Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 12
Beovica (Belica) By: JokerKM Date: 08 Jun 2010, 11:57:03
Da li postoji neki recept za spremanje ove sitne ukusne ribe? Sem klasicnog przenja...?
Odg: Beovica (Belica) By: OLOVO Date: 08 Jun 2010, 12:14:03
soljenje , kao kod sardine , red soli, red ribe,red soli i kamen na poklopcu u posudi...nije lose.
Odg: Beovica (Belica) By: acasim75 Date: 08 Jun 2010, 12:19:39
koliko dugo se ceka da se usoli i dal na hladnom ili ne mora?
Odg: Beovica (Belica) By: JokerKM Date: 08 Jun 2010, 12:22:05
OLOVO,ajde napisi malo detaljnije kako se to sprema?
Odg: Beovica (Belica) By: OLOVO Date: 08 Jun 2010, 12:43:25
U vislju posudu ili burence stavish prvo so morsku krupnu da pokrije dno sasvim
posto je beovica drugacije anatomije od srdele i zna da joj zasmrdi govno iz creva , nije loshe to ocistiti,zatim ih poredjas da budu u dodiru jedna sa drugom i opet preko sloj soli, pa opet poredjash kedere pa red soli i tako dokle imas .
To ostavish ali nekim poklopcem pritisnesh , (stavis kamen na njega)...i sta se desava , so vuce vodu iz ribe , stvara se pac i treba da odstoji pa najmanja jedno mesec dana ili vishe ..pogledash sa s vremena na vrema pa vidish...

Odg: Beovica (Belica) By: perhanche Date: 08 Jun 2010, 13:50:20
moze i plasticna kofa sa poklopcem,minimum 45 dana da stoji a ako je dobro usoljena onako kako to treba ,pojesti vise od 5-6 kom. je junastvo. smiley033


Odg: Beovica (Belica) By: OLOVO Date: 08 Jun 2010, 18:40:01
nisam se nikada zapitao ni za srdele , da li beshe idu u hladniju prostoriju ili samo mracnu>?
ja sam ih drzao u shupi gde je jedno +35 uvek..

Odg: Beovica (Belica) By: acasim75 Date: 08 Jun 2010, 22:05:20
znaci ne mora da se ceka zima
Odg: Beovica (Belica) By: OLOVO Date: 08 Jun 2010, 23:11:59
.. dobri su kaugleri u soli, oni oko 8-10 cm,nego to ako se pretera dehidrirash u roku od odma.
Odg: Beovica (Belica) By: JokerKM Date: 09 Jun 2010, 08:15:31
Ja sam moje ocistio skroz,evo pogledaj sta imam od kedera...cekam idealan recept :)
Ove levo ne znam kako se tacno zovu,ali zovu je (krkusa)





Odg: Beovica (Belica) By: OLOVO Date: 09 Jun 2010, 10:38:55
desne u so a ove mesnate cisti na filete i od peraja i u so..red  jednih , red drugih ... :ok:

javi nakon 45-50 dana stanje a moze i nedeljni izvestaj  :cheesy:
Odg: Beovica (Belica) By: perhanche Date: 09 Jun 2010, 10:53:45
moze posle 45-50 dana da se pakuje u tegle i nalije maslinovim uljem i zatvori dobro i tako duze moze da stoji.
drugar koji je profi kuvar 20 godina me zvao da jedemo...ja ulazim kod njega a na stolu teglica sa 5 kom. i hlebac a u frizideru neko belo vino.pogledam ja teglu,nasmejem se i kazem coveku sta cemo ti i ja da pojedemo a on se nasmeja i dade mi teglicu da zamezim prva ok,druga onako,treca ...izgore mi dusa i nema gde da stane...a posle vino i vode u hektolitrima i nikad dosta....
Odg: Beovica (Belica) By: OLOVO Date: 09 Jun 2010, 11:00:57
to to..ko se zezne ako mu drgstor nije blizu nagrabusio je.. :cheesy:
Odg: Beovica (Belica) By: perhanche Date: 09 Jun 2010, 11:03:04
.ebo jeza...    :cheesy: :cheesy: :cheesy: al opasna je fora za meze...
Odg: Beovica (Belica) By: acasim75 Date: 09 Jun 2010, 22:00:09
da,pogotovo za goste :lol: