Kako sačuvati crve na kampovanju - čuvanje i transport crvića

Započeo kris84, 01 Jul 2011, 02:58:30

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Dva vuka

Kako bate pridavljuješ te crviće? Jednog po jednog, ili?
U svakom od nas postoje dva vuka, koji se neprestano bore između sebe. Jedan je dobar, a drugi je zao. Koji vuk na kraju pobeđuje?  Onaj koga hranimo...

Poslato po golubu .... ako ga kobac ne savata

ZGODNI28

kod mene svi crvi koji ostanu posle pecanje idu u zamrzivac...posto imam veliku kutiju za feeder hranu<onu u kojoj se trasportuje sir>,da ne bi zbrisali stavim kutijicu za crvice u tu kutiju u kojoj uvek drzim secerac ili salapisku kasu ili druge partikle>....svi su tu do sledeceg pecanja i kad pravim hranu samo ih dodam.....

Zoran

Lako je kod kuće tako uraditi, ali kako na kampovanju? Uostalom, i naslov teme je takav ...
Ja imam frižider na čamcu, pa podelim crviće u 2-3 kutijice a koristim samo jednu kutijicu, ostale su na hladnom. Ali, nekada i ne uključujem frižider, nego iskopam rupicu na obali, negde u senci i hladovini, nalijem je vodom da bude mokra a onda stavim kutijice i pokrijem nečim pa preko toga travu. Povremeno to sve poprskam vodom i uspevam da ih tako sačuvam i po 4-5 dana.

Dragan Nešković

На ову тему, ја углавном користим разне врсте ових торби за чување мамаца. На пример овакву:То је мапова торба која има два дела, додуше ову горњу, плићу торбу и не користим за те сврхе, ту држим свашта нешто друго, шта ми треба. У ову доњу већу торбу, стане 8 великих дволитарских флаша.Чим почну врућине, на воду не идем без неке сличне торбе, ако идем и на пар сати. У сваком случају, када ставим 5-6 залеђених флаша са водом унутра, лед у њима стоји без проблема 24 сата. После 48 сати у флашама има још минимум 15-20% леда, трећег дана сав се лед истопи, али је вода и даље "хладњикава". Ово код мене подразумева да често отварам ту торбу због мене, хладне воде,, хране, итд. Што се тиче црва, њих у оваквим торбама можете чувати без проблема 3-4 дана, поделите црве у кесе по литар, да нису на једној гомили, добро истерајте ваздух, и вежите кесе. На хладном у таквој торби, црви ће ући у благу хибернацију, и могу доста дуго тако да опстану. Када их извадите из кесе, ставите их у кутију и оставите на сунцу да се просуше, и да дођу себи. Биће убрзо ко нови.

Ако идем на дуже, типа 7-10 дана, носим по две сличне торбе, стим да једну уопште не отварам 5-6 дана, у њој чувам само залеђене флаше, тако остану дуже хладније. Кад ми се одледе све флаше у првој, онда додајем по једну-две из ове друге. Од користи буде ако имате где да ледите флаше са водом на пар дана, тада чување црва није никакав проблем. Торбе држите у некој ладовини, ако је могуће.

Можете пред пут на један дан, ставити на пример пола црва (поделите у кесе по 1 кг) у кесе, и оставити у замрзивач. Не берите бригу, после дан или два у замрзивачу, када те црве изнесете на сунце, ето њих да гмижу без проблема. Пробајте ово, зна бити од користи.

А ово за чување црва у кућним условима, па сви смо имали хаварија на ове теме, ја сам летос имао хаварију срећом благу, јер су тек почели да излазе кроз неку микро рупу на кеси, коју сам спустио у фрижидер на само 15-так минута, кад се тад нисам шлогирао  :lol: , срећа, жена била на послу  :lol:

Иначе, брашно немојте стављати у црве, није добро, и црви ће вам брзо пропадати. Пиљевина је најбоља. Што се тиче чувања у фрижидерима, најбоље је набавити неки само за те намене. Тада црве ставите у што веће посуде, могу се користити и она мања пластична корита, и немојте их затварати (покривати) ничим. У таквим посудама, црви се неће влажити, и неће вам никада из њих узаћи. Најбоље је црве чувати на температурама око нуле, тада ће бити у функцији око 30-так дана.
Да би вам црви трајали дуже, основна ствар је да их набављате што свежије, јер су ти што сте их купили у радњи, стари у најбољем случају 15-дана у већини случајева, уз дужно поштовање поштеним трговцима.

Поздрав  smiley139   

glos

Ovo za brašno ti je zlatan savjet.
Ne samo da će propadati nego što je još bitnije, a ovde ranije spomenuto, postanu pucljiviji. I utroba - drob im sav po ubadanju ispa`ne.

ja sam stalno neke špecije, mirise i brašna dodavao, i takve Hirošime po ubadanju imao, ne znajući zašto.
Life is what`s supposed to happen while you`re at work