"Pontonski čamci" - samogradnja?

Započeo Djole, 12 Oktobar 2009, 16:25:12

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Djole

Šta mislite, da li je moguće u "kućnoj radionici" napraviti nešto ovako?  :question: Link: http://www.palmbeachmarine.com/castmaster.html


Zex

Svaki deo ponaosob mozes da kupis i sklapaj ako imas prostor i neko zanatsko umece. Samo koliko vidim ovo gore bi kooostaloooo. Na jednom od sajmova nautike u Bgd. su bili pontoni, zuti (mislim da sam ih i ovde video negde) i patosnice plasticne. To je jeftinija varijanta. Ovo sto si postavio ima puno aluminijuma i prohroma. Samo jedna fotelja kosta kao moj camac  :sad:
Ploviti se mora

Role

Ovako savršeno ne!!! Moram priznat da u zadnje vrijeme jako razmišljam o tom pontonu s nekom kučicom pa opleti po ljepom plavom dunavu,bilo ljeto ili zima. Samo šta,kako,kolko i kaki motor je veliki  :question:
Rodio sam se da pecam, a potjerali su me da radim!

Zex

 :takoje: Moze i ovako savrseno, samo kosta brate.  :eek:
Ploviti se mora

Role

Ma to sam i mislio,znam brate da košta ajme,vidim da si piso da može u djelovima al mislim da je to na slici i slično za šminku i kurvarluk a za nas blatne do koljena i musave ovo nije. Nismo mi navikli na vaki luksus.  :rolleyes: :rlol:
Rodio sam se da pecam, a potjerali su me da radim!

Zex

Bas, a i ovaj Djole nas samo pali i zamajava. Medjutim zaista postoje jeftinije varijante ako planiras ponton. Ljudi poput nas takve stvari planiraju godinama. Pa nije lose ni pripremati delove postepeno.Jos ako zivis u kuci a ne u stanu, pa to imas gde da lagerujes... mada ti pontoni o kojima govorim zaista i izgledaju jeftino u poredjenju sa ovim, mada po kvalitetu mislim da su  :ok:
Ploviti se mora

retfala

     Šta kažete na ovaj. Ide 10km/h uzvodno sa Hondom 30ks

budens72

ne razumem samo kakav je ovo budž od pontona  :huh: :shocked: :eek:

nije čudo što je tako spor

retfala

Slučajno sam ljetos nabaso na njega čovjek ga je sam pravio. Sve je od prokroma i aluminija , a nalazi se u nekoj selendri koje se jedino na vojnoj karti može pronaćbudens72

vidi se da ga je sam pravio...  :rlol:

ima 9 pontonskih cevi raznih veličina  :lol:

retfala

Ma čova je kralj :lol: Kaže kad sam ga stavio u vodu previše mi potonio pa sam moro napravit još četiri kobasice od prokroma da bude stabilniji. Komandni most mi je najjači kao u zvjezdanim stazama :rlol:

budens72


baćko

Skoro nisam video nešto ovakvo, čova izgleda ima vremena za četiri života, moje lično mišljenje je da je več počeo da pravi delux verziju ovog prototipa a onda napada dalje i tako u nedogled- stvarno je kralj. :rlol: :tongue:

Zex

Čovek je dobar zanatlija,ima para, voli avanturu i ... ne zna nista o plovnim objektima. Nadam se da ne čita  ovo jer ne bi bilo u redu da ga ovako ubijemo u pojam. Ipak je pokazao hrabrost i jaku volju da se upusti u ovakav poduhvat. Moja prognoza je da će vrlo uskoro da se upusti u pravljenje novog ili totalnu rekonstrukciju, čim se lično uveri u (ne)plovnost ovog sokoćala. A komandni most je  :rlol: kič  :sad:. Medjutim, pogledajte detalje, dosta su pedantno uradjeni  :takoje: Šteta što nije imao nekog iskusnijeg pored sebe da ga posavetuje  :embarassed:

Spojene poruke: 12 Oktobar 2009, 22:48:11

Nije bilo tesko proracunati težinu cele konstrukcije, a onda se proračuna i nosivost pontona i td.
Ploviti se mora

retfala

Kad sam vidio skalameriju nije mi bilo dobro koliko sam se smijao ali si odlično primjetio da je sve napravljeno vrlo kvalitetno i pedantno. Čova je zaposlio bravara bez iskustva u izradi čamaca u svoju firmu da mu napravi taj ponton. Naravno da ne čita ovo što pišemo.

Teme sličnog naslova (2)

3792

Odgovora: 31
Pregleda: 40240