Sitne koske kod Bucova By: ladikimre Date: 11 Maj 2010, 15:01:39
Mene interesuje jel vi jedete Bucova pošto ima jako puno sitnih kostiju, pa me to nervira ili ima neki poseban način pripreme da te male koske raspadnu.
Odg: Sitne koske kod Bucova By: maverick Date: 11 Maj 2010, 15:14:25
jeo sam ga u fasirkama, meso je dva puta samljeveno i nema ni jedne koske
Odg: Sitne koske kod Bucova By: ladikimre Date: 11 Maj 2010, 15:21:22
Za to znam ,tako sam ja nekad štuke pripremao uz dodatak svinjskog mesa da ne bude suv.
Odg: Sitne koske kod Bucova By: profesor Date: 11 Maj 2010, 15:24:24
Od matorog pljeke, a od malog sardina.
Odg: Sitne koske kod Bucova By: ladikimre Date: 11 Maj 2010, 15:27:39
Molim te ,definiši mi ono :Pljeke
Odg: Sitne koske kod Bucova By: profesor Date: 11 Maj 2010, 15:33:23
Pljeskavice( u zargonu pljeke)Ali sad dodajemo ili soju( Onu u sniclama) ili junetinu u ribu.Da posusi i promeni ukus.A od kostiju ne ostane nista.
Odg: Sitne koske kod Bucova By: ladikimre Date: 11 Maj 2010, 15:37:44
Znači sameljem Bucova ,pomešam sa sojom ili junatinom i tako dobijem nešto kao "Bucburger",nije uopšte loša ideja,čak odlična.
Odg: Sitne koske kod Bucova By: voja Date: 11 Maj 2010, 15:42:26
Narezem ga sitno,sitno,pa ukoso,udavim ga u mesavinu sirceta i limuna,cekam...... potom ocedim,pa uvaljam ,i on od kostiju posle przenja ima kicmu i po neko rebro .
Odg: Sitne koske kod Bucova By: profesor Date: 12 Maj 2010, 10:38:34
Ladikimre,,upravo tako.A od zacina so i beli lukac ,neko jaje da veze i pre przenja valjam malo u prezlu i bude
i naravno litar,litar
Odg: Sitne koske kod Bucova By: Bigash Date: 12 Maj 2010, 11:27:17
Je.es mlevenu ribu
Sitnog reckaj vako spolja do bocne linije !
Krupnijeg odvajas rebra od kicmenog dela, izvuces s kicme filet i narezujes iznutra do koze!
Na vrelu mas` u tanjirachu i nidje koske
Odg: Sitne koske kod Bucova By: tićo Date: 12 Maj 2010, 11:33:45
Hvataj velike Bucove oni nemaju sitne kisti
Odg: Sitne koske kod Bucova By: ellesar Date: 12 Maj 2010, 11:54:42
To tico!!! Apsolutno si u pravu
Mada stvarno kad ga sitno naseckas i polako przis u puno masti,moze tanjiraca
smazes i koske i sve sem kicme
Odg: Sitne koske kod Bucova By: tićo Date: 12 Maj 2010, 11:56:50
Sitno naseckati je zakon
a kostiju kao da nema kada se isprži.
Odg: Sitne koske kod Bucova By: profesor Date: 12 Maj 2010, 14:27:03
Ladikimre,Probaj i jedno i drugo pa ondaces videti jel nidje kosti ili je pljeka zakon
Odg: Sitne koske kod Bucova By: acasim75 Date: 13 Maj 2010, 00:32:20
meni nekako bzvz kad se iseckaju koske pa ne znam na koju se ubodem,lakse mi da jedem iz komada uhvatim,nekoliko rakljastih kostiju,izvucem i imam parce mesa(cistog)bitno je da znas gde su kosti(bar meni)mada u poslednje vreme nisam uzimao bucova manjeg od 1.5kg