Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 1
Piletina sas prsut By: Hauba Date: 27 Septembar 2008, 10:59:48
Belo pilece meso ili belo meso od curke je za mene totalno neukusno.
Jedini nacin je, da se ga spremi sa nekim umakom ili dodatkom za pojacavanje ukusa.

Lako i jednostavno te vrlo brzo.
Uzmes pilece fileje i samo ih lagano usolis. Na polovino odreska stavis malo sira Ementaler i pokoju snitu Kraskog prsuta.
Umesto prsuta mozes da koristis i sunku ili neko drugo suvo meso, nema veze, to sto je pri ruci.
Prepolovis i zatvoris sas cackalicama. Na par kapi maslinca na brzinu oprzis odreske i potreses sa suvim lukom
u prahu. Zalijes sa malko bjelog vina i pokriveno dinstas 10 minuta.
Potreses sa sirom nasjeckanim na kocke, manjim komadicima prsuta i zalijes sladkim vrhnjem.




Kad se vrhnje zapjeni (oko 1-2 minuta), naribas malko Parmezana i skines sa vatre.
Sve traje 20 minuta!!!!!




Da se nebi jelo samo mesa, preporucujem i zapeceno povrce sas kiselo vrhnje, jajima i sirom.

[/quote]


Salatica i krompir (za mene) je prilog koji ti popuni rucak.
Zaista brzo spremljeno jelo i jedan od nacina da se bjelo pilece meso moze pojest!!!


Odg: Piletina sas prsut By: Perisha09 Date: 26 Septembar 2010, 09:49:02
    Pilece snicle omotane prsutom

4 snicle pileceg belog mesa
6 kasike maslinovog ulja
1 kasika susenog ruzmarina
so, tucana ljuta paprika
8 tankih narezaka prsute
1 cenj belog luka
1 glavica crvenog luka
3 celera
3 sargarepe, 2 male tikvice
1 kasika sosa od paradajza
1/8l suvog belog vina
1 kasika narendane limunove kore
3 kasike iseckanog persuna

  Meso kratko isprati i osusiti krpom. Cetiri kasike ulja zagrejati u tiganju, a snicle s obe strane proprziti dok ne porumene i postanu hrskave. Izvaditi ih, zaciniti ruzmarinom i paprikom i posoliti. Svaku sniclu umotati u dva nareska prsute.
  Oljustiti beli i crveni luk i sitno iseckati. Celer i sargarepu dobro ocistiti, oprati tikvice i iseci na tanke trake. Sos od paradajza dobro izmesati sa belim vinom.
  U tiganju zagrjati dve kasike maslinovog ulja i proprziti crveni luk. Dodati beli luk i povrce i malo proprziti. Naliti mesavinom paradajza i vina, zaciniti paprikom i posoliti.
  Snicle staviti na povrce, poklopiti i na umerenoj temperaturi dinstati petnaestak minuta. Zatim meso izvaditi, a u povrce dodati limunovu koru i persun, vratiti meso na povrce i odmah posluziti.
                  Prijatno !!!!  :ok: