Ispravimo greške - mala škola feedera

Započeo žex.rašeta, 10 April 2011, 10:17:48

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

laki22

Evo, pozajmio sam sliku od kolege sa foruma. Koja je filozofija, hranilica padne izmedju kamenja nošenja tokom, tanji najlon ne opterećuje toliko da se pomera, lider stiti od krzanja I brzo se menja a nizvodno zabacinje služi da pri vadjenju hranilice, ona putuje na stranu odlazeći od kamena, ne zakopava se u njega. Takođe, nizvodno zabacivanje joj ne da da putuje duže od onoga što može tj da se kotrlja I da se pritom zabije ispod kamena. Naravno nije 100% ucinkovito ali je dosta dobro



Sent from my Huawei P30


glos

I te vertikalne žice kaveza, a ne horizontalni, namotaji, doprinose.
Ili burence, koje svojim gornjim obručem zapne.
Dobri su i Milanovi Hit-ovi, baš za te stvari, ali kontam i skupi, podnosiocu pitanja.
ZOV

djmisha77

Mozda bi valjalo izmarkirati pre pecanja? Kamen je u glavnom u priobalnom delu, retko preko 30m da ga ima bas u tom broju da se ne moze pronaci plato na koji bi se zabacivalo. Pored toga treba koristiti hranilicu adekvatne tezine, gde padne tu i da ostane, nema kotrljanja. Na reci ama bas nista ne znaci da li je 90 ili 100g. Ako koristis hranilicu dovoljne tezine koja stoji u mestu i zabacujes uzvodno, matica reke ce ti pomoci prilikom izvlacenja da ona sto pre izadje iz tog kamena i brze stigne do tebe. Zabacivanjem nizvodno, prilikom izvlacenja ti se boris i protiv matice jer ona "svlaci" hranilicu dalje nizvodno. To je moje misljenje. smiley033
Ja ne odlucujem da li cu ici u bitku po tome kolika je sila koja mi preti, vec po tome koliku svetinju branim.

mladinaucnik

Moj svet kao neko ko peca fiderom oko godinu dana je da krenes da ucis negde gde je teren vise naklonjen pocetnicima. Ili gde je pesak ili da nije toliki kamen ili skoljka. To sa kidanjem samo ce da bude kontra produktivno. Ja jos na Dunav nisam otisao sa fiderom, da "hvatam velike ribe", uglavnom DTD pa malo manjov, malo bela, malo crvi, malo popup... Probam razne nacine, da vidim sta sve moze, koje su prednosti jednog koje drugog. U prevodu, prvu godinu ne ocekujem da cu uhvatiti veliku ribu. Doduse bilo je 3 saranceta ispod kile.

Slazem se za markiranje terena, ja ga jos nisam probao, treba ga nauciti. Ne bi trebalo da bude neka nauka, ali...
Tesko da se moze "pecati" u dvoristu ispred kuce, uglavnom moras negde malo dalje da odes. Mozda to kod tebe nije slucaj  :cheesy: pa kod tebe lepo radi, ali je problem kamen.

Trenutno ti DTD ne preporucujem jer je previse trave, i na plovak se tesko peca, trazis rupe u travi da zabacis. Mozda pre prevodnice, ali i to jos nedelju dve, dok ne krenu ozbiljnije da pustaju vodu i travu pa ce onda i tamo da kaci za najlon.

TheBluEagle

Sto u obliku kruske, mislim, kako mi moze pomoci?Probavao sam razne nacine kako i gde da zabacujem,svugde je samo kamen,sve do nekih aj da kazemo 20m, pa onda mozda negde ima mala pauza od 1m, mozda dva i opet kamen,a za lokacije,tesko, u okviru od 30-50km otprilike,nema ni jezera,ni drugih reka,kanala,itd...Osudjen sam da naucim na Dunavu  :cheesy:

Drill Junkie

Citat: TheBluEagle poslato 13 Avgust 2020, 23:15:38
Da,pecam u golom kamenu,a najlon sam tek novi uzeo skoro,gledao sam neke preporuke i kao 0.30 taman,ima mrene u solidnom broju tu,isao bih na kanal,ali ljudi kazu da ima vrlo malo ribe,ukoliko treba,slikacu teren kakav je otprilike pa cu poslati,jedini problem je sto je sada voda prevelika, tako da  tek kad opadne,a na kanalu je sve uvek isto,nema velikih desavanja

Teren oko Celareva je  :ok: i nemoj da ides na DTD kad imas takvu vodu u blizini
Doce to sve na svoje  :takoje:

Nego sledeci vikend kad voda dodje na 150/200 ti lepo odes u radnju i kupis dve gajbe piva ,
pozoves nas da dodjemo koji fiderisemo na Dunavu pa da kidamo zajedno  :cheesy:

Celarevo i USR Saran imaju jedne od najboljih takmicara u Srbiji zato sto su odrasli na Dunavu i tom terenu   :wink:

smiley033
First slomi ovu palmu, then I will teach you !!!

laki22


Drill Junkie

Eto vidis  :cheesy:
Sad kad se Laki prijavio treba nam jos 3kg vrata i 1kg rostilj kobaja  :takoje:

Ponecu ja tri cigle za zicu  :lol:

i skolica moze da pocne   smiley033
First slomi ovu palmu, then I will teach you !!!

glos

Mislim da na Dunavu ne postoji varijanta na 30 + metara da se koristi dovoljno teško olovo, a da je pri tome osnovni najlon fideraški. Pri čemu bi zabacivao ispred sebe, a da najlon izdrži baratanje takvim olovima. Zabacivanje, izvlačenje.
Jedino je moguće povinovati se vodenom toku i unapred ukositi nizvodno.
Sa lakšim, fideraškim olovima.
Mladi plavi orle, kruška zato jer je manje zakačljiva.
Ako ne vjeruješ, posloži cigala, onih starijih, istrošenih ivica, po dvorištu, pa provlači razne oblike.

I što kaže đimša, teško da na Dunavu igde postoje baš kamenom posuti tereni, jer se to sve brzo od vode i mulja zaspe i otupi. Nego se na te izbočine nakače razne grane, i otpad, pa to pravi štetu.
ZOV

laki22

Ja ovde kod nas 018 80gr milanovu Uni na 40m bacao... Sad oodebljao na 020 pa sad ide I 120 na 45m...

marina1983

Ne postoji ni sistem ni hranilica koji u kamenu nece kaciti . Ili dalje ili klip pa u taj deo gde nema kamena . Samo praksa.

TheBluEagle


glos

Pa kad plavi alhemičar traži priznanje..
@ Marina.
Imam ja jednu varijantu, ali to je za teren di je kotrljanje kotrljanje pa kamen.
Ova super kotrljajuća olova:

Stavim duplo lakše nego što bi ona "prijanjajuća" i pustim da samo naleti, nađe prepreku.
I tako radeći em dobiješ da ti odnese mamac tamo di je i riba, em tako brzo našavši, zapevši, često bude mnogo lakše za odmaknuti, izvući. Plus ta manja težina, takođe pomogne, odizanju.
ZOV

marina1983

Ima tu istine . Ako ide olovo moze tu i guma za tegle pa malo pracka da ga izbaci ili na istu tu gumu adekvatan kamen pa sistem uglavnom vadis skoro svaki put a kamence neka ga gde jeste .

Dva vuka

Plavi Orlu , brate moj indijanski po Jamal-ovoj  klasifikaciji  :cheesy:
Markiranje nije cepanje atoma , ali treba puno rada , vremena ,strpljenja i različitih terena da bi se stekao osećaj  :takoje: Možda 30 metara levo ili desno postoji čist deo gde možeš da pecaš , a ti ne umeš da ga pronađeš . A možda je i čitav taj deo terena nemoguć za pecanje po određenom vodostaju. Jer ima i takvih voda.
Prošle godine , jedan naš drugar , inače veliki poznavaoc voda  :cheesy: , napravi nam druženje i pecanje na mestu zvanom Ravanjski Kamen. Razredni Berkut se odmah stušti na vodu , jer on ti je ko bivolica ,kad oseti vodu ,odvuca u nju i teret i kola i mene i tebe i sve ...  :cheesy: Krenem odmah i ja za njim sa varaličarcem . Elem, za 20 minuta Razredni posije tri marker olova i pet svojih specijalnih hranilica i zaključi da je 30 metara od obale sve kamen u kamen , a da je dalje  tok toliko brz , da nikakva težina hranilice ni štap ne može da je kontroliše . Ja sam bio uporniji (čitaj luđi ) pa sam ostavio   10 glava od 40 gr i isto toliko silikonaca od 17 cm za nekih 40 minuta. E ondak ti se iza nas pojavi neki muzikant - prevarant sa nakijem štapićem pi.kastoga vrha i 25gr glavom sa nekom lasticom na njoj i preprška isti onaj teren đe sam ja bacao , a da ne zakači nijednom  :eek:. Tu ti ovaj moj drugar (vrsni poznavaoc voda ) ispravno zaključi da je muzikant - prevarant veliki majstor , jer nije imao nijedno kidanje tamo đe sam ja bacio dve crvene za 40 minuta.  :sad: Te ja što ću , uđi u vikendicu da jedem i pijem , što u suštini nije loša rezervna varijanta , ako promašiš teren za pecanje  :wink: , dok oni Fanatici Berkut , Miha i Miša odoše da mrznu guzicu na Drinu , 70 km dalje od mjesta đe su mislili da će pecati  :cool: smiley033
Ps. Ukoliko odložite školicu za onaj tamo vikend , pošto sam sedam dana sa svojom dragom na Šebeš-foku u Bezdanu , možda se i ja pojavim sa nekom "lešinom"  :wink:
U svakom od nas postoje dva vuka, koji se neprestano bore između sebe. Jedan je dobar, a drugi je zao. Koji vuk na kraju pobeđuje?  Onaj koga hranimo...

Poslato po golubu .... ako ga kobac ne savata

Teme sličnog naslova (10)