Cufte od Babuske By: JokerKM Date: 13 Jun 2010, 15:24:18
Evo licno mog recepta...
Prvo ocistite babuske od kostiju (sto je iskreno jako komplikovan posao), zatim iseckate sitno delice mesa, ubacite meso u masinu za meso, pa dodate beli luk, prezle, vegetu (so)... zatim oblikujete i ubacite u zamrzivac :) nista prostije i jako je jako ukusno!
Odg: Cufte od Babuske By: kico Date: 13 Jun 2010, 19:34:45
mogu ti rec da nisu lose ,moja stara ih pravi i
Odg: Cufte od Babuske By: gaovica Date: 13 Jun 2010, 19:40:34
samo sam ja odustao od ciscenja kostiju, jednostavno skinem sa hrbata meso,lak zahvat,rep i glava na corbu,a rebra na tavu tu nema sitnih kosti
Odg: Cufte od Babuske By: riba ribi grize rep Date: 03 Septembar 2010, 12:00:19
ovo vrijedi probat
Odg: Cufte od Babuske By: josip Date: 14 Septembar 2010, 14:37:35
Puno lakše je očistit od kostiju ako ih prokuhaš,vjerute prava stvar(isprobano).
Odg: Cufte od Babuske By: ladikimre Date: 14 Septembar 2010, 19:06:03
Jeste lakše,ali nije isti ukus,veruj mi .probao sam na oba načina.
Odg: Cufte od Babuske By: josip Date: 15 Septembar 2010, 22:35:15
Moji ukučani i ja smo veoma zadovoljni okusom kada ih prokuham,zbog sinove bolesti sam bio prisiljen konzumirati mnogo
ribe.Pa sam bio prisljen pripremati je na svakakve načine(imao je probleme s kostima)bogu hvala riješilo se sada je sve ok.
Odg: Cufte od Babuske By: tomislav34 Date: 10 Avgust 2011, 18:27:57
Koliko treba babuški za jedan ručak. Za te čufte.
Odg: Cufte od Babuske By: bladerizer Date: 11 Avgust 2011, 06:55:47
Zavisi druze kolika ti je porodica i koliko ste jesni ja recimo mojima pravim od bucova,pa oko 2,5 kg neociscenih bucova kada obradim bude taman za jedan dobar rucak a i malo da pretekne.
Odg: Cufte od Babuske By: gorangaja Date: 16 Februar 2012, 22:55:14
Poslažeš ćufte u tacnu pa preko najlon ili folija i tako par redova,pa staviš u zamrzivač da se stisne.kad zalede izvadiš i stavljaš u najlon kesice komada koliko ti treba.tako da kad ih izvadiš kasnije neće se slepiti.
Odg: Cufte od Babuske By: OLOVO Date: 17 Februar 2012, 03:43:40
i nedržati ih više od 15 dana u frizu , već su naprvljena smesa , so deluje na proteine , isto tako i drugi već dodatci.
Dok je kod cele ribe kada se zamrzne skupa sa sluzi i krljuštima , može da stoji i po 6 meseci a da se ne promeni ni ukus ni miriš ..tako da bih ja držao tako pa pojedinačno pravio pljeske .šta pretekne , nema nazad u friz , to se baca.Nezdravo je to mnogo.
Odg: Cufte od Babuske By: gorangaja Date: 17 Februar 2012, 08:46:28
Ja jedino umesto prezle dodam nakvašen stari hleb koji isto sameljem na mašini i dosta peršunovog lista ali to je već stvar ukusa
Odg: Cufte od Babuske By: Milos5 Date: 08 Jun 2012, 23:44:12
Deluje veoma ukusno moracu da probam !!
Odg: Cufte od Babuske By: alexdja Date: 10 Jun 2012, 17:25:44
Ja sam jednom pravio gulaš-čorbu od mlevene babuške, bila je fantastična
, ali nije to poenta, već način mlevenja...
Hteo sam da kažem, da kod mlevenja ručnom mašinom za meso, ne morate da čistite od kostiju.
Sve do jedne ostanu u situ od mašine!
Jedino što tad nisam znao (a sad znam), je da valja izvaditi kičmu nožem da ne bi krckalo pod zubima kao kod sardine...
Probajte ručnom mašinom celu babušku da sameljete.
Iznenadićete se kao i ja ako ste nepoverljivi...
Odg: Cufte od Babuske By: salevs Date: 10 Jun 2012, 17:55:20
ja bas babusku nisam mogao da sameljem sa svim kostima, sto ti kazes ostale su kosti u masini, pa se zagusila i morao sam sve da vadim i ponovo ispocetka.
od tad je prvo obarim par minuta, odvojim kosti od mesa i onda sameljem
ti si uspeo celu babusku s kostima da sameljes?