Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 1
Punjeni šaran By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 31 Januar 2010, 14:02:58


Šaran od 1 do 1,5 kg
10 dag maslaca ili ulja
2 žemničke ili 3 kriške bijelog kruha
2 dl mlijeka
1 jaje
10 dag slanine
2 žlice sitno kosanog peršuna
1 glavica luka
Sol, papar



Očistite, operite šarana, nasolite i popapriteiznutra i izvana prema ukusu. Iznutra namažite šarana rastopljenim maslacem ili uljem i pripremite slijedeći nadjev: 2 žemničke ili unutrašnji dio kruha bez korice natopite u mlijeku, dobro ga istisnite, dodajte sol, papar, cijelo jaje, 10 dag mljevene slanine, kosani peršun i glavicu sitno kkosanog prženog luka. Sve to dobro promješajte i tim nadjevom ispunite šarana. Otvor zatvorite čačkalicama ili sašijte bijelim koncem. Namažite ribu izvana rastopljenim maslacem ili uljem i stavite u pećnicu da se polako peče na oko 180C. Povremeno zalijevajte sokom iz tepsije u kojoj se šaran peče. Kada je riba pečena ( provjerite viljuškom), podignute pri kraju još temperaturu u pećnici da riba porumeni. Izvadite je, skinite konac ili čačkalice s trbušnog otvora, razrežite na komade i servirajte odmah vruće.prilog je zelena salata ili salata od rajčica.
Odg: Punjeni šaran By: Goran Dubravac Date: 31 Januar 2010, 14:32:22
Ovako slično sam jeo kao klinac  smiley112

Bakini recepti  :tongue:

Mislim da je bilo i malko riže.

Dare  :tongue: nemoj više, please! :wink:
Odg: Punjeni šaran By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 31 Januar 2010, 14:36:58
Moro sam oprosti al ovo je da prste poližeš tko je probao  :wink:  :smiley:
Odg: Punjeni šaran By: milos dasovic Date: 31 Januar 2010, 14:51:02
svidami se recept jedva cekam da probam