Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 123
Najegzoticnija stvar koju ste jeli... i da li bi opet i sta bi zeljeli By: Hemingway Date: 01 Februar 2010, 12:14:33
Ja sam bio u 80-tim godinama u jednoj firmi radio i kao svake godine pred novogodisnje praznike
smo kao zavrsnicu isli sa sefom na takozvanu bozicnu vece ..tu se jelo i pilo i provodilo na sefov racun ..sad mozete zamisliti kakve su to feste bile kad se po nekih 50miliona maraka godisnje prometa pravilo ..a sef debelog dzepa ..bio sam u jednom Minhenskom(München)lokalu imao je azijski tac ..kad smo dosli na rezervisana mjesta vec sam mislio da sanjam ..koga sam vidio ..Toshiro Mifune"..japanski glumac koji je glumio glavnu ulogu u filmskoj seriji ,,Shogun"..taj isti je bio i vlasnik tog lokala ..da skratim pricu tad Greenpace nije imao toliko uticaja u germaniji i ja sam izabrao ,,Stek Boa Constrictor"...meso slicno piletini socno i uz azijske nudle (tjesteninu)sa umakom bijelog luka i persina ..prste polizat kazem samo ..sutradan sam imao grmljavinu u gacama da sam se bojao da ce se zlo desiti ..ali opet bih bez razmisljanja ...
a sta bih volio probati ....Krokodilski odrezak i cini mi se da sam i to nanjusio gdje ga ima ...znaci uskoro .. :cheesy: smiley033
Odg: Najegzoticnija stvar koju ste jeli... i da li bi opet i sta bi zeljeli By: Bigash Date: 01 Februar 2010, 12:43:43
Zabe, skakavce, puzeve jeo  :ok:

Jos da mi je onu zivu hobotnicu spakovat u zdrijelo  smiley033
Odg: Najegzoticnija stvar koju ste jeli... i da li bi opet i sta bi zeljeli By: Hauba Date: 01 Februar 2010, 12:44:18
Care, Greenpeace nema sa krokodilima nista, sve se sad to legalno gaji.
Mozes da dobijes sve zivo, samo treba platiti.
Isto ko sa puzevima i zabama. Kod mene je sve to zastiteno ali zato postoje farme smiley033 smiley033
Odg: Najegzoticnija stvar koju ste jeli... i da li bi opet i sta bi zeljeli By: ellesar Date: 01 Februar 2010, 14:24:06
Pa ja sam u vojsci nesto pojeo jos ni sad nemogu da identifikujem sta.
Zgrabim ja but tog NHO(neidentifikovani hranjivi objekat)i sav srecan,eeeee batak covece :eek:,odem i sprzim ga za dve(2)sekundice.I sad gledam,nije curka, ali te duzine koska,al nije perad vise ko jagnjetina al nema taj ukus.
E,onda odlucim da ne zelim da znam,al evo setim se ponekad.
Odg: Najegzoticnija stvar koju ste jeli... i da li bi opet i sta bi zeljeli By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 06 Februar 2010, 15:29:07
Najveće smeće koje sam pojeo bio je kavijar neznam šta one( džoglave i poblajhane i od najlona, voštane, umjetne itd ...)glumice i manekenke vide u tom kavijaru
Odg: Najegzoticnija stvar koju ste jeli... i da li bi opet i sta bi zeljeli By: milos dasovic Date: 06 Februar 2010, 15:34:36
upravu si panonac kavijar mi je naj odvratniji od svih jela,jeo sam i ziva jaja,i zmije,i zabe,i skakavce,ali bez posledica kad sam probo kavijar povratio sam sve sto sam jeo te nedelje :lol:
Odg: Najegzoticnija stvar koju ste jeli... i da li bi opet i sta bi zeljeli By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 06 Februar 2010, 15:36:08
Znaš li barem koji si jeo imaš  ih više vrsta  :sad:
Odg: Najegzoticnija stvar koju ste jeli... i da li bi opet i sta bi zeljeli By: milos dasovic Date: 06 Februar 2010, 15:41:54
bese to pre 5 godina neznam koji je znam da je ikra bila krupna,dali su mi krisku hleba i na njega kavijar  smiley012 tata mi je rekao da je platio oko 3000 dinara teglicu jednu
Odg: Najegzoticnija stvar koju ste jeli... i da li bi opet i sta bi zeljeli By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 06 Februar 2010, 15:55:20

Kavijar je svojedobno bio pučka hrana, a danas je luksuzna delikatesa i statusni simbol. Kavijar je riblja ikra koja se dobiva od živih, ali omamljenih riba. Najkvalitetniji je od jesetre, morune i kečige, a kvalitetom prednjači onaj dobiven od jesetre iz Kaspijskog jezera, koji je svijetle, bisernosive boje, najukusniji je te najkrupnijih zrnaca. Kavijar dobiven od lososa crvenkaste je boje, dok je onaj od pastrve nešto slabije kakvoće, ali je svejedno cijenjen. Poznavatelji najviše cijene beluga, ossetra i sevruga kavijar. temu imaš Jestra sve u detalje
Odg: Najegzoticnija stvar koju ste jeli... i da li bi opet i sta bi zeljeli By: Hemingway Date: 06 Februar 2010, 15:59:37
Ukusi su rezliciti,najkvalitetniji kavijar je onaj iz Perzije(Irana)on je malo blazi ..medjutim kvalitet kaviara je zavisan od temperature i pakovanja ..imate vise vrsta kvalitete i procenat slanosti ..sto manje soli to blazi i ukusniji sto vise soli to gorci i prije kvarljiv ..ako ste probali dozu (limenku od 5g)koja je svjeza bila recimo 10 dana necete biti vise tako razocarani ..ja ga mogu jesti ali mi nije primaran na stolu ..sta vise volim jesti od egzotike je dimljeni Losos...


Losos u sendvicu mi je posebna poslastica ..a Graved to je ovaj ispod malo siroviji i na drugi nacin pripremit ..on je pajcovan ili pacovan kako li se kaze vec.....sa Dilom ..uh!!

Odg: Najegzoticnija stvar koju ste jeli... i da li bi opet i sta bi zeljeli By: zorro Date: 06 Februar 2010, 18:55:45
S obzirom da sam prije bio konobar i imao prijatelja kuhara  smiley111 iz
kine probao sam sve i svašta.
Žabe,golubove,zmije,skakavce,nutriju,medvjeđe šape,vjeverice...
Nisam gadljiv na izgled hrane
ako miriši dobro jedem bez obzira o čemu je riječ,samo
nemogu jesti prijesne plodove mora.
tipa školjki i hobotnice ali hobotnica ispod peke je druga stvar smiley038
Odg: Najegzoticnija stvar koju ste jeli... i da li bi opet i sta bi zeljeli By: Slaven Date: 06 Februar 2010, 19:15:06
Kad smo kod presnih plodova mora, kamenice, toplo preporučujem, koliko god odvratne bile, ko da jedeš pjesak sa plaže, al definitivno se isplati
Odg: Najegzoticnija stvar koju ste jeli... i da li bi opet i sta bi zeljeli By: Damir Date: 06 Februar 2010, 19:31:02
jeo nojevo meso probo i pečeno i kuhano  :ok:
kajganu od nojevog jajeta  :ok:
Odg: Najegzoticnija stvar koju ste jeli... i da li bi opet i sta bi zeljeli By: slawisa Date: 06 Februar 2010, 19:54:58
Muda,ali samo kad pobedi matador  :cheesy:
Odg: Najegzoticnija stvar koju ste jeli... i da li bi opet i sta bi zeljeli By: maverick Date: 06 Februar 2010, 20:17:25
kavijar je odlican ali ne svaki....skarpina mi je omiljeno jelo bez obzira na nacin pripreme