Feeder hrana i primama

Započeo Sax, 18 Mart 2010, 22:47:43

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Stef7ki

Pozdrav Vukovi, nov sam u feeder ribolovu tako da imam par pitanja. Kupio sam VDE acive feeder i vde gold pro bream. E sad me zanima, da li ove dve hrane mogu da koristim posebno i da li treba da ih medjusobno mesam ili da stavim jos nesto u njih(keks, prezle)? Najvise pecam na Tisi babusku i deveriku.  smiley033

no names

Gold pro bream mozes da mesas,ali acive feeder bi bila steta mesati sa drugim komponentama jer sve sto je potrebno poseduje u sebi.Probaj i DS feeder odlican je.
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

vladimirv015

Ja bih u vde active feeder dodao samo crvice ili seckanu glistu i nista vise :)

ady

Po meni je za živu Tisu bolje da rokaš Gold Pro + zemlja + pšenica/šećerac/konoplja/mikropelete/volja ti a da Active feeder sačuvaš za neku stajaću vodu (tada ga umešaj sa nekom tečnom aromom i dodavaj neke partikle po izboru). 

Mladen Mladja

Da li moze neki savet u izboru prihrane za mrenu na Dunavu?Probao sam hranu 100% Catch sa aromom mesa na Mlavi feederom ali samo je dosao jedan mali klen.Razmisljao sam da pomesam tu hranu sa mrvljenim halibut pelitima,crvima i da eventualno dodam primamu sa aromom sira.Da li bi bila dobra kombinacija :huh: ?(Malo toga znam o mreni na Dunavu pa bi dobro dosao svaki savet o mamcima,hrani,izboru udica itd).  :help:

Stef7ki

Hvala vam puno na savetima. U nedelju cu ici da isprobam sve kombinacije :)

jamal

Citat: Mladen Mladja poslato 19 Jun 2014, 18:51:27
Da li moze neki savet u izboru prihrane za mrenu na Dunavu?Probao sam hranu 100% Catch sa aromom mesa na Mlavi feederom ali samo je dosao jedan mali klen.Razmisljao sam da pomesam tu hranu sa mrvljenim halibut pelitima,crvima i da eventualno dodam primamu sa aromom sira.Da li bi bila dobra kombinacija :huh: ?(Malo toga znam o mreni na Dunavu pa bi dobro dosao svaki savet o mamcima,hrani,izboru udica itd).  :help:

Mladjo....
Za mrenu ti je najbolja neka teska hrana za krupnu ribu  ... Krupnije granulacije ... Mozes npr od sensasa river ace i secret da pomesas .... Dodaj pelete i konoplju rezultati nece izostati.... Mozes naravno i hranu sa mirisom sira...   znaci bilo koju jacu hranu kao i za sarana ... Sad za mamac moras da probas... Puno crva na udici pelet,mesni bojli,sir  ili mesni narezak ... Mozes i kombinaciju dvamamca .... Sve naravno na dlaku sem crva.... velika hranilica je obavezna  najmanje 70 gr sa velikom zapreminom ....  i zapamti ... Gde je voda najaca tu su one ... Znaci neki jak buk gde voda vri  tu je uglavnom kamen... Tu su one .... Debele najlone samo sinko... Sve ispod 0,25 ili 0,30 glavni je zaje.ancija za mrenu u jakoj vodi... Velike uglavnom kidaju jos u startu  ... Pri prvom begu kad naglo ubrzaju...   pripremi  i lepo zagrej biceps pre zabacivanja ...u jakoj vodi jos u dunavu trebace ti   ... Xaxa

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
Natural Born Fisherman
The Chinese say that every day spent fishing is another added on to your life

vlajceman

Citat: Sale 98 poslato 13 Jun 2014, 18:44:02
Hvala na odgovoru! Jutros sam bio na Moravi i pomesao sam onaj mix sa hlebom kao sto ste rekli, kao mamac sam koristio crve i tanje gliste udica br. 14. Ali nesto radim pogresno, mozda je do brze vode. Kada pecate nevedene vrste da li ih trazite negde gde je mirna voda ili bukvalno u sam tok reke? Imam slabiji fider pa ne mogu da koristim teske hranilice.. Gledao sam razne klipove ali negde se ne peca na vecim rekama, samo na manjim i na jezerima, ne ide mi u glavu. Inace, komarci su me izujedali uprkost tome sto sam mazao kremu. smiley160
Izvini sto kasnim ali zdravstveni problemi pa tako... Mrenu, sljivara i skobalja trazis u toku, retko u stajacoj vodi gde su ti npr. babuska i deverika, pricam o Moravi ovde kod nas.

ribolovac123

Dobar dan, interesuje me da li mozete da mi pomognete oko prihrane za deveriku sarana i babusku za Dunav isao bih na vise dana i sada neznam koju hranu da kupim koja je najbolja za ovu ribu za feeder, isao bih na Dunav kod Ljubicevca,Mihajlovca? Unapred hvala  :cheesy:

VladimirR

Nadam se da ću pomoći, probaj sa ovim kombinacijama, nećeš da pogrešiš. Pa javi za rezultate bistro:
Za deveriku VDE gold pro breme 1kg, ttx 0,3kg, VDE aditiv caramel 100gr, 1,5kg zemlje terre de riviere ili sa krtičnjaka prethodno prosejana i dodat aditiv direktno u nju, poparenih crvića pola čaše od jogurta.

Za babušku VDE catch 1kg, skuvane prekrupe(krupnije) 3 čaše od jogurta, skuvanog žita 1 čaša od jogurta, šećerca iz kese šaka do dve.
Prekrupu skuvaš kao kačamak pa je prostreš na stari peškir da se malo prosuši. Nakon toga je mešaš prvo sa hranom a na kraju dodaješ žito i šećerac.


Za šarana isto kao i za babušku samo od hrane stavljaš Sensas ili Milo carp.
Koji sam ja baksuz, da dobijem ulogu da glumim u pornićima, glumio bih ong muža što ide na posao!

ribolovac123

Hvala a jel postoji neka hrana koja moze da kazem 3 u 1 da peca i sarana i babusku i deveriku da ne pravi 3 mixa i sta da dodam uz hranu i koliko da kupim?

zox

Ima al u kafama!Malo mi je neozbiljno pitanje 3u1!Ja se sit napecah deverika i krupatica na EA-Record a na pakovanju piše Ponty- Karasz( Šaran-Babuška)ili VDE Breme(deverika) u nedelju a 90% ribe babuška.Pa ti sad vidi!?

dragan2006

Obe primame dosta dobre,tako da ne čudi!

jamal

Za deveriku u hranu slobodno melase i cimeta dok baba i saran vise vole anis .... Pa ti vidi ...
Ma cepaj samo ne filozofiraj previse ... Ako oce da radi hvataces ih i bez hrane...

Sent from my GT-I9700 using Tapatalk 2
Natural Born Fisherman
The Chinese say that every day spent fishing is another added on to your life

Kristijan_

Ja sam u nedelju u tomasevcu sasvim ok prosao na garant x vanila,imao sam oko 4kg babuske..Uzeo da probam jer su mi se nisu bacale pare za skuplju hranu jer sam se ucio da mesam hranu,prvi put fiderisao i zadovoljan sam...sl put neka kvalitetnija primama,dosta ima keksa u garantu,nasao sam par povecih komada keksa u hrani  :cheesy:

Teme sličnog naslova (10)