Šakal - Čagalj

Započeo jugov, 16 Decembar 2010, 13:11:36

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

mi-ne

Da li ste primetili da u sustini svi ti "strucnjaci" trabunjaju  uvek jedno te isto, samo sto u jedan te isti  tekst (cini mi se) ubace zivotinju o kojoj je tema. :question:
Vuk, sakal, kormoran...

marina1983

 Generalno gledano broj svih divljih zivotinja se vrtoglavo poveceva, pitate li se zasto?
Poslednja 4 meseca sam svaki dan u drugom delu ove nase male zemlje.
Toliko napustenih imanja pustih kuca , domacinstava, ulica celih naselja nigde zive duse ostavljeno i napusteno.
Oci su mi pune suza , ljudi pa to je strsno , nestajemo u svakom pogledu mnogo brze nego sto mislimo .

sasabosko

Citat: mi-ne poslato 08 Mart 2019, 22:25:40
Da li ste primetili da u sustini svi ti "strucnjaci" trabunjaju  uvek jedno te isto, samo sto u jedan te isti  tekst (cini mi se) ubace zivotinju o kojoj je tema. :question:
Vuk, sakal, kormoran...
Ako se ovaj post nadovezuje na moj, moj je trebao da bude saljive prirode. Ne znam ja puno o sakalu, o vukovima mozda malo, no ne vidim kolega cime je vas post doprineo ovoj temi.
Znoj nilskog konja je roze boje

tiki61

Vuk se ne hrani šakalom (mada će ga verovatno pojesti ako ga ubije, kao i psa), već mu je mnogo snažniji konkurent u ishrani. Šakal se raširio koristeći stvorenu ekološku nišu. Verujem naučniku koji je ovako zanimljivo ispričao ovu priču da ne prave značajnu štetu kod divljači u lovištima, ali se plašim pojave nekih zoonoza koje mogu biti opasne kod prenamnožavanja životinja koje mogu da ih prenesu.
Svi smo mi ravnopravni, ali su neki malo "ravnopravniji"!

sasabosko

Vuk se ne hrani sakalom to je cinjenica. U prirodi izuzev faktora coveka je uzrok smrti vuka 70% drugi vuk, pri borbama za teritoriju. Fruska gora ili Deliblatska pescara (nisam siguran, ali jeste jedno) je mesto sa najvecom koncentracijom vuka u Evropi. Ako bude doslo do expanzije vuka, sakali na teritorijama vucijih copora nece postojati. Vuk po prirodi gleda sto laksi plen, prilagodljiv je, te je i kanibal u odrecenim situacijama, vukovi ubijeni u obracunima copora budu pojedeni. Istrebljuje konkurenciju za hranu, te tu stradaju sakali, lisice, psi.
Znoj nilskog konja je roze boje

Александар Бунчић

Citat: DakiNS poslato 30 Januar 2018, 21:23:39Jedini predator šakala je vuk , ali pošto ga u ravnici a i bliže većim naseljima nema , šakal se svuda neverovatno agresivno širi . Gde se u lovištu pojavi šakal , tu lisice nema. Na žalost lisice su opet zbog lanca ishrane primorane da priđu naseljima , tako da postoji velika opasnost širenja zaraznih bolesti , koje se ne svode samo na besnilo. Šire se automatski i zaraženi krpelji koji prenose Lajmsku bolest, pa nove do sada nama strane vrste parazita


 smiley033
Јасне знакове оставља кад уђе на њен терен.
На ово сам налетео пре пар дана, само је реп остао од лије и гомила длака.
Растргнута и највероватније поједена.

Fisherman/Musician/Astronomer amateur

Milos medic

A ovaj primerak ukrsten sa psom krupan i jak i ima dobreeeee zube

DakiNS

Kada budem lovio u večnim lovištima loviću sa Bretonom.