuka 29 April 2018, 12:40:39
"Slobodan je samo vetar
koji ispravlja travu prerije
koju moj konj povija 
jureći ka horizontu"                      pesma Kvadi Komanča

Hećime , konj se ne jede . Konj je ratni drug . Plemstvo obavezuje  :wink:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Jeremija 29 April 2018, 13:54:59
Ljubo Brate, pusti zavidne, blago tebi  :cool:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 29 April 2018, 16:15:36
Bravo Kojote matori... Prelepa zivotinja
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: laki22 29 April 2018, 16:29:23
jete... file medium rare je najbolji
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 04 Maj 2018, 17:34:05
Svaki početak (vikenda) je težak...
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: milan ns 04 Maj 2018, 17:37:25
Da baš deluje teško

Poslato sa SLA-L22 uz pomoć Tapatoka

Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Jeremija 04 Maj 2018, 18:55:30
Joooooooooooj milineeeeeeee  :tongue:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: no names 27 Maj 2018, 11:48:11
Nije baš iz mog sokaka, a nije ni moja priča...al' je bar poučna i zanimljiva  :rolleyes:
Bajkeri iz Ilinoisa su vozili rutom I-74, dosli do mosta Murray Baker... i videli devojku da stoji na ogradi mosta. George, lider bajkera koji je bio veoma poznat, ljudina od 53 godine, zaustavlja svog Harley-a. Svi staju iza njega. On prolazi pored pandura koji pokusava da nagovori curu da sidje... i pita je:
Lepoto, sta radis na toj ogradi?
Cura odgovori: Hocu da se ubijem !!!!
Nije hteo da pokaze svoje osecanja, ali ni da propusti priliku da postane jos veca legenda, vikne joj...:
Ajde pre nego sto skocis, daj Velikom Georgu svoj najbolji poslednji poljubac!!!
Ona se okrenula, spustila blizu ograde, zagrlila ga i strasno poljubila. Posle prvog poljupca, usledio je i drugi jos bolji, sladji, lepsi.
Kad su zavrsili, svi bajkeri su poceli da slave i salju podrsku poljupcu uz ogromno odobravanje. Pandur koji je stajao je samo rekao..: Ja bolji poljubac u zivotu nisam video.
George je jos drzao u zagrljaju i pitao:
U tako vrucim pantalonicama, mogla bi biti poznata da se samnom vozis na motoru. Zasto hoces da se ubijes?
Pa...... roditelji ne odobravaju i ljute se kad se oblacim kao zensko.
Nije poznato, da li je sama skocila ili je bila gurnuta.
Naslov: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 02 Jun 2018, 00:32:38
Sta ima veze.... Ona mozda nije TA, ona je TO .
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Dva vuka 16 Jun 2018, 00:42:16
Napad bande border kolija  :cheesy:
(https://s15.postimg.cc/ssscd2tzf/2018-06-15_09.54.14.jpg) (https://postimg.cc/image/ivhbk0mdj/)

(https://s15.postimg.cc/g1e66lmsb/2018-06-15_09.54.21.jpg) (https://postimg.cc/image/3mre69v9z/)

Ovo je pravi čuvar farme

(https://s15.postimg.cc/5ekd1ah8r/2018-06-15_09.58.25.jpg) (https://postimg.cc/image/ivhbk5rk7/)

Izbori prošli , a trave sve manje

(https://s15.postimg.cc/fpwptolq3/2018-06-15_10.01.48.jpg) (https://postimg.cc/image/mgd7348vr/)

Momci ... takve testise treba imati za ovna predvodnika  :cheesy:

(https://s15.postimg.cc/dy3qz07kr/2018-06-15_10.36.54.jpg) (https://postimg.cc/image/l1bmemd07/)

Devojke ... dobre butke  :ok:

(https://s15.postimg.cc/t6tocx6fv/2018-06-15_10.36.20.jpg) (https://postimg.cc/image/40sq6355j/)

Podmladak  :thumbup:

(https://s15.postimg.cc/rrs3o9aij/2018-06-15_11.17.57.jpg) (https://postimg.cc/image/ar97fkxh3/)
Vidi se kad neko i voli i zna  :takoje:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: lineker 16 Jun 2018, 12:28:24
Deluje kao Pester ili Sjenica, tako neki hajlanderski predeo.

Послато са HTC Desire 620G dual sim уз помоћ Тапатока

Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: dragan2006 16 Jun 2018, 12:33:28
Vojvođanski gorštak :lol: :lol: :lol:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Jeremija 16 Jun 2018, 14:29:05
Blago tebi Ljubo, to je život  :tongue:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: dragan2006 16 Jun 2018, 14:59:46
I meni često dođe da rasprodam sve u gradu i zapalim negde u divljinu....
Lepše je ganjati se sa stokom i Vukovima nego sa urbanim pojedincima. :takoje: :clap2: :thumbup:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Dva vuka 16 Jun 2018, 15:41:38
Farma je od drugara Hancko Đerđa iz Kule .Zemlja nekad bila deponija smeća . Treba 30 godina krvavog rada , upornosti  i znanja , da bi se stvorio ovakav rajski kutak  :wink:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Jeremija 16 Jun 2018, 18:11:38
Svaka mu čast, eto, ako krenem dans, do 80te ću nešto i napraviti  :smiley:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Dva vuka 16 Jun 2018, 20:58:33
Ma ide to puno brže , ako imaš tijeh prokletijeh para , a imaš i mene kao savetnika  :cheesy:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Jeremija 17 Jun 2018, 01:45:13
Odlično, ostaje još samo pare da nađem  :cheesy:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 02 Jul 2018, 17:21:44
Idem ti ja tako, a oni bi da se trkaju....
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Drill Junkie 02 Jul 2018, 18:38:12
Pre 4-5 godina sam ih sreo na auto putu negde kod Smedereva prema BG-u tj. oni mene sreli  :cheesy:

Bilo ih je 20ak , sva moguca vozila i sva razlicita.. Bilo je i 5-6 extra nafriziranih SUV-a

Desetak kilometara ispred poprilicno rastrkane kolone isao je Aventador, valjda izvidzac

Na bubanj potoku sam ih sve zatekao, imam slike negde

Lepo za videti a i nisu divljali nesto , vozili umereno (150)

https://www.oneliferally.com/venice-to-mamaia-2018/


Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Milan Veličković 02 Jul 2018, 18:52:08
Nisi ti mihabg, nego miha hakkinen  :lol:
Mora da si koristio "dizel" kad si ih sve pre.ebao...  :lol: :lol:
Naslov: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 02 Jul 2018, 19:00:23
Ma ja ti lepo naveo :
“ I onda je mrmot zavio čokoladu...”
a to se zna sta znaci.
Upalila murija rotaciju i proslo jedno petnaestak ovakvih , pa sam bio “nemi” svedok.
PS. Ne trosi se dizel u voznji , bar ja to ne radim ... Zato imam Kojote koji ne piju kao Marina i Munja. Treba neko i da brine o zdravlju ekipe na duge staze.
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Milan Veličković 02 Jul 2018, 19:12:16
Ma daj miha, ne budi skroman, lepo se vidi na zadnjoj slici da onaj iz BMW-a jedva stiže da te uslika...  :cheesy:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 02 Jul 2018, 19:25:38
Trazio mi autogram .... 
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Milan Veličković 02 Jul 2018, 19:32:23
A ti si mu sigurno reko, čekam te bate na cilju - pijem kafu...  :cheesy:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Jeremija 02 Jul 2018, 20:13:48
E neka si ih ostavio u prašini, da se zna ko je ovde domaći i domaćin  :wink:
Naslov: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 19 Jul 2018, 15:23:02
“Tri Kojota i mrena  “
( Nije basna , više anegdota...
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: dragan2006 15 Decembar 2018, 12:14:02
Cerak kao Kopaonik, može to i gore ili bolje...kako se uzme! :lol:

(https://i.ibb.co/pzPwVMD/IMG-0afe2afeb8e2b5060defa52a2206e712-V.jpg)
Naslov: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 15 Decembar 2018, 14:11:36
Jutros se nisam setio da puknem koju, al’ evo .....Uzivo sa Dunava... Komsija mi poslao sad. 
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20181215/55bf6c972de98954366ab3c90dac4581.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20181215/45d2934a2f9a86c7645c2170a1e39a11.jpg)
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20181215/38c05cf05d384e4b716727c9dd59adeb.jpg)


Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: mrjr 15 Decembar 2018, 17:03:23
BG blokovi pod snegom
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20181215/39227f3d583f2f47e899af025475e38c.jpg)

Poslato sa FIG-LX1 uz pomoć Tapatoka

Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: komša015 15 Decembar 2018, 19:10:59
Malo palo..  :smiley:

(https://i.postimg.cc/R0FyXz3w/IMG-20181215-102257.jpg) (https://postimg.cc/TKzt3FJP)

(https://i.postimg.cc/CKzrbHtN/IMG-20181215-103305.jpg) (https://postimg.cc/nsf1J7nj)

(https://i.postimg.cc/RFwRTPTc/IMG-20181215-110519.jpg) (https://postimg.cc/k6XKJvz4)
Ovo je od podne, a od tada još bar +5cm.
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Perisha09 16 Decembar 2018, 11:49:22

(https://i.postimg.cc/NM6q1j6N/IMG-2264.jpg) (https://postimg.cc/wyjGzHbJ)(https://i.postimg.cc/j5KkYQfX/IMG-2265.jpg) (https://postimg.cc/HJZtQMBc)(https://i.postimg.cc/rm8gPy6Z/IMG-2266.jpg) (https://postimg.cc/1gjpgQ3D)(https://i.postimg.cc/KjmzTVMM/IMG-2269.jpg) (https://postimg.cc/bDFpcmLy)

Prava je šteta što će se do večeras istopiti  :sad:
Naslov: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 23 Decembar 2018, 22:24:35
Nekad je potrebno samo par elemenata da napravis dobro hemijsko jedinjenje... (https://uploads.tapatalk-cdn.com/20181223/a721ecf829d77432bb2cc13e97b237c2.jpg)
Casa Porta, slaninica od mangulice, lebac mekani, malo maslinovog ulja, balzamiko sirce koja kap i so...
Onda predjemo na kuvano vince sa karanfilicem , pomorandzom i pogledom na reku. 
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20181223/1b7910e0865098c54c3b0697af76e80c.jpg)
Crtani film za sve generacije .
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20181223/53afcbb42c6528a41c3e6e6e10fbe05a.jpg)Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: pdavor 23 Decembar 2018, 22:40:26
Baća, nije loše u tvom sokaku. Leb ti mekani, pazi na vozačku.  :tongue:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 23 Decembar 2018, 22:43:32
Ne brini, ne pijem kad vozim i obrmuto. Muka me naterala da ostanem da spavam...Moram ujutro da ispraznim camac, danas sam zbog toga dosao.... i zaboravio. 


Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: pdavor 23 Decembar 2018, 22:49:19
Ondak zaljubljen, auuu kako će to veselje (svadba) biti. Baš mi drago što sam došao. Ima nas stotinjak da se oduzmemo od života garant.  :lol:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: marina1983 23 Decembar 2018, 23:08:17
Ne brini, ne pijem kad vozim i obrmuto. Muka me naterala da ostanem da spavam...Moram ujutro da ispraznim camac, danas sam zbog toga dosao.... i zaboravio.  
Nemoj jbt , evo suza mi krenula oćeš ja da dodjem sutra da ispraznim znam koliko se namuči danas  , treba napraviti mesta za sve to :lol:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 23 Decembar 2018, 23:19:56
Pa to si juce jos trebao, pusti sad te fore. Ma mora u cizmana, a ja dosao  danas u patikama za fiskulturnu salu , pa cu ujutro na tenane da nadjem cizme, i  da zakasnim na prvi cas.


Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: maluk 23 Decembar 2018, 23:38:53
E, sad je taman ...  :cheesy:

(https://i.postimg.cc/3JpQH2Fg/sl-01.jpg) (https://postimg.cc/rK8P10bm)
Naslov: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 23 Decembar 2018, 23:56:41

E ni to nismo imali danas , kao dosli svi da obidjemo vikendice, ponesto uradimo i paljba kuci... Pola leba, kriska slanine , i posle komsinica spremila pesto  kad smo preterali ...da nas ne uhvati meze. 
Niko nista nije uradio, podrazumeva se.

Spojene poruke: 02 Januar 2019, 15:09:23

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190102/9eff307fa78b56f8f592aedf8c85472d.jpg)


Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: dragan2006 10 Januar 2019, 15:34:19
Opet napadalo ovo belilo...ništa od pecanja... :sad:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: vladimir022 10 Januar 2019, 16:47:11
Strasno.. pocecu da sanjam pecanje , al dobro valjda ce od marta moci lepo da se peca, a ne ko prosle godine tek tad smrzlo sve -.-

Послато са POCOPHONE F1 уз помоћ Тапатока

Naslov: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 10 Januar 2019, 17:29:49
“Forumahanje po razlikama  ribolovaca “- u tri čina
 (čist monolog ko suza)

                         Čin 1.
“ Prolog i mono-logovanje na opšte znanje ”

       Lepo sam odlučio da u nedostatku kvalitetnog interneta u Mletačkoj republici i okolini, prodiskutujem sa samim sobom , u sobi pred san. Doduše , htedoh pre neke vesti da pročitam, al’ izgleda da im je Napoleon ukinuo i status republike,  i internet , pa se snalazim kako znam i umem.
Da dodam,  da  smo Junior i ja  šetali ko na maršu da obidjemo znamenitosti i ostatke neke srednjovekovne moći. To je trajalo  od jutra do noći (nije bre samo Molijer opleo po rimama ) pa sad saniram rane. Normalno , Junioru  to nije tako teško palo sa 18 god., a meni se upalila lamela sa korpom   , pa mi ovaj vid zabave i palčić gimnastike po telefonu  vida rane i bez neke Vide pride.  Jest’ , bio sam malko i pametan, pa sam pre ulaska u boks za kuntanje stresao brige uz kumove i nas jedno 16 komaTa prijatelja sa matorom decom. Logično , to se uvek radi uz par flaša proseka i vina fina. Može se reći da ovaj “ par “ ima bliže dvocifrenu vrednost, al’ ko još broji te gluposti u raspadnutom stanju tabana.
Ništa od vesti večeras naravno , i valjda mi je matica Vukova još uvek na okupu, onako vesela, blesava ,hirovita, i željna pecanja , pa malo da ih pecnem iz daleka.

      I tako, čitao ti ja skoro tamo neku temu na geo-lokalnomom forumu, i mislio da učestvujem u diskusiji.
Uf, al’ sam se upec’o ko klen na krompirovu zlaticu !
Pa lakše bi krakovao neku prskalicu od porno sajta ,  i turio svoju reklamu neograničeno i bez opcije“ You can skip Ad ” , nego da razumem ko koga tamo ubedjuje da je ubedjen, ko piskara iz ubedjenja, ko je nabedjen,  i sve tako nešto medno i pitko.
E, a da uzmem malo nastavak tudje slave,  i opalim jedan monolog  ?
Što, pa tu niko ne mora da diskutuje, niti da čita, ni da se otključava i zaključava , i zna se krivac !  Vidljiv je i ovako...
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190110/7302b3efb13ff3602e148574ad725e62.jpg)
   Slučajno lično znam ovog bistrog iz crtaća u dušu, a taj voli i ove uzbunjivačke parole kao: “pecati se mora”.  Mnogo puta su ga prijavili da skita i putuje, peca gde stigne , i da voli da širi dezinformacije i dezorjentacije. Jedan skroz ruralan , dokon, zadrt , tvrdoglav, sebičan i povodljiv tip  , pa još ga navukli kao malog  na pogrešan hobi . Džabe troši vreme na taj neki ribolov , kad ništa ne kapira. Neće ti majci taj uskoro odrasti, pa da je još dlake na njemu, ili da je još toliki što se narodski kazuje  .
Znači, imamo ovde jedan totalni promašaj u izboru hobija , a ko zna šta mu sve još prolazi kroz glavu i ekran .
Ko što je  čika Laza neku klinku Lenku hteo da obljubi pa se raspisisao , tako i ovaj  matori Kojot jednu notorno sporednu delatnost pokušava da ugnjetava u satiri .
Inače Kojot od ovakve hobi- ljube  ne može da živi ,ali mu treba da preživi. Odnosno da napuni dušu životinjsku , a ne zamrzivač,  ko što  mnogi slični rodjaci  desnog krila rade na vodi .
Možda sam i loše skapirao čiste misli naseg majstora Laze , jer to je stvar percepcije i ukusa, a i ja stalno kapiram kako mi se hoće, a ne kako mora.
Ko velim, da ti je neki takav čika Laki startovao ćerku od 20 god. ne znam šta bi mi rekao baš . Neko bi izustio  da ljubav nema granica , a neko bi poslao par krošea bez mnogo pisanja.  Ko je sad tu više za  Lazu Kostća , a ko za za “Lazu Lazarevic”, ne bih da istražujem , al’ razlika postoji u kartonu i zapisana je.
Tako i u ribolovu , razlika uvek postoji, samo se ne talasa i ne mere babe i žabe kako valja. 
Ne znam ni zašto je nekom stalo da se razlikuje ko je bolji , kad je jasno da svako ima pravo da peca čime hoće i da voli i špagete  i mekike ...Odnosno da babu i žabu odvede na pecanje. Meni ponekad Izgleda da pored vukova i kojota  , ima i grizlija u šumi , samo se ne vide od svog ekrana.
Ama,  imam svežu dojavu da taj Kojot misli da su svi ovde u krivu, a naročito oni koji ispravljaju kriv k..... i krivu Drinu .
Pih, a koga boli Stojke golman,  šta neki tamo Kojot duma ? Pa nikog, al’ zato je scenario za monolog danas idealan,  da ne moraš da se prepireš sa drugima , ni da čitaš isti. Isto mu se hvata, ne boli u oba slučaja, sem onog uvceta za tvoje replike i dosetke.
Kad smo već u pogonu, hajde da blago meni mi razvijemo zaplet i zakuvamo ovu poparu u duhu koji je neophodan za dramsku sekciju.

Aha,  tema je davno nastala,  i traži se odgovor i neka razlika izmedju “ Driblinke i Fidelinke”  , t.j. one dve fabrike za ribolov slobodnim stilom na jadne ribice.        Hmmm..!
Kažu po predanju neki, da je ona pre opisana u nekom alatu, nego u zanatu . Kažu i da peca tamo neki ribolovac , i tehnika neka mora da postoji ... Mislim se nešto na glas, verovatno su u pravu, čisto da bi je razlikovali od elektrotehnike .
Postoji i taj neki alat  i potrošni materijal , a cilj je da se ulovi ribica.
Moš’ misliti kako je to komplikovano u slučaju neke  “mirne” vrste koju pecaš u slobodno vreme  ?! 
Prosto su katedre popucale, a dekan otišao da peca ljut,  pa nastao haos u “haus”.
Jbg. možda su te vrste mirne koje se pecaju  , ali  forum je skroz nemiran .
      Ako sad krene neki pametni konforonsje  (ček, ček...pa imam ja koliko hoćeš ovih  poturica sa šarmom Francuske rivijere i ostrvske barijere   )  da te uvodi i prevodi ti bilo koji  straNJSKi tekst (htedoh reći , iz ovog izvornog štiva odakle se interpretira znanje na raznim stranicama foruma  ) , postoje  izrazi  kao : TEHNIKA , RIBOLOVAC , RIBOLOV itd .
Izgleda da su ovo najčesće pogodjene vrste ovakvih diskusija.
Nema mi baš nešto ovih domaćih sklepanih  imenica , i  nekog ribolovca u tehnici sa nazivom kad čitam po tom tudjinskom tekstu , ali zato kod nas ima pregršt nas da ga prevedu upravo tako.  Uveren sam da “simultani”  prevod raste do umeća visokog obrazovanja, i doktorata u životnoj temi bez koje se može . A ko ne može baš tako lako da prevede , onda je hiperbola prava stilska figura za takav prevod , izmanevrisana imenica , i neretko opisni pridev u zbiru .Opšte rasulo u sudnici znanja.
Ovim dvema strankama u sudskom procesu , odnosno prvoj bez advokata,   i koja je nešto imenovala na svom jeziku je izgleda sve vrlo JASNO  , a  nama   prevodiocima treba uvek neka JASNA  da sastavi optužnicu i objasni. Ono,  “ iz iskustva” , što se kaže .  Ma , Jaca je namazana i prošla sve nivoe Super Maria ,  i šta zna taj tvorac igrice šta je hteo da sroči. Ona će da mu objasni .
Jasna je inače iskusnija od Britanije obično,  jer to ostrvo prepiškiš dok si rekao “Ko da oni znaju šta je na Vaju” . Zato naša tetka Jaca i dominira u znanju od vajkada na našim prostorima. Nema takve virdzine u znanju  ni medju maslinjacima .
Ih bre, pa Jaca je jela kašikom pre njih, i šta sad oni njoj imaju da kažu što ona ne zna već ?!
Je l’ ovo poznato svima i JASNO , ili da zovem tetka Jasnu ?

                       Čin 2.
“ Ispiranje duše, interpretacija i zanimacija   “

       To sto smo mi ovde zajebali svemir, i zalepimo šamar na imenicu nekom ribolovcu koji drži štap,  je samo obična opsesija i pasija, i nije namerno tu da te zbuni, već da te uzjoguni.
Koliko razumem taj “esperanto” iz stranih slikovnica za veliku decu,  koji inače ne razumem i ne koristim ga tako iskusno kao Jaca  , ne postoje izrazi kao “dubinkaš” ili “fideraš” na tom jeziku, ali postoje kolege ribolovci koji pecaju odredjenom tehnikom i alatima , a te tehnike i alati  obično  imaju i svoj naziv.
Onda Jaca uzme stvari u svoje ruke, i u rečniku upiše i nove pojmove kao:  banderaš , dubinkaš , fideraš ili bekovski par raznih Smetana (bez muzike) , i sl .
Jedna, od ove dve spletkaroške  mekike od ribolova koja me inspiriše,   je uslovljena alatom i  propratnim priborom, a ova druga izgleda da nije .
Jedna od dve je isključivo znjanje, a druga je sranje koliko čitam. Ko će tu da shvati šta je onda prvom, a šta drugom,  u tom hobiju zvanje ?
Skoro da testo nije ni naraslo , a već imamo gotove krckave mekike i nadri kuvare. Zato mi imamo  našu Jacu, i ta  zna šta radi, a ona najbolje kuva , zakuva i zaprži,  pa se ne brinem ič .
     Onog trenutka kad krene jedan od ova dva mudraca sa mekikama iz naslova da uobličava postojeći oblik koji je neko oblikovao ,  gubi se svaki smisao, a šetnja po prirodi i hobiju je isključivo po nečijem kontekstu i velikom iskustvu naširoko , uzduž i popreko .
“Pih, ta nemoje kasti ! “
Ma daj, je l’ stvarno nečija ruka zlatna , a kolega ti fura patiniranu šapu ?!
Papir trpi sve u tom procesu  , a trpe i mnogi u kolateralu čitajuci tudje ogromno znanje i prevode po predanju iz lokalne kancelarije prevodioca,  i naravno neprevazidjene Jace Face koja uvek uleti da raspiri vatricu.
Nego, šta ćemo kad sa tim znanjem odeš ispred ovih naših rasutih vukova sa foruma  koji su radoznali , razuzdani , probaju , čitaju, šaraju , prepisuju , napreduju , napadaju , menjaju uslove, menjaju vode , a realno te pokrivaju u više geografskih dužina, širina  i dubina ?
Izgleda,   da prvo mora  da se sedne pored njih nekad, pa da se malo otpeca , i dokaže da si tamo negde i uspešan dekan ili deka svima  , a ne samo učiteljica sa miš(K)om na kliktanje.
Zeznut izazazov, ako si primarijus i mnogo se primaš oko toga , a opušten ako pecaš i družiš se sa kolegama na vodi. Skoro da uživaš u 105 pa opet,  od 100% , bez konsekvence. Ej bre, Vukovi su to... samo reže, ne ujedaju i nisu pakosni.
Zato ja i pecam ko neki tamo kojot , a ne ko neki poznati vuk , i volim da budem mučenik i učenik, te da prošetam sa svim klincima i majstorima koje upoznam , i skroz me nije sramota da uživam u tome. Nije me sramota ni da ih pitam ako mi nije neka Jasna blizu.
E, a da znaš da i naučim šta nisam znao , skinem kapu kad treba , a svakako otpecam bez jeda i reda . Di me ture na  karti , ja cu da zavrljačim štap bez da se brecam i klecam , taka mi pogana priroda negativca.
Uvek velemajstorima  mogu da skuvam ručak, ako već ne mogu da ispratim trke u toj nekoj Flojd klasi koju čitam da neki isključivo voze , i negde bar znam da uvek ima nešto novo,  i drugačije.  Kažu , čovek se uči dok je živ, dok izgleda u proseku ribolovac za tastaturom izgleda da mnogo više zna . Nisam nešto ubedjen u taj prosek da je validiran parametar za prestanak učenja, al’ ajde.... Oprosti mi Bole što sam grešan, i sutra ću verovatno da se ponovim , a ti radi svoje.

                       Čin 3.
“Inspiracija, varijacija i činjenice “

No , moja trenutna inspiracija u nedostatku interneta u sobi, negde u tri fine na putu,   je bila tema  “Driblinka i Fidelinka” . I da dodam i ono sjajno prženje vatre i zaprška  kako  da se napravi razlika u pravljenju pite.
Jbg. meni je razlika nekako velika ko taj naslov što ga neko okači na vrh prozora da zbuni korisnika.
Zašto mi je velika razlika  ?
Pa prosto mi se prividja da ako nekim alatom, npr. nekim “spining” štapom  ( ovo  je namerna poštapalica bez varalice u sadržaju )   baciš balerinu sa živahnim melezom , ti nisi taj neki varaličarac što ti Jaca nadenula uz štap,  nego ribolovac koji peca i trudi se da prevari ribu ovako, ili onako. Nisi brale naš ni dubinkaš, niti plovkaroš ... Ti si  , ljubi te čika Koja prvenstveno ribolovac.
Evo odmah priznanje od mene , ako ti treba, zaslužio si što si tu .
Pecaš priborom kojim hoćeš , ili koji imaš, i to je to. Nisi bre na ispitivanju  vitalnih funkcija da ispuniš nečiju normu, nego  ispunjavaš svoju dušu sa onim što voliš.
Nego , postoji i velika razlika izmedju primarnog poriva   , i optimalnog procesa punjenja duše,  i ona je upravo kad sklopiš sve delove tog procesa kako treba . Zato je pridev  “optimalan” kao tudjica i usvojena u praksi i našem jeziku, da u jednoj reči objedini šta je najbolje za nešto , a ne šta neko smisli i brani se vešto.
Odatle sledi da nekim tak’im alatom koji se zove po naški štap “varaličarac” , optimalno bi trebalo da  radiš ono čemu služi  , a ne preseravaš se da možeš sve živo što postoji u Mesopotamiji i u ribolovu . Možeš ti većinu toga verovatno, ali sigurno nije napravljen baš za to , i tu nema neke velike diskusije. Jasno je šta je tu PRIMARNO i poriv, t.j. da možeš da pecas kako hoćeš sa njim , pa možeš i da založiš vatru sa takvim štapom ako si besan , a OPTIMALNO bi bilo  ipak da bacis pre neko leptirče sa njim , neku imitaciju od balze, ili “higijensku” gumicu za našeg barona ,ako je ta vrsta štapića po sredi.
Ona tetka  Jasna  tu može samo da p.....revodi za sebe,  i da se ljuti, al’ to je tako i nikako drugačije po mom shvatanju astrologije, i ribolova usput.
Tako isto sa nekim Fidelinka štapom, bolonjezom, ili drugim namenskim alatom možeš šta hoćeš da radiš, i ništa nisi drugo nego samo pravi ribolovac .
Tako da niko nikom ne može da zabrani da bude majstor sa naslovne strane ili da izabere kako će da se služi svojim zabludama . Svakako smo svi iz istog miljea i neshvaćeni od mnogih , a kad god odemo negde dalje od svoje ulice , prostor postoji da saznamo i upoznamo nešto novo. Ako to neko nije kadar da skonta, onda je ozbiljno pogrešio koliko misli da je sveznalica u temi  i ribolovu o kome piše i diše.
Jbš. i štap i tehniku i ribolov , ako mislimo da smo neprevazidjeni !
Onda svi ovi “komercijalni” izgubidani u imenicama koje je neka Jaca okačila ,  daju za pravo da mislis da si poseban, a ako se ti tako i osećaš, pa neka ti . Evo i medalja , nemam više priznanica, ali sam video da ima epoleta na KP po jeftinoj ceni, a činove sam sebi dodeli.
Ako sretneš usput nekog starog čiku  koji  peca na svom mestu decenijama,  i takve slične koji nisu u tvom korpusu znanja i ratnika , ne ljuti se ako čuješ nešto ovako šaljivo : ” Kome moja stolica smeta  , slobodno nek šeta !”.
Ne brini, ponudiće ti i rakiju da lakše progutaš razlike ...

        Na kraju, svaka se dala ovim uzvišenim ribolovcima,  ja bih ipak još malo da proba(VA)m , utvrdjujem gradivo ,pratim novitete i sve komercijalne paštete. Šta ću kad ne znam , pa moram da pecam i da učim do kraja života . Jedino što to nije pod pritiskom, nego me pritisla potreba i ljubav ko gore pomenutog Koleta,  pa ću da se žrtvujem u tom uzvišenom stanju svesti do besvesti .
Odoh ja da učim u snu, ide nova sezona,  i novi izazovi.

I pecati se mora ....ostaje na snazi !

by Coyote   05.01.’19

PS. Došao sam , mojne se toliko sekirate!


 


Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Sax 10 Januar 2019, 18:01:49
Tebe bas nije mrzelo da ovoliko kuckas... :wink: :wink:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: maluk 10 Januar 2019, 18:25:04
kaže softver da u poruci nema dovoljno reči, pa nek bude bez reči ...  :cheesy:
(https://i.postimg.cc/YCfKdpNt/8-Xm-H9-G3-Tqvo-Fn4v-UEc-Gi-BZgy.jpg) (https://postimages.org/)
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: dragan2006 10 Januar 2019, 18:45:46
Baš dosadno u toj Mletačkoj republici! :lol:

Kolko para da mi klincima ponekad napišeš po neki sastav :question:

 :tongue:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 10 Januar 2019, 19:11:39
2 sata interneta pred spavanje u izgnanstvu , i 2 pecanja uz talandaru.

Ako ti je to visoka cena, znaš našu lokalnu tarifu za sve sto se spomene ...


Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: dragan2006 10 Januar 2019, 19:18:00
Sve opcije odgovaraju :ok:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: marina1983 10 Januar 2019, 20:49:14
Kojote, ko zna šta su tebi u piće stavili , slab je proseko za to , mene ni domestos nije tako radio  :lol:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 10 Januar 2019, 21:23:45
Rambo, sad je mnogo lakše... Internet radi , dozvola spremna, štapovi cvile , i čeka se prvi izlazak.
Ja odoh za vikend, a Vi iz mog legla kako tumacite te radilice, mora da je telepatija  ... Meni isto ,  pratim vreme i vodostaje uveliko. Ide se u probu samo tako, samo šunjamo koji dan vikenda .


Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: bolenbgd 10 Januar 2019, 22:50:59
Idemo za vikend,pa makar i gole zene padale
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: marina1983 10 Januar 2019, 23:01:00
Ako je tako ja nosim samo meredov najveći što imam :lol:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: bolenbgd 10 Januar 2019, 23:04:57
Kako ovi nasi gadjaju prognozu,pre ce da padne neka upala...
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 12 Januar 2019, 16:02:19
Nešto sam doneo sa puta, a nešto sam našao na “kiosku” kod nas.
Skupljam ustvari sličice i etikete... Flaše su samo za jednokratnu upotrebu uglavnom. 
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190112/0a050034eb47246bb44268712c4e1559.jpg)Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Jeremija 12 Januar 2019, 16:24:49
Ovo drugo sa leve strane, uhhhhhhh  :tongue:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 12 Januar 2019, 16:27:25
Drugo sa desne ispod cesme..mi bolje lezi za nepce. 


Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Drill Junkie 12 Januar 2019, 21:23:56
Koju kocu koristis za bambus ??  :lol:

Nisam bas ljubitelj i poznavaoc vina ali verujem da su extra,
pogotovo posluzena posle dobre klope  :ok:

Kada posegnem za vinom uglavnom to bude Jacob's  Shiraz,
relativno pristupacno a neverovatnog ukusa
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: sasabosko 12 Januar 2019, 22:59:02
Mislim da ce ova tema biti Mihalanjdjelovo remek delo :tongue:
Naslov: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 12 Januar 2019, 23:20:35
Nece, niko to ne Čita ...a Tarzan ide ujutro na pecanje.
Za prava , obratite se vlasniku i odgovornom licu .
U talu smo na dodjem ti !

Potpis: Robin from Mud


Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: sasabosko 12 Januar 2019, 23:31:59
 smiley169 :rlol: smiley092 Dogovoreno :lol:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Grof1204 05 Februar 2019, 17:12:28
Da opalim jednu sokacku
Tempirah 'slucajno' da ogladnim i to bas na stazi skijaskoj u jednom lepom 'Sokacetu' jer se setih tople telece corbice, pasulja gravce na tavce i obrnuto, i na kraju opet malo i umereno od rostilja...nakon toga vise nije bilo zime

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190205/17ca5bc7135ee38451ab65b99583b5e6.jpg)
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190205/46baf55a323e6298a6ca494f68197fcd.jpg)
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: dragan2006 05 Februar 2019, 17:18:17
Uhhh, vrh ti ova klopica a i lak za nokte ti baš moderan matoriii!!!! :rolleyes:
Pozdrav smiley033
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: vradojicic 05 Februar 2019, 19:10:01
Lep mu je lak... Malo dark fazon ali slaze mu se sa tenom i plavim ocima. :cheesy:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: marina1983 05 Februar 2019, 19:24:56
Da ne odskače mnogo :lol:
(https://i.postimg.cc/zDpwVczC/Screenshot-2019-02-05-19-23-46.png) (https://postimages.org/)
 smiley287 smiley296
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: dragan2006 05 Februar 2019, 19:34:25
Ovo je sendvič zvani Euro krem :lol:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Grof1204 05 Februar 2019, 21:38:33
Ne nego Oreo Dragane
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: dragan2006 05 Februar 2019, 21:43:54
Može i tako :lol: :lol: :lol:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 17 Februar 2019, 09:19:01
Čekam ekipu na kafu i dizel...
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190217/0d38a39d9c3838bfe6ea0bf7a055fc06.jpg)
Evo dolazi Patak Dača ...(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190217/bb00f9269882c9f4e7ea9b273e8b15f7.jpg)
Elmer, i Duško će da zakasne...
Spojene poruke: 18 Februar 2019, 20:50:44

Sad sam baš čačkao punjač od telefona.... Al’ sam ga popravio... (https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190218/7a705c33f8ceccdf95d3c06ef3a7b7ad.jpg)
do Autokomande !
Spojene poruke: 23 Mart 2019, 00:07:02

“Rano proleće, rano moja ...  ”

  Nekada mi je ovaj deo godine bio omiljen  iz više razloga, ali su oni bili ljudski. Mislim , nisu bili ribolovački  i mnogo realni.
Sad sam odrastao i zastranio, pa primećujem greške u softveru mnogo više nego pre.
Danas to gledam iz druge perspektive ...One gradske, ili “komunalne” što ja kažem, i ove gore pomenute “ ljudske “ , pa nisam siguran šta je gore od goreg..
Nabrojaću neke racionalne razloge po stranoj abecedi (da se ne uvrede oni što imaju manje od 30 slova u pismu bez markice) , i  zašto bi prespavao proleće uz sve vrline i mane (pa koga šta upeca u zbiru )


Moje “za”  ili “protiv” izgleda ovako :

a) A - kao “atmosphere” ...
 Prvi zrak dugoročnog Sunca , u kontekstu “dosta mi je zime” bi trebalo da je pozitivan stav .
Ono kao “ D” vitamin,  i budi se priroda.  Ma važi !   
Ama, “UV” cepa kroz razredjenu atmosferu  ko na planini, a pošto nije pretoplo, ne obaziremo se uopšte. Onaj faktor koji si pročitao na telefonu u skoru 2 ( koji je neko fakturisao )  standardno je  ekvivalentan faktoru izmedju “ fuck you” i marš u “tor” , t.j. nekih realnih 4-6 (samo se ne uzbunjuje javnost i par milijardi dušebriznika koji znaju da čitaju ).  Tako da.... prvi zraci Sunca  se obično pokazuju kroz ovlaš opekotine bud zašto , samo umereno-kontinentalne uz ovu klimu i  podneblje  , čisto da ne paničiš unapred . Ja sam recimo ekstra  osetljiv pa preveniram i histerično se štitim , a ovi kurčeviti nisu osetljivi  pa se leče kad dodju kući.  Isto mu dodje, ja kući skidam taloge  , a oni ih stavljaju kasnije. ... Jbs. bre ovo Sunce , koji će mi u tom i takvom obliku. Alo bata  Ra ... Ostav ! Mnogo si podmukao u proleće.

b) B kao “balance sheet”...
Ono kad mi je skup račun za komunalije zimi , e u kući, e u stanu, ( ni u EU nije bolje...samo je u EUR   )  bih svrstao u neki dramski izraz, npr.komedija.  Jednom rečju da osocira na to ,  možda bih upotrebio izraz “ FORA “. Samo takvu plaćaš i sledeći mesec ako nisi skapirao šalu ovih javnih predizeća sa tvojim novčanikom .  Pa ko ti šta uvali i podvali.
To što nam radijatori rade tek da šiba klima dok se ukućani kupaju, ne računa se,  a ovi kockari dokoličari kao  “EPS”  i lokalna kibicerka  “TOPLANA ”  igraju poker samo zbog TEBE. Podrazumeva se da talon sam plaćaš isključivo  , a to što si sklonio jorgan jednu noć dok je  radijator na ručnoj i razboleo se  ... Pa Brale,  sam si kriv i padaš na sudu ko lepa KRUŠKA  ( nije voditeljka naravno, a svakako tu ovaj pridev i v. imenica ne idu zajedno)  .
Žali se ti posle slobodno Hagu, Hoganu, Hulku, hrizantemama,   i ostalim ozbiljnim sudovima na slovo “ H “, ali  činjenice su obično u  sandučetu .  Inače to slovo koje pišemo ko da crtamo merdevine  ,  je poznato i za spas kao :“ HYDRANT “  i “HELP” , pa ko te više poprska i pomogne od njih u milosti. 
Sledeći koverat ako si besan na ovu uslugu naših javnih kockara  je opomena, pa nadalje sve po spisku pokućustva ako nemaš kešom da namiriš.
A da, i završava se prvi kvartal... Nemoj da zaboraviš na porez na pokretnu i invalidnu imovinu , inače će Veliki Brat da ti sedne na vrat.
Prvo će da ti preti , opet kovertama, samo to nisu one za rodjendan i venčanje .
Bilans ti je za kafanu i Harisa Dzinovica . Npr. naruči onu prolećnu“ Rano je za tugu ”, tek smo počeli godinu .

c) C kao “cleaning”...
Beležim i  da  perem auto zimi ko da sam taksista , pa je proleće kao mnogo bolje.  Ma važi i to !
Zimi obično skidam prljavi sneg i šnenokle odasvud na limu, rizle bez vutre sa guma, i so koja se našla na putevima bez zaprške. Jest’ , a ja u proleće verovotno samo  gajim lale ?!
Koga bre foliraš druže ? Ti si ribolovac , a i  da nisam, bar sam  čovek  i pobeći ću u prirodu vikendom. Tamo gde se beži vikendom, nisi uvek na GPS ruti i asfaltu. Znači, koliko poznajem raju,  većina nas vikendom   koristi onaj rodeo  “off road”, tako da pranje kola ni u proleće ne gine. 
Zimi bar zemlja drži banku, a ove šalteruše od kiše u proleće mi baš vrše veliku nuždu na autu . Padne kiša juče, a prekosutra se klinac osušilo, jer zemlja još vari na hladno taj sneg pa ne može da primi višak, a Ranisan ne guta. Blato je tek sada u proleće pravo i žitko  , a ono zimsko uz treptaj Sunca je šarena laža da te upozori šta sledi .
Moj ZIMSKI  jedan  žeton, iliti  “gradski  tuš “  koji minut  po kolima iz nekog creva  “a la  Star Wars”   , sad su već prolećna dobra  2 kom. a mož’ i 3 bez da preteraš . Aman, pa  ko da igram flipere , a blato mi tiltuje.
Svakako, ako nemaš ove nove “transformerse” na žetone u blizini ,  i ako si dokon u svom privatnom dvorištu  , puškiranje će da ti  traje ko razumevanje Puškina u srednjoj školi.  Vreme koje su me terali da pročitam lektiru i razumem njegov isfrustriran opus i kritiku  prošlosti  , je egal brzom pranju kola sa prolećnog izleta .
Naravno, ne daj ti Bože da te moje tumačenje  književnosti spreči da puškiraš svoj auto i uživaš u tome, samo nemoj da zaboraviš da je najkraći  dan ...taj vikend dan, pa malo ofrlji rabotu .

d) D kao “double”...
Zimi  me ujutro zabirakdiraju pecivima i mirisima gde god udjem u prostoriju pošto je narodu  hladno, a sad i napolju mumlaju dok se cedi niz bradu . Nije da se ne nerviram što mi poslovna garderoba miriše ko Slavku Štimcu kad mesi, a nisam ni prišao pekari  ... Kapiram da se kad mirišeš na burek ( sa mesnim nareskom od luka i aditivima ko za sarana)  u sred dana , najbolje sklapa posao , pa to nikom ne smeta. 
Nije ni da mogu bez bureka, a ni Nole mi nije u rodu , al’ smeta mi ovaj “24h Kitchen “ stil gde god udjem zimi.
E zato je proleće dobro... Tad vole i da jedu napolju, unutra im sad smeta gužva u pekari,  i na poslu, a mogu i da zakasne koji minut do nekih 60 istih. Jbg. proleće, čemu nervoza, gužva im na putu u izgovoru, nisu više čistili auto  tih istih 30+kusur minuta kao zimi, nego se duplira na rados’  proleću.

E) E kao “EUR”
Meni je golo drveće u rano proleće, više depresivno od golog uz sneg na tom istom golu, a stative od izdanaka imaju više kesa unaokolo od prosečne porodice iz komšiluka. Samo to sad boli i bije oči uz lep dan.
Poneki smešak prve magnolije mi govori  dve važne stvari za moj iščašen pogled u proleće.
Prvi je  da je brka u reci  (som) krenuo da se pomera ponegde , i da ima šanse ko voli bunare i  da ga izbunari. Drugi je vezan za geografiju i jaku hemiju. Sad će neko da pomosli da sam zaljubljenik u nauku, a realno samo živim u košavskom delu , pa alergeni sad   kreću u boks meč sa  kortikosteroidima  i tabletama od kojih se kunja. Možda oni imuni ne znaju podatke, ali 2/3 komšija ima neku alergijsku reakciju u proleće.
Ma strašan trip , prosto da poželiš da si napolju .
Manifestacije su krajnje ekspresivne , tipa :  suziš ko na sahrani,  kijaš “istinski” i niko ne mora da ti odgovori, krljaš kašljem na suvo, peniš , sliniš , gušiš se,  ili sve to u paketu.
Taman kad se malo saniraš, kreće drugi talas nešto kasnije u vidu maca od topola, pa kad i taj deo preživiš...stižu i cica-mace od vrbe negde u junu . E , baš su dosadne sve... Aj’ što mnogo ljudi guta tablete da se ne guši , al’ bre uz te mace riba se isto guši kad izadje iz mresta. Blago je šokirana i zapušena a sevaju joj  razni mirisi i arome, pa je ko izgubljeno jagnje ... Nit zna šta je više prava hrana, nit ima ko da joj očisti škrge, pa joj tvoj mamac apsolutno nije neka briga.  Pa onda ono čišćenje osnovnog najlona ili još gore strune  na čvorovima, predvezima ....  
Fuj bre prolećno pecanje, al’ da se uživa uz vodu .... svakako.
Vredi svaki EUR pozicioniranje uz vodu, a i komarci su još u falšu.

f). F kao “ freestyle”
Ono što pored alergena kreće u proleće su i razni insekti kao: ose, stršljeni, i ostala gamad. Pa ni oni mi nisu  baš omiljeni junaci i vesnici zbog kojih se radujem . Još su izgubljeni i nadrkani, traže nova mesta, lete nekim nepredvidljivim slobodnom stilom ,  istražuju , smaraju i sl.
Ustvari ponovo ih primećujem i čujem....
Pošto leka nema, i  ne mogu da ih istrebim , trudim se da ih sputam.  

g) G kao “goat”....
Ko voli koziji sir i ostale divne preradjevine   , u rano proleće može samo da ga jede iz konzervanih plastika iz samiški, a ove prave domaće proizvode mora da sačekaš da im prodje dojenje jarića koje zna da pretekne februar debelo.
Volim od koze sve, pa i jare ... tako da sam ugrožen u fulu. Mrzim kad me ugrožavaju po nepcu!

h) H kao “honor”...
Jedina stvarno dobra zanimacija u proleće je kibicovanje. Normalno, ne vode i rauba , nego jednog dela populacije. Naime,  ženski deo ove grupe u proleće polako otkriva svoje delove , zamke i adute... Čast mi je da to primetim !
To je stvarno dobro za zdravlje, i možda najvažniji deo iz ove glupe abecede. .
 
I tako...
Verovatno bi se setio još ponekog dobrog razloga, al’ mrzi me da pišem više , i  samo bih da ubrzam ovaj deo godine ako može ... Pa ko šta voli nek izvoljeva.Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Dva vuka 23 Mart 2019, 10:25:47
Ajde, čuo sam da se u ponoć Pepeljuga pretvara u Princezu , al u šta se ti Brate pretvoriš od lošeg vina  :eek: Morao sam jutros iz devet zora da dodam maligana da bih pokapirao o čemu ustvari pišeš  :cheesy:
Summa summarum : Smeta ti u proleće  sve i svašta , a nećeš jednostavno sebi da priznaš da si STAR  :lol:
PS. 
Pod G kao /goat / imaš na pp proceduru kako da skratiš period dojenja jarićima da bi došao do svežeg sira i na koje sve načine možeš još eksploatisati kozu  smiley136
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: dragan2006 23 Mart 2019, 12:20:20
Verujem da je tu opisano ono o pastiru i pet brojeva većim čizmama, detaljno šta, kako, zašto.....al` ne budi !!! :lol:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Dva vuka 30 Mart 2019, 20:45:41
Nije Dva vuka , nego dva ...  :cheesy:

(https://i.postimg.cc/SxLJjSTT/2019-03-30-13-24-02.jpg) (https://postimg.cc/zyBJcr1K)
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Jeremija 31 Mart 2019, 00:01:34
Ljubane brate, blago tebi sa takijem drugom  :tongue:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Dva vuka 31 Mart 2019, 08:57:33
To ti je ušati veliki  Mago  :cheesy:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: ibanezi 31 Mart 2019, 20:14:17
 Baš simpatičan ovaj konjić sa slike.
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: dragan2006 31 Mart 2019, 21:01:02
Samo da ne završi ovako... :lol:

https://www.facebook.com/MrRilak/videos/528811817940050/ (https://www.facebook.com/MrRilak/videos/528811817940050/)
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Dva vuka 06 April 2019, 21:36:53
Padoh mrtav na poslu danas ...

(https://i.postimg.cc/sfkbJrbS/IMG-20190406-155611.jpg) (https://postimg.cc/SjGZywSN)

(https://i.postimg.cc/ZqsMvtrW/2019-04-06-12-32-24.jpg) (https://postimg.cc/Y4g3TPD7)
hebem ti rad subotom  :cheesy:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: milan ns 06 April 2019, 21:38:39
Tačno se vidi da ti je teško

Poslato sa BLA-L29 uz pomoć Tapatoka

Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: ibanezi 06 April 2019, 21:59:13
Antihriste!! A Uskršnji post? Uzgred i mi sutra to radimo. Ekipa tradicionalno pravi pijanduranje na Blagovesti. :lol:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: komša015 07 April 2019, 00:11:02
Antihrist na kvadrat... vide li ti šta je njemu prečnjak?!

Mi Mačvani to 'vako..  :bye:
(https://i.postimg.cc/tRN05TG6/IMG-20180602-145033.jpg) (https://postimg.cc/rzsYyqmy)
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: marina1983 07 April 2019, 00:50:33
Sve znam al necu da vam kazem, cuce se  :cheesy:
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: žex.rašeta 07 April 2019, 13:29:20
Jeste primetili da su ga na paleti dovezli  smiley090 viljuškarom na licino mesto.  smiley197
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Dva vuka 07 April 2019, 20:19:55
Antihrist na kvadrat... vide li ti šta je njemu prečnjak?!

Mi Mačvani to 'vako..  :bye:
(https://i.postimg.cc/tRN05TG6/IMG-20180602-145033.jpg) (https://postimg.cc/rzsYyqmy)
Mi, Bačvani, prvo okrenemo ovcu na leđa  :lol: :lol: :lol: pa jbg. desi se i da pobrkamo prečnjake  :cheesy:
Di si ti Šefe , falio si nam danas  smiley286 smiley287
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: marina1983 21 April 2019, 17:24:05
Otvorena sezona na Dunavu, kupaju se momci samo prsti :huh:

Spojene poruke: 15 Maj 2019, 15:37:37

Ka volis zivotinje valjda i one vole tebe pa to i osecaju :wink:
Redovno dolaze da ih hranim jedna je jos malo bojazljiva ova se skroz pripitomila.

(https://i.postimg.cc/pdCYYPLC/20190515-153040.jpg) (https://postimg.cc/hJJdKWxQ)

(https://i.postimg.cc/HWqvB4gh/20190515-153104.jpg) (https://postimg.cc/c6ccJ36R)

(https://i.postimg.cc/ZK67gBYK/20190515-153118.jpg) (https://postimg.cc/SJNfYKzw)
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: Jeremija 16 Maj 2019, 07:20:13
Lepe 'tice, baš  :tongue:
Naslov: Iz mog sokaka...
Poruka od: mihabg 18 Avgust 2019, 18:39:30
I kao sad treba da objasnim dragoj da idem na pecanje....Di su bre stapovi ?
Nije poverovala naravno !  (https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190818/34f388a4fefac41e88bbd024fa37c347.jpg)
Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: milan ns 18 Avgust 2019, 19:01:44
Pa ti tošiš dva kilovata za jedno pecanje

Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka

Naslov: Odg: Iz mog sokaka...
Poruka od: žex.rašeta 18 Avgust 2019, 19:18:44
Ovo kad sve uključiš... pecaš a osećaj kao da si na  smiley086.  :lol: