Feeder hrana i primama

Započeo Sax, 18 Mart 2010, 22:47:43

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

ribolovacnis

Ma nisam ni mislio da si uperio u mene  :cheesy:
Svakako takvi saveti pomognu mnogima. I ja sam ovde procitao mnogo pametnih stvari. I idalje svakodnevno procitam i naucim jos nesto ili ukapiram gde gresim.
Za to i sluzi ovaj forum i svakako sam zahvalan svima koji nesebicno dele iskustva. smiley033
Probacu sl put sa lakom zemljom.

precisionFEEDER

Gde moze da se nadje cantavir primama?

Послато са HTC Desire 310 уз помоћ Тапатока


laki22


precisionFEEDER

Jos jedno pitanje... posto sam vec napisao da nemam iskustva sa zemljom... a sutra popodne cu jedno brzinsko pecanje na savu... koliko trpi zemlje npr kila river ice hrane?

Послато са HTC Desire 310 уз помоћ Тапатока


obradmiki

Ja je pazario skoro  u Titelu,150 din kg


DuleSrb

Mozda je glupo pitanje, ali molio bih one koji su probali Maros hrane i VDE hrane da ih uporede, Maros ima ona 3 cenovna ranga, kapiram da je ona najjeftinija sigurno poprilico losa, ali me zanima kakvih iskustva imate sa onim skupljim varijantama?

orka

Teško je to uporediti..Sve ti je to da ne kažem isto,ali u slobodnom ribolovu na divljim vodama jako slično..Važno da je puna hranilica.. :takoje:  Dobre su i jedna i druga..Imao sam veliki broj situacija kada sam znao dobro da prođem i sa "najlošijom",najjeftinijom hranom,i loše sa "najboljom",čitaj najskupljom..Ali recimo za deveriku ću pre uzeti XXL dever nego vde pro bream..

djmisha77

Orka, jesi probao da uzmes obe i pomesas? Ubitacna kombinacija ali naravno da je treba razblaziti posto je takva suvise jaka za divljinu. Msm da XXL malo kvalitetnija ali joj fali nesto sto ima Bream, mozda onaj miris Breama. Na sve to malo Secreta i nema da omasi.
Ako bih morao izabrati izabrao bih VDE, verovatno zato sto je bolje poznajem od Marosa.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Ja ne odlucujem da li cu ici u bitku po tome kolika je sila koja mi preti, vec po tome koliku svetinju branim.

laki22

nema maros kvalitetne hrane, sem xxxl deverike. bez obzira sto su nabili cene. VDE je zakon. inace maros je kupljen od strane Waltera Tamasa, to vam sve govori koliko je dobar. zuti maros, za sarana nekad zna da iznenadi na komerijali i to je to. ne moze on sa vde da se poredi koji ima 30 vrsta hrana i gde mozes da se igras i kombinujes do sutra.

Secret u komb sa Gold Pro je Miso za dunav i dublja jezera, plice i sporotekuce vode, Gold Pro je ubitacan sa Trubom i jos jednom hranom iz Super serije. Takodje, ima jos jedna doooobra prihrana za deveriku, samo ima jednu manu. Nju testiram ove godine pa cemo da vidimo rezultate.

orka

Nikada nisam mešao te skuplje hrane..Isključivo te kvalitetnije sa nekom najjeftinijom radi razblaživanja i dobijanja na količini..
Probajte gica mix bream.Odlična..Ima jak i intenzivan miris,a glavni sastojak joj je keks..Dodaju se crvi,šećerac,zemlja po potrebi i teraj.. :ok:
Sve ređe uzimam skupe hrane,što zbog cene,što zbog toga što i ove jeftinije "rade posao"..Dve kese mogu da se uzmu gica bream za jednu maros xxl dever ili vde bream.
Nisam primetio neku veliku i bitnu razliku u korišćenju skupih i jeftinijih hrana kroz dugogodišnju praksu.U većini slučajeva je uopšte nema..
Miris,aroma je ta koji privuče ribu,a sastojci da se riba zadrži na mestu...To dvoje kada se uklopi i poklopi,onda se dobije najbolja kombinacija..Gica hrane su možda siromašnije sa sastojcima,ali imaju intenzivne i prijatne arome,aditive..Iako svi možda veći značaj dajemo sastojcima i jeftinija hrana napravljena recimo od kukuruznog brašna,prekrupe i prezle a sa pogođenom i intenzivnom aromom,mirisom,može da bude izuzetno efikasna..


laki22

heh, kod mene totalno suprotno. Ove godine pogotovo. Mnogo bolje rezultate sam imao sa kvalitetnim hranama.
Sto se tice Gice, znam coveka koji ih "pravi", nema tu aditiva niti bilo cega, veruj mi.
e sad, cinjenica je da ja i ti pecamo na drugacijim vodama, ali nije sve u "mirisi i aromi". cak sta vise, diskutabilno je sta "mirise" u vodi. Miris je u vazuhu, no neka druga tema  :wink:.
Sastav je ono sto cini hranu namenskom za ono sto nam treba (teza, laksa, sitnija, krupnija, pufnasta, gruba itd). To sa gicom tesko mozes postici. Da ne pricam da u njoj ima malo keksa. To nije keks sto se oseca  :wink:

dragan2006

Orka mora biti Gicin promoter, rođak ili jako dobar prijatelj! :lol:
Šalu na stranu, nisam probao taj njegov bream koji hvali ali ću probati. :takoje:
Stoji da skoro svaka hrana radi ako riba radi,a ako ne onda možeš bacati i suvo zlato u vodu-džabe!
Sinoć smo imali pokušaj pecanja na Savi i izvisili do bola sa dobrim (solidnim) miksovima.Voda u porastu a bistra,gura travu,granje,ostrva...nema pomoći u takvim i sličnim situacijama.Dobra primama nikada nije bila garant uspeha.Orka je zaboravio da napomene da li mu se desilo da peca sa omiljenom mu hranom, dođe neko sa mnogo boljom u njegovu blizinu i od tada više nema dešavanja ili mu se udarci drastično prorede?Viđam to stalno i svestan sam zbog čega :wink:
Ja nemam neke beneficije,tipa "moje" mesto,splav,sojenicu ili bilo kakvo parče obale pa pecam gde i većina kolega i u tim situacijama dobra hrana znači ali baš mnogo!Druga stvar je ako riba radi a sam si ko Robinzon,tada može i na čistu prekrupu ili namirisanu zemlju da se klepa,ili možda grešim :question:

orka

Da,ja pecam na rekama a ti na stajaćim vodama..Što se rezultata tiče,ne takmičim se ni sa kim,pa ni sa samim sobom..Nije mi bitno da li ću ili neću sa kvalitetnijim hranama imati ribu,pet ili deset više.
Na kesi gica bream piše da ima 41% keksa marke "tako"..Ne verujem da lažu,rekao bih da ga ima toliko..

Citat: laki22 poslato 20 Septembar 2017, 09:04:59
Sastav je ono sto cini hranu namenskom za ono sto nam treba (teza, laksa, sitnija, krupnija, pufnasta, gruba itd).

Slažem se..A ako Goran Radović Gica ne zna kako da je složi namenski po tom redosledu,onda ne znam ko zna..
Što se tiče uticaja hrane na krajnji rezultat i o tome smo govorili..Neko reče da hrana koja se koristi utiče nekih 15% na rezultat ribolova..Složio bih se sa tim..
Evo jedan svež događaj sa Tise..Ja i drugar pecamo jedan pored drugog,razmak nekih 3-4m..Ja koristim sensas club 3000 bream,sa dodatkom crva i šećerca,a on gica bream,pomešan sa prezlom i šećercem..Ja klipujem on ne.Ja intenzivno radim ,a on zabaci i čeka..Ja glavni i podvez 0,22mm i 0,16mm,a on 0,27mm i 0,18mm..Ja udicu 12-14,a on 8 ,ja 2-3 crva,a on 4-5..Dužina njegovog predveza oko 15-20cm,a ja sam šarao od 10cm do 60cm..Krajnji rezultat ja 3 deverike,on 15.Ja glavoča,on deveriku.. :lol:  Ništa mi nije bilo jasno,ali to je ribolov i to se dešava.. :cheesy:


Citat: dragan2006 poslato 20 Septembar 2017, 09:31:56
Orka je zaboravio da napomene da li mu se desilo da peca sa omiljenom mu hranom, dođe neko sa mnogo boljom u njegovu blizinu i od tada više nema dešavanja ili mu se udarci drastično prorede?

Da, dešavalo se i to,ali uglavnom pecam na takvim mestima gde niko ne može sa strane da dođe.  :lol:  Malo šala malo zbilja,ali ako taj neko nema onih ostalih 85%,džabe mu tih 15%

laki22

heh, nema Gica veze sa hranom ni 1%, a i da ima, ta hrana bi kostala 600 din a ne ovoliko. Inace, moji ovogodisnji rezultati i zapazanja su sa slobodnih pecanja, gde nas ima 2-3 max  :cheesy:

sto se tice tvog ikustva sa tise, i meni se to desavalo, opisao sam pre par dana iskustvo kad sam pecao sa stricem. generalno, na tisi bolje radi uslovno receno method sistem. hranilica sa rvrdjom hranom i kracim predvezom. kazem generalno, nije pravilo  :smiley:

dragan2006

Orka druže, iz mog iskustva sa Sensas hranama,a nije baš malo-mnogo je zeznuta za pecanje ali ne znači da nije vrhunska.
Te club 3000 su slabije od onih skupljih ali i one moraju da se "razbijaju" na divljim vodama.

Teme sličnog naslova (10)