Feeder hrana i primama

Započeo Sax, 18 Mart 2010, 22:47:43

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

laki22

i to jako da se razbijaju. drugar mi radi odnos hrana/zemlja 1:5 a nekad i 6 sa zemljom. za divlju vodu a da je kvalitetna hrana zakon je VDE. zasto? najvise mu lezi Ph vrednost nasih voda

Ad fines

Njegova taktika je bila drugacija. Kratak predvez 5-6 crva i meni cesto dalo dosta deverika. Trebao si da zamenite hrane i probate. Mada i pitanje je da li ste pecali na istoj daljini, par metara moze da napravi veliku razliku. Puno je tu faktora. Ima dana kada umesto hranilice treba okaciti olovo i traziti. Nekada se riba sklanja od primame. Video svojim ocima. Takodje je uznemirava i hranilica koja cesto pada na dno. Kao da trazi neki mir.... I zalogaj samo njoj znan. Lebdi metar iznad dna i ceka, samo ona zna sta..... Ja cesto kada pecam sa nekim, namerno pecam drugacije od kolege jer sam znatizeljan.  Dok nisam sam pravio hranu, dosao sam do zakljucka da te ,,deverika" hrane tipa Gold Pro, XXL dever i sl daju stvarno bolje deveriku. Ali kakvu deveriku? Sitnu, 100-300g. Kod ,,krupnije" preko 600-700g ne prave razliku, a narocito ne na rekama. To je neko moje iskustvo, koje se ponovilo vise puta. Ne mora da bude pravilo, ali je tako bilo kod mene.   

laki22

Citat: Ad fines poslato 20 Septembar 2017, 10:13:24
Puno je tu faktora. Ima dana kada umesto hranilice treba okaciti olovo i traziti. Nekada se riba sklanja od primame. Video svojim ocima. Takodje je uznemirava i hranilica koja cesto pada na dno. Kao da trazi neki mir....

Ovo nam milan juce bas pricao  :cheesy:

Ad fines

Svojim ocima sam gledao kako se riba sklanja od primame. I to vise puta. Voda nosi primamu i crve lagano po dnu, naidje na skobalje i oni se SKLONE u stranu!!!!  A imao sam situacije kada samo dignem zemlju-mulj nogama sa dna a oni ulecu u oblak ko ludi na par metara od mene, i to skobalji od 500-600g. Ili scena kada se deverika oprezno spusta ka dnu, u tom momentu pada hranilica i sve se razbeze....     Ili klenovi plivaju u samoj obali, koji cm ispod povrsine, skriven bacam primamu sa crvima malo pored njih. Zvuk pada u vodu ih odmah privlaci, ali nakon sto su se okrenuli i videli sta je lagano se sklanjaju, a kaugleri prilaze i goste se. S druge strane, dobro zabacen skakavac u toj situaciji, skida jednog iz jata....    Kada riba radi slabo ili nikako, najbolje je pecati na olovo i mamac koji je dostupan u vodi (ako cemo dubinski) i koji riba prirodno ima u ishrani. Blizu obale i na povrsini su insekti, takodje gliste muljare, gamarusi, oni insekti ispod kamena sto lice na cvet, cvet i sl....  Tada je uzalud koristiti primamu, cak je kontraproduktivno.

Goachild

Место је најбитније за све.
Риба има навике где се храни. Ако пребациш ту тачку можеш да се сликаш. Има да се упеца нека крљава, ал то није то.
Сам Горан Гица за своју храну каже шта је. Имао сам прилике да чујем лично, а имате и на јутјубу кад је радио презентацију у Формаксу. Добро је имати ВДЕ храну, али није пресудно. Узећу прошлогодишњи пример. Најјефтинија жута Гица економик карп од 5 кила са додацима је пецала супер. Кад имам лове занесем и покупујем гомилу кеса као фарму да држим. Финансирам Белгијанце, Французе, Мађаре, Србе...  :smiley: Нико фала да ми каже.  :rolleyes:
Није срамота нулирати на ревиру, реци и каналу... Има рибе у траговима. Кад је нађеш ђутиш (ово себи кажем).
Од друга отац пеца са нама. Противник је хранилице. Баца празну или само олово. Улови 6-7 комада и покушава да убеди да примама није потребна. У праву је до резултата 6-6, али у другом полуверемену изгуби са 27-10!
Нашао сам неки компромис за основу, а то ми је Блек лајн кеч 100% Ту храну "фризирам" додатном примамом различите гранулације. Убедим себе и рибу да пеца и пецам!  :wink:

laki22


Goachild

Е, па и њима *******   :rolleyes:
Заборавио сам да махнем Мило пастури.  :lol:
Мора пуно да се пеца, експериментише и баци пара у воду док се не дође до неких конкретних закључака.
Генерално сви су у праву.

no names

Najvažnije je da veruješ u ono što radiš, ja sam otišao u drugom smeru skroz i sam sebi pravim prihrane i ne razmišljam o kupovanju nekih drugih. Prihrana je veoma važna ali po meni je važnije koliko je sveža. Skoro sam bio u jednoj prodavnici i hteo da kupim vde aditiv onaj tečni...uzmem ga i pročitam šta piše " rok trajanja do 2011god". Hvala lepo. Praškasta starija od 3,4 meseca je već počela da se kvari...razmislite da li je to ono što vam nekad odbija ribu. Rok trajanja koncentrata za životinje je 4 meseca. :smiley:
Ako trenutno nemam svoje kupim Farm Comerc Natur i pecam na nju.....i dalje sam pri svom stavu da od jeftinijih hrana od nje bolje nema.
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

zox

Neko je ovde spomenuo da je VDE dobra za naše vode jer je pH vrednost njihovih(Belgijskih neko reče VDE Italijanskih)voda najsličnija našim vodama. E sad utiče li zagadjenost ili čistoća vode na pH?Ako da, onda smo u debelom minusu.Jer budimo realni,većina naših voda je u očajnom stanju.

NikolaNS

Zaboravljate kako se koja hrana ponasa u vodi. U Gicinoj prezentaciji je lepo rekao a i pokazao o cemu je rec. Jeftine primame su siromasnije sto se tice kvalitetnih sastojaka i aroma. Ujedno je bitno njeno "razlaganje" u vodi. Vazno je se dole desava nesto, da neke komponente idu ka povrsini, neke nizvodno, neke da u mestu ostanu...Poenta prihrane je da bude atraktivna, da isprovocira ribu, nije poenta da se sve to dole pretvori u neke splacine.
Rekao je Dunav, a on dobro zna, Na prvom je mestu zemlja Srbija. A gradovi i prije i sad, Kako Dunav rece, to je Novi Sad.

bolenbgd

Citajuci ovo,moram se sloziti sa svima,tj. svi ste u pravu.Nijedan izlazak na vodu nije isti,ni uslovi u vodi ni van nje.Eksperimentisanje sa hranom je neophodno,ali i samo prilagodjavanje stanju na vodi.Pre neko vece sam pecao pored tri lika koji su se kleli u Gicu,ali sam vise riba dobio nego svi oni ukupno.Pecao sam na Sensas.Mozda ima veze sa hranom,a mozda i u pripremi,u bacanju u tacku,u dodavanju nekih partikli,ko ce ga znati.U svakom slucaju,Gold pro i Univerzal,sa dodatkom zemlje mi je najproduktivnija kombinacija ove sezone.Osim Univerzala,nijednu "jeftiniju,ekonomik"itd  hranu ne koristim jer pojedine sastavom vise odgovaraju za tov prasica nego za ribolov.

djmisha77

Citat: laki22 poslato 20 Septembar 2017, 10:07:39
Za divlju vodu a da je kvalitetna hrana zakon je VDE. zasto? najvise mu lezi Ph vrednost nasih voda
Kako to znas, dokazi?!
Meni lici da je neko to lupio oko Ph vrednosti za VDE. Da me ne shvatite pogresno, za mene je VDE top hrana!

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Ja ne odlucujem da li cu ici u bitku po tome kolika je sila koja mi preti, vec po tome koliku svetinju branim.

laki22

procitah negde, nekad davno u jednom nasem casopisu :D ... ako oni lazu, lazem i ja...

djmisha77

Pa nego sta.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Ja ne odlucujem da li cu ici u bitku po tome kolika je sila koja mi preti, vec po tome koliku svetinju branim.

no names

PH vrednost vode može da se razlikuje na par metara neke vode, a kamo li u par različitih država. PH je bitan faktor ali ne može se generalizovati. Sastav dna zna da menja PH, uticaj drezge, opalog lišća, mulja.....
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

Teme sličnog naslova (10)