Pecanje smudja feederom

Započeo UCHA, 02 Jul 2010, 13:01:42

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

UCHA

Pratim temu feeder stapovi, vidim da ima dosta dilema oko izbora tb. i proizvodjacha.Te dileme sam razresio ali jednu ne : pecanje smudja  na tekucoj vodi na filet ili kedera klasicnom dubinkom .Ima li neko iskustva u pecanju smudja feederom :question:  :tongue:  smiley033
Samo smudjevi promašuju, ja ne

dushann

Nikad čuo da je feeder-om neko išao na smudja ciljno :no:
Paprikaš je gotov onda kad ga pojedem!!!

Imre

Nije pametan onaj koji mnogo zna ,nego onaj koji zna šta hoće........

UCHA

He he,  :cheesy: Vucko vec ima iskustva posto vidim da koristi feeder za pecanje smudja sa obale. Ja cu mozda biti drugi ali ne pre decembra.
Samo smudjevi promašuju, ja ne

Vladimir

Znam čoveka koji je hvatao smuđa fider štapom, po meni su oni za to odlični, samo da je malo jači štap, vrhovi su super osetljivi, ne može da omane. I ja ću probati na fider kad budem pecao smuđa.
Zbogom Kikindo...

Jovica

Ja godinama livim na feeder, štapovima Colmic tb 50-150 grama dužine 3 metra.Vrhovi su izuzetao osetljivi, debljije zrnceta od šibice.Hvatao sam i veće ribe ( šarane do 11 kg ) i izvlačio bez većih problema.Nisam nikad probao da stavim keder a mogu ds probsm i to.

vucko

Ne samo jakim feeder stapovima nego i lakim pickerima (picker koristim dok muvam-pravo uzivanje,jos ako je malo krupniji ili somcic  :thumbup:) U mom mestu vecina koristi ove vrste stapova.  Ne koristim feedere samo za smudja nego i za belu i sarana takodje.   
Zimi kad nadjes gde voda na par metara od obale vrti i gde mozes koristiti slabije olovo (do 10gr) da malo i seta po dnu,filet sto tanje isecen (skoro pa samo koza) i samo jednom udicu provuci u samom vrhu...   nekada leti isecen filet ostavim u travi na sat da mravi odrade posao umesto mene,jer nozem mozes zaseci malo vise kozu i onda filet brzo puca...
...pomera u meni neke gene Dunava,pa ja tecem i kad stojim...

UCHA

Svim kolegama  smiley033 i H V A L A na savetima i pomoci, poslednja moja dilema je razresena zahvaljujuci vama .
Samo smudjevi promašuju, ja ne

voja

Kad kilavo jede i ostavlja na najmanji otpor idealno bi bilo imati feeder stap i manju bait raner masinicu. Moze za dubinku a bogami i za kvalitetnu muvacinu.
zzzz.......daj meredov!!!

Imre

Što se štapa tiče SHIMANO JOY FEEDER MEDIUM HEAVY ima u dužini od 3 i 3.3 metra ,11 karika .do 100 grama ,ja mislim da bi bili idealni za tu svrhu,a nisu ni jako skupi { oko 3000 din.
Nije pametan onaj koji mnogo zna ,nego onaj koji zna šta hoće........

mile_blok1

Po meni je prednost pecanja smudja na fider uzivanja u borbi sa manjim primercima,kao i znatno manji broj promasaja (meni se uglavnom desava da nema nekoliko uzastopnih udaraca,nego samo krene lagano da savija stap u kiflu i to je to )

voja

Tu je fora ,ne zna sta ga je snaslo  :ok:
zzzz.......daj meredov!!!

Jovica

Šta stavljate kao mamac za smuđa na feeder i kako izgleda predvez odnosno montaža ?

UCHA

Jos ne pecam feeder stapom ali cu uskoro;kao mamac zivi keder-beovica8-10cm,peshevi i filet od bele ribe-najbolji od bucova ili deverike moze i od babuske inache po meni montaza sa trokrakom vrtilicom mozda i najbolja.
Duzina predveza sa mamcem varira u zavisnosti od brzine toka vode; sporiji tok
predv.40-tak cm; brzi tok do30; podvez sa olovom mora biti duzi od predv. sa mamcem20-25cm.
Samo smudjevi promašuju, ja ne

Jovica


Tako i ja stavljam ovde za jezero i Z.Moravu samo što ovde smudj slabo udara
a u jezeru ga i nema.

Teme sličnog naslova (10)