Bio sam na pecanju...🎣

Započeo Bigash, 10 Oktobar 2008, 08:40:24

prethodna tema - sledeća tema

ikovacevic, olosh i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

zzmm

Bio danas na Tamišu kod Sefkerina. Bacili feeder na mikro boile, kukuruz, crva i šaranski pribor sa tigrovim orahom, kukuruzom, kao i jednu balerinu sa dooobrom deverikom, koja je i bila jedini ulov ovog dana. Gotovo da nismo imali ni udarac osim na crva. Voda lepa u manjem opadanju. Nije bilo trave na koju su se neki žalili prethodnih dana. I pored ovakvog lošeg rezultata, raduje što je voda živa prepuna bele ribe koja pri obali luduje na sasvim malo primame. Grabljivica kao da nema, za nekih 7 sati pecanja samo se par puta nešto izbacilo i pojurilo milijarde kedera.

Wild Duck

Danas Knicanin, po ko zna koji put uzastpoce i ponovo potpuno slabo. Samo jedna krupatica za upis. Jedino sto me i dalje vodi tamo je sto preferiram Tisu. Do podneva je duvao vetar i voda nosila travu i granje, tesko pecanje.

Dozivljaj je upotpunjen masovnom vojnom vezbom tik ispred mene sa gomilom vojske, camaca, pontona, topovskih udara, rafala, signalnih raketa i cega sve ne. Ko voli, pravi spektakl.

Mislim da sam u potrazi za novim mestom...

Послато са SM-J730F помоћу Тапатока

pecalaza

Drugar i ja rešili da oprobamo Tamiš u Jabučkom Ritu i dva probala i..Jedna bodorka da valja,a ostalo kaugleri,bodorkice i krupatičice do veličine srednjeg prsta,tj izvidjača.. :cheesy: Ne računa se milijardu peševa od tri do 5 santima,kao ni bucovče jače od šake.Plovi neka sočivica,ali može da se peca,a komarci su nas dočekali onako baš domaćinski i nisu nas napuštali i pratiše nas sve do na autobus,a meni je došlo da plačem na rastanku-takvo je to druženje bilo!!

Zoran

Bejah i ja par dana na Tisi. Ovog puta sam se opredelio za neki manje suptilan vid ribolova od fiderisanja, jerbo je deo Tise na kome pecam bio poprilično prekriven drezgom, sočivicom i kojekakvim granjem i travuljinom. Taj manje suptilni pribor je bio nešto otporniji i nije se moralo vaditi baš svaki čas, mada svakako jeste bilo vrlo često. U nekim kraćim periodima gotovo da i nije bilo travuljine, pa se moglo i odmoriti od besomučnog vađenja, čišćenja trave i ponovnog zabacivanja  :smiley:
I tako, uz sporadično vađenje poneke deverike, događali su se i neki sitni šarančići od kojih samo dva u meri. A onda, kao Vajat Erp, tačno u podne, zvekne jedan lep Tiski vretenaš od 6,5 u kilogramima  :wink:

https://i.postimg.cc/L6wdyVQS/IMG-7211.jpg

Lepa borba, ne preterano duga jerbo pribor baš i nije bio suptilan poput fidera. I taman kada sam završio smeštaj istog u čuvarku, prijatno me iznenadi još jedan takav, samo par brojeva manji, od 4,5 u kilogramima  :smiley:

https://i.postimg.cc/R0xkmZzb/IMG-7215.jpg

Sve u svemu, jedno izuzetno lepo pecanje. I uspešno. A za par dana opet tamo  :smiley:

igorsimo


sona

Danas popodne Sodros ni da pipne probao crvica, glista,kukuruz
Samo jedna bela manja od dlana. smiley033

Axkontra

Sodros lepo mesto,gde riba ne radi uglavnom,zato i pecam uglavnom na dtd,juce par belih na crvica i jedan mini bucko na moje omiljene metalne glavinjare.


NikolaNS

Dunav i dalje slabo, ali je makar zalazak bio prelep. :smiley:




Rekao je Dunav, a on dobro zna, Na prvom je mestu zemlja Srbija. A gradovi i prije i sad, Kako Dunav rece, to je Novi Sad.

Axkontra

Sto volim kad svi spavaju,a ja uhvatim kad hoce.U sat vremena sve sto volim smudj,bucov,bandar,a i nesto na fider.Dugo sam se trazio i nasao punu meru,jedan fider na teleskop stapu 3,5 iz dekatlona,ima osetljiv vrh i menja mi prave fider stapove i moj ul stap.90 posto ulova na dve mini rapale,metalne glavinjare sa leptirom na repu.Od silne opreme mogu na 1 rame staviti sve sto mi treba.Dtd ns.Inace modifikovao sam ove glavinjare i leptir stavio na virblu i rep varalice,posto nije htela da vrti,pa lose radi.Cini se da radi.Sve plivaju zasluzeno.









orka

Stigoh sa Tamiša, Baranda. Još ne mogu da se povratim od šoka.  :smiley:  Ja sam krenuo sa varaličarcem, a kolega sa fiderima. Od ribe ni R. Ne čudim se kada neće štuka, smuđ, som, šaran, ili kada ništa ne upecam, a vidim da ribe ima i da je aktivna, ali kada za 7-8 sati pecanja u Tamišu ne možeš upecati ni jednu jedinu belu ribu, onda je to nešto neverovatno. Kao u bunar. Voda kao da je mrtva, jedva da sam video nekoliko ribica da se pojavilo na površini. Voda perfektna, protok, nivo, doba godina, temperatura vode ..  Od jednog kolege čujem da je takva situacija već nedeljama. Uopšte nema ribolovaca. Od grabljivica ni bucova ni štuke. Ni u obali da pojuri gloca. Ma nema ni kedera. Ovako nešto nisam nikada doživeo na Tamišu. Jedno je sigurno, ribe na tom potezu nema . Kako je na drugim Tamiškim terenima i da li je migrirala iz nekog razloga negde dalje, ne znam. Sećam se Tamiša u kom je nekada ključala voda od bele ribe i babuške i onda kada je najlošiji mogući dan u svakom pogledu, bela riba se uvek mogla uhvatiti. Ovo sada  :no: 

Dva vuka

Vratio se sa noćnog pecanja sa Save. Četiri profi- fideraša (sebe ne računam, ja sam još amater  :cheesy: ), sa vrhunskom hranom i vrhunskim pristupom jedva izbunarilo par mrena i deverika za čitavu noć. U pola šest, kad se Mr.Pesh probudio, 143 peša za sat pecanja- nijedna bela. Orkice, jel ti to tvrdiš da u Savi nema bele ribe ?  :cheesy:
U svakom od nas postoje dva vuka, koji se neprestano bore između sebe. Jedan je dobar, a drugi je zao. Koji vuk na kraju pobeđuje?  Onaj koga hranimo...

Poslato po golubu .... ako ga kobac ne savata

pkv-pecaroš

Ja petu večer na vobler ni kvrc,pet večeri nema mjesečine,isto toliko večeri ja se sa ribom ne mogu sastati. Slučajnost ili ne pojma nemam. Prijatelj opet otišao u Miholjac prije dva dana na kampovanje čamcem,rasturaju dečki,amuri ko noga,najveći 15-ak kila,po par komada dnevno,smuđ radi,doduše sitniji,bjele ko blata,sinoć i jedna mrena. Ko nebo i zemlja razlika,ista rijeka,pada voda ovdje al pada i tamo. Nisam dosta pametan.

Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk


sona

DTD jutros obilje trave složen manevar.Radila bela krupnija od dlana i krupan manjov sve na crvica smiley033. Probao Stuku al nece trava nosi pampur pa stalno menjaju poziciju.




mariano 81

Danas dubinski ribolov, method, kavezni feeder i klasična dubinka. Samo na klasiku ništa, pecao na Cukk . Kavezna katastrofa , ubiše me cverglani, a i na method ništa bolje.

Послато са M2010J19SY помоћу Тапатока


pecalaza

Odem prekjuče popodne na gornji rukavac u opovu,da bacim hranu,kad tamo  :eek:-neko pokupio i popalio mini deponiju  :clap2: Ko god da je- smiley033  Nabacao šećerca,nakupio okolo tri manje kese smeća i dva mesta poptpuno bila čista.Juče pecali ja i još jedan kolega,ali se nismo proslavili što se tiče ribe.Par cverglana,par babuški,dve lepe deverike,par bodorki-možda 3 kila zbirno,a svu ostalu minijaturu(deverike,bodorke..plus jedan bucov oko 700gr) vratili nazad.Bukvalno SVE je jelo samo tanku crvenu glistu,a druge mamce ni da opipa..Jutros odem malo uzvodno,tj na živi Tamiš i nadjem mesto da se smrzneš-prepreka levo,usporen tok,boja vode fantastična..Krene jedna babuška,druga..I dalje ni makac!A brbori samo izlaze.Nešto jede iz mulja,a mamce neće. Kad ti na Tamišu,u roku od 5 minuta ne pipne hlebnu ružu na plovak,možeš slobodno da ideš kući..Vratim se na rukavac i seo na mesto pored "mog" i iščačkao još 4 babuške ko šaka i nekolicinu deverikica i opet na tanku crvenu,druge mamce ne okuša..A dve postarije kolege sam morao da opomenem,pa su se vratili da pokupe nered za sobom.Mi juče ostavili ko u trpezariji,a oni..Kaže-Sve si u pravu,samo nemoj da vičeš..Kako da ne vičem,koliko imate godina,jel u kući bacaš tako po tepihu..? A što se tiče Tamiša,kolega Orka je skroz u pravu.Pre nekih 25 godina.na srednjem mostu Baranda-Čenta uzvodno i nizvodno je bilo bubnjeva na svakih 10m-ali bukvalno! A babuške i nakon nje krupatice je bilo kao pleve..Nešto se čudno dešava,ili je riba pomerila veliku većinu vremena hranjenja na noć,kao na Savi u Beogradu,ne računajući govnare..

Teme sličnog naslova (10)