Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 12
Cufte od Babuske By: JokerKM Date: 13 Jun 2010, 15:24:18
Evo licno mog recepta...

Prvo ocistite babuske od kostiju (sto je iskreno jako komplikovan posao), zatim iseckate sitno delice mesa, ubacite meso u masinu za meso, pa dodate beli luk, prezle, vegetu (so)... zatim oblikujete i ubacite u zamrzivac :) nista prostije i jako je jako ukusno!




Odg: Cufte od Babuske By: kico Date: 13 Jun 2010, 19:34:45
mogu ti rec da nisu lose ,moja stara ih pravi i  :thumbup:
Odg: Cufte od Babuske By: gaovica Date: 13 Jun 2010, 19:40:34
samo sam ja odustao od ciscenja kostiju, jednostavno skinem sa hrbata meso,lak zahvat,rep i glava na corbu,a rebra na tavu tu nema sitnih kosti  :ok:
Odg: Cufte od Babuske By: riba ribi grize rep Date: 03 Septembar 2010, 12:00:19
ovo vrijedi probat  :takoje:
Odg: Cufte od Babuske By: josip Date: 14 Septembar 2010, 14:37:35
Puno lakše je očistit od kostiju ako ih prokuhaš,vjerute prava stvar(isprobano).
Odg: Cufte od Babuske By: ladikimre Date: 14 Septembar 2010, 19:06:03
Jeste lakše,ali nije isti ukus,veruj mi .probao sam na oba načina.
Odg: Cufte od Babuske By: josip Date: 15 Septembar 2010, 22:35:15
Moji ukučani i ja smo veoma zadovoljni okusom kada ih prokuham,zbog sinove bolesti sam bio prisiljen konzumirati mnogo ribe.Pa sam bio prisljen pripremati je na svakakve načine(imao je probleme s kostima)bogu hvala riješilo se sada je sve ok.
Odg: Cufte od Babuske By: tomislav34 Date: 10 Avgust 2011, 18:27:57
Koliko treba babuški za jedan ručak. Za te čufte.
Odg: Cufte od Babuske By: bladerizer Date: 11 Avgust 2011, 06:55:47
Zavisi druze kolika ti je porodica i koliko ste jesni ja recimo mojima pravim od bucova,pa oko 2,5 kg neociscenih bucova kada obradim bude taman za jedan dobar rucak a i malo da pretekne.
Odg: Cufte od Babuske By: gorangaja Date: 16 Februar 2012, 22:55:14
Poslažeš ćufte u tacnu pa preko najlon ili folija i tako par redova,pa staviš u zamrzivač da se stisne.kad zalede izvadiš i stavljaš u najlon kesice komada koliko ti treba.tako da kad ih izvadiš kasnije neće se slepiti.
Odg: Cufte od Babuske By: OLOVO Date: 17 Februar 2012, 03:43:40
i nedržati ih više od 15 dana u frizu , već su naprvljena smesa , so deluje na proteine , isto tako i drugi već  dodatci.
Dok je kod cele ribe kada se zamrzne skupa sa sluzi i krljuštima , može da stoji i po 6 meseci a da se ne promeni ni ukus ni miriš ..tako da bih ja držao tako pa pojedinačno pravio pljeske .šta pretekne , nema nazad u friz , to se baca.Nezdravo je to mnogo.
Odg: Cufte od Babuske By: gorangaja Date: 17 Februar 2012, 08:46:28
Ja jedino umesto prezle dodam nakvašen stari hleb koji isto sameljem na mašini i dosta peršunovog lista ali to je već stvar ukusa  :wink:
Odg: Cufte od Babuske By: Milos5 Date: 08 Jun 2012, 23:44:12
Deluje veoma ukusno moracu da probam !!
Odg: Cufte od Babuske By: alexdja Date: 10 Jun 2012, 17:25:44
Ja sam jednom pravio gulaš-čorbu od mlevene babuške, bila je fantastična :ok:, ali nije to poenta, već način mlevenja...

Hteo sam da kažem, da kod mlevenja ručnom mašinom za meso, ne morate da čistite od kostiju.


Sve do jedne ostanu u situ od mašine! :takoje:

Jedino što tad nisam znao (a sad znam), je da valja izvaditi kičmu nožem da ne bi krckalo pod zubima kao kod sardine...

Probajte ručnom mašinom celu babušku da sameljete. :takoje:

Iznenadićete se kao i ja ako ste nepoverljivi...  smiley033


Odg: Cufte od Babuske By: salevs Date: 10 Jun 2012, 17:55:20
ja bas babusku nisam mogao da sameljem sa svim kostima, sto ti kazes ostale su kosti u masini, pa se zagusila i morao sam sve da vadim i ponovo ispocetka.
od tad je prvo obarim par minuta, odvojim kosti od mesa i onda sameljem

ti si uspeo celu babusku s kostima da sameljes?  smiley033